Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kérdéseim a következővel kapcsolatban:
Szeretnék majd egy minimal linuxot telepíteni. Debian Sarge -ot. Fentlenne az feltolnék egy XFree -t egy XFCe -t és még valamit ami a hangal kezd valamit na szóval mi kell a hanghoz? Másik kérdés az minimal debben bennevannak az alap fordítok és kellő egyéb függések programok?
Olyat lehet e csinálni ,hogy nincs fenn gdm konzolos a bejelentkezés de a bejelentkezés után rögtön indítja az x feülületet? Esetleg lehet időzíteni?
Pl. login majd -> (automat startx) közben kiírja starting xfce...3s (esetleg visszaszámol) és tölti?"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
sziasztok! segtség kéne! döntés: fc 6 zod vagy ubuntu 6.10 miért melyiket inkább? kezdő linuxosként melyikkel boldogulnék könnyen. csak arra kéne ,hogy mindennapi használta majd notebbokra és ne kelljen szendvednem vele illetve reinstall stb...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
sziasztok! miért van az hogy aki még életében nem használt linuxos és dost se azok ugymond ''kinem állhatom a linuxot emberek mert a haverja pancser volt és nemtudta feltelepíteni?'' micsoda filozofiai kérdés
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Hogyan tudok butulni cd -t grub segítségével? milyen parancs kell hozzá? Ubuntu 6.06 LTS
Köszi!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
sziasztok! kéne egy kis help. kéne nekem egy torrent kliens ubuntu 610 alá ami konzolos. ugyanis lecsukott fedéllel a bash max 32 fok tehát teljesen csendes lenne. szval ha valakinek van ötlete léci szoljon
-
MODERÁTOR
ubuntu + deluge? valaki tud erről valamit?
-
MODERÁTOR
sziasztok!
ide is irok. az örület határán vagyok. néhány bootkor random lefagy ez a wc (asus f2f laptop és ubuntu 6.10) sjanos nincs sok unix tapasztalatom. mitévö legyek?
másik a /etc/modules nem tölti be nekem a speedstep-centrino modult ha boot után betöltöl simán megy...
köszi! sziasztok!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
-
-
MODERÁTOR
sziasztok!
hogy kell boot alatt a speedstep-centrino modulet betölteni? /etc/modules nekem nem mükszik. ennyi hiányzik most. pls help!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
két butus kérdés:
1. a beryl többet eszik akksi mint a sima gnome?
2. sima beépített intel gma 950 driverrel menne jól a beryl?"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kéne egy kis help! Kellenének totem-gstreamer -hez olyan kiegészítések pluginok ami lehetővé leszi korrekt dvd és felirat megjelenítését. (sajnos a dvd nem müxik rendesen a + felirat sem). Néha elszáll. Pl.: feliratos filmet cska harmadjára indig valami belsö hibával minidig elszál. DVD is gázos.
XINE megoldást nem szeretem!
Köszi!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
hát xine-nal az a baom hogy extra csomagok nélkül nem visz semmit és ugy egy 2 órás mix esetén a memoriába töb mint 730 megát ír. mint állat lassul...
mplayer jo lenne de rühellem a graf felületét. ha esestleg meglehet oldani, hogy feltolom a csomagbol és a gui -t kikapcsolni az lenne a jó nekem...
sajnos a gui nélküli verzio csak ugy van.
másik kéne egy szkript ami lecsap nekem boot után 1 modproe -ot. nem akarok bioszt frissíteni most. meg elkezdődött ha nins bekapcsolva a wifi bootkor lefagy a rendszer bug. erre van megoldás?
köszi!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz dr_strange #2778 üzenetére
hát jó. de gondolom régebb ota használsz pingvint mint mi meg azé kicsit kürülményes lenne számomra. de ez a szoftverirok gondja... gyökös linux szervernek jó duma
-
MODERÁTOR
codecet utkor ugy csináltam meg hogy az ffmpeg (mplayer codeceket) bemásoltam a /usr/share be egy mappába valahva. remélem már megy ugyis 64 biten. csak 1 megjegyzés... (vagy nem megy még?)
-
MODERÁTOR
getdataback el probáld meg backupolni. vagy pedig linux alol. valszeg ebböl format lesz. irni ne nagyon írj ntfs -t linux alol mert ez lesz a vége az a funkcio még nem ''megy''.
mount olás során is csak read jogot adj ntfs particionak!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
sziasztok!
fejembe vettem ,hogy felrolok egy debian. ugy szeretném ,hogy feltolom a deb 3.1 est és aztán egy apt-get install xserver-xorg majd pedig garnome -mal egy gnome -ot.
kérdésem van -e a debiannak alapol most már a csomagkezelövel xorg csomagja. a másik ,hogy milyen függöségek kellenek a debiannak?
válaszokat előre is köszi!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
jah és egy hüle kérdések
szóval ha valamit a /usr/share -be telepitek akkor az mindenki számára elérhetö lesz? másik ,hogy hova kell linkelni a dolgokat ,hogy terminalba beirva is mindenki számára fusson?
köszi"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
válasz bambano #2974 üzenetére
hát, hogy milyen függőségek az kicsit elírtam. szóval pontosítnok. milyen dependencies -re van szükségem ,hogy pl a gnome szó nélkül felmennyen (2.18 -as).
aham. akkor megvárom a 4 -es debiant. remélem kiijön ápr. 2 án..."Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
-
-
MODERÁTOR
sziasztok! kéne 1 kis help...
szóval:
az alap windows -os betűtípusokat elő lehet csalni? pl. hogy firefoxban minden ugy nézzen ki mint a win alatt.
a másik. notebookon a cpufreq module nincs aszonnya. pedig kéne. hogy lehet előcsalni? (ubuntu 7.04)"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hétvégén felhúztam egy Archlinuxot (nem vagyok nagy linux felhasználó - azért nem veszek el wiki alól mindent sikerült beállítanom). Következő a problémám:
- Ha alvásba rakom a gépet GNOME alól (egyenlőre csak a memóriába történő altatást próbáltam) akkor szépen lemegy ,de mikor felébresztem csak fekete képernyőt kapok.
Remélem tudtok segíteni! Előre is köszi!
-
MODERÁTOR
válasz Studiossrác #7717 üzenetére
beállítások menü alatt próbáltad a zárt meghajtókat?
-
MODERÁTOR
válasz Paarthurnax #7729 üzenetére
[link] ezt próbáltad?
-
MODERÁTOR
válasz Hangszoros #10402 üzenetére
gondolom a Vodafone modemnek van valami típusa. annak a tudatában szerintem több segítséget kapsz.
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Frissítettem ma a kernelt (Ubuntu 10.10) és a frissítés után az új kernellel nem indul el az X. Tudnátok segíteni a probléma megoldásában? Régivel működik rendesen!
-
MODERÁTOR
válasz ErosenZold #10697 üzenetére
Szia!
Bootolj be egy win 7 telepítőt és a helyreállító konzol segítségével (sajnos nem tudom pontosan a parancsot valami bootsect.exe /NT (?) - kis google megmutatja ) visszatudod állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest