Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
fstab-bal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Adott egy gép, amivel akadt egy kis gondom ma.
A probléma röviden: Korábban beírtam az fstab-ba egy újonnan létrehozott bejegyyzést.
Hibajelenség: a gép bootkor azt írta (fsck), hogy valami nincs rendben és ellenőrizzem a meghajtókat,valamint ctrl + D ill. root jelszó...
A gépen monitor nem volt (de rá lett téve), bill. pedig nem volt jó, mivel az alaplapnak rossz a ps/2 bill. érintkezése.Végül másik gépen futtattam fsck-t, ami mindent hibátlannak talált. Gépbe többször visszarakva ugyanezt a hibaüzenetet produkálta.
Végre megnéztem az fsck logot, amiből kiderült, hogy a hdb1-et hiányolta, amit ezt megelőzően (akaratomon kívül) sikerült lehúznom a gépről.
Tehát kérdésem: hogy hozzam létre az fstab bejegyzést, ha valamit automatikusan mountolni szeretnék induláskor, de nem mindenáron?
Ha jól sejtem, talán ezzel a pass számmal van összefüggésben a dolog, Options rész defaulton van. Rendszer Debian Lenny.
Nem szeretnék hülyeséget benne hagyni, ezért kíváncsi volnék, mit mondtok rá.
(...tudom, "ügyes vagyok"
)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)