- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano #26321 üzenetére
O.K., arcméret bemutató megvolt.
Esetleg szólj, ha újra elolvastad amit írtam és felfogtad, hogy miről beszélek!
A témának ugyanis semmi köze a kernelhez és a netfilterhez.Súgok: egy linux kernelre épülő, routernek nevezett dobozban futó szoftverről van szó, ami ha egyik oldalról közelítem (packet filter), pontosan tudja, hogy mi van a WAN-on innen és WAN-on túl (más subnetből érkező portscan is látja a nyitott portokat, amiket a WAN lábáról tesztelve nem látni), ha a másik oldalról (ACCEPTed packetek logolása, aminek elvileg csak a WAN-ról beengedett csomagokat kellene, vagy ha az egyéb olyan beállításait akarom használni, ami a LAN és a WAN között különbséget kell, hogy tegyen, mint például a netről letiltott eszközök forgalmának korlátozása), akkor már csak a saját subnetet tekinti LAN-nak.
Fogadjunk, hogy még most sem érted
További segítség: a router szoftvere egy valamikori Tomato-ra épül (fogalmam sincs, mikori), amiből anno a Shibby-féle Tomato is indult.
Utóbbi annak megfelelően kezelte a problémát, ahogy én elképzelem egy tűzfal+router működését.
Mielőtt megkérdeznéd, hogy akkor miért ez az egész: épp csak már nincs karbantartva, másrészt engem az elv érdekelne, hogy miért gondolhatja azt az egyik, hogy egy fizikailag és logikailag is lokális alhálót bizonyos esetekben idegenként kezel?update: az utolsó előtti hozzászólásomat visszaolvasva... késő volt, félreérthetően fogalmaztam. Nem a kernel csomagszűrőjére gondoltam, hanem a router, mint egységes eszköz/black box/nemtudommineknevezzem szűrésének működésére, amit a készítője iptables parancsokkal állított be úgy, ahogy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged