Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz TazLeacher #7351 üzenetére

Mindenképpen érdemes wine alól próbálkozni először...
    A fenti leírás jónak tűnik, szerintem azzal fel fog menni a wine.

Ha másképp' nem, esetleg a wine oldaláról letöltött .deb filet is megpróbálhatod feltenni dpkg -i filenév megadásával.

Ha már fent van a wine és mégsem indul a program, próbáld meg konzolból indítani
    wine filenév formában, mert akkor látszanak az esetleges hibaüzenetek.
    pl. ha hiányzik valami file neki (akár vbrun[xx] vagy MFC42.dll, stb), akkor megpróbálkozhatsz feltenni ezeket az állományokat számára.
    (A ~/.wine/drive_c/windows/system32 könyvtárba másold be pl.)
    Ez sok program esetében segít.

Amúgy szerintem a kresz programnak működnie kéne, már ha nem írták meg túl kacifántosan... Nekem úgy rémlik, sikerült futtatni valamiféle KRESZ-tesztet wine-vel.

.EXE:
    DOS alatt és Windowsban is a kiterjesztés (vagyis [utolsó] pont mögötti characterek) alapján azonosítja a futtatható állományokat a rendszer.
    Mivel DOS-ra már jellemzően nem írnak programot, ezért a .EXE fileok valamely Windowsra írt program futtatható állományai.

Linux esetén nem a kiterjesztés dönt egy pogram/file futtathatóságáról, hanem van rá egy külön "bejegyzés" ami megmutatja, hogy végrehajtható.
    Ezért Linuxban nincsenek .EXE-k. Lehetne ilyen a nevük, de mivel nem szükséges, senki nem használ ilyen filenevet, fölösleges characterekkel a végén... MAC-cel is ez a helyzet.
    ...viszont van pl. .run elnevezés, ami bárki számára informatívabb lehet.

Új hozzászólás Aktív témák