- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
fstab-bal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Adott egy gép, amivel akadt egy kis gondom ma.
A probléma röviden: Korábban beírtam az fstab-ba egy újonnan létrehozott bejegyyzést.
Hibajelenség: a gép bootkor azt írta (fsck), hogy valami nincs rendben és ellenőrizzem a meghajtókat,valamint ctrl + D ill. root jelszó...
A gépen monitor nem volt (de rá lett téve), bill. pedig nem volt jó, mivel az alaplapnak rossz a ps/2 bill. érintkezése.Végül másik gépen futtattam fsck-t, ami mindent hibátlannak talált. Gépbe többször visszarakva ugyanezt a hibaüzenetet produkálta.
Végre megnéztem az fsck logot, amiből kiderült, hogy a hdb1-et hiányolta, amit ezt megelőzően (akaratomon kívül) sikerült lehúznom a gépről.
Tehát kérdésem: hogy hozzam létre az fstab bejegyzést, ha valamit automatikusan mountolni szeretnék induláskor, de nem mindenáron?
Ha jól sejtem, talán ezzel a pass számmal van összefüggésben a dolog, Options rész defaulton van. Rendszer Debian Lenny.
Nem szeretnék hülyeséget benne hagyni, ezért kíváncsi volnék, mit mondtok rá.
(...tudom, "ügyes vagyok")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest