Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33198) urandom0 válasza coco2 (#33188) üzenetére


urandom0
senior tag

Az alkalmazást lefordítom intel gépen ubuntu környezetben. Aztán átviszem azt a binárist ubuntu alól intel vagy amd processzoros redhat, centos, akármi linux alá. Számíthatok változatlan futásképességre egészen biztosan?

Nagyon valószínű, hogy működni fog (főleg egyszerűbb programoknál), de ez tényleg az a tipikusan letesztelős dolog, másrészt ahogy írták, linkelhetsz statikusan, avagy csinálhatsz belőle appimage/snap/flatpak csomagot is, vagy konténert is.
De ha nem is működik, akkor sem a glibc-n fog múlni a dolog, hanem az esetlegesen használt egyéb függőségeken. De szerintem egy sima BSD socketes cucc aligha lesz problémás.
Én lefordítanám a legrégebbi glibc-vel, ami valószínűsíthetően előfordulhat a célközönségnél (nem tudom, Ubuntu 20.04 talán vagy Debian 10...), és kipróbálnám újabb disztrókon.
Ha publikus a program, elküldheted nekem is, segítek tesztelni. Van telepített Fedora 37-em, CentOS Stream-em, Debian 10-esem, Debian 11-esem és OpenSuse Leap-em.

A processzor generációkat teljesen felesleges belekeverni a dologba, annak a legkevésbé van köze a disztrók közti kompatibilitáshoz.

Ezt elolvashatod.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.