- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Van egy szerver, amire kulcsos SSH belépést szeretnék beállítani, de valamiért nem sikerül.
A folyamat, ahogy csináltam:
- Egy Windows rendszeren a PUTTYgen programmal, legeneráltam a privát és publikus kulcsokat. (Ami Ed25519 kulcs.)
- Kimásoltam egy jegyzettömbbe a "Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file" alatti szöveget a jegyzettömbbe.
- A legenerált kulcsokat lementettem a számítógépre, majd a PUTTY-ban a Category menüpontban az SSH -> Auth alatt a Private key file for authentication szövegdobozba betallóztam a privát kulcs elérési útját.
- Beléptem a root felhasználóval a szerverre, majd a jegyzettömbben lévő szöveget bemásoltam annak a usernek a .ssh/authorized_keys fájljába amivel be akarok lépni.
- A .ssh könyvtár jogait beállítottam 700-ra, az authorized_keys fájl jogait pedig 600-ra. A user:group mindkét esetben az a user amivel be akarok jelentkezni, vagyis aminek a home könyvtárában vagyok.- Szerver oldalon beállítottam még, a /etc/ssh/sshd_config-ban az alábbiakat:
AuthenticationMethods publickey #Only public key authentication allowed
PubkeyAuthentication yes #Allow public key authentication
Ciphers aes128-ctr,aes192-ctr,aes256-ctr
HostKeyAlgorithms ecdsa-sha2-nistp256,ecdsa-sha2-nistp384,ecdsa-sha2-nistp521,ssh-rsa,ssh-dss
KexAlgorithms ecdh-sha2-nistp256,ecdh-sha2-nistp384,ecdh-sha2-nistp521,diffie-hellman-group14-sha1,diffie-hellman-group-exchange-sha256
MACs hmac-sha2-256,hmac-sha2-512,hmac-sha1
- Továbbá annak a usernek aminek a kulcsos belépést szeretném beállítani létrehoztam egy jail környezetet az alábbi beállításokkal:
#define username to apply chroot jail to
Match User fehasznalo_amivel_belepek
#specify chroot jail
ChrootDirectory /home/jail
ForceCommand internal-sftp
PasswordAuthentication No
- A user home könyvtára a jail környezet (/home/jail) alatt a /home/jail/home mappában található.
- /home/jail/home/felhasznalo_amivel_belepek mappához rwx joga van ennek a usernek
A hiba:
Amikor be próbálok lépni kulcsos belépéssel ezzel a userrel puttyon keresztül azt a hibaüzenetet kapom, hogy Disconnected: "No Supported authentication methods available (server sent: publickey)"Van erre valakinek valamilyen ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest