Új hozzászólás Aktív témák

• slayer007

tag

Sziasztok!
    A cégünk arra adta a fejét, hogy benevez engem egy linux üzemeltető tanfolyamra, azonban nem tudom, hogy jelenleg hol és milyen minőségben mennek ilyesmik. A google nem igazán hozott értelmes eredményt, választék se volt túl sok.
    A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e árban sem túl elszállt, azonban minőségben elég jó képzési központot, ahol nem csak csoport esetén (értem itt, hogy nem a cégnek kell összeszedni 5-6 embert, akit képzésre akar küldeni) hajlandó képzést indítani?
    A szint abszolút alapoktól kellene, windows rendszergazda vagyok, linux-al még felhasználási szinten is alig-alig foglalkoztam. Ubuntu/Debian lenne a cél, bár a disztribúciók között akkora különbség tudtommal nincs, ami az alapokat befolyásolná. Mi ubuntut használunk többnyire cégen belül.
    A cél az lenne, hogy meglévő linux szervereket én is tudjak üzemeltetni, esetleg telepíteni és konfigurálni.
    Amihez kellene értenem jelenleg: Ubuntu, Debian. Ezekhez még jön az Apache, Postfix.
    Kérem szépen valami átfogó választ kapjak, ne csak egy linket, ami jellemző itt prohardveren. :)
    Köszönöm!

Ui.: Linux akadémiát ajánlották páran, de ha lehet olyat preferálnék, ami ad valami papírt is, ha van ilyen. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés