- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Sziasztok,
nem találtam sajnos ennél jobb helyet kérdéseim feltevésének.
Gondolom másoknak egyértelmű lesz amit szeretnék, de mivel sosem használtam Linux/UNIX-ot korábban, ezért nekem nem világos néhány dolog.Tehát összeraktam egy letöltőgépet FreeNAS-al, működik is minden szépen. Szeretném monitorozni, hogy mi is történik letöltés közben, ezért szeretném hozzáilleszteni egy már korábban épített ks0108 LCD modulomat a rendszerhez.
Találtam egy nagyon jó kis leírást hozzá itt, de mivel ez HD44780 kijelzővel működik, ezért nekiálltam körülnézni hogyan oldhatnám meg.
Megtaláltam, hogy a kijelzőmhöz található driver a GLCDProcDriver-ben található. Az oldalró le is tölthető a glcdprocdriver-0.0.5.tar.bz2 nevű fájl. A telepítési leírásban azt írja, hogy le kell fordítani, majd installálni.
Na itt ragadtam meg.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy lépésről lépésre mit kellene csinálnom, hogy az adott driver működjön. A FreeNAS gép SSH-val kommunikál a Windowsos gépemmel. Putty-ot tudok használni.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debian GNU/Linux
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magisk
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest