Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Felraktam, viszont rögtön egy elég nagy problémába ütköztem.
Próbáltam beállítani a PPPOE-t, de kb 5 percig csak töltött és töltött, ezért gondoltam, újraindítom a routert, viszont azóta nem érem el a beállításokat sem a 192.168.1.1-en, egyáltalán nem tölt be az oldal és a 192.168.0.1 sem, így újra sem tudom rakniPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Igen.
Megvolt a reset, de továbbra is ugyanazt csinálja.
LANnál beállítanám a PPPOE-t, rányomok,h Save&Apply és kiírja,h Applying changes és csak megy körbe körbe a töltésjelző, de nem történik semmiPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
JKalo
tag
Sziasztok,
dyndns témában szeretnék kérni egy kis segítséget.
Adott két openwrt-s router, de az egyik switch módban üzemel. A "fő" routeren csak az internetet szeretném meghagyni. Minden mást (sambát, transmiss., ....) a switch-en futtatnék.Hogy kell a tűzfala(ka)t módosítanom, hogy dyndns címmel kívülről elérjem a switch-et , sambát, luci-t, ....?
(Jelenlegi túzfal: redirect lan, redirect wan, rule '*')
Esetleg priviben tudna valaki segíteni? -
suste
veterán
Jaja, eltartott egy darabig, főleg hogy egy 1,6-os atom procis kislaptopra tudtam csak feltenni az ubuntut
Egész éjszaka buildelt
Egyébként nagyon profin megcsinálták a "make menuconfig" részt. És a telepítésileírás is jó, csak egymás után kell lemásolni és beilleszetni a parancsokat. Csak azért bizonytalan az ember, mert fogalmam sincsen mit csinálok a menüs részig .
Neked sem volt log, vagy bármi hibaüzenet? -
suste
veterán
próbáltam logikázni, mert a sysupgrade 6,75MB, és ebben benne kell lennie az öszes csomagnak a rendszeren kívül, vagyis a maradék a rendszer....de aztán lehet, hogy teljesen rossz úton járok
lehet nekiállok most feltolni az elékszült fw-t ....már nagyobb a kíváncsiság mint a félelem[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Jelentem megtörtént a sysupgrade, és minden tökéletesen működik!!!
Beállítások megtartását is benthagytam, és mindent meg is jegyzett...
Durva, hogy Trunkra csak nehézkesen fért fel a luci+transmission+minidlna+dyndns, saját építéssel, meg még a samba+p910nd is bent van, és maradt még 1,3MB hely!
-
LógaGéza
veterán
TP-Link TL-WR842ND, OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-el. Teljesen üres, csak egy Luci és egy uPNP van fenn.
Mi kell ehhez, hogy menjen?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Rocko66
aktív tag
Átolvastam még1szer alaposan a vargalex leírását!
Letöltöttem a vargalex oldaláról az alábbi firm-t: openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7
Mivel az oldalán ezt írja: GYÁRI FIRMWARE-RÓL, ILLETVE DD-WRT-RŐL TÖRTÉNŐ FRISSÍTÉS ESETÉN A FACTORY,
Eddig minden érthető,de ezek után jönnek a kérdések!1. A vargalex blogjában ez szerepel:
A factory firmware felrakására gyári firmware esetén a webes felületről van lehetőség.
Melyik webes felületről?
A fent említett webes felületet,hogy érem el?Ezek után a többi lépés is tiszta és érthető!
A frissítés után a router automatikusan reboot-ol, itt ajánlott megvárni amíg a SYS led folyamatosan világít. A villogás alatt boot-ol az eszköz, valamint első boot-kor ilyenkor készíti elő a JFFS2 filerendszert. Ekkor már el is érhető a LuCI felület a szokásos http://192.168.1.1 címen. A felület figyelmeztetni fog, hogy nincs beállítva a root user jelszava:Így a jelszó mező üresen hagyásával megnyomhatjuk a Login feliratú gombot.
Bejelentkezés után célszerű rögtön beállítani egy megfelelően erős jelszót a System -> Administration menüpont alatt:A jelszó beállítása után a szokásos módon a Luci-ban konfiguráljuk a net kapcsolatunkat, szolgáltatásokat.
Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is.
A felületre "root" felhasználói névvel, illetve a beállított jelszóval lehet bejelentkezni (uhttpd hiba miatt a jelszó módosítást követő első reboot-ig "x" a jelszó).
Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el: -
Rocko66
aktív tag
-
poli27
veterán
Ha valakit érdekel csináltam egy buildot Tp-link routerekre.Tesztelve 4300 as Tp-linket!
Azaz javítottam a tegnapi pppoe kimaradást,pluszba beletettem pár netgear router támogatását is!
Ami benne van Luci,ipv6,upnp,ddns,samba,mount,hd-idle tehát szinte alap openwrt, akinek nem kell más bele, a legfrissebb Trunkból v39180!Ezek a csomagok vannak benne alapból : [link]
Továbbá benne vannak Vargalex tűzfalszabályai is!
Támogatottság:
dir-825-b1
wdr3500-v1
wdr3600-v1
wdr4300-v1
wdr4310-v1
wr1043nd-v1
wr1043nd-v2
wr2543-v1
wr842n-v1
wr842n-v2
wndr3700
wndr3700v2
wndr3800
wndrmac
wndrmacv2
Kéretik saját felelősségre használni![ Szerkesztve ]
-
-
kisgyerek85
senior tag
Köszöntem.
Én azért állítottam át, mert erre senki sem adott semmi segítséget én meg megint elkezdtem turkálni a routerbe.
Az eredeti kérdésemet még most sem vágom, hogy miért nem megy sima dhcp-t móddal a wan port. Szépen felvesz minden adatot, de már a másik eszközt sem érem el ami kiosztja az ip-ket.
Érdekes, hogy lan csatit átlőttem dhcp módba és úgy meg volt netem ha rádugtam a kábelt. -
lucky00
tag
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Hát, nem tudom. Nekem ez:
"Az openwrt a fat partíciót nem kezeli, még az NTFS is kerülendő, de azt legalább kezeli NTFS3G-vel."
nem azt jelenti. Sőt, a fat partíció kezelése kernel space-ből történik, és szinte olyan gyors, mint az ext4. Persze nem lesz naplózott...
Alex
-
lucky00
tag
overlaynak ext2-t használok egy 32gb-s peinadrájvon. +512MB swap és egy kis rendszer a torrentnek (de ezt már nem hasznűlom)
de van egy 2TB winyóm amit ráakasztottam háttértárnak
az ext2-es partiicíót nem tudom használni
És FIgyeld nem függ össze a kettő, de sajna kevesen használnak ext2 fs-t hordozható winyón.Üdv Néktek
-
lucky00
tag
Nekem a a kmod-fs-fuse csomagot kérte mindenképp, és azt mondta nem jó a x.10-akármennyi kernelhez..... a kmod-fuse csomagot meg nem akarta feltenni.
Mind1 visszatettem a vargalex félét mert ott gond nélkül megy mostmár minden, kivéve az ipv6 global prefixes opciót az interfacéknál, ha beírom a /etc/config/network-be meghal a router.Üdv Néktek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest