- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gerner1
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
Nem tudom, halado kérdés-e (vagy nagyon kezdö
) : idealis particionalas érdekel
Par éve mar , a régi gépemen 6 particio volt, ebböl 3 LVM köteten. Viszont az LVM-et sohasem értettem igazan, csak hasznaltam (bar jol müködött).
Most uj gépet raktam össze, amin szintén elsödleges a Linux, de késöbb szeretnék win-t is felrakni. Ugy tudom, max 4 elsödleges particio lehet.
Kérdés:
- szükségem van-e ill. optimalis-e ha van külön /boot és külön /efi particiom is? Vagy elég csak az egyik, és ha igen, melyik? (/boot vagy /efi)
- azt, hogy normal esetben nem lesz szükségem külön /swap particiora, arra rajöttemPillanatnyilag tervezett particiok:
/sda1 /efi vfat FAT32 520M
/sda2 /boot ext4 700M
/sda3 LVM
ezen belül:
tarhely-home / home ext4 400Gb
tarhely-root / ext4 200Gb
tarhely-swap /swap (erre nem lesz szükség)
/sda4 (/win) ntfs 350Gb (kb)Lathato, ha egy particiot meg tudnék takaritani, akkor nem lenne szükség LVM-re. (A /home-t szeretném tovabbra is külön particion tartani)
Új hozzászólás Aktív témák
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Home server / házi szerver építése
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Yettel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest