Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Miután ti elkaptátok a koronát, mennyi idő után kezdtétek el újra érezni az ízeket és az illatokat ? Én most úgy érzem hogy a szagok 10-20%-át érzem. Az ízeknek meg olyan 50%-át érzem. Fejfájás mennyi idő után múlt el ?
Valószínűleg én is elkaptam a vírust. 2-3 napig elé rosszul voltam. Algopyrinen éltem. Alig bírtam kimászni az ágyból is. Lázas is voltam, meg a fejem is fájt, illetve a gyomrom is szórakozott. Az étvágytalanság 5-6 napig is eltartott. Alig volt kedvem bármit is enni. Mondjuk a fejem az azóta is fáj ha nem szedem rá a gyógyszert(Múlthét csütörtök óta.). Remélem minél hamarabb elmúlik a fejfájás is.
Plusz még ami volt az a megfázás érzése. Érdekes hogy se orrfolyás, se trüszkölés nem volt, talán egy minimális. Viszont az orrom elvolt dugulva többször is. -
Nna, hogy miért nem rohanok oltatni magam:
Saját eü helyzetemet becsülgetve élesbe koronától van mondjuk 0.1% kampec esélyem, 5-10% maradandó szív/tüdőkárosodás esélyem és ezt meg kell szorozni a fertőződés esélyével, ami nem lévén diszkópatkány nem hiszem, hogy 10% felett van a következő évben. Ezzel szemben van az oltás mondjuk 0.1% maradandó gebasz, 0.01% kampec esélye, ha elmegyek beadatom 1.0-val szorozva.
Értemén, egy idősotthonban élő, többszörösen problémás 80éves ember esete teljesen más. A fenti lista felvet még némi morális kérdést bármilyen munkakörben dolgozó/bárhova utazó, stb fiatalok oltásra kényzerítése ügyében is, fennál ugyanis az esélye, hogy a saját egészségüket kockáztatják.
Ha a fenti listáról kiderül, hogy a címszavak mellé tartozó valószínűségek 0.0001, 0.01, 0.00001% környékén mozognak ÉS az oltás több évre is véd, akkor mehetek szuriért.
-
Reggie0
félisten
válasz
lacafaca #67377 üzenetére
Hat, mi mar csak ilyen hulyek, vagyunk. Tanulni is konyvbol szoktunk es nem akarunk mindent kitalalni ujra az alapoktol. Ahogy az immunrendszerunket is inkabb megtanitjuk vedekezni, minthogy elesben tegyuk ki magunkat feleslegesen joval nagyobb kockazatnak. Most szegyeljuk is magunkhat, hogy nem gugolunk a salatank folott, hogy magunknak tragyazzuk meg es alkalom adtan nem pokhaloval kezeljuk a nyilt torest. Sot odaallhatnal a raknak is, hogy kuzdj ellene: Mint O
-
Rive
veterán
válasz
lacafaca #67388 üzenetére
Persze. Ezt mondogatja mind az összes konteós-neozabás divatmániákus őrült
Tíz indián kőhegyű lándzsával minden további nélkül odaver egy közepes oroszlánhordának, de aztán tetszőleges sámán ellenére elviszi őket az első komolyabb hascsikarás. ~ ez a kőkorszak, dióhéjban.
-
válasz
lacafaca #67377 üzenetére
érdekes azért ez a puding-definíciód. nem tudsz lefutni 500 métert sem, az nem gond, viszont zöldséget eszel és nem oltatod magad, ezért kemény vagy, mint a beton az erdőben.
legyen akkor az, hogy szerintem akinek 140 alatti az iq-ja és nem tud 20 km-t lefutni, egy fingfütty. buta és gyenge.
-
Rive
veterán
válasz
lacafaca #67366 üzenetére
...a kaja megszerzése során hullottak, mint a legyek..
Ez a része nem igaz. Némely velünk ~ egy időben létező kőkori kultúra leírása alapján a legfontosabb halálozási tényező épp nem a kajaszerzés (amikortól az ember elkezdett csoportban vadászni és szerszámot/fegyvert használni, alig néhány faj maradt veszélyes), hanem kifejezetten a betegségek és a kaja (illetve mindkettővel összefüggésben a higiéniai ismeretek hiánya).
-
-
Jablocskov
tag
válasz
Z.É.T. #67365 üzenetére
Azért én nem menteném fel az első hullám alatt elkövetett hibák alól a felelősöket. Az a védekezés, hogy váratlanul érte az országokat a járvány, csak részben igaz és nem minden ország esetében áll meg. A fertőzések eltitkolása, szőnyeg alá söprése sem elnézhető. A pánikra való hivatkozás is nevetséges egy szakembertől. Azért tart fenn egy ország járványvédelmi rendszert, hogy ha baj van, akkor szakemberek cselekedjenek és ne pánikoljanak. Az a szakember aki vészhelyzetben nem tud ésszerűen dönteni, az nem alkalmas a feladata ellátására. Ez olyan mintha egy orvos a műhiba perben azzal védekezne, hogy a vér látványa megzavarta és azért hozott rossz döntést.
-
Stanlee
őstag
válasz
radi8tor #67363 üzenetére
Nem ertem azt, hogy ez a csapat aki a jelentest keszitette, miert nem ertesitette a jelentes nyilvanossagra hozatala utan a sajtot, hogy itt a cucc, nezzetek ra. Akkoriban ez egy igencsak aktualis tema volt. Kozben amikor megjelenik, nyomok ra egy archive.org-ot, hogy megmaradjon akkor is, ha leszedik. Utana majd lehetett volna rajta csamcsogni, hogy miert vettek le, meg mi volt benne.
-
lacafaca
addikt
csodálom, hogy ti egyeltalán az ágyból ki mertek kelni reggelente...olyan szörnyű és veszélyes dolog az élet, hogy ihaj
-
Kékes525
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
szabi__memo #67368 üzenetére
Es ezert nem tudtak futyulni se!
-
lacafaca
addikt
ennyi...a várható élettartam kiszámolásánál nem egy csoportot értenek, hanem ez egy globálisan értendő statisztika...mint egyszer már arra is fölhívtam a figyelmet, hogy az őseinknek sem azért volt ez alacsony, mert szarral tömték magukat, hanem mert a kaja megszerzése során hullottak, mint a legyek...akinek akkoriban szerencséje volt és nem patkolt el erőszakos halállal, pont annyit élt, mint egy mai ember és ez tudományosan bizonyított tény.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
radi8tor #67363 üzenetére
Az "adalékhoz":
Teljesen logikus. Gyakorlatilag ugyanezt látjuk mindenütt, ahol nincs/nem volt járványvédekezés.
Annyi a különbség, hogy az első hullámban egyik ország (vezetői) sem tehető felelőssé, a második hullámtól kezdve pedig mindenhol az övék a felelősség.
(kivéve a szabályszegőket, persze, bár a betartatás is az ő saruk) -
Rive
veterán
Azt meg hogyan, ha egyre több a hulladék élelmiszer,...
Hát úgy, hogy a népesség széles körei számára elérhető élelmiszerek választéka és minősége igazából folyamatosan javul akkor is, ha közben a lakosság egy része mindent megtesz, hogy beálljon vagy valami idióta divatkaja mögé, vagy épp az egészet tönkrevágja az igénytelen sz@r (ami amúgy sokkal igényesebben igénytelen sz@r, mint akár húsz éve) mértéktelen fogyasztásával.
Itthon csak az, hogy kitörtünk a fehér kenyér, pörkölt és pálinka köreiből, hozzádobott a várható élettartamhoz majd' tíz évet. Akkor is, ha emezeket épp hagyományápolásilag mindenáron vissza akarják tuszkolni a fősodorba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vannak bajok
Ez meg csak egy adalék:
Közben egyre több jel utal arra, hogy a koronavírus már 2019 végén megérkezett Európába. Egy friss vizsgálat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) bizonyítékát találta egy Milánó környékéről származó négyéves kisfiú 2019. december elejéről származó mintájában, amely három hónappal korábbi annál, hogy az első koronavírusos esetet azonosították volna Olaszországban, írja az MTI. Ezen információk és más bizonyítékok alapján 2019 késő őszére helyezhető át a SARS-CoV-2 európai terjedésének kezdete – írják az amerikai járványügyi központ (CDC) kutatói. Hosszútávon a SARS-CoV-2 észrevétlen terjedése Észak-Olaszországban ha csak részben is, de magyarázatot adhat a koronavírus gyors terjedésére és pusztító hatására Lombardiában.
-
lacafaca
addikt
háát...nem éppen emiatt linkeltem
viszont logikázzukn picit...leírják, hogy pár évtized múlva mindmeghalunk a nyuggerek hada miatt és te a 100év várható élettartamot ezek fényében meg is kajálod...há nekem eléggé logikátlannak tűnik
amúgy ha a sorok közé is belát az ember, akkor ez nekem nem másnak, mint egy újabb propagandának tűnik, most éppen az idősek ellen -
Kékes525
félisten
válasz
szabi__memo #67353 üzenetére
A gyógyszerhatástanban alap az, hogy általában azoknál a gyógyszereknél veszélyes, tilos az alkohol fogyasztás, amiknek központi idegrendszeri hatása is van. Mivel a vakcinák fő komponenseinek ilyen hatása nincs, maradnak az adalékanyagok. Viszont erről nem tudunk a dokumentáció hiánya miatt, hogy milyen alapanyag miatt tiltott az alkohol. Más vakcináknál (nemcsak covid) ilyen korlátozásról nem tudok.
-
válasz
lacafaca #67346 üzenetére
Köszönöm a linket!
A ma és a közeljövőben született gyermekek várható életkora a 100 évet is elérheti,
Azt meg hogyan, ha egyre több a hulladék élelmiszer, egyre rosszabb a belélegezhető levegő, egyre több a természeti katasztrófa stb stb?Ha ennyire tesszük tönkre a földet, akkor mitől lett ilyen magas a várható életkor?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #67343 üzenetére
Na, akkor ha minimum ezt sikerülne a többségnek magáévá tenni a covid kapcsán is, akkor hónapok múlva nem kellene szívni a világnak eü és gazdasági téren sem.
Puding: ahol korábban szemerkélt az eső, lehetett kicsit elázni, vagy ott volt az esőkabát és az esernyő. Ha azóta a területen hurrikán/villámárvíz van gyakran, lehet ősemberest játszani, de lehet ablakokat bedeszkázni, pincét szigetelni, gátat építeni, elköltözni stb.
A megváltozott körülmények megváltoztatott védekezést kívánnak.
Elég nagy hülyeség lenne a hagyományok végett nem védekezni a poloskák, lárvák, pajorok-férgek ellen.
Szóval, a puding legalább rugalmas és nem törik úgy, mint ami merev, rideg.
(tudom, nem éppen ide akartál kilyukadni)
-
Reggie0
félisten
válasz
szabi__memo #67351 üzenetére
Az biztos
Amugy amit lacafaca ir, kb. a gyermekbantalmazas kategoria az en szememben. Tok feleslegesen teszi ki szenvedesnek es veszelynek. Nem tudom hany ember kivanja azt a halalos agyan, hogy barcsak tobbett lettem volna beteg, de van olyan erzesem, hogy nem sokan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A műsor második fele a vakcinákkal foglalkozik. [link]
-
Kékes525
félisten
Pontosan az van, amit a hír megjelenésekkor mondtam. Az allergiások többségének adható a Pfizer vakcinája: [Pontosították, nem minden allergiásnak ellenjavallott a Pfizer oltása]
"Azoknak nem ajánlják a friss iránymutatás szerint az oltás beadását, akik korábban reagáltak már anafilaxiás sokkal valamilyen élelmiszer fogyasztására, gyógyszer bevételére vagy oltásra."
A média sajnos sokszor téved tudományos kérdésekben, mert az ezzel foglalkozó újságírók tudományos alapképzettsége nagyon gyenge. Persze lehet, hogy félreérthető volt az eredeti hír. Nem néztem utána.
-
daneel_hu
addikt
válasz
lacafaca #67343 üzenetére
Bármikor visszaeshet bárki ha pusztítja magát.
A bárányhimlő vírusa megmarad az emberben és felnőttkorban övsömört okozhat. Az sem jó muri.
Nekem volt 10 éve kb, nem jó.
A vicc, hogy a tested egyik oldalán jelentkezik, mintha hosszan félbevágnának és csak az egyik feleden vannak kiütések.Így:
"Az övsömör kialakulásáért ugyanazon vírus felelős, amely a bárányhimlőt is okozza - ez a herpes vírusok családjába tartozó varicella zoster vírus. Övsömör csak azokon alakulhat ki, akik korábban már átestek bárányhimlőn.
A bárányhimlő gyógyulásakor a varicella zoster vírus nyugvó, inaktív állapotban a szervezetben marad, mégpedig a gerincvelői érző idegdúcokban. Amikor a szervezetet nagyobb megterhelés éri vagy valamilyen egyéb okból gyengül le az immunrendszer, az övsömört okozó vírus aktiválódik. Ilyen helyzet adódhat általános legyengült állapotban (pl. idős korban, baleset után), szteroidkezelés(jelentősebb fertőzéses, gyulladásos megbetegedés, szervátültetés) vagy kemoterápia (daganatos betegség) eredményeként." -
lacafaca
addikt
na ezt borzongató végigolvasni...
-
daneel_hu
addikt
"mi a sz.rért érdemes egy vakcinát félretenni és helyette össznépileg jól megfertőződni, magyarázd már el? ha meg szelekciópártiak vagyunk, akkor azzal minden magyarázható, de akkor kell egy 5-6-8 gyereket csinálni, hogy kettő megmaradjon..."
Ez sajnos tényleg így van.
De a magas gyermekhalandóság azért összefüggésben volt a szegénységgel is. Ahol szegényebbek voltak, kevesebb volt a kaja = szarabb volt az immunrendszer, mindent bekaptak amire még csak gyógyszer/vakcina sem volt.Kutattam az ősöket, megdöbbentő tragédiákba lehetett belefutni.
A legdurvább az apai nagymamám testvérei: 8 gyermekből csak ő és 1 nővére maradtak életben.(viszont ők 85 és 86 éves korukig éltek)
Az elhunyt testvérek angólkór, skarlát, bélhurut és egyéb szegénységet bizonyító betegségekben haltak meg. (1910 és 1925 közötti időszakban)Nagyon sok nő is meghalt a szülést követően. Ha nem azonnal, akkor 1 éven belül valami fertőzésben.
De ennek folyományaként a halál is sokkal elfogadottabb volt. -
lacafaca
addikt
mivel láthatóan az ecsetelést nem bírtad értelmezni, így a válaszom igen...arról beszélek. látod pl azt eszünkbe nem lett volna beadatni, pedig a lehetősége megvolt...mi már akkor is a felelőtlen szülők táborát erősítettük
megmutathatom a képet mindkét kölökről...vicces volt és a lányomon pl pont annyi, mint rajtad ahogy elmondod és egy percig nem aggódtunk miatta... -
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #67323 üzenetére
A bárányhimlőre gondolsz?
Nem részletezem túlzottan, de 11 éve majdnem beledöglöttem, akkor(/és azóta) az agyam nem a régi, fogytam 15 kilót, amit bő egy évig nem tudtam visszaszedni és azóta vannak gyomorbajaim is.
Életem legdurvább 2 hete volt, eljépzelhetetlen fájdalommal, napokig 0-24-ben meztelenül, amikor már csak a talpam nem volt tele hólyagokkal és addig volt jó, amíg legalább 1 ujjam maradt, amivel gépelni tudtam.
(hogy legalább netezéssel el tudjam foglalni magam, mert pl a beszéd is megerőltető volt)
Aki gyerekkorban kihagyta, az szúrassa, én azt javaslom, mert nagyon nem mókás 30 felett maga a betegség és a maradandó szövődmény sem, még ha ritka is. -
Reggie0
félisten
válasz
BalanceR #67334 üzenetére
Az egy dolog, hogy nem mukodik, de ertelme sincs. Azt a par ezer forintot, amibe egy oltas kerul egy nap emelyges sem eri meg. Gyogyszerbol tobbet kell kolteni kb. barmilyen betegsegre. Arrol mar nem is beszelve, hogy megbetegedve me'g fertoz masokat is. (Raadasul pl. influenzanal a gyerekek az elsodleges terjesztok).
-
BalanceR
addikt
válasz
Vissza a természethez.
De.
Ami régen (20-30-50-100 éve) működött, az ma már nem, holnap, jövőre, vagy 30 év múlva még annyira sem fog.
A világ változik.
Értem hogy ragaszkodnál a "régi idők szokásaihoz", anno nem kellet oltás, az emberek átestek rajta és kész... Viszont vannak dolgok amik egyszerű nem működnek a XXI. században.
100 éve simán megvoltak az emberek oltások nélkül.
Ha valaki beteg lett (pl skarlát, himlő, akármi) max a környezetének adta át, kisebb gócokban volt jelen a fertőzés, nehezebben alakult ki endémia, vagy pandémia, mivel az emberek nem utaztak nagy távolságokra, nem tömörültek plázákban, nem nyaralgattak ezrével felkapott üdülőhelyeken, egy ember max 50-60 embernek adhatta át, ha volt valami baja...
Manapság ez a szám már bőven a többszöröse.
Tömegközlekedés, bevásárlás, szórakozás (színház/ mozi/ fesztivál...), munka ( irodaház 100+ fővel)...
Ez mind kedvez a terjedésnek, a vakcínák védernyője nélkül, ha hagynánk kifutni minden fertőző virális, vagy bakteriális fertőzést, egyikből esnénk a másikba.
Ugyan ez igaz arra is amit folyton hirdetsz, hogy saját zöldség, gyümölcs, vegyszerek nélkül, háztáji hús, antibiotikum nélkül, természetesen.
Költözz be a VII. Kerületbe, és próbáld meg ott.
Még magadnak sem tudsz termelni a 4 fal között, nemhogy a családodnak.
Amikor régen a falvakban volt két tenyésztő, az le tudta fedni a falut hússal 500 ember meg sem kottyant, de egy kétmilliós várost soha nem fogsz tudni ellátni az ipari termelést kikerülve, vagy ha igen, megfizethetetlen áron. -
viharhozo
addikt
Csupa eletszeru, konnyen betarthato, betartathato es ellenorizheto intezkedes. Ezek tenyleg teljesen hulyek.
-
-
Stanlee
őstag
Ha az EMA nem tokoreszne, akkor mar most lehetne oltani a frontvonalban dolgozok kozul azokat, akik oltast szeretnenek kapni.
A tegnapi nagy EMA stakeholder meeting-rol csak egy cikket talaltam, abban is egy teljes bekezdes volt arrol, hogy miert tart ilyen sokaig az engedelyezes:
1. Alaposan meg kell vizsgalni minden adatot, nem szabad csak ugy barmit engedelyezni.
-
válasz
micsod, a pfizer koronavírus vakcina egészségügyi dolgozóknak, mint "tökéletesen fölösleges"?
vagy a bárányhimlőre mondod?
az is annyira fölösleges, hogy tök fölösleges elkapni, mert:
- van, akit súlyosabban elkap, én is ilyen voltam, a talpamtól talán a számig mindenhol volt, nagyon megszenvedtem vele
- felnőtteknél súlyos problémát okozhat, terhes nőknél pláne
- az én fiamnak is szuper jól jött, mert atópiás bőre volt, évekig küzdöttünk vele apróságok miatt is. oltás után is elkapta a bárányhimlőt, csak 5-6 pöttye lett, de még azokkal is brutálisan megszenvedett. tényleg el sem tudom képzelni, hogy mi lett volna, ha csak simán telibeveri.mi a sz.rért érdemes egy vakcinát félretenni és helyette össznépileg jól megfertőződni, magyarázd már el? ha meg szelekciópártiak vagyunk, akkor azzal minden magyarázható, de akkor kell egy 5-6-8 gyereket csinálni, hogy kettő megmaradjon...
-
tegyük félre, hogy eleve fertőzött lehet egy csomó egészségügyi dolgozó, ami miatt nem oltható, azt is tegyük félre, hogy két oltás kell 1 hónapos különbséggel, szóval idő, amíg immunizáltak lesznek...
...de, ha tényleg végigoltják őket, az azért hatalmas előrelépés, szerintem nekik is, lelkileg (mert nem kell parázni többet, hogy benyalják), nekünk is, mert "teljes" létszámban tudnak gyógyítani (mind a 6 doki és 9 ápoló, aki még itthon maradt ebben a szíp országban szegény
).
-
lacafaca
addikt
válasz
Z.É.T. #67317 üzenetére
tökéletes példa a fölösleges szurkálásra...mindkét gyerekem örök életében emlékezhet a vicces napokra, mikor telivoltak kék ecsetelt pöttyökkel...tudom, ma már ez is teljesen természetes, hogy a modern szülők ezt sem bírnák megemészteni, inkább szuratnak helyette...sokkal egyszerűbb és gond nélküli...számukra
-
válasz
daneel_hu #67316 üzenetére
nem tudjuk persze a valós fertőzöttséget, de fogadjuk el, hogy 20%, ahogy merkely mondta. az 2m ember. a halottak számát jobban tudjuk, mert megnézzük a ksh növekményt, ami még alsó becslés is, mert a zárka/óvatosság miatt kisebb bázisról indultunk. kb. 12 ezer fő.
lakosságarányosan 60 ezer, az 0,6%. persze ez marha nagy szórással, hasraütésszerűen lett számolva (hiszen nem biztos, hogy 2m fertőzöttünk van, lehet, hogy 3, lehet, hogy 1 stb.), de nagyságrendi különbség nem lesz.
szóval 0,5% szerintem simán benne van.
-
Z.É.T.
őstag
💉🧬A Pfizer/BioNTech vakcina és amit tudni lehet róla
A vakcina a következő-generációs vakcinák közül az mRNS-alapú vakcinák közé tartozik.
Tudományos nevén BNT162b2-nek jelöljük és gyakorlati szempontból egy lipid nanorészecskébe csomagolt, a stabilitás miatt módosított hírvivő RNS molekulát (mRNS) tartalmaz. A hírvivő RNS molekula a lipid nanorészecskében utazva bejut a sejtjeink sejtmagon kívüli (ún. citoplazma) részébe. A molekuláról a szervezetünk fehérjekészítést végző apparátusa, a normál sejt működés megmaradása mellett erről a hírvivő RNS molekuláról is fehérjét írnak át. A fehérje ebben az esetben a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének az a változata, amely immunitási szempontból a legjobb hatást váltja ki. Ez a sejtjeink által letermelt fehérje kijut a sejtfelszínre és „elérhetővé” válik immunrendszerünk számára, amely mind antitestekkel (ún. humorális immunválasz), mind pedig az immunsejtjeink felkészítésével (ún. sejtes immunválasz) válaszol erre – így alakítva ki a védelmet. A hírvivő RNS miután „elvégezte feladatát” – ugyanúgy, mint a saját sejtjeink működésekor keletkező hírvivő RNS-ek – ezek is elbomlanak. A közhiedelemmel ellentétben itt biológiailag és technológiailag sem lehetséges génbeültetés, a bevitt molekula be sem jut a sejtmagba.
📄A klinikai hármas vizsgálati fázisba összesen 43 548 embert vontak be, 21 720 vakcinakészítményt, míg 21 728 személy placebo készítményt kapott. A vakcina izomba történő beadásra készült az első dózist követően 21 nappal adták be a második dózist. A vizsgálatot 16 év feletti személyekkel végezték. A jelenleg értékelt időszak 2 hónap, ennyi ideig de óriási valószínűséggel ennél jóval tovább is hatásos lesz az immunválasz.
☝️Biztonságra vonatkozó megfigyelések (a mellékelt képünk is segít eligazodni):
Oltási hely pirosodása és duzzanata megfigyelhető volt alacsony százalékban, míg az oltási hely rövid ideig tartó fájdalmát gyakori megfigyelésnek írták le.
A placebo készítményhez képest gyakrabban figyeltek meg szisztémás reakciókat (fejfájás, hidegrázás, esetenként láz), melyek kivétel nélkül elmúltak. Szisztémás reakciót a 16 – 55 éves korosztálynál valamivel gyakrabban figyeltek meg, illetve általánosságban a második dózis után is gyakoribb volt az első dózishoz képest. A biztonsági profil ezek alapján kifejezetten jónak mondható.☝️Hatásossági megállapítások:
Az első dózist követő 12 nappal már kialakult bizonyos fokú védelem. A második dózist követően 7 nappal már 95%-os hatékonyság állapítható meg. Rendkívül jó hír, hogy a hatékonyság 90-100% közt mozgott korcsoportok, nem, etnikum, BMI-index és egyéb egészségügyi kondíciók viszonylatában. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel ezek a tényezők nem befolyásolják a hatásosságát.☝️Limitációk, nyitott kérdések:
- Biztonság és hatékonyság a megfigyelési időszakon túl, olyan populációs csoportokban történő vizsgálat, akik egyelőre nem kerültek vizsgálatra (Várandós anyák, gyermekek, immunhiányos állapotúak stb.)
- Véd-e a vakcina az enyhe vagy tünetmentes betegséggel szemben is? Ez megelőzné a fertőzés továbbadását a vakcinált egyénekről a nem vakcináltakra. Ezt a további megfigyelési időszakból megtudhatjuk majd.
- Milyen hatékonyság várható azoknál, akik kihagyják a második dózist? -
Elvileg bármi lehet a csapvízben, de vírusok és baktériumok nem.
A vízhálózatba betápláláskor klórral és vagy ózonnal fertőtlenítik a vizet.
Csőrepedés esetén amikor már vizet képes engedni a környezetébe és nagy fogyasztásnál visszaszívni, fertőződhet az ivóvíz. Normális helyeken legalább évente ellenőrzik a vízminőséget a magas vételi helyeken.
Ott a leglassabb a víz mozgása. a bekerült baktériumok képesek lehetnek szaporodni. -
envagyok
veterán
-
Ricardo
titán
A föld alatt fertőzhetnek a dániai döglött nyércek
"a környezetvédelmi hatóság tanulmánya alapján valóban beszennyezhették a nyérctetemek a talajvizet, vagyis ha koronavírusosak voltak, a vírus, amely talán mutálódott is a szervezetükbe, a vezetékes vízbe is bekerülhet."
Ez komoly? Vízbázison ásták el az elpusztult állatokat? Ez a vírustól függetlenül is gáz. Konkrétan kialakítottak egy hatalmas dögkutat, egy olyan helyen, ahol a dögök megfertőzhetik a vezetékes vizet.
-
lacos001
senior tag
válasz
Kékes525 #67299 üzenetére
A többi adatról miért nincsen soha, még csak emlités sem? Pontosan úgy, ahogyan most.
Az már nem is számit, mintha lényegtelen lenne..Nem nézzük meg közelebbről a monitort, hogy jól látjuk e...71.419.744 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést eddig a világon.
49.625.157 fő a teljesen felépült.
1.600.390 az elhunytak száma.
20.194.197 aktiv eset.A "jó" részét is ki lehetne/kell emelni. elhunytak nem tartoznak a "jó" rész alá...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Robogó, kismotor
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Kutya topik
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Casio G Shock Gpr H-1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest