Új hozzászólás Aktív témák

• McSzaby

őstag

Sziasztok,

elméleti síkon teszem fel csak a kérdésemet, mert még nem vágtam bele a dologba.

A lényeg, hogy szeretnék LVM-t használni egy kisebb szervernél. Vinyó és pénz hiányában nem tehetem őket RAID-be, ez fontos részlet.

Adott a példa kedvéért két vinyó. Egyiken lenne a rendszer megfelelően LVM-ben felkarcolva, ahogy én akarom és lenne még egy vinyó, amin tulajdonképp a userek "közös" adatai lennének. (pl.: /mnt/mindenkie) Ezt a közös mountpointot szeretném mindenképpen lvm-be rakni, hogy könnyedén tudjam bármikor bővíteni, szűkíteni ha kell. Hozzácsattintok egy vinyót, usb, partíciót, akármit és csóközön.

A kérdésem az lenne, hogy mi van, ha mondjuk a rendszer/rendszer vinyó visszaállíthatatlanul elszáll, annyira, hogy mondjuk leég,megolvad,pokolra kerül. A "közös" vinyón mi történik az adatokkal LVM-ben? Visszaállítható ez valahogy egy másik gépben, ha arról van szó? Hogyan tudja a linux lekezelni ezt? Lehet valahogy inicializálni az LVM-t úgy, hogy az adatok sértetlenek legyenek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés