Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem gyengén nyomja a Fly. [link]
-
törölt tag
válasz
nobela #33270 üzenetére
én is hasonlót tapasztalok csak Svájcban. ott nem a c akik nem hordanak maszkot, hanem az egyéb, világ másik tájáról odaesett népek. A svájcinak/normalisabb felfogásunak, ha azt mondja a vezetőség, hogy maszkot kell hordani, akkor megteszi. Ezzel szemben, akiken legtöbbször nem látok, vagy úgy nagy ívben szarnak a higieniai dolgokra, azok nem épp a legfehérebb népek.
-
Alex91
félisten
Ma 26 fo itthon...
-
Sub-S
senior tag
válasz
idegen lény #33286 üzenetére
Lenkei és Gődény nagy cimbik lehetnek, ha utóbbi az előbbit másolja vitaminos példáiban is, és úgy látszik akkor védőoltás terén is kezet fogtak.
-
válasz
Ricardo #33269 üzenetére
"Mindenki, aki a tengerre jön, biztonságban van - mondta."
Ez éppenséggel igaz, a nyílt vízen általában nem gond a 2-3m távolság#33277: noigen, rendelkezésre állnak valódi védekezésre is alkalmas modellek, sajnos ezekből tényleg nincs elég. Illetve, ha a fertőző személy oldaláról meg tudjuk fogni egy db sállal, akkor is elérhetjük a kívánt eredményt, csak ehhez az kell, h MINDENKI (=minden potenciális hordozó) húzzon vmit a szája-orra elé zárt térben randizáshoz/nyílt téren egymásramászáshoz.
-
idegen lény
addikt
Két órás anyag, még csak az elejét láttam. Egyszerűen nincsenek róla előítéleteim. Nem gondolom sem baromságnak, sem semminek, amíg nem nézem végig, az az ostobák kiváltsága. Lebegtetem, de simán lehet, hogy a megnézése után sem fogom tudni eldönteni, hogy mi az igazság. Lenkeinek sok videóját láttam már, azok tetszettek. Kivéve a vírusos videóját, amit szinte közfelháborodás fogadott, én is beírtam neki elég keményen. Hamar le is szedte azt, mondván, hogy félreértették, és csinál egy másikat, amiben tisztáz mindent. Ez az. Ma már kicsit máshogy látom a dolgokat, és lehet, hogy igaza van. Végül is ő tanult virológiát, én meg nem. Mindenesetre tetszik a karakánsága, hogy egy ilyen botrányos videó után csinál egy még durvábbat, amiben már a védőoltásokat is kritizálja. Szerintem a TEK már készül.
-
Sub-S
senior tag
válasz
idegen lény #33284 üzenetére
Vagyis előbb linkelsz valamit anélkül hogy előtte megnéznéd ordenáré baromság vagy olyasmi amiből esetleg valami hasznos derül ki?
Furcsa...
Ha meg sem nézted, hogyan véleményezed úgy, hogy szerinted nem baromság? -
Ezekiell
veterán
válasz
idegen lény #33281 üzenetére
Izé, ha azért linkelsz valamit, hogy együtt röhögjünk rajta, hogy mekkora debil állatság, akkor ajánlott ezt valami formában odaírni, mert még a végén félreértés lesz, mint ezek szerint most
-
Ricardo
titán
válasz
idegen lény #33277 üzenetére
A lényeg megvan ugye?
-
idegen lény
addikt
-
idegen lény
addikt
-
lm83
őstag
válasz
nobela #33270 üzenetére
Én ezt nap mint nap látom.
Se a metrón, se az üzletbe nem vesznek fel.
Úgy kell rájuk könyörögni, hogy úgyanmár...
Már azt hittem, hogy ők immunisak erre, vagy külön törvény van...Nem rasszistaság cigányt írni, csak gyúrcsány idejében kellett romát mondani.
Csak aki olyan cigány az büszke arra és nem romának hívja magát...
Meg persze nem romazene van, 100 tagú romazenekarral, meg nem romapecsenyét eszel -
nobela
senior tag
Sokan próbálják megfejteni a rassz alapú különbségeket, de lehet hogy tévúton járnak? Nem kizárt hogy inkább a kulturális különbségekben kellene keresni az okokat?
Ma délelőtt villamoson utaztam (Budapest, mondjuk azt hogy nem belváros).
Az utazóközönség nagyjából fele (!!!) viselt maszkot.
Más megközelítés alapján azt lehet elmondani, hogy a fehér emberek közül nagyjából mindenkin volt maszk, a cigányokon meg lényegében senkin sem.
Valószínűsíthető hogy a többi előírást és ajánlást is nagyjából ennyire tartják be.
(És mielőtt valaki egyből rámtámadna a manapság oly' divatos rasszista váddal, csak szólok hogy alapvetően liberális világnézetű ember vagyok. De a fejemet ettől még nem dugom be a homokba, és ebben a hozzászólásomban tényeket közöltem, nem véleményt)
-
Ricardo
titán
Menekülnek a hollandok Horvátországból [link]
-
válasz
Avicularia #33266 üzenetére
Ez sokmindentől függ - pl kapásból annak, hogy mennyire függ a nemzetközi turizmustól egy ország gazdasága. Hiába engedték volna full szabadra a habzsidőzsit pár dél-spanyol tartományba, egy fia brit, német, stb turistát nem láttak volna.
Azért nem indulok száraz kenyérre és vízre gyűjteni a norvégoknak. -
Ezekiell
veterán
válasz
Avicularia #33263 üzenetére
Én? Dehogy. A világ összes többi szakértője ért hozzá jobban, mint a svédek, akik egybehangzóan a maszkhordás pártján állnak.
-
Avicularia
veterán
Azoknak akik korábban mondogatták, hogy a svéd gazdaság ugyanúgy megsínylette a járványt, mint azok az országok ahol szigorú lezárások voltak itt egy cikk.
Sweden had one of the most relaxed COVID-19 lockdowns in the world. There's growing evidence that it helped it weather 2020's economic storm better than anywhere else.A report from Capital Economics published on Tuesday found that the Swedish economy was the least harmed in Europe, describing it as the "best of a bad bunch."
-
Kékes525
félisten
válasz
Avicularia #33261 üzenetére
Az arcmaszkok szükségesek a mindennapi életben, ha kis légterű zárt térben vagyunk több emberrel, vagy ha a távolságtartás nem biztosított nyílt terepen. A világ szakértőinek döntő többsége ebben egyetért. A járvány elején voltak különbségek a maszkviselés szükségességében, az is inkább idehaza, mert nem volt akkor elég maszk az emberek számára. A bizonyítékok: [link] , [link] , [link] , [link] Ezek között nem sokat találsz, ami ennek ellentmondana.
-
válasz
Ok, a svéd a mindennapjaiban rénszarvast terel a tundrán vagy jávorszarvasra vadászik az erdőben amikor épp nem a 100fokos vírusirtó szaunában ejtőzik. Az angol meg lehányja a haverját a SOHO-ban...
Apropó, szaunával kapcsolatban mértek már vmi érdemit a skandinávok?
-
Ezekiell
veterán
válasz
Nem is kell a mindennapi életben, csak amikor zárt helyre és tömegbe megy az ember.
Az meg, hogy "The scientific evidence around the effectiveness of face masks in combatting the spread of infection is weak', az orbitális faszság. Nem is értem, hogy lehet ilyet leírni, amikor tényszerűen nem igaz.
-
Avicularia
veterán
Közben nálunk svédben
A svéd népegészségügyi hivatal honlapjáról:
[link]What is your advice regarding face masks?
Face masks are not needed in everyday life. The best way to protect oneself and others is to keep at a distance from other people and to maintain good hand hygiene.
Why are countries acting differently over face masks?
The scientific evidence around the effectiveness of face masks in combatting the spread of infection is weak, which is why different countries have arrived at different recommendations.
Some countries have chosen to view face masks as a form of security and hope that universal use of face masks will reduce the risk of infection spreading from people who are in the incubation period, before the symptoms are apparent, or who have such mild or unspecific symptoms that they do not consider themselves ill.
The Public Health Agency of Sweden does not recommend the general use of face masks, as a face mask that itches or slips down below the nose may mean a person is regularly touching their mouth, eyes or nose with their hands, which can increase the risk of the infection spreading.
Use of a facemask may also encourage people with mild symptoms to go out into the community, which might increase the spread of infection.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Corleone33 #33258 üzenetére
Én egyébként is rég lecsuktam volna már a Görényt (már a kamupártos akciójáért)... De az vicces, hogy eddig csak simán lopott és vitamindealerkedett relatív ártatlan hazudozással, most meg már fullba tolja a kretén konteókat.
-
lacos001
senior tag
válasz
Corleone33 #33258 üzenetére
Ha van is, nincsen semmiféle következménye eddig...
Vagy...Közel sem az a kategória..ki tudja... -
válasz
Ezekiell #33250 üzenetére
Aki jarvany alatt olyan dolgokat terjeszt, ami veszelyes az emberekre, megalapozatlan es ellentetes a hivatalosan elfogadott vedelmi strategiaval, annak nem a csak a videoit kellene torolni, hanem egyenesen le kellene csukni. Ez igaz mondjuk a godenyre is. Most nem tudom mit muvel, mert hanyingerem lett tole, de a korabbi amokfutasa megerdemelne par evet. Szerintem.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Corleone33 #33247 üzenetére
Azért óvatosan az ilyennel, mert a szolasszabadsag az idiótákat is megilleti ám. Persze van egy határ, de csak mert valami egy hülye kontei, meg nem automatikusan torlendo.
-
Csatravi
senior tag
Így áll a koronavírus elleni harcban a világ
(ATV híradó)
01:28 egy új tesztelési eljárást mutat. Jó lenne ha ez sikeres lenne mert ez nagy előrelépés lenne a megfékezésben. -
Corleone33
senior tag
válasz
lacos001 #33245 üzenetére
Őszintén remélem hogy a Facebook után a Youtube is elkezdni módszeresen tisztogatni ezeket a chemtrail/ összeesküvés elmélet csatornákat és tartalmakat a platformról.
Járványhelyzetben a legutolsó dolog amire szüksége van bárkinek, az a tudatos félreinformálás. Maszkra igenis szükség van, és ennek semmi kapcsolódása nincsen világhatalmi törekvésekhez/ Illuminátihoz/ ésatöbbi ésatöbbi
-
lacos001
senior tag
Esti mese...
Barátunk Dr. Gődény újabb feltöltéssel ajàndékozott meg sokakat.
(német muki megint, aki dumcsizik)
[Kedves szülők!] -
envagyok
veterán
Azon agyaltam, hogy elvileg amikor valaki fertőzött, akkor beszéddel, lihegéssel, köhögéssel üríti a vírust. Azt is olvastam, hogy a vírusok számától függ a betegség nagysága.
Azaz minél kevesebb a vírus a szervezetben, annál könnyebben gyógyul.
Szóval arra jutottam, hogy aki beteg, annak el kell mennie egy jót futni, hogy kilihegje a vírusokat magából, és akkor hamarabb meggyógyul.
Vélemény? -
-
azbest
félisten
válasz
Kékes525 #33231 üzenetére
Nekem amúgy az jött le az itthoni év elejei általános halálózási infókból, hogy valószínűleg, ha az emberek jobban ügyelnének a higiéniára és nem mennének betegen tömegbe, akkor valószínűleg kevesebben halnának meg pár ezerrel úgy évente.
Bár mivel senki sem él örökké, idővel inkább az lenne, hogy nőne a várható élettartam és idősebben halnának, mint manapság.Ennek persze sok szociális és gazdasági része is van. Amíg a családnak nagy bevételkiesés a betegség, és létminimum a világ itthon, addig sokan nem tudnak otthon maradni. Kiszolgáltatottak mindennel szemben.
-
Kékes525
félisten
válasz
headhunter #33229 üzenetére
Nagyon sok olyan haláleset van a koronavírustól függetlenül, aminek nem volt látszólagos előzménye. Lásd sportolók halála, akik makk egészségesnek látszottak és rendszeres orvosi ellenőrzés alatt voltak, mégis egészen váratlanul meghaltak. Például Kolonics György esete. Számomra ez a koronavírussal kapcsolatban sem meglepő. Ha felboncolnák őket, akkor biztosan kiderülne, hogy valami rejtett betegségük volt.
-
headhunter
addikt
-
Kékes525
félisten
-
-
Csatravi
senior tag
-
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #33217 üzenetére
Ez nem így van. A tesztelő kapacitás növekedésétől teljesen független a közepes és nagyon súlyos betegek száma. A kórházakat nem a tünetmentes és enyhe tünetekkel rendelkezők terhelik le. Itt van három példa. Mindenütt növekszik az új halottak száma. Az ábrák a járvány súlyosságát mutatják.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csatravi #33216 üzenetére
Erről írtam itt. Okosak vagytok hogy értsétek mit akartam mondani: nem a járvány durvul hanem a tesztelőkapacitás nő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #33213 üzenetére
Ellenben ha nincs elég teszt vagy aki elvégezze a tesztet akkor nem lesz valós adat.
Amit akartam az előbb mondani, hogy most sokkal több helyen tesztelnek, sokkal nagyobb számban mint mondjuk áprilisban. Ha ugyanannyit tesztelnének most is, akkor valószínű szép lineáris görbét kapnánk. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #33211 üzenetére
Ami nem feltétlen annak tudható be, hogy gyorsul a terjedése, hanem annak hogy egyre könnyebben hozzáférhetőek a tesztek.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Elf
aktív tag
válasz
Kékes525 #33112 üzenetére
Amiben nem értünk egyet. (csak egy maradt :-) )
"A termelés globális. Ha a termelési láncban 1 tényező is kiesik a járvány miatt, akkor leáll a teljes lánc. Ez hatalmas veszteség nagyon sok országnak."
Látva hogy mely korosztályokra veszélyes ez a vírus ezt nem tartom valószínűnek.
Az hogy milyen ha leáll a teljes lánc azt tudjuk.
Láttuk amikor azonnal leállítottuk a mindent IS ahelyett hogy megnéztük volna hogyan lehet üzemelni biztonságosan. Mindegy... utólag baromi okos vagyok ám én is. :-D -
Drizzt
nagyúr
Ma Hajdu-Biharban van +10. Osszesen +16.
-
válasz
radi8tor #33190 üzenetére
Ennyi.
Foleg azert is erthetetlen ez a dolog amit ir a kollega, mert a fertozottek nagyobb resze eleve tunetmentes. Szoval tuti most is van a kornyezeteben olyan ember, aki fertozo, csak epp nem tud rola.
En hibas modszernek tartom mar a piros papiros megjelolest is, illetve a lepcsohazaknal a sargat (erre nem emlekszem pontosan, hogy milyen szinu).
-
Kékes525
félisten
Tegnap 280 ezer volt az új fertőzöttek száma. Újabb világcsúcs. Lassan már átlagban 300 ezer napi növekedéssel kell számolni. Nemsokára megfog állni a növekedés üteme, a tesztelés limitálása miatt. Nincs annyi teszt és tesztelő ember a világon, amely lehetővé tenné a vég nélküli növekedés fokozódását.
Szerintem a valóságban sokkal nagyobb a napi növekedés, mert nagyon sok országban alig tesztelnek, és ahol sokat is tesztelnek, ott is sok ember kiesek a tesztelés alól valamilyen ok miatt. Úgyhogy nyugodtan megszorozhatjuk a számokat akár 100-al is. Azaz legalább 1.5 milliárd ember már elkaphatta a vírust. Sokáig ez epidemiológiai okok miatt sem növekedhet ilyen ütemben, mert ahogy közeledünk a nyájimmunitáshoz, úgy annál inkább fog csökkenni a terjedés üteme.
Ma már látni, hogy a nyájimmunitás elérésének ellenőrzésére nem biztos, hogy alkalmas az emberekben előforduló IgG mérése, mert azok, akik erős immunrendszerrel rendelkeznek, a sejtes védekezéssel is immunizálódhatnak! A sejtes védekezésnek is van memória sejtjei. Másrészt ha kevés antitest alakul ki egy-egy betegben, az sem számít, mert ha ismételt fertőzés éri, akkor a memóriasejtjei felszaporíthatják az antitestet termelő sejteket és nagyon gyorsan megnő az antitestek száma a koronavírus ellen. Ezekben a kérdésekben a média erősen torzít!
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #33200 üzenetére
"Elég csak egy " ismerős " akivel rossz viszonyt ápol az adott fertözött."
Ez az érv ugyanúgy igaz a bírósági ítéletek kapcsán is. Mégis nyilvánosak. Pedig ott is ugyanígy (sok esetben sokkal jobban) fennállhat az önbíráskodás veszélye. Itt van például a pedofil eset. Milyen sokan felháborodtak az enyhe ítélet miatt, jogosan, de nem hallottam arról, hogy valaki önbíráskodást akart volna. Pedig a pedofilokat sokkal kevésbé szeretik az emberek, mint a fertőző betegeket.
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával