Hirdetés
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klayton#1
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Csináltam egy jó nagy baromságot, és most nem nagyon tudom visszacsinálni a dolgokat ..
A helyzet így nézett ki: triple-boot, windows 7, arch és ubuntu. Az ubuntut hamarabb telepítettem, mint az archot, így az utóbbinál nem raktam fel a grubot, csak átírtam az ubuntuét. Viszont időközben az ubi fölöslegessé vált, így fel akartam szabadítani némi helyet, és letöröltem a particióját, csak épp elfelejtettem, hogy a grub azon volt. Most szeretném felrakni a grubot, viszont grub-install-t nem tudok csinálni [üzenet grub-install /dev/sda -ra: cound not find device for /boot: Not found or not a block device], ill a grub shellből se tudom helyreállítani, tekintve, hogy nincs mit helyreállítani [nem létezik /boot/grub/stage1]. Valaki tudna esetleg segíteni, mit lehet ilyenkor csinálni? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A helyzet így nézett ki: triple-boot, windows 7, arch és ubuntu. Az ubuntut hamarabb telepítettem, mint az archot, így az utóbbinál nem raktam fel a grubot, csak átírtam az ubuntuét. Viszont időközben az ubi fölöslegessé vált, így fel akartam szabadítani némi helyet, és letöröltem a particióját, csak épp elfelejtettem, hogy a grub azon volt. Most szeretném felrakni a grubot, viszont grub-install-t nem tudok csinálni [üzenet grub-install /dev/sda -ra: cound not find device for /boot: Not found or not a block device], ill a grub shellből se tudom helyreállítani, tekintve, hogy nincs mit helyreállítani [nem létezik /boot/grub/stage1]. Valaki tudna esetleg segíteni, mit lehet ilyenkor csinálni? Előre is köszi.