- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
O.K., arcméret bemutató megvolt.
Esetleg szólj, ha újra elolvastad amit írtam és felfogtad, hogy miről beszélek!
A témának ugyanis semmi köze a kernelhez és a netfilterhez.Súgok: egy linux kernelre épülő, routernek nevezett dobozban futó szoftverről van szó, ami ha egyik oldalról közelítem (packet filter), pontosan tudja, hogy mi van a WAN-on innen és WAN-on túl (más subnetből érkező portscan is látja a nyitott portokat, amiket a WAN lábáról tesztelve nem látni), ha a másik oldalról (ACCEPTed packetek logolása, aminek elvileg csak a WAN-ról beengedett csomagokat kellene, vagy ha az egyéb olyan beállításait akarom használni, ami a LAN és a WAN között különbséget kell, hogy tegyen, mint például a netről letiltott eszközök forgalmának korlátozása), akkor már csak a saját subnetet tekinti LAN-nak.
Fogadjunk, hogy még most sem érted

További segítség: a router szoftvere egy valamikori Tomato-ra épül (fogalmam sincs, mikori), amiből anno a Shibby-féle Tomato is indult.
Utóbbi annak megfelelően kezelte a problémát, ahogy én elképzelem egy tűzfal+router működését.
Mielőtt megkérdeznéd, hogy akkor miért ez az egész: épp csak már nincs karbantartva, másrészt engem az elv érdekelne, hogy miért gondolhatja azt az egyik, hogy egy fizikailag és logikailag is lokális alhálót bizonyos esetekben idegenként kezel?update: az utolsó előtti hozzászólásomat visszaolvasva... késő volt, félreérthetően fogalmaztam. Nem a kernel csomagszűrőjére gondoltam, hanem a router, mint egységes eszköz/black box/nemtudommineknevezzem szűrésének működésére, amit a készítője iptables parancsokkal állított be úgy, ahogy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
- Mini PC
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Ps4 és PC Játékok (Április 3. UP!) Olvass...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Honor 400 5G 512 GB Desert Gold karcmentes (8 GB /512 Gb)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Western Digital SN850 2TB NVMe With Heatsink for PS5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest