Új hozzászólás Aktív témák

• Zolien

csendes tag

Furcsaságok, érdekességek vannak. Most váltottam widescreen monitorra és hat nem sima az ügy. XP alatt nem tudtam a megfelelő, natív felbontást kicsikarni (1366x768). Trident Video Accelerator 3D/ProMedia a csatoló, régebbi. Most azért nem tudom mi van, mert Debian alatt meg "tudja" a natív, kívánt felbontást. Csakhogy: egérkurzor, háttér pixelhelyesen jelennek meg, tehát nem nyújtott semmi, monitor menü információ pontjában is 1366x768@60Hz szerepel, minden oké tehát látszólag. De minden ami panel lenne, párbeszédablak vagy akármilyen megjelenülő elem az szét van csúszva, olyan, mintha egy 3D-s effekt lenne és srégen, oldalról nézném a gdm bejelentkezőpanelját péládul. Valahogy olyasféleképpen van elcsúszva mint mikor a CRT-k korában nagyobb képfrissítést küldtünk a monitorra mint amennyit tudott. De mondom, ez csak a panelekre igaz, minden más jól jelenik meg. Plusz nem törli maga után a képernyőt, ablak (lapított paca) mozgatása során csak összemasztolja a képernyőt, egérkurzornak is végtelen farka keletkezik. Tanácstalan vagyok, talán xservverrc-ben kellene átírni valamit?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés