- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
bambano #17400 üzenetére
Koszi a valaszt.
Kozben rabukkantam a shell szkript topikra is, csak azt elsore a programozas temakorben kerestem, de nem ott van, hanem itt a oprendszereknel.
-
nyunyu
félisten
Kellene irnom egy szabadon parameterezheto (felsorolhato, wildcardok, etc) szkriptet, ami leszedi egy szerverrol a megadott jobok adatait.
A parametereket felolvaso kod:
#!/usr/bin/ksh
[ ${#@} -eq 0 ] && Usage
for j in $@ ; do
#echo $j
arglist=(${j//,/ })
joblist=("${joblist[@]}" "${arglist[@]}")
doneNagyjabol jol mukodik, akar szokozzel, akar vesszovel sorolom fel a lekerendo cuccokat, viszont ha *-ot ad a juzer, akkor a $@ parameterlistaban az aktualis konyvtar fajllistaja jelenik meg, nem a csillag.
Hogyan lehet ugy lekerni a parametereket, hogy pontosan azt a string listat kapjam vissza, amit a juzer megadott?
Ne alljon neki a wildcardokat behelyettesiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest