Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ReJim

őstag

Sziasztok.

Áramszünet miatt leállt, és feltételezhetően többször elindult gépben a hdd megadta magát.
    A hdd-n volt 3 partició (root ~10gb, swap ~4gb, home ~460gb). Elvileg a swapon kívüliek ext3-ak.

Próbálnék valami adatot visszanyerni, a rendszer látja az sdb1, sdb2, sdb5, sdb6-ot (gondolom az sdb5 azért mert extended)

mount -t ext3 /dev/sdb6 /mnt/usbdrivemount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb6,
    missing codepage or helper program, or other error
    In some cases useful info is found in syslog - try
    dmesg | tail or so

debugfs 1.42.5 (29-Jul-2012)
    debugfs: open /dev/sdb6
    /dev/sdb6: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while opening filesystem
    debugfs: open /dev/sdb1
    /dev/sdb1: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while opening filesystem

root@mame:~# fsck /dev/sdb1
    fsck from util-linux 2.20.1
    e2fsck 1.42.5 (29-Jul-2012)
    fsck.ext2: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while trying to open /dev/sdb1
    Could this be a zero-length partition?
    root@mame:~# fsck /dev/sdb6
    fsck from util-linux 2.20.1
    e2fsck 1.42.5 (29-Jul-2012)
    fsck.ext2: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while trying to open /dev/sdb6
    Could this be a zero-length partition?

TestDisk 7.0 nem talált partíciót.
    badblocks futott 12órán át 7,84%-ig nem talált semmit. sdb1-en (inkább nem futtatom hetekig)

Van még amivel próbálkozhatnék? Sérült a superblock? Adatok menthetetlenek?
    Valamelyik smart olvasó eszköz (hirens boot cd) 5 reallocated szektort és 2044 bad sectort olvasott ki, és 0%-osnak ítélte a hdd-t.

Új hozzászólás Aktív témák