- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1598 üzenetére
Ma vettem át az odriodot. Jó kicsi, nem is gondoltam volna, hogy csak ekkora. Viszont megakadtam az os vadászattal. De konkrét librelec, se konkrét openelec letöltést nem találok hozzá. Pedig neten találtam futtatott verziót. Annyit sikerült eddig megtalálni, hogy az xu3-al kompatibilis, szóval ha arra volt, akkor erre is kell, hogy legyen.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Két projekten is gondolkodom, ebben kérnék szépen egy kis segítséget.
1. kellene egy minél egyszerűbb és olcsóbb, de még elég izmos mini szerver, amin Tvheadend backend futna. Mivel van armf verziója, ezért gondolom mindegyiken elfut, pl. Debian alatt (ahogy Rpi-n Rasbpian alatt megy is hibátlanul). Ami kell, az legalább 1 db USB port (elég a 2.0 is), ide jönne az USB tuner.
Van valakinek tapasztalata pl. a FriendlyElec megoldásaival?
Egész szimpatikus pl. a NanoPi NEO2-LTS és mellé egy kis kocka ház. Van gigabites LAN és egy USB port, sd kártyán a rendszer. Szerintem Tvhedend szerverhez az 512MB RAM is elég kellene, hogy legyen.De kimondottan érdekes lehet a 1-bay NAS Kit is, kap egy SSD-t vagy sima HDD-t és már rögzíteni is tud a backend.
Akár még azt is meg merem kockáztatni, hogy alkalmas lenne pl. Dockerrel egy kis otthoni média szerverre: Deluge, Sonarr, Radarr, Openvpn kliens, Tvheadend. Vajon mennyit bírna el?
2. Itt rögtön ugrok is a második projektre, ami egy Odroid HC1 vagy HC2 lenne. Mondjuk legyen a HC2 + 3,5" 4TB WD Red. Pont arra kellene, mint az előző projekt utolsó gondolata: Dockerrel egy kis otthoni média szerver (Deluge, Sonarr, Radarr, Openvpn kliens, Tvheadend, stb). Kinek milyen tapasztalata van?
Köszönöm!
-
sabe
csendes tag
válasz
Speeedfire #1596 üzenetére
mennyi idő alatt érkezett meg? én most rendeltem XU4-et (bordával) milyen házat használsz hozzá?
(utólag látom, hogy csak pár napja rendelted, valószínűleg még nem érkezett meg)
-
chemand
aktív tag
válasz
Speeedfire #1593 üzenetére
Szia!
Szabad tudni, hogy honnan rendelted végül?
-
Speeedfire
félisten
Végül tegnap este megrendeltem az xu4-et. Remélem beválik.
A közösségi támogatás annyira nem volt fontos, elég régóta linuxozok. Sokszor forgattam már magamnak csomagot, de volt hogy fw-t is csináltám már openwrt alatt. -
Uzsito
csendes tag
válasz
Speeedfire #1589 üzenetére
Az XU4 mérései valósak, már rengeteg helyen tesztelték, leírták.
Igazából médialejátszásra és torrentre a Rock64 és az XU4 is hasonlóan jó lehet, a döntés attól függhet mennyire vagy árérzékeny.Ám még egy nézőpontból érdemes megvizsgálni a kérdést: mekkora közösségi támogatásra számíthatsz?
Odroidnál tudjuk, hogy a Wiki elég részletes, leírások, tutorialok, guide-ok vannak mindenfelé a legapróbb témákról is. Pine-éknál se rossz, ahogy látom a fórumon kattogtatva, de azért mintha lightosabbra lenne véve a dolog... -
r0by
addikt
válasz
Speeedfire #1587 üzenetére
Én már írtam neked a másik topicban, hogy az xu4 nekem 95-105 között tolja átlagban. Gondolom a pillanatnyi terheltségtől függ. Lóg rajta pár szenzor, web, torrent, dlna, stb..
Nálam egy ilyen usb3-as rackban van sata noti winyo háttértárként, s ezen van a rendszer is, ubuntu 18.04 tls. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Speeedfire #1587 üzenetére
Nekem azt hiszem 85-el másolt hálózaton keresztül. 100 felett biztosan nem volt. Nem tudom mi limitálta, talán a rack volt lassú vagy a vinyó. Egyébként az se rossz azért. Fogyasztásban jó volt, csak NAS-nak túl erős.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
létezik hasonló eszköz, mint a raspberry pi, csak erősebb?
Nas, és média lejátszó funkció miatt érdekelne hasonló gép. Hálózaton tudjuk 50-60MB-al másolni, linux, kodi támogatás. Hdmi kimenet, usb aljzat. Giga lan, és sata interfész előny. Létezik ilyen? Ami kicsi, és nem eszik sokat?Jól értem, hogy a ODROID-XU4 110MB/s-el is tud másolni USB3.0-án keresztül hálózaton? [link] Csak, mert akkor lehet, hogy ez is elég lenne nekem, nem kellene a h2. Nyílván a h2 hosszabb távon jobb lehet.
Csak mert szerintem a kodi, és a torrent simán tudna egymás mellett menni így. A kodi, ha jól tudom támogatja a hw-es gyorsítást is.Még megfontolom, meg utána kérdezek ezeknek. Igazából ez a rock64 még olcsóbb is 10 dollárral (2GB verzió). A pro nem biztos, hogy kellene nekem. Bár az erősebb CPU, és a pci-e csábító.
Bár ez alapján a sima xu4 is megy openELEC-el. [link]
De az xu4 talán gyorsabb, mint a sima rock64.
Nem tudom, hogy melyik legyen egyelőre.Jelenleg ott vagyok, hogy a ROCK64/ROCK64PRO vagy az xu4 lenne a befutó.
-
zoltanz
nagyúr
Van esetleg már végleges roadmap Orange Pi hasonlókról 2019-r?
-
Fooler89
őstag
Armbiant használok egy Odroid-hc2.
Szeretném elérni biztonságosan a kis boxomat.
Armbian installerben szépen benne van a Softether VPN.
Remote access módba telepítettem, L2TP-n keresztül siker is becsatlakoznom, látom is a benti hálózatot, kivétel a boxon futó transmission jacket és stb. funkcióit.Normális ez?
-
azbest
félisten
válasz
Fooler89 #1583 üzenetére
az eu vat registered csak azoknak jó, akik cégként rendelik és jogosultak is áfamentesen rendelni.
Pollin-de -nél a privatkunde alatt látok ungarn-t, csak nem abc szerint vannak a listán az országok.
Az odroid co uk meg azt mondja nincs készleten, hanem preorder. Egyébként a default esetén ott van hungary.
-
Fooler89
őstag
válasz
MaCS_70 #1582 üzenetére
Köszi
Szeretnék rendelni Odriod-HC2-öt
pollin.de-ről nem enged magyarba szállítani, a odriod.co.uk-ról meg nem tudom eldönteni, hogy melyik kellene"Customer Group
-EU VAT Registered (Not UK)"Szerintem EU VAT kellene, de ott meg kér EU VAT Number ami nekem nem hiszem hogy van.
Ezek szerint már onnan se tudok rendelni?
-
Fooler89
őstag
Néztem odriod-hc2
**STOCK EXPECTED W/C 26/11/18**Valaki rendelt már innen? Ez tényleg eu-s raktár?
Mert akkor vámmal nem kell számolni. -
muveszur
addikt
válasz
ssolitude #1576 üzenetére
Szia!
Engem nagyon érdekelnének részletek is. Igazából otthoni médialejátszás lenne a fő célom, illetve torrent futtatása.
Eddig igazából S905 SoC-s tv box-okat nézegettem, de úgy tűnik nekem, hogy ez az Odroid történet sokkal komolyabb.
Amire kellene nekem, tudnád ajánlani?
Fő igények:
- Legalább 1080p lejátszás, de 4K sem jönne rosszul.
- HBO Go
- Valamilyen remote control megoldás
- Torrent, Digi 1000-s net mellé..Ha megosztanál bármilyen tapasztalatot, nagyon szívesen venném.
Köszönöm!
-
Uzsito
csendes tag
Még 1 dolog, a tápegységük lehet hogy kicsit túlárazott, érdemes csekkolni hogy itthon beszerezhető-e olcsóbban. Nem speciális, elég kommersz táp. Egyébként az övék 2A-re van mérve, de több helyen írták hogy 2.5A-t és még többet is le tud adni tartósan, így én az itthoniakból 2.5A vagy 3A példányok között nézelődnék.
-
stigma
addikt
(#1571) r0by : Nem égetően SOS, ezért én is feladok a napokban egy hirdetést hogy keresek.
Köszi szépen.(#1572) Uzsito: Amikor a hsz-t írtam még volt, és most pollin.de-t néztem tényleg nincs
Hát legrosszabb esetben kintről megrendelem + fizetek vámot.
Ami elszomorít picit, hogy kis méretben sajnos nagyon sok lehetőségem nincs, mely eszközön van natív Sata és képes foadni 2,5 vagy 3,5-es HDD-t.
Ha nagyon drágára jönne ki, akkor Barbone PC fele fogok hajlani igaz elég drágán vannak az 1TB-os 2,5-es HDD-k.
Köszönöm gyors segítségeteket.
-
Uzsito
csendes tag
A felsoroltakon kívül én nem találtam más forrásokat, pedig kerestem eleget.
Megnéztem neked, de jelenleg Pollinon "odroid" keresőszóra nem is dob ki HC2-t, csak HC1-et. Készlethiány?Szerintem csoportosítva így néznek ki a lehetőségek:
-EU forrás, vám és áfa nélkül, odroid.co.uk, pollin, stb. kicsit drágábban, változó elérhetőséggel (mint látszik pl. pollinon vagy nincs készleten, vagy épp nem szállít ide, stb.). Van talán szlovák, lengyel viszonteladó is, de egyiket sem kattogtattam végig google fordítóval, hogy mennyi az annyi a végén.
-Harmadik országbeli forrás - USA vagy Dél-Korea, ebay-en jellemzően 2 amerikai store hirdeti ezeket, koreából Hardkernel - ezekben az esetekben 27% ÁFA-t kell fizetni, és vámügyintézés költséget (Magyar Posta 3.000Ft, DHL 6.000Ft) azonban VÁM-ot nem kell fizetni mert 150EUR alatt vagyunk.
Kár, hogy magyar viszonteladó még mindig nincs, bár jobban belegondolva, lehet hogy inkább szerencse.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
A cikket elolvasva nekem is felkeltette az érdeklődésemet a kütyü,de van egy kis bajom.
Ahogy nézem HC2 + 2A adatper + Ház-at vennék, (kábelem, microsd-m van) viszont bajom az hogy honnan rendeljem:
- Ebay => maga a forrás nem biztos, és csak a HC2-t tudom rendelni többit nem
- pollin.de => Nem reggeltem be de írtátok hogy nem mindig van szállítás hozzám (ezt valaki megnézné nekem?)
- odroid.co.uk => hát itt ~100 Euro + szállítás (DHL-el)
- hardkernel : 70 dollár + szállítás => itt ugye a vám jöhet rá max.Ezen kívül beszerezhető bárhonnan máshonnan 30k alatt?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
LSL1337
őstag
Valakit érdekel esetleg itt egy Odroid C2?
Legjobb plex lejátszó.
4k SDR, HDMI CEC.
wifi nincs alapból, cserébe a LAN gigabit-es.én HDR miatt cseréltem csak le
maximálisan elégedett vagyok vele. Rasplex-nél sokkal gyorsabb rajta a menü is
táp ház sd kártyával együtt persze. -
Uzsito
csendes tag
Sziasztok,
Írtam egy rövidebb ismertetőt az Odroid-HC2-ről, annak hasznos lehet, akit közelebbről is érdekel ez a megoldás, vagy vásárláson gondolkodik.
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #1561 üzenetére
a hc2 a 3,5"-os háttértáras változat, a hc1 meg a 2,5"-ös. Szóval azok ugyanazok, csak a mellékelt vas más méretű
Az usb3 azért már elég vállalható tud lenni akár lanra vagy satára is, ha nincs natív. Sata esetén van olyan hdd keret, ami támogatja az uasp módot, ami mondjuk usb2 esetén is gyorsat valamit, de usb3 alatt aztán tényleg odatesz: [link]
-
Ciccuka
veterán
Ez már tényleg szuper kis masina.
Ahogy látom normál SSD-t is lehet hozzá csatlakoztatni. -
azbest
félisten
Tippre, meg a zavaros kínálatot látva, attól függ, hogy milyen soc-ot lehet épp olcsón beszerezni. Van ami nem támogat satát, ott vagy teljesen lehagyták vagy próbálták a gagyi usb2-es adapter integrálást...
Ahogy nézem az allwinnerek közt van főleg olyan, ami támogat mindet, A20, R40, V40...De teljes a káosz az elnevezéseknél, sőt ahogy látom van ahol eredetileg r40 volt és később v40-re váltottak, mert teljesen kompatibilis a kettő [link]
-
suste
veterán
Eddig nem is láttam ezt, de végre az "m2 berry" verzió visszatért a helyes útra.
Nem is tudom miből gondolták, hogy a 100Mbit+NoSata majd jó lesz, amikor arra ott a kiforrottab Rpi széria....
Már csak az a kérdés, hogy szoftver oldalon van-e valami használható? Az elérhető Android/ubuntu/Raspbian rendszereken vajon működik-e rendesen minden -
wmati
addikt
-
azbest
félisten
m2 -t nem árulják, m2+ pedig ha megnézed, akkro nincs rajta semmilyen sata. Amelyiken van sata, ott sem árt elolvasni, hogy nem usb2-sata chipes adapter van-e rajta, mert az lassú. A gigabitnél pedig van olyan board, ahol valójában fele vagy harmada a max sebesség, mert van valahol szűk keresztmetszet.
"m2 berry" néven van v40 -es soc-os, amin van sata is és gigatibes is. 4 magos. Nem tudom van -e szűk kersztmetszet valamit.
S látod, sok hasonló nevű van szóval pontosan kell megnézni, hogy mit hogy hívnak. Meg nem árt annak sem utánakeresni, hogy például openmediavalut hogy megy rajta, ha már nas.
(#1556) wmati
az nem m2. Ez volt az m2 [link] -
doberman
senior tag
nincs sata... nem tudom kapható-e..
-
wmati
addikt
18.000 - 20.000 körüli árra gondoltam. Viszont a Banana Pi mennyire jó választás ? M2 és a M2+ első ránézésre jó lenne.
Igen használt nasokat én is néztem, de 10.000 körül nagyon ritka ami müködik és nem kőkorszaki lelet.
Minipcéket még nézegettem, eddig nem találtam olyat ami tetszik
-
azbest
félisten
Mi az értelmes ár?
Egyébként tényleg a beszerezhetőség a problémás sokszor. Nézegettem a pine64-esék rock64-ét 1GB ram változattal 25 dolcsi a webshopban, de szállítással tápegységgel meg már 40 felett van. Már, ha jól írta a szállítási díjat magyarországra, mert nem töltöttem ki teljesen mident. Bár valószínűleg csak a csupasz boardot érdemes megrendelni, mert úgy 37 dolcsi szállítással együtt és befér az áfa határ alá (22 euro felett addig nem kell áfát fizetni a vámkezeléskor, amíg az 10 euro alatt marad, ami lényegében azt jelenti, hogy érkezési árfolyamtól függően 40-42 dolcsi körül fér bele. Táppal már valsz túllépné.)
Ahogy youtubeon láttam sebességileg nem rossz, az is egy usb3-as csatin át tud hajtani lemezt. [link]
Viszont nem biztos, hogy érdemes bármi ilyesmit csinálni. Nekem egy rendes, önálló nas megy (zyxel nsa-320), csak kizárólag nasként használva, mert a saját procijának sok lenne mindenféle okos funkció. Egy régről maradt raspberry pi2 csinálja az okos dolgokat. Az előnye, hogy a nas gigabites, 2 winyóhelyes és használtan 10esért vettem régebben. Így nem érdekes, hogy van-e rendes sata vagy usb3 csati a boardon, ami az okosabb funkciókat végzi. Gigabites lanos is könnyebb találni, mint egy mindentudót, ha például gyors internet miatt ki tudná használni. Ha valamiért a board lerohad, a nas attól függelentül elérhető. A pi is sambával csatolja fel hogy rá dolgozzon.
Bosszantó, hogy újonnan 30 alatt nem igaznán látni nast, régebben 15 körül is voltak például egy lemezesek. Használtan egy lemezesből néha feltűnik 10 alatt is [link]
Másrészt, lehet egy régi laptop vagy minipécé is olcsóbbra jön ki magában. A fogyasztása sem feltétlen több vagy sokkal több és 10-20-30 körül is vannak az aprón különböző fajták. [link]
Openmediavalut meg pécén is biztosan jól megy, csak legyen gigabit lan rajta.
-
wmati
addikt
Nas alpnak mit ajánlotok? Odroid-HC1-re gondoltam, de értelmes áron nem tudok beszerezni.
-
mimey
tag
Szia!
Már nagyon régóta nem sikerült Seagate Extension Portable 4TB hibás linux driver-ét letiltani, hogy ne UAS driver-t használjon az OMV4, hanem szimplán mass storage-ként. Nagyon sok mindent próbáltam más, és már kacsintgattam a szűz debian, ubuntu, illetve diet-pi felé, de valamiért sosem jártam sikerrel.
Egyetlen probléma volt. Nem adtam ki egyetlen parancsot a végén:
update-initramfs –uKöszönöm szépen azbest a segítséged, mert bár többször átfutottam a linken, de mivel OMV alatt nem működött a végén található parancs az image rebuilt-hez (After boot.txt is saved, boot image needs to be rebuilt:
cd /boot/
./mkscrVégül rátaláltam másvalaki, de kifejezetten OMV probléma megoldásában a kulcs parancsot, így már összejött végre. Nagy vonalakban leírom, hátha más is ezzel szív:
MEGOLDÁS:
lsusb
A saját Seagate Extension hdd-m: VIP: PID= 0bc2:231anano /boot/boot.ini
Megkeresni a boot.ini-ben a következő sort „ctrl+w”-vel:
setevnv bootargs
Ennek a sornak a végére birni az idézőjel elé a saját VIP: PID-s részt (0x-szel mindkettőt ki kell egészíteni) usb-storage.quirks=0x0bc2:0x231a:u:
# final boot args
setenv bootargs "${bootrootfs} ${videoconfig} smsc95xx.macaddr=${macaddr} governor=${governor} ${hdmi_phy_control} usb-storage.quirks=${usbstoragequirks} ${extraargs} usb-storage.quirks=0x0bc2:0x231a:u"CTRL+X
Elmenti?YES
majd ezután:update-initramfs –u
reboot
Lám csodát, stabilan 106-113 MB/s-mal írok/másolok a HDD-re a szutyok Seagate hdd-re USB3 csatin keresztül.
Szerk.:
Más:
OMV4 alatt bugos az OpenVPN server.conf fájl legenerálása. Össze kell kombinálni a következő két sort eggyé:nano /etc/openvpn/server.conf
Meg kell keresni a következő két sort:
push "route 169.254.0.0
192.168.2.0 255.255.255.0"Ezt kell egy sorrá kombinálni, ami esetemben így néz ki:
push "route 10.8.0.0 255.255.255.0"
És itt a link, ahol már leírták a megoldást, de én csak most találtam meg.
-
mimey
tag
Sziasztok!
Sajnos nem oldódott meg az usb3 hdd-ra (Seagate Extension Portable 4TB) másolás/írás hiba.
Nagyobb fájlok másolásánál vagy felírásánál 2-4GB után egyszerűen leesik 0-ra a speed (samba, ftp...).
Valószínűleg a HDD sata->USB3 firmware-ét nem szereti a linux és valahogyan tiltanom kellene az UAS driver-eket, de sehogy sem jön össze.
UAS helyett simán csak usb mass storage-ként állítólag jól működne.
Az Odroid hülyíti a népet, hogy biztos a rossz PSU/kábel a hiba. Én is vettem nagyobb tápot, cseréltem az usb3 kábelt. Ugyanaz a hiba. Próbáltam megtáplált USB hub-bal és anélkül.Próbáltam OMV3-mal,.OMV4-gyel, Debian-nal. Egyedül dietpi alatt működött flottul a rendszer, de nekem szükségem lenne az OMV adta lehetőségekre.
Próbáltam a /boot/boot.ini-ben a köbetkező paranccsal tiltani az UAS-t (saját VIP : PID), de nem hoz eredményt:
usb-storage.quirks=0x0bc2:0x231a:u
Találkoztatok ilyen problémával?
Előre is köszi a válaszokat!
-
mimey
tag
Sorry a dupláért, de a link lemaradt az előzőből, a szerk. idő pedig lejárt.
Szóval a leírás. -
mimey
tag
Sziasztok!
Odroid XU4 OMV3-at futtat, UHS-I-es Sandisk SD-ről (16GB), amit egy 5V/4A-es táp hajt. Mellé egy Seagate Expansion Portable 4TB-os lemez USB3-on, Ugreen USB3 akítv hub-bal.
SMB-n Win10-->XU4 irányban és visszafelé is drasztikusan beesik a másolási sebesség (90MB/s-ról 1MB/s-ra). 1-1,4GB másolt adat után esik be ennyire, aztán egyszer csak elindul, aztán megint majdnem megáll...Próbáltam az aktív USB3 hub-bal, közvetlenül az XU4 mindkét USB3 portján keresztül is, de ugyanaz történik.
Mondjuk már akkor gyanús volt, hogy valami nem gömbölyű, amikor a a külső lemezt EXT4-re formáztattam az OMV-vel, és 4-szer annyibe időbe telt, mint RPI2-vel, illetve folyamatosan Communication error hibát dobált közben.Találkoztatok ilyen problémával? Volt, akinek sikerült is megoldania?
Kerestem megoldást, de nem találtam. Viszont úgy tűnik, hogy a konzervatív beállítású CPU Governor és az I/O páros ebben a formában nem nem egyeznek ki egymással.
Próbáltam ezt a leírást követni, de valahogy nem jön össze.
Tetszett RPI-n az OMV, könnyű volt beállítani (főleg az OpenVPN-t), csak ezért nem szívesen váltanék OS-t. RPI-n egy hibája volt, hogy egy szálon volt az USB2 és a 100Mb-es lan (másolás max. 10-11MB/s).Előre is köszönöm a válaszokat!
-
F34R
nagyúr
-
pepe1125
tag
Sziasztok!
Valakinek van itt / foglalkozik ODROID C2 -vel?
Lenne egy ket kerdesem.
-
ZeUS2140
aktív tag
-
azbest
félisten
-
F34R
nagyúr
válasz
DoItYourself #1531 üzenetére
Akkor igy viszont marad az USB-s megoldas, Orange Pi Plusrol mi a velemeny?
-
F34R
nagyúr
válasz
DoItYourself #1529 üzenetére
Pottyot nem tudom most ertelmezni mert telorol vagyok. Ugy nez ki egyelore valami USB-set nezek, mert nem akarom lecserelni a meghajtokat, es kulsoleg konnyebb elerni. Ettol fuggetlenul lehet akar meg sata csati is pluszban rajta. Igy nem biztos hogy a Pi3 marad a nyero. Azt elfelejtettem irni, hogy hazzal egyutt ertettem az arat, es hasznaltan.
-
suste
veterán
Ha jól láttam, akkor az rpi3+ gigabites csatlakozója sem tud gigabitet. (gondolom megint az usb2-n lóg
)
A BpiM1 -en natív a sata és a gigabit is normálisan van megoldva(#1523) inf3rno
Nem volt szó router funkciorol!
Szerintem pont hogy a routert használta volna NAS-nak, mivel jó kis board van benne. -
F34R
nagyúr
Hali egy mediatek soc-s routert kb milyen eros kis kartyapc valtana ki?
csak torrentezesre kellene, illetve fajmasolasra nfs-en vagy samban keresztul.
ha lehet 15k-ig bezaroan. -
Ciccuka
veterán
Raspberry Pi Model 3 B Motherboard
Kupon: HSC4thD129 -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
ZeUS2140 #1514 üzenetére
megkövezve magam. Én és vagy mindenki más benézi, mert a jelszó le van írva a form alján, csak ugye ctrl+c, +v és nem fogadja el elsőre mindenki a google-hoz nyúl.
Ott meg a paraszt reddit-es link, hogy ott a wikin...
A jelszó a form alján le van írva: gyártó 10 betü, mint nagy kivéve a "d" magyarul HARdKERNELBocs a hisztiért. Most megyek a fórumot fárasztani a miért nem bootol az android témámmal ami azóta is fennáll
-
-
r0by
addikt
válasz
teppik_amon #1510 üzenetére
Igazából az érdekelt volna, hogy meg lehet-e úszni vám és áfa nélkül a dolgot, vagy még azt is hozzá kell dobni?
-
ZeUS2140
aktív tag
én még mindig nem bírom felrakni az androidot, semelyik rom semelyik sd-ről nem megy fel. ugyan azt csinálja. official fórumra meg nem tudok regisztrálni mert a ki gyártotta kérdésre nem fogad el semmit jó válasznak és nem is találtam infót hogy hogy kell leírni a jó választ hogy elfogadja ez a tetű valami.
Korrekt kis support... -
Egy-két
tag
Bár révbe értem egy x86 alapú nas építésével, de a minap láttam pár adatot a NanoPi neo (2 plus?) és orange pi zero plus H5-ről ami miatt el kezdett bennem motoszkálni az SBC mániás.
Valaki használ ilyet közületek?
Mert hardveresen kb ugyarról van szó; emiatt a támogatottsága se Raspberry szintű, de azért érdekelne melyik használhatóbb hosszú távon, ha esetleg szükségem lenne egy ilyenre -
r0by
addikt
válasz
teppik_amon #1505 üzenetére
Honnan rendelted a HC1-et? Hardkernelről?
-
teppik_amon
tag
Aki esetleg ráakadna erre a topikra.
Egy HC1-est állítottam szolgálatba. Lecserélte az öreg (10+ éves, kb ennyi futásteljesítményű) sheevaplug- omat.
Az odroid idevágó wkijén és telepítési útmutatóján mentem végig. Ubuntu fut rajta.
Otthoni kisszerver, torrent kliens, webszerver, file szerver. nas, ki hogy hívja. Szép, gyors, teszi a dolgát. TV szépen játsza le róla a filmeket.
Az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Szerintem jó választás volt. 1x bekonfigoltam, el van rakva a router mellé, ahol csendben 24/7 teszi a dolgát.uff
-
DoItYourself
addikt
-
bear_
aktív tag
Sziasztok
Raspberry PI helyett keresek valamilyen alternatív megolást FullHD tartalmak lejárszásához, másodsorban pedig NASként üzemelne.
Igények:
- max 10W fogyasztás
- HDMI CEC támogatás
- gigabit ethernet
- kadenciahelyes lejátszás támogatása, bár ez gondolom inkább szoftveres, mintsem hardveres megoldást igényelA RasPI-vel annyi bajom van, hogy torrentezésre majdnem hogy alkalmatlan. Kis kutatás után az Odroid C2 ránézésre megfelelőnek tűnik, de mielőtt megrendelem lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
Mennyire bírja a torrentezést?
Mennyire "flawless" a videolejátszás rajta? Ebben a PI ugye nagyon jó.
Elbír egy 2,5" USB HDD-t az USB porja? (árammal persze) -
ZeUS2140
aktív tag
én ezt ketté harapom
android kellene rá. Ezt biztos, hogy érzi, mert azon kívul minden felmegy
Ubi minden sd-ról, mindegy mivel flashelem. Android semmiről semmire..... -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
inf3rno #1500 üzenetére
hát igen. linux az linux
A hw-t akartam kiszűrni és sikerült is. Ubi simán elindult.
A különbség, hogy ez másik sd kari.
Másikat is néztem fakesdcard-al, mert kínai, de elvileg nem duplikált, klónozott kártya.
Most majd ezzel a sd-vel is kipróbalom a droidot, mert továbbra is android a célKöszi a tippeket. Legalább a hw-t már tudom, hogy jó
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 280 Pro G2 Sff üzleti gép i3/8GB/WIN11
- Eladó Konfig I5 6500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX1050Ti 4GB!
- Eladó Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX6700XT 12GB!
- Ryzen 5 5500/16GB RAM/240GB SSD/GTX 1660S konfig - INGYENES CSOMAGKÜLDÉS
- GAMER INTEL CORE I5 14600K/32GB DDR5/RTX 3080 10GB/1TB NVME SSD/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest