Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz devin77 #24916 üzenetére

a log fájlban keletkezik, de nem a syslog rendszeren keresztül és nem vagyok róla meggyőződve, hogy keresztül akarom kergetni a syslogon, mindegy, hogy syslog vagy syslog-ng.

az érdekelne, hogy kinek milyen ötlete van arra, hogy egyik gépről a másikra másolgassak naplózottan és hibamentesen sok fájlt. az rsync sem nem naplózott, sem nem hibamentes.

törölt tag

válasz devin77 #24457 üzenetére

Igen, néztem én is ezt. Következő lépés ez. De egyelőre a /boot titkosítatlan, összes többi titkosított (swap is). Még a TRIM után guglizok, hogyan megy át, egyáltalán átmegy-e ezeken a logikai rétegeken, mondjuk pont az SSD nem lesz raid-ben + agyon nyúzva, de találtam egy érdekes cikket, ahol szoftveresen be lehet állítani a HDD-k (vagy bármilyen eszköz) elé az SSD-t cache-nek, ráadásul write-back és write-through stratégia egyaránt állítható. Érdekes :K

Egyelőre csak egy VirtualBox homokozóban vagyok, szerintem ha mindent kiteszteltem, elkövetem élesben is a mókát, úgyis most migrálok a 3db nagy vinyómról 2db 2.5-ösre és mini ITX-re, konszolidálom a NAS-omat. Most 3 x 4TB-m van raid5-ben, ehelyett a fontos családi fotóknak + hobbi fotóknak lesz egy 2 diszkes raid1 partíció, nagyon ritka flac zenéknek szintén, minden egyéb újrabeszerezhető dolog raid0, mert nem fontos. SSD meg lehet nem is lesz, vagy a régi (de tök jó kondíciójú) 64GB-s SSD-met betolom cache-nek, az jó, mikor Photoshop/Lightroom elkezdi cibálni a 10GBe-t.

Köszi mindenkinek a hsz-t és tippeket, maradok a raid-LUKS-LVM sorrendnél. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés