- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy szerver, amire kulcsos SSH belépést szeretnék beállítani, de valamiért nem sikerül.
A folyamat, ahogy csináltam:
- Egy Windows rendszeren a PUTTYgen programmal, legeneráltam a privát és publikus kulcsokat. (Ami Ed25519 kulcs.)
- Kimásoltam egy jegyzettömbbe a "Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file" alatti szöveget a jegyzettömbbe.
- A legenerált kulcsokat lementettem a számítógépre, majd a PUTTY-ban a Category menüpontban az SSH -> Auth alatt a Private key file for authentication szövegdobozba betallóztam a privát kulcs elérési útját.
- Beléptem a root felhasználóval a szerverre, majd a jegyzettömbben lévő szöveget bemásoltam annak a usernek a .ssh/authorized_keys fájljába amivel be akarok lépni.
- A .ssh könyvtár jogait beállítottam 700-ra, az authorized_keys fájl jogait pedig 600-ra. A user:group mindkét esetben az a user amivel be akarok jelentkezni, vagyis aminek a home könyvtárában vagyok.- Szerver oldalon beállítottam még, a /etc/ssh/sshd_config-ban az alábbiakat:
AuthenticationMethods publickey #Only public key authentication allowedPubkeyAuthentication yes #Allow public key authenticationCiphers aes128-ctr,aes192-ctr,aes256-ctrHostKeyAlgorithms ecdsa-sha2-nistp256,ecdsa-sha2-nistp384,ecdsa-sha2-nistp521,ssh-rsa,ssh-dssKexAlgorithms ecdh-sha2-nistp256,ecdh-sha2-nistp384,ecdh-sha2-nistp521,diffie-hellman-group14-sha1,diffie-hellman-group-exchange-sha256MACs hmac-sha2-256,hmac-sha2-512,hmac-sha1- Továbbá annak a usernek aminek a kulcsos belépést szeretném beállítani létrehoztam egy jail környezetet az alábbi beállításokkal:
#define username to apply chroot jail toMatch User fehasznalo_amivel_belepek#specify chroot jailChrootDirectory /home/jailForceCommand internal-sftpPasswordAuthentication No- A user home könyvtára a jail környezet (/home/jail) alatt a /home/jail/home mappában található.
- /home/jail/home/felhasznalo_amivel_belepek mappához rwx joga van ennek a usernek
A hiba:
Amikor be próbálok lépni kulcsos belépéssel ezzel a userrel puttyon keresztül azt a hibaüzenetet kapom, hogy Disconnected: "No Supported authentication methods available (server sent: publickey)"Van erre valakinek valamilyen ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Windows 10
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- HP Z4 G4 / Xeon W-2123, nvidia P4000, 24GB RAM, 256gb SSD, 4TB HDD
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest