- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Sziasztok,
nem találtam sajnos ennél jobb helyet kérdéseim feltevésének.
Gondolom másoknak egyértelmű lesz amit szeretnék, de mivel sosem használtam Linux/UNIX-ot korábban, ezért nekem nem világos néhány dolog.Tehát összeraktam egy letöltőgépet FreeNAS-al, működik is minden szépen. Szeretném monitorozni, hogy mi is történik letöltés közben, ezért szeretném hozzáilleszteni egy már korábban épített ks0108 LCD modulomat a rendszerhez.
Találtam egy nagyon jó kis leírást hozzá itt, de mivel ez HD44780 kijelzővel működik, ezért nekiálltam körülnézni hogyan oldhatnám meg.
Megtaláltam, hogy a kijelzőmhöz található driver a GLCDProcDriver-ben található. Az oldalró le is tölthető a glcdprocdriver-0.0.5.tar.bz2 nevű fájl. A telepítési leírásban azt írja, hogy le kell fordítani, majd installálni.
Na itt ragadtam meg.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy lépésről lépésre mit kellene csinálnom, hogy az adott driver működjön. A FreeNAS gép SSH-val kommunikál a Windowsos gépemmel. Putty-ot tudok használni.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nyaralás topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest