Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Korábban írtam, hogy gond van az RX5600XT radeonok működési feszültségeivel, hogy egy kicsit alulfeszeli a kártyát a kernel ami ettől instabil lesz és akkor jön a ring gfx timeout összeomlás...

Miután kiderült az alulfeszelés ténye, gondoltam, hogy ez a probléma forrása de szilveszterkor újraraktam a két érintett gépet és bár a lekérdezett értékek szerint továbbra is alulfeszelik ezeket a kártyákat, de mégsem lehet összeomlasztani GPU-t, mindkét gépem stabil mint a kő.

Ha fogok egy régebbi live ISO-t, azzal bebootolva a gépet pár perc alatt ki tudom nyírni a GPU drivert, csak rá kell engedni a GpuTest progi rgb háromszögét és már jön is a crash 1-2 perc alatt. Ugyanennek a live rendszerne újabb kiadásával ez már nincs meg, stabil a gép. Ahogy több más friss live disztró esetén is.

Arra jutottam, hogy valamikor 2 éve mikor ezeket a gépeket telepítettem, akkor történt valami, ami megmaradt... Ugyanakkor ezek a telepítések Manjaro-k voltak, ami eléggé rolling disztrók, nem tudom hogy tud bármi is megmaradni hosszabb távon... Az egyik gépen egy régebbi telepítésű Mint is van tartaléknak, az alatt is megvolt a driver összeomlás, pedig az is rendszeresen frissítve lett, mindeközben friss Mint ISO-val stabil a gép.

Szóval a szilveszteri EndeavourOS telepítés óta mindkét gépem stabil mint a kő... Ugyanakkor a számok alapján továbbra is egy kicsit alulfeszeli a GPU-kat a kernel.

Ha valakinek van Navi10-es Radeonja (RX5600, 5700 kártyák) és becsatlakozna a vizsgálódásba, akkor itt tud: [link] - az utolsó 1 hónap hozzászólásait nézze meg.

Új hozzászólás Aktív témák