- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Fura kérdéssel hozakodok elő: X vagy konzol alatt az input eszközöket akarom csak blokkolni, a képernyőt nem. Magyarán screenlock kell, de úgy, hogy a képernyőt nem blokkolja.
Eddig erre az X alatt futó WM-hez picom kompozitort használtam, és i3lock-ot, amit picom-ban teljesen transzparensé tettem. Így zárta is a munkamenetet, de mégis lehetett látni azt a teljes képernyős terminálban futó ASCII screensavert, amit kitettem. De most minimalizmusból dobtam a kompozitort, így nincs átlátszóság (a vsync-et megoldottam a X.org konfigjában TearFree kapcsolóval).
Az a baj, hogy a szabványos screenlockerek kitakarják a képernyőt is. Nekem csak olyan kéne, hogy az input eszközöket blokkolni, míg valaki a futtató user vagy a root jelszavát be nem írta.
A másik, szintén kapcsolódó kérdés, hogy hogyan tudnám ideiglenesen elérni, hogy lockolt X mellett ne tudjanak konzolra váltani? Itt hangsúly az ideiglenességen van, míg lockolás van. A neten csak olyan módszert írnak, ami a X.org konfigban állandóra tiltja le a virtuális konzolra váltást, de az meg hasznos, ha beszarik az X, akkor is tudok konzolra váltani.
Az vlock majdnem jó lenne, mert az a konzolváltást is lezárja, de a képernyőt az is kitakarja, letörli. Én azt akarom, hogy a lockoló a képernyőhöz ne nyúljon hozzá. PAM támogatás sem feltétlen kell bele, csak figyeljen a feloldó jelszóra.
Ezekhez tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest