Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz samujózsi #29641 üzenetére

Én is keepassx-et használok. A titok, hogy online nem szinkronizálom, hanem helyileg használom linuxos PC-n, meg androidos okostelefonon, az eszközök között kézzel másolgatva a .kdbx fájlt. De erre is csak azért adtam a fejem, hogy multiplatformos legyen, mert ha csak PC-n kéne, akkor simán egy titkosított LUKS vagy VeraCrypt konténerbe vagy titkosított 7-zip-be beletennék egy közönséges jelszavaim.txt fájlt (plain text, UTF-8 kódolás, \n unixos sorvég), 30 karakteres AES256 master jelszóval védve, és ezt vagy felcsatolnám, vagy ramdrive-ra bontanám ki és cat-tel listáznám és ed-del szerkeszteném, hogy a rendszeren semmi nyoma ne maradjon, se backup fájlban, se logban, se semmiben, historyt kell csak üríteni. Csak ez okostelefonon az Android meg a tapicskaképernyő miatt nem lehetséges.

Korábban úgy voltam vele, hogy nem vagyok gyépés, nem ülök fel a hájpnak, nem kell nekem password manager, fejben tartom a jelszavakat, csak úgy egy éve a városban ügyintéznél be kellett volna lépnem az egyik mailfiókomba, ahonnan kellett volna valami, igen ám, de nem emlékeztem a jelszóra, és a meglévőt nem akartam jelszónullázással széjjelqrni, elég kellemetlen volt hazautazni megnézni otthoni gépen. Így beadtam a derekam, és elkezdtem Keepass-t használni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés