- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gerner1
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Elmondom én miért szeretem a Pingvint, akit nem érdekel ugorja át.
Szal olyan feladatokat lehet vele (relatív) könnyen megoldani, amit Windows alatt eléképzelhetetlennek tartok.
Tegnapi példa: Van 4 GB kabaré felvétel (Kabarécsütörtök rulz), egy ''kabare'' mappában 30-40 alkönyvtár, olyanok, mint ''Markos-Nadas'', ''Usztics'', stb... Ezekben rengeteg mp3 fájl, a nevük ékes hosszú őúűé betűkkel megtüzdelve, 128-160 kbps.
Vettem egy 256MB-os mp3 lejátszót óccsóért germániában. Erre bőven elég lenne a 64kbs szöveges anyagból, így több is ráférne, meg jó lenne olyan neveket hasznalni, amit a lejatszo is meg tud jeleniteni.
Írtam egy kis scriptet, ami rekurzivan végigmegy a megadott könyvtár alkönyvtárain, az ott talált mp3-akat átkódolja és átnevezi, majd menti egy másik megadott helyre.
Tegnap este elindítottam, ma reggelre megcsinálta az egészet, mindenféle kézi buzera nélkül.
Régebbi példa: Reggel adott időben kapcsolódjon be a PC-m, induljon el egy Linux, kapcsolódjon be a gépre dugott rádió deck, a Sláger Rádióból vegyen fel 2,5 óra anyagot kapcsiból mp3-ba kódolva (a'la Rokker Zsoltti), mentse el úgy, hogy a fájl neve tartalmazzza az aktuális dátumot, majd vegyen fel a Cartoon Network-ről fél óra Tom és Jerry-t kapcsiból .xvid avi-ba, és kapcsolódjon ki az egész hóbelevanc.
Lehet sorolni a fenti két feladat megoldásait Windows alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- FarCry 4 Kyrat Edition eladó
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs