- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark11 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Most viszont felmennék a listára, ha ez így rendben van.

Asrock X79 Fatal1ty Professional
Core i7 3960x @ 4.6 Ghz
Asus GTX 780
16 GB 1833 Mhz Corsair Vengeance3DMark ScoreP: 14023
Graphics Score: 14257
Physics Score: 14337
Combined Score: 12138 -
ImpersonatoR
addikt
Egy javítást / updatet szeretnék kérni

Intel® Core™ i7-3770K @ 4.8 Ghz
ASUS GTX TITAN-6GD5
ASUS Maximus V Formula
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz 11-13-12-30@CR1
Win 8 x64
Noctua NH-D14[http://www.3dmark.com/3dm11/6627643]
14375 pont

-
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Sziasztok!
Nos,módosítanék az előbbi feltöltésemen! Ez a max amit a kártya tud,úgy néz ki! Efeletti órajeleken már hibázik... Ahhoz képest,hogy minden "alapfeszen" van,szerintem nem is lett olyan rossz eredmény egy kevésbé tuningolható lightningtól!

MSI GTX680 Lightning 1291/7302,I7 3770K-4,5ghz,2x4gb 2133 CL11
Köszