Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #92594 üzenetére
Nem, ez nem optimizmus.
Az optimizmus és magabiztosság az, ha az ipari alpinista 100 méter magasban dolgozik és azt gondolja, hogy nem történik baj.
Aki 100 méter magasról leesett az álványzatról és 10 méterrel becsapódás előtt hurrázik, az... Nos, arra más szavakat használunk. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Növekvő számokban csak matematikailag van pozitív változás.
-
válasz
"Pár nap és nyithatunk."
ez csak szimplán marhaság
"Aki még retteg jó ha megrázza mostmár magát mert a kijózanodás időszaka jön."
ez meg nettó trollkodás
-
válasz
ubyegon2 #92565 üzenetére
nem azért jár banán, mert valaki hülyeségeket irkál (akkor laca már a tejútból is ki lenne tiltva
), de ezt te is tudod
amikor legközelebb oda jutunk, hogy épp moderálok ezerrel, rakom rendbe a topikot, és laca újra és újra belém száll a többedik figyelmeztetés ellenére/után is, ő is kap banánt, megígérem
-
Rive
veterán
Pár nap és nyithatunk.
A kórházi/egészségügyi rendszer valami
normáliskorábbi állapotba rázódásához ilyen roham után kellene vagy fél év: már, hogy onnantól amikor visszaesik a kórházi ápoltak száma a második-harmadik hullám közötti minimumra.De azért álmodozni és hülyeségeket beszélni, azt csak nyugodtan
-
Z.É.T.
őstag
Csörgősipkára hajtasz, vagy csak ignorálod a tényt, hogy a napi új fertőzöttek száma a napi elvégzett tesztek számával arányos? (ma is 20% felett)
Semmi érdemi javulás nem következett be az elmúlt 3 hétben, maximum a növekedés üteme lassult valamennyit. (de folyamatosan növekszik a járvány mérete) -
Ringman
nagyúr
Soha ennyi, 302 ember halt meg az elmúlt egy napban koronavírusban
Napi új fertőzöttek száma: 6700
Napi új halálos áldozatok száma: 302
Kórházi ellátást igénylők száma: 12 346
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1492
Napi mintavételek száma:
Első dózissal oltottak száma: 2 011 029
Ebből második dózissal is beoltottak száma: 753 187 -
Soulfly842
addikt
Ma reggel tudtam meg, hogy egy 41 éves jó ismerősöm 4 nap lélegeztetőgép és altatás után feladta a harcot. Túlsúlyos volt.
-
Orbán: Láttam már novemberben, hogy nagy baj lesz
Orbán nem látta novemberben a bajt, de nem is állított ilyet
Meglepett.
----------------------------------------
Jó kis összefoglaló cikk orbán nyitási víziójáról: Saját minisztere és szakértők cáfolnak rá Orbán nyitási terveire
Elképesztő, hogy már rendeletet alkotott a 2,5 millió első oltottnál kezdődő nyitásról, holott a szakma az egészet nem érti.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Stanlee #92579 üzenetére
A Szputnyikkal aztan nagyon ki lesznek segitve, a nem tul nagy mennyisegu magyar rendelest se sikerult idore leszallitani.
Marcius vegeig kellett volna 2m-nek jonnie(adag, nem /kopf duplaadag), nagyjabol a fele jott ossze. Ha emelle kapnak par 10m-es rendelest, szerintem eselytelen, hogy le tudjak szallitani.
-
Stanlee
őstag
válasz
#20749568 #92551 üzenetére
Tegnap egyeztetett Macron es Merkel a Szputnyikrol, Kurz mar alig varja, hogy rendelhessen belole.
Az ertelmesebbje rajott, hogy nem szabad az EU-ra varni, EMA engedely ide vagy oda, mivel nem oltunk, lemaradunk.
Amugy szerintem az se tul bizalomgerjeszto, hogy a Biontech marburgi gyara csak mult heten kapta meg az EU-tol is a termelesi engedelyt. Eddig az volt a szoveg, hogy at kell allitani a termelest, technikai modositasokra van szukseg es tokoresznek a nemet hatosagok. Az i-re a pontot persze az EU tette fel.
A Jannsen-rol se hallani, hogy hol van, az is az unios kavalkadban veszhetett el, hetek ota van engedelye, de egyetlen oltas nem tortent meg vele, mert annyi idonk es penzunk van, hogy ezt megengedhetjuk magunknak.
-
válasz
pw12345 #92577 üzenetére
A válogatás szvsz egyáltalán nem baj. Aközül választok, hogy most kapom, amit felajánlanak, vagy várok egy másik fajtára. Ezzel igazából valaki másnak adok esélyt oltáshoz juni - csak a rendszer hülye és nem lehet neki előre megmondani, h eleve ne is számoljanak velem, míg nem elérhető a dél-Rheinlandi boszorkányművek kígyóháj-alapú 5mutánsra 99% hatásfokú csodavakcinája.
Ha mégis meg lehet adni, akkor tárgytalan, én nem regisztrálok Mo.-i oltásra -
pw12345
aktív tag
Az idősek démonizálásával szemben nem tudtam volna jobban összefoglalni, mint Ubyegon2, meg Ringman. A kismamák is válogatnak és rohadtul meg is értem: nem is egy életről kell dönteniük.
(Szintén nagyon szép, hazafias dolog, hogy egyesek a saját apjukat, nagyanyjukat teszik bűnbaknak, miközben elbagatellizálják, hogy kínai "barátainknak" köszönhetjük ezt a mókát,
érdekes, hogy velük milyen elnéző most mindenki.Pedig szép gazdasági haszonnal jöttek ki a dologból, közben jól megszedik magukat a lélegeztető, teszt, maszk, oltás eladásokon:
ügyes!)
Még az idősekhez, annyit, hogy nem feltétlen vakcina, de háziorvos/oltópont között is kell választaniuk és ez nemcsak válogatás, bizalom kérdése, hanem azé is, hogy mer-e a rossz
lábával a világ végére zarándokolni, bír-e ott órákig tömörögni, stb. A rendőrökön, mint nélkülözhetetlen elemeken jót röhögtem, kb. egy éve nem látok egyet sem a környékünkön, pedig
lenne dolguk, úgy járványügyileg, mint közlekedés és vagyon biztonságilag. Persze tudom: őrzik Nyunyóka házát az antivaxeroktól, máshová, azért nem jut.
A végén Lacának lesz igaza a káposztával, csak nem úgy, ahogy gondolja:neveli a népség a káposztát> ergo nem megy ki> nem kapja el> van mit ennie> mert van káposzta, savanyítva
télen is van káposzta> ennyi káposztától egy idő után az ipse nyúllá válik> a nyúl meg immunis lehet a mutánsokra> probléma megoldva... és, akkor beüt a myxomatózis! -
-
VÁMpír
aktív tag
Tudna valaki megbízható, jó minőségú pulzoximétert ajánlani?
-
A háziorvosok , hogy ne csak a lábukat lóbálják , megnyerték a kismamák oltásának szervezését [link] úgy se tudtak már mit kezdeni a sok szabadidővel .
-
-
Micsurin
nagyúr
Lázár szerint a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar halt meg
Életveszélyes döntést hoztak azok a politikusok és kormányzati vezetők, akik Brüsszelre bízták magukat a vakcinabeszerzésben, mondta Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, korábbi kancelláriaminiszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek.
Hozzátette, hogy európai választópolgárok halnak meg az Európai Bizottság döntése miatt: „ahol migránsoknak bankkártyára volt pénz, ott megfelelő mennyiségű védőoltásra nem volt pénz”.
A politikus kijelentette azt is, hogy kifejezetten Brüsszelt hibáztatja az európai életekért, a magyar életekért és az európai és magyar választók veszélybe sodrásáért. Lázár közölte azt a véleményét is, hogy:
„A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar ember veszítette el az életét”
- legalábbis a számításai szerint. --- Telex -
válasz
#20749568 #92563 üzenetére
Azokat akik az oltóponton strázsálnak és segítenek, vagy bármilyen egyéb nem nélkülözhető feladatokat látnak el, igen. A katonaszakácsot ne. (Igen, direkt sarkítottam).
Jujjjjjjjjjjj. Jó mindegy, nem voltál katona, nem tudhatod mekkora baromság volt ez így.
De egyébként szerintem adott egységeket, alegységeket oltanak kompletten. Más egységeket meg nem, szóval katonákat oltanak, nem a Honvédséget. (amúgy a készenlét sugall valamit neked? nekem azt, hogy hirtelen kell menni, ha helyzet van és akkor már késő oltást szervezni)
Ez meg külön! A katonaszakácsot ne.
