- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddig ez a legszebb válasz: As that isn't really a bug but a support question, closing.
Tényleg senki nem futott bele ilyen hibába? -
8zabi
őstag
nálad mik vannak ebben a mappában? a debian-archive-keyring tartalmának kéne benne lennie
ls /etc/apt/trusted.gpg.d/
-rw-r--r-- 1 root root 12K Mar 28 2023 debian-archive-bookworm-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 12K Mar 28 2023 debian-archive-bookworm-security-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 461 Mar 28 2023 debian-archive-bookworm-stable.asc
-rw-r--r-- 1 root root 12K Mar 28 2023 debian-archive-bullseye-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 12K Mar 28 2023 debian-archive-bullseye-security-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 3.4K Mar 28 2023 debian-archive-bullseye-stable.asc
-rw-r--r-- 1 root root 11K Mar 28 2023 debian-archive-buster-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 11K Mar 28 2023 debian-archive-buster-security-automatic.asc
-rw-r--r-- 1 root root 1.7K Mar 28 2023 debian-archive-buster-stable.asc
-
8zabi
őstag
-
samujózsi
senior tag
-
-
vargalex
félisten
De, de megoldható, hogy ne így legyen.
-
bambano
titán
szerintem félreértetted, amit írtam.
annyi minden szól a felhő ellen, hogy ezek korrekt megoldása önmagában tönkre teheti a költségvetést.emvy: én meg biztos vagyok benne, hogy a nagy szolgáltatói felhő összességében többe kerül. vagy úgy jár legjobban, ha mindent megcsinál maga itthon, vagy úgy, ha a saját méretosztályára szakosodott szakértővel megcsináltat mindent (tanyacsenöl rulez).
-
Dave™
nagyúr
Ja ezt már néztem, sajnos nem található a kodi.service, tehát mégsem megoldott a dolog egyelőre. A Kodi wikijén is hosszas leírások vannak, és a lényege mindnek vagy wm, vagy de megléte.
sonar: nem az SSH a gond, az megy ahogy kell. Az rsync-et nem találja, és ahogyan írtam, ha nem egy belső SSH session alatt adod ki, akkor teljes elérési úttal kellene rá hivatkozni, és valószínűleg ez hiányzik amikor fogadnia kellene. Pl. két Ubuntu szerver között nincs ilyen gond, de a LE speciális állatfajta.
-
ko9
addikt
-
Vladi
nagyúr
Erre szinte bármi. Kevés erőforrás igényű ablakozót használj (lxde, xfce, jwm, hnpq, jah ilyen nincs
)
Hozzá light programokat, akkor nem reccsen be a gép.
Meg vághatsz bele egy g ramot, az nem drága.De ha régi gépekre készült disztrót akarsz, akkor slax, vagy deli -t nézd meg. De ezeknél könnyen csomaghiányba futhatsz.
-
Cathfaern
nagyúr
Nah izé. A linux nem windows. Maga a rendszer az alapvetően 0 erőforrást eszik, ami gépigényes, az a grafikus felület. Viszont windows-al ellentétben linuxnál többféle felület közül választhatsz, és van ami kifejezetten minimális gépigényre van szabva. Ugyanez igaz programokra is, nagyon sok friss programot találsz, ami direkt kis erőforrás igényűre van megírva.
De vannak kifejezetten kis gépigényre összerakott disztrók is, ilyen a bodhi linux is. Ubuntu alapú, de lxde graf. felületet használ, és csak a működéshez szükséges minimális dolgokat pakolja fel alapból. Meg is lehet nézni az minimális konfigot amin elfutSzóval szerintem ne akarj ezeréves bugos, biztonsági résekkel tele lévő ezer éves programokat és disztrókat használni, amikor meg lehet ugyanezt oldani friss és ropogóssal is. Szerintem kezdésnek a bodhi linux tökéletes is lesz
-
bambano
titán
-
rt06
veterán
disztribuciotol fuggoen fellelhetoek, de az 5-10 evvel ezelotti mediaplayer nem biztos, hogy lejatssza neked a mai filmjeidet, vagy pl az 5-10 evvel ezelotti bongeszo biztos nem ugy nyitja meg a honlapokat
en is azt tudom javasolni, hogy kerits bele nemi memoriat, es valami naprakesz rendszert tegyel ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged