Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz pecze #14676 üzenetére

...telepítsd a GPartedet, Live módban is lehet. Ja, bocs, látom megoldottad, kicsit furán, de megoldás az megoldás :D
    A "szörnyűség" neve Gnome Shell, és elsőre elég hmm... fura, de másodikra is. :D Viszont nagyszerűen átszabható, ami pl. Unityről nem mondható el. Nekem Bolt menüvel, meg pár kieggel nagyon kis "kezes" lett, a fura app menüt is lecserélte.

Tegnapi Linuxos "sikertörténet":
    Van egy idős házaspár, tavaly raktam fel év végén az Ubuntu 11.10-et nekik a régi, vírusos XP helyett. Megbarátkoztak vele, pár hiba azért akadt a ~8 hónap alatt: 1.: skype nem indul... kimentem, hát indul. Ja, úgy indul, de nem a gép indulásakor... Megoldva. :D
    2.: gép nem indul, valamit kiír... Mire kiderült (3 perc telefonos "supporttal"), hogy leállítás helyett kijelentkeztek, és nem tudták a felhasználó+jelszó párost (mivel auto login volt, csak jelszó kellett). Szerencsére hagyták amit telepítéskor adtam, így beléptek, Solved :D
    Később beszéltünk, karácsonyra a gyerekektől kaptak "lapos monitort", de nem kell kimennem, mert ez pikk-pakk pont jó, állítgatni sem kellett...
    3.: nem indul a gép, csak ha entert nyomunk... frissített a szerencsétlen, és Grub visszaállt 10 sec várakozásra, nyomkodtak ezt-azt, de nem az entert... így nem is indult. Kimentem, "javítottam" Grub 3 sec és indít.
    4. tegnap nem indult a gép, valamit kiírt... semmi nem segített... kimentem, hát jogos, a régi cuccban feladta az elem a harcot, így áramkimaradás után a default BIOS nem találta az OS-t. Javítva. Persze mondtam, hogy a következőnél elemcsere (nem volt nálam, este volt, etc...)
    Ilyenkor frissítek+takarítok is, közben a bácsi mesélte, hogy lánya "megcsodálta" a régi gép milyen jó lett Ubuntuval (idősek, nem akartam Xubuntut, itt nagy a launcher, stb, kényelmesebb) hát keresett valakit (Ő BP-en lakik), aki feltelepítette az Ő gépére is XP helyett :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés