Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Sergio
csendes tag
Egy kis történet:
Egyszer régen nekem is volt egy ilyen ragyi lapom (A7V8X-X), szerncsére csk egy hétig!
Mikor én megvettem, annyira új volt hogy senki sem tudott róla semmit. Nem szerepelt még sem a fórumban, sem sehol. Megvettem, mert olcsó volt, mert ASUS volt, mert az én igényeimnek megfelelt volna (nincs szükségem SATA-ra, Raid-re, GigaLan-ra stb.)
Hazavittem, összepakoltam (2000+ TBred XP, 400Mhz Kingston, TT Cooler...) mondjuk rá, hogy működött a gép, leszámítva a Bios-os hőmérsékletfigyelőt és azt a számomra hatalmas hibát, hogy nem tudtam benne a procit húzni!
Rájöttem hogy egy nagy szart vettem!
Mindenképpen ki akartam cseréltetni!
Vissza a boltba, nagy teszetlések... Csere nem volt, azzal az indokkal, hogy a lap nem tuningra való (jó ezt utólag beismerem, de azért pár Mhz-t mehetne feljebb a Cpu még egy ilyen ragyi lapban is) és ezeknél a lapoknál ki szokták kapcsolni a Bios-os hőmérséklet- és feszültséfigyelést. (tudni kell, hogy ilyenkor még nem létezett az 1006-os Bios frissítés ami ezen problémát orvosolja) Amúgy is azért nem működik a dolog, mert túl jó hűtőm van és ez bekavar a figyelésnek.
Agyvíz felfele ezerrel!
Kezdődik a vita. nagyjából ilyen volt, plussz még egy csomó hülyeség:
Mondom, jó tuning nem működik, de legalább hőmérsékletfigyelés legyen jó, mert mivan ha elbaszódik a Cooler és azért sül meg a procim mert nem mérte a hőmérsékletet és nem kapcsolt le időben!
Erre a válasz: csere nincsen, legyek elégedett ezzel a lappal, de ha esetleg ilyen előfordul akkor majd kicserélik!
Na tiszta ideg lettem, irány haza, videokari, memória, winchi, cooler csere...
aztán egy ''kis'' szitkozódás, gép bekapcs, Windos betölt, 3DMark, majd cooler lekapcsolása a lapról... :DD :DD
Nagy füstölés, másnap vissza a boltba...
Gondolhatjátok. A végeredmény (még aznap)
alaplap (természetesen másikra), processzor, ház csere.
Azóta nem szaroznak, kétszer is meggondolják hogy mit adnak!!!!! -
Sergio
csendes tag
Az az igazság, hogy az ASUS A7V8X-X alaplap nem igazán jó, sőt...!
Véleményem szerint biztosan a lappal van a baj, mert egy ilyen konfignak azért jobban kellene muzsikálnia!!
Mindenképpen cseréltesd ki. Ha a vásárlás óta még nem telt el 3 munaknap akkor mindenféle indoklás nélkül kötelesek kicserélni! Ha eltelt, akkor is garanciális legalább egy évig! Ilyenkor szöszölhetnek, de ha kiderül a hiba, kötelesek cserélni! Nem hivatkozhatnak arra, hogy a lassúság nem az ő hibájuk!
Szóval!
1. derítsd ki, hogy egy hasonló konfig (lehetőleg csak az alaplap különbözzön) milyen eredményt ért el!
2. majd, ha megbizonyosodtál róla, hogy nagy valószínűséggel a lapod miatt lassú, akkor
(remélhetőleg nem egy hálózat boltjában vásároltál)
- kérd a gép felülvizsgálatát a boltban (Kermi)
- járj be a boltba legalább minden nap (verd ki a balhét)
- fenyegesd meg őket mindenféle hatósággal
hidd el előbb utóbb megunják a ''pofád'' (bocsi) és inkább kicserélik csak hagyd őket békén!
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Iqos cigaretta
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest