Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #11399 üzenetére
Megkerestem és elindítottam a grafikus részét.
Megadom a jelszót, de mindig azt írja ki, hogy nem tud csatlakozni, mert rossz a jelszó. Tuti jót adok meg.Így néz ki a router beállítása:
Ehhez mit kellene beállítani a wicd-ben? Próbáltam az algoritmusnál több beállítást is. AEP és TKIP+AEP az eredmény ugyanaz nem csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #11401 üzenetére
Feltettem Debiant ugyanaz a tünet. Végül lecseréltem a router firmware-ét most már úgy néz ki, hogy jó. Ami érdekes, hogy más rendszerekkel nem volt ilyen gond, csak linuxszal és csak azon a gépen. A másik gépen nem tapasztaltam ilyet egyik rendszerrel sem.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #11406 üzenetére
XP-vel is minden rendben. Úgy emlékszem, hogy amikor bekötötték a netet (2009) akkor minden rendben volt ez a hiba valamikor később jelentkezett, de akkor egyszerűen UTP-vel lett rákötve a gép a routerre. Most viszont kellene hordozni is.
Egyelőre passzolom a dolgot. Nincs időm ezzel foglalkozni. -
klayton#1
tag
válasz llaszlo #11414 üzenetére
Dekstop rendszerek közül a Slackware és az Arch tetszett eddig a legjobban (már mindkettőt használtam valamilyen szinten), de végül mindig az lett, hogy több beállításba, bütykölésbe beletört a bicskám, ezért mindig eltüntettem egy idő után. Ezúttal nem akarok fölöslegesen particionálni, megoldom egy usb kulccsal. Kicsit utánaolvasgattam, és eddig Slax és a Backtrack (elég speciális "hacker" OS ) keltette fel eddig a legjobban az érdeklődésem ebben a kategóriában
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #11397 üzenetére
Így bő két év után megtaláltam a megoldást. Most ismét aktuális lett.
Az atheros driverrel volt a gond. Ki kellett kapcsolni a hardveres titkosítás kezelést. Annyi a különbség a leíráshoz képest, hogy ezen a gépen ath5k-t kellett az ath9k helyére írni.Kérdés: A gnome 3 már végleges (nem béta) verzióban elérhető? Ha igen, akkor van olyan leírás amivel az aktuális verziót fel lehet tenni Linux Mint MATE Maya-ra?
Eddig csak félmegoldásokat találtam. Eggyel sikerült telepíteni, de nem azt a verziót ami a gnome honlapján van és nem is működik minden funkció.[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz llaszlo #17872 üzenetére
Akkor ha Ubuntu is legyen meg Gnome is meg LTS is, azt úgy tudod megoldani, hogy letöltöd és installálod a 12.04-es Ubit, majd terminálból kiadod a sudo apt-get install gnome-session-fallback parancsot. Kijelentkezel, és a login screen-en ki tudod választani a gnome-ot.
-
MacCaine
őstag
válasz llaszlo #17880 üzenetére
"Tehát fogom a 12.04-es LTS uborkát felteszem és utána meg installálom a gnome-shell-t meg amit még kell és kész ennyi?"
Igen. Nem kell semmit pluszban installálni, csak amit írtam. Az felrak minden függőséget.
"Szerk: OK már látom. A Mint-ben is benne van a 3.4.1-es. Esetleg lehet újabbat telepíteni vagy nem érdemes ezzel vacakolni?
Azt meg tudom nézni valahol, hogy a 13.03-as debian Mint-ben milyen gnome-shell elérhető?
"Vagy LTS régebbi, de stabil csomagokkal, vagy újabb, de az nem LTS. A kettő együtt nem megy.
Pl.: Distrowatch.
-
MacCaine
őstag
válasz llaszlo #17887 üzenetére
2013 márciusi cikk, a 201303 update-ben 3.4.2-es gnome shell van.
-
-
Zoli133
addikt
válasz llaszlo #18069 üzenetére
Rákattintasz a yahho ikonra, van egy more search engine, vagy hasonló jelentéssel bíró opció a megjelenő menüben. Az a mint oldalára visz ahol a neked tesző kereső ikonra kattol, majd ismét a yahoo (vagy épp beállíitott kereső) ikonjára kattintva a menüben megjelenik a hozzáadás opció. Legalábbis ez rémlik.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Interactive Brokers társalgó