Konkrétan az legyen az első, mivel ha az kiesik, az nagyon kihat az állomány lelkiállapotára.
(#92562) Aweriot
Én minden további nélkül megteszem.
Te nyilván, de ez esetben is elütsz az átlagtól, szóval.....
De attól még az igaz marad, hogy bizonyos csoportok a társadalom szempontjából elengedhetetlenek. Nekik sem szabadna válogatni egyébként.
Nyilván így van, csak ebben nagyon nem alakult ki megegyezés, ha jól látom. De mindegy is, mert akárhogy is lenne, másoknak meg úgy nem tetszene.
Mindenkit beoltani meg.....hát igen, gyorsan kellett volna. Ma már szinte tudjuk, hogy aki kínait kapott, az állhat be újra, mert az 1.0 már eltűnt teljesen. Ja de persze minek válogat, aki válogat? Például akár ezért is.
-
válasz
lacafaca #92556 üzenetére
tekertem ééén?
Persze, ezért is mondtam.
De jól csinálod, kaptál banánt? Nem. Na látod. Én kaptam, holott töredéke marhaságot nem írtam, mint amiket Te.
fejlődött agyilag a homo, hogy mára nem minden porigrombolásával oldja meg a vitáit
Sajnos ez a fejlődési folyamat defektálódott erősen. Fura, mert az ember éppen emberileg kezd a nullához konvergálni. Minek a hatalmaz csodás tudásanyag, ha arra használjuk, hogy mások fején taposva még több éhenkórász keresse a még több pénzt nekünk?
-
FrezeR
senior tag
Csak 60 felettieknek adnak AstraZeneca-oltást Németországban
A legújabb tudományos ismeretek szerint a ritka mellékhatás a 60 éven aluliak körében jelentkezhet.
Pár órával később:
Átnevezték az AstraZeneca oltóanyagát
Mellékhatás probléma megoldva -
válasz
#20749568 #92545 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. Csak most nem tartunk ott, hogy olyan luxusproblémáink legyenek, hogy ki milyen vakcinát kér. Ha nem kell az ami van, akkor sor végére.
Ez meg így marhabaromság, mivel a nem kellő tájékoztatás miatt sokan paráznak, hogy a rendszer nem szűri ki, nekik melyik vakcina ellenjavallott! Mindenhonnan hall mindenki mindent, csak valós és megalapozott folyamatos tájékoztatás nincs. Lehet így kárhoztatni, aki bizonytalan?
Amúgy meg konkrétan én is szarnék rá, simán válogatnék, ha kiemelt rétegek, sportolók meg egyéb népek Pfizert akarhatnak és kapnak is. Én miért ne akarhatnék azt? Csak úgy eszembe jutott most.....no most határozódott el bennem, hogy tuti válogatni fogok. És lesz nálam jégcsákány.Én ezt értem. De a tényen nem változtat, hogy a nyugdíj abból van, hogy működik a gazdaság. Használhatunk más szót, a lényegen nem változtat.
A lényegen nem változtat, persze. Az egyén életminőségén változtat max, mert ugye a jégcsákány a szemgolyóba elég karakteres tud lenni.
A gazdaság sem a nyuggerek miatt nem pörög.
Nem is az ő nyakukba varrtam, hanem a teljes társadaloméba.
No a teljes társadalom meg megérett a vérfrissítésre erősen.
-
lacafaca
addikt
válasz
ubyegon2 #92546 üzenetére
jóreggelt...annyit fejlődött agyilag a homo, hogy mára nem minden porigrombolásával oldja meg a vitáit...elég egy denevér már
tekertem ééén? max azért, hogy a lepcses pofám miatt itt is kihúzzam a gyufát..nem is értem miért nem...dehogynem...legtöbben tudjátok, érzitek, hogy a káposzta lesz a végén az egyedüli megoldás
-
Ringman
nagyúr
válasz
Hieronymus #92549 üzenetére
a németek a leszállított oltóanyag kevesebb mint 77%-át használták fel, 1,6M pfizer és 600k moderna nincs náluk beadva [link]
-
válasz
BalanceR #92537 üzenetére
köszi, remélem nem lesz gondja az öregnek, eddig lekopogom semmilyen mellékhatást nem okozott, kicsit sem
nehéz már eligazodni sajnos a hírek között, kicsit az az érzésem hogy pont azokat nyírja az astra oltás, akiknek a legnagyobb szüksége lenne a védelemre
na de én is sejtem hogy ez azért van, mert a kevés negatív hírt felnagyítjákviszont a pfizerről rosszat nem olvastam még, csak álhír oldalon láttam negatív véleményt
azt még akár én is hajlandó lennék felvenni, bár szerencsére semmiylen szempontból nem vagyok veszélyeztetett, de fő az óvatosság
mondjuk az azért elgondolkoztat, hogy mostantól évekig mindenkit oltani fognak félévente amíg ez a szar el nem tűnik?
nem tetszik ez az egész helyzetmivel én ecommerceben utazom, anyagilag nem érint, de van több vendéglátós ismerős, elég tragikus a helyzetük
-
Rage47
veterán
ezért is nem volt sosem oltási terv, hogy naponta lehessen módosítani
-
Ringman
nagyúr
válasz
#20749568 #92547 üzenetére
tudtommal sehol sem vették előre nyugat/közép-európában a rendőröket (meg az usában sem), de lehet tévedek. (bírókat sem)
a bírók homeoffice-olnak amúgy
-
"...nem szabad szerintem: ülni vakcinákon. azt tilos. karban kell lennie mindnek...."
A németek ma megint leállították az AZ használatát, egy haláleset miatt. A német hírek szerint Németország eddig napi 35 ezer adag oltóanyagot használt fel. Eközben Amerikában napi 3,5 millió oltást hajtanak végre.
Nem a sorrenddel van baj. Oltóanyag hiány van.
-
Ringman
nagyúr
-
válasz
lacafaca #92535 üzenetére
nekem mondod...tudod jól, mi a véleményem erről a defektes világról..ha leírnám, még ezt az avatart is bannolnák
Ha nagyon eldefektesedik, mindig jön valami, ami visszaveti a népeket az elkorcsosultságból. Mostanra erősen érett a 3. VH, a virnyák kicsit lehet bekavar neki, de lehet nem is annyira. Ugye minden VH a gazdaság újrafelosztásáért zajlik, hát jó ideje elkezdődött ez is már.
Az avatarodért kár lenne, téged meg úgysem banánolnak, már bebiztosítottad magad, tekertél eleget érte.
-
Ringman
nagyúr
-
válasz
#20749568 #92534 üzenetére
Nem lett, hanem volt. Egy krízisben, ahol a vakcina a kulcs ami megmentheti a segged nem meglepő a mindenkit átrohanó törtetés. Igazából az lenne meglepő, ha nem ez lenne.
Jogos ez, fel is fogom, max egy ponton túl felbasz a nyavalygás.
Azon pedig bármennyire is embertelen, de el kéne gondolkozni, hogy ki a prioritás? Az eltartott vagy az eltartó?
Épp imént említettem, hogy Rive ft elmélete szerint az idősek oltásával éppen az ellátórendszert tarthatjuk fenn, mégpedig a fiataloknak. Ez az eltartó/eltartott dolog sem egyszerű, speciel én majd évtizedek ledolgozása után tartani fogok egy kicsi szemcsákányt és ha valaki azt mondja, hogy engem ők tartanak el, a szemébe illesztem. Ugyanis én nem leszek eltartott egy fiatal által sem. A gazdaság működtetése megint más dolog.
A gyerekek életének tönkretétele sem az időseken múlik, mivel beoltva 10-ból nem kerül 9 kórházi ágyba és működik tovább a rendszer, persze nem úgy működik, ahogy működhetne.
Az is tetszik nekem, mikor írják, hogy ki sem kéne tennie az öregnek a lábát otthonról, minek akkor oltani? Hát hogy a qrvannyába ne kéne kitenni a lábát? Mert segítenek minden öregnek valakik, hogy ki se kelljen mennie? (más kérdés, hogy az öregek sem szeretnek bezárva élni)
Amúgy már lengetik a 4. hullámot, szóval lassan el kéne dönteni, mi a szar legyen, mert ez már így nem jó. Jöjjön a TAJgetOS offenzíva szerintem. Mindenki ki az esőre, aztán akinek van esernyője, az nem ázik meg.
-
S e t h
nagyúr
válasz
#20749568 #92534 üzenetére
Legkevésbé sem hiszem, hogy a fiataloknak a covid miatt veszne el a jövőképük.
A mindent felélő, a bolygót sáskaként felfaló attitűd miatt lesz nekik ennél komolyabb problémájuk is, most csak a fék van kicsit behúzva, mondhatni lelassítjuk azt ami lassan elkerülhetetlen.
Nézem a kicsiket a környezetemben akik vígan megérik a 2100-as évet, kérdés lesz-e benne örömük. -
válasz
#20749568 #92539 üzenetére
az oltás társadalmi szinten nézve célszerűségi kérdés. például abban talán mindenki egyetértene, hogy az egészségügyisekkel kell kezdeni. a leginkább veszélyeztetett korcsoport előrevétele is épp azért lényeges, mert így tehermentesítjük az egészségügyet. ezekben van ráció, egy dolgot nem szabad szerintem: ülni vakcinákon. azt tilos. karban kell lennie mindnek.
-
egyszerűen csak úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton túl nem az a jó megoldás, ha várunk az öregebb korosztályra. szerintem ez a pont eljött.
Jelenleg ez vitán felül áll egyébként. Csak két dolgot érdemes szem előtt tartani, emberként kell(kéne)megdöglenünk, de emberként is kéne élnünk. Jelenleg ez erősen deficites.
az idegesítésre is van magyarázat: regisztrált a fiatal, mert szeretne vakcinát. mondták, hogy mekkora a sor előtte. tudomásul vette. aztán, mire sorra kerülne, tovább hízik a sor... előtte. ez sem az öregek hibája, de érthető, ha nehéz elviselni.
De akkor az öregeket kell mindenért bántani? Nem. Te is ezt mondod. Akkor mégis jogosan háborodok fel, ha sokan mégis őket okolják minden szarért. Amúgy jó ideje ez van már. Elkeserítő. Ha valaki szerencsétlennek, haszontalannak, frusztráltnak érzi magát, ne a leggyengébbeket bántsa, mert az nekem csak egy rühes szardarab. Menjen neki a betonfalnak vagy lője fejbe magát. Meg van oldva a problémája. Időseket se gondozzák, neki se lesz úgysem segítsége.
most már viszont elengedném a gyeplőt és oltanék, akit érek.
Jogos....meg amúgy is meleg vízben jobb evezni ugye.....
Itt valaki amúgy értelmesen elmagyarázta, miért az időseket oltották eddig, ugyanis így lehetett legjobban megúszni az eü túlterhelését, szóval még csak nem is az idősek miatt volt így, ha úgy vesszük.(talán Rive fórumtárs írta ezt is, nemcsak a 600000 tüdőgyuszit anno)
-
BalanceR
addikt
válasz
LuckyL #92522 üzenetére
Szerintem ne parázz, nem lesz semmi gond.
Az hihetetlen ritka a mellékhatása a vakcináknak még a leghírhedtebb Astra esetében is.
Az is jellemzően akkor van, ha van valamilyen vérképzési zavar a szervezetben, vagy immunológiai probléma.
A rákból való felgyógyulás jellemzően hagy maga után ilyet, ráadásul a 4 hónappal korábbi covid is rombolhatta a rendszer. Ráadásul nőről van szó, az a pár Astrás kompliláció , súlyos mellékhatás is 90%ban nőknél alakult ki.
Dont fos.
A Favipiravir meg nem adható mindenkinek, de az Algopiryn sem. -
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hieronymus #92532 üzenetére
Kb oltoponton kapta el az 5 nap alapján.. ezen a teszt sem segít
-
válasz
LuckyL #92522 üzenetére
"egy hete beoltották astrazenecával, 5 nap után intenzívre került, covidos tünetekkel, alig kap levegőt"
Ezért kellene az oltás előtt legalább egy gyorstesztet csinálni. Ha már újra fertőződött valaki, az oltás csak kontraproduktív lehet. Csak tovább borítja a már megborult immunrendszert.
Nekünk az első körben csak teszt volt. A másodikban hőmérsékletet is mérek. De általában csak hőmérsékletet mérnek. -
Ringman
nagyúr
jelenleg az oltások kb hetvenvalahány százalékát adták be és ezen felül 450k sino van bevizsgálás alatt, köv 3 hónapban jön vagy 7M dózis (főleg pfizer + a maradék sino)
nem ezen múlik, hanem azon hogy a kafkai bürokrácia ennyit tud + egy év felkészülés időt inkább a saját anyagi gyarapodásukra, választási tv-re, stb-re szánták.
-
válasz
lacafaca #92518 üzenetére
azt hiszik ők nem öregek...még nem, de kettő pislantás azt pisikakipelus
Kis szerencsével mindenki lesz öreg, én abban bízom, hogy majd ők a mai fiataloktól értelemszerűen még inkább kapják a törődést. Azt is elég görénységnek tartom, hogy saját szüleiért mindenki mindent, csak a legjobbat, a többi öreg meg dögöljön meg, mert másnak a szülei azok nem szülei valakiknek? Rohadék egy álszent önző korcs lett az emberiségből, ez a helyzet sajna, tisztelet a kivételnek.
-
válasz
ubyegon2 #92527 üzenetére
egyszerűen csak úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton túl nem az a jó megoldás, ha várunk az öregebb korosztályra. szerintem ez a pont eljött.
az idegesítésre is van magyarázat: regisztrált a fiatal, mert szeretne vakcinát. mondták, hogy mekkora a sor előtte. tudomásul vette. aztán, mire sorra kerülne, tovább hízik a sor... előtte. ez sem az öregek hibája, de érthető, ha nehéz elviselni.
"Ezeket az idős, sokszor elanyátlanodott jórészt dementálódó öregeket segíteni kell, ki segít nekik? A halogató döntéseiket is azért hozzák jórészt, mert mindenki leszarja őket, miért vannak még itt útban egyáltalán..... Remélem érted, mire akarok kilukadni."
igen, persze, egyet is értek. biztos van, hogy gyenge pillanatomban épp pipa vagyok rájuk, de amúgy helyeslem, hogy előre lettek véve. most már viszont elengedném a gyeplőt és oltanék, akit érek.
-
Néha engem is idegesít meg sok minden más is ebben a körben. Minap meg linkeltem egy nem is friss adatot, ahol nem az idős korosztályból 600000+ oltott. Az akkor jóval több volt, mint 1/3. Miről beszélünk akkor? Ja akkor hangzott el az az idiótaság, hogy 2,5 millió nyugger beoltására vár az ország. Na ez az agyatlan gonosz hozzáállás, ez idegesít. Téged nem? Kár.
Ezeket az idős, sokszor elanyátlanodott jórészt dementálódó öregeket segíteni kell, ki segít nekik? A halogató döntéseiket is azért hozzák jórészt, mert mindenki leszarja őket, miért vannak még itt útban egyáltalán..... Remélem érted, mire akarok kilukadni.
-
Halkan kérdezném, van joga elutasítani? Nem azért teszi, hogy másokkal kibasszon, hanem talán alul van informálva? Az öregember tehet erről? Nem. Mégis mindenki őket szidja, hol ezért, hol azért. Mekkora türhe parasztokat csinál a rettegés az emberek egy részéből amúgy....
(nem céloztam senkire, úgy általában gondolom)Imént írja ft itt, hogy az öreg nem kéri a kínait, erre más elöl elveszi a Pfizert!
Háb+ milyen elmezsibbatag gondolkodás ez? Aki mögötte van a sorban, annak járna a Pfizer, annak meg nem, aki előrébb van? No jó, ez az ország tényleg megérett arra, amit kap. Amúgy sincs értelme lombiknépekből országot fenntartani.(mert tuti, hogy sokaknak a barom szövege alapján nem volt se anyja se apja se nagyszüléi.
Az egoizmus meg ugye szintén egy speciális eset, nem minden esetben haszontalan, de én egy ponton túl undorítónak tartom.
-
van egy ismerőpöm, 50-es éveiben járó nő
5 éve rákos volt, azóta felépült belőle
kb 4 hónapja igazoltan átesett a covidon
egy hete beoltották astrazenecával, 5 nap után intenzívre került, covidos tünetekkel, alig kap levegőt
a mája olyan szar állapotba került, nem lehet neki ezt a gyógyszert sem adni, amiről cikkeznek, most nem jut eszembe a neve favirapir vagy micsodafatert is nemrég oltották astrával, nagyon remélem nem lesz baja tőle
-
lacafaca
addikt
válasz
kecsawi #92516 üzenetére
étterembe azt sem tudják hogyan csinálják meg, szerintem egészben savanyított kápit nem tudnak csak úgy előkapni...mondjuk lehet, már a kínaiak erre is kitaláltak valamit
(amúgy ez netes kép, valamikor azt hiszem tettem ki sajátról már, mi tejfölös habarással készítjük, nem ilyen levesszerű, de ahány táj, annyi szokás)
ubyegon2 azt hiszik ők nem öregek...még nem, de kettő pislantás azt pisikakipelus
-
hogy az öregek válogatnak a vakcinák között, mi meg nézzük
Pontosan úgyanúgy válogatott itt a topiknépség is majd egy éve, csak a folyamatos olvasgatás itt ezt meghaladta, az öregek meg következetesebbek, nem csak nagyarcoskodnak, mint ti.
Ennyi van ebben kb. Hiába lett hirtelen ekkora divat basztatni szegény öregeket, kicsit hülyén jön ki a dolog visszatekintve......Nem? De.
-
kecsawi
senior tag
válasz
lacafaca #91933 üzenetére
Bocs de akkor te is gyüttment vagy mert mikor Kanizsán töltött káposztát kértem egy étteremben paradicsomos húsgombócot hoztak, és majdnem csúnyát tettem a pincérrel. Ez inkább a bihari töltött káposztával van pariban, mert a szabolcsi az apróbb. Kolbásznak meg a gyulai talán jobb bele.
-
lacafaca
addikt
ne ríjjatokmá... [link] nemsokára tejben-vajban...ööö...izé...vaccinában füröszt mindenkit a góré
-
bigdady
nagyúr
válasz
forumpista #92501 üzenetére
Ha nem garat gyors teszt volt akkor butaság volt mert a pl biosynex vérteszt min 12 napos fertőzést mutat csak ki korábbit nem vagyis simán mehettetek pozitívan hozzájuk ilyen negatív teszttel
-
daneel_hu
addikt
válasz
radi8tor #92506 üzenetére
Mert át kell szervezni. Emiatt egyértelmű, hogy többletmunka van...
Ezt nem nehéz belátni.De ha más nem is, valakinek felajánlanak egy Sinopharmot, de ő csak Pfizert hajlandó elfogadni akkor valakinek nem lesz Pfizerje (csak később, vagy kap helyette mást). Nyilván nem ilyen egyszerű a dolog, de biztosan később lesz adott állampolgár beoltva, ebben biztos vagyok.
-
-
p4radox
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy budapesti lakcimmel de vidéken lévo háziorvossal melyik helyre fognak hívni?Remélem a vidéki lesz.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
forumpista #92501 üzenetére
Jah az én ismeretségi körömben is bármit ajánlanának AZONNAL beadatnák maguknak. Sok aktív ember álmodik az oltásról mások meg válogatnak. Anyám élettársának is 3 féle vakcinát ajánlottak (AZ, SV, Sinopharm) de neki csak a Pfizer jöhet szóba. Addig húzza az időt, hogy rá fog cseszni, de nem érti meg.
-
forumpista
aktív tag
Ne is mondd, mi most épp élesben futjuk ezt az idiotaságot és rohadtul bosszant.
Hiába regisztráltunk még január elején, sosem jutunk sorra, mert az idősek...
Ugyanakkor mi dolgozunk, nem tehetjük meg hogy bezárkózunk a szobába, és most minden vigyázás mellet elkaptuk és csak reméljük hogy nem lesz komoly.Ugyanakkor három hete mind faterom, mind a feleségem nagyszüleit behívták oltásra (AZ ill. szuptnyik), lemondták mert az egyik pfizert akart a másik meg kínait (ez utóbbit honnan szedték...).
És most jön a "meglepi", pénteken csináltunk egy negatív tesztet, voltunk náluk (igaz maszkban), ma meg pozitív a teszt.
És ha elkapták tőlünk és gond lesz, akkor jöhet a lelkiismeret furdalás.Miközben, ha a válogatós idősek helyett megkaptuk volna mi, nem lenne ez a gond, ha nem válogattak volna, a 3 hét alatt kialakult volna legalább egy 50-70%-os védelem és megint csak előrébb vagyunk. Így meg lehet hogy két szék közé a pad alá, és ki tudja hányan vannak ugyanebben a cipőben...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest