- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
samujózsi #29641 üzenetére
Én is keepassx-et használok. A titok, hogy online nem szinkronizálom, hanem helyileg használom linuxos PC-n, meg androidos okostelefonon, az eszközök között kézzel másolgatva a .kdbx fájlt. De erre is csak azért adtam a fejem, hogy multiplatformos legyen, mert ha csak PC-n kéne, akkor simán egy titkosított LUKS vagy VeraCrypt konténerbe vagy titkosított 7-zip-be beletennék egy közönséges jelszavaim.txt fájlt (plain text, UTF-8 kódolás, \n unixos sorvég), 30 karakteres AES256 master jelszóval védve, és ezt vagy felcsatolnám, vagy ramdrive-ra bontanám ki és cat-tel listáznám és ed-del szerkeszteném, hogy a rendszeren semmi nyoma ne maradjon, se backup fájlban, se logban, se semmiben, historyt kell csak üríteni. Csak ez okostelefonon az Android meg a tapicskaképernyő miatt nem lehetséges.
Korábban úgy voltam vele, hogy nem vagyok gyépés, nem ülök fel a hájpnak, nem kell nekem password manager, fejben tartom a jelszavakat, csak úgy egy éve a városban ügyintéznél be kellett volna lépnem az egyik mailfiókomba, ahonnan kellett volna valami, igen ám, de nem emlékeztem a jelszóra, és a meglévőt nem akartam jelszónullázással széjjelqrni, elég kellemetlen volt hazautazni megnézni otthoni gépen. Így beadtam a derekam, és elkezdtem Keepass-t használni.
-
haddent
addikt
válasz
samujózsi #29641 üzenetére
Kipróbáltam nem egyet, természetesen szigorúan self-hosted változatban és egyértelműen a Bitwarden-RS a legjobb. A Bitwarden önmagában egy szolgáltatás is tud lenni távoli szerveren (egyébként így is biztonságos, hiszen a tömény brutális privát kulcsod csak nálad van meg..), de van self-hosted verzió. Sajnos utóbbi sok komponensből áll, bonyolult, nem túl gyors, szóval otthoni felhasználásra (sem) az igazi, szerintem. Viszont létezik egy Rust nyelven újraírt változata, a Bitwarden RS.
Na ő self-hosted, nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon biztonságos. Működik a hivatalos Bitwarden kliensekkel, amik ingyenes elérhetőek iOS, Android, Win, Mac, Linux tehát minden alá. Szinkronizál, telefonokon ki tudja váltani a gyári beépített pass managert (pl. ios -en faceid -val nyílik, alapból oda ment mindent nem az icloudba stb.)samujózsi a "matemágiában" (ahogy a laposföldiek hívják) akkor érhet meglepetés, ha hülye vagy (nem te, értsd jól). Mindig akkor bukott 1-1 nagy cég aki elvileg komoly kódolást használt, amikor pl. a random seed mondjuk úgy, hogy egy statik "n4gY0nR4nd0mCuCCczzz" volt, lásd Sony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest