Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Ahh igen...
    Akkor felrakok egy WSL-t és kidebbuggolom.

törölt tag

Sziasztok!

Van egy szerver, amire kulcsos SSH belépést szeretnék beállítani, de valamiért nem sikerül.

A folyamat, ahogy csináltam:
    - Egy Windows rendszeren a PUTTYgen programmal, legeneráltam a privát és publikus kulcsokat. (Ami Ed25519 kulcs.)
    - Kimásoltam egy jegyzettömbbe a "Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file" alatti szöveget a jegyzettömbbe.
    - A legenerált kulcsokat lementettem a számítógépre, majd a PUTTY-ban a Category menüpontban az SSH -> Auth alatt a Private key file for authentication szövegdobozba betallóztam a privát kulcs elérési útját.
    - Beléptem a root felhasználóval a szerverre, majd a jegyzettömbben lévő szöveget bemásoltam annak a usernek a .ssh/authorized_keys fájljába amivel be akarok lépni.
    - A .ssh könyvtár jogait beállítottam 700-ra, az authorized_keys fájl jogait pedig 600-ra. A user:group mindkét esetben az a user amivel be akarok jelentkezni, vagyis aminek a home könyvtárában vagyok.

- Szerver oldalon beállítottam még, a /etc/ssh/sshd_config-ban az alábbiakat:
    AuthenticationMethods publickey                                 #Only public key authentication allowed
    PubkeyAuthentication yes                                        #Allow public key authentication
    Ciphers aes128-ctr,aes192-ctr,aes256-ctr
    HostKeyAlgorithms ecdsa-sha2-nistp256,ecdsa-sha2-nistp384,ecdsa-sha2-nistp521,ssh-rsa,ssh-dss
    KexAlgorithms ecdh-sha2-nistp256,ecdh-sha2-nistp384,ecdh-sha2-nistp521,diffie-hellman-group14-sha1,diffie-hellman-group-exchange-sha256
    MACs hmac-sha2-256,hmac-sha2-512,hmac-sha1

- Továbbá annak a usernek aminek a kulcsos belépést szeretném beállítani létrehoztam egy jail környezetet az alábbi beállításokkal:
    #define username to apply chroot jail to
        Match User fehasznalo_amivel_belepek
        #specify chroot jail
        ChrootDirectory /home/jail
        ForceCommand internal-sftp
        PasswordAuthentication No

- A user home könyvtára a jail környezet (/home/jail) alatt a /home/jail/home mappában található.

- /home/jail/home/felhasznalo_amivel_belepek mappához rwx joga van ennek a usernek

A hiba:
    Amikor be próbálok lépni kulcsos belépéssel ezzel a userrel puttyon keresztül azt a hibaüzenetet kapom, hogy Disconnected: "No Supported authentication methods available (server sent: publickey)"

Van erre valakinek valamilyen ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés