Hirdetés
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
A raspi nem vezérli a motorokat, hanem a pc-t helyettesíti, de sokkal több értelme van mint az sd modulnak, és még olcsóbb is. Az sd modul a kijelző meretéből adódóan nagyon primitív kezelőfelületet biztosít, nagyon kevés visszajelzéssel. Ráadasúl csak a nyomtató mellett álva tudod követni a folyamatot, és sd kártyával kell vacakolni. Ezzel szemben a raspi az octopi-al hálózaton elerhető bármiről amin van böngésző. Ugyanúgy készre generált gcode-ot kell rá feltölteni, mint amit sd kártyán a kártya modullal kell etetni. Csak sokkal kényelmesebb, nem sd kártyára mented a kodot, hogy aztán a kártyát átdugd a nyomiba, hanem egyből a raspira töltöm fel. Én úgy szoktam csinálni, hogy pc-n megszerkesztem a tárgyat valami 3d szerkesztőben, aztán a .stl-t megnyitom repetier host-tal, beállítgatom a nyomtatási paramétereket (rétegvastagság, flow rate, kitöltés, falvastagság, sebességek, stb...), aztán elindítom a kód generálást, és a szoftver megcsinálja azt a kódsort amit utána a nyomtató végrehajt. Ezt elmentem gcode-ként és hálózaton keresztül feltöltöm a raspi-ra, általában egyszerre többet is. Ha azonnal akarok nyomtatni, akkor mielőtt elkezdek a repetierrel ügyködni, az octopi-al bekapcsolom az asztalfűtést, mert az elég lassú.
Mikor elindítottam a nyomtatást, szintén neten keresztül tudom figyelni a folyamatot, nem kell órákig a nyomtató mellett ülni, dolgozok a notin, néha rákukkantok a böngésző ablakban hogy áll a munka, látom a raspicam képét, hogy nem vált-e fel a munkadarab, látom a hátralévő időt és egyébb infókat. De van hogy egy nyomtatást este tudok elindítani, mikor már nem dolgozok a notin, tablettről megnyitom az octopi-t, kiválasztom a feltöltött fileok közül amelyikre szükségem van és elindítom a nyomtatást. Utána ugyanúgy tudom figyelni a folyamatot, mint notiról, látom a hőmérsékleteket, a sebességeket, a video streamet, stb...
És az egész hihetetlenül stabil. Mondjuk "lagot" pc-n sem tapasztaltam, de volt olyan hogy ha feljött a képernyővédő, vagy valami program nagyon leterhelte a gépet, akkor egy pillanatra megakadt a nyomtató, de raspin semmi gond, rendíthetetlenül nyomtat órákon át, akár 40-50 ezer parancsból álló kódot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Jövedelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Borderlands 4
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- 2025-Ös 10 Magos Legújabb Intel Core Ultra 5 225F 10x4.9Ghz RTX 5060TI 16/32Gb DDR5 5600Mhz 1TB M.2
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- R5 5600X ASUS TUF X570 32GB 3600Mhz CL16 WIN 11 Pro
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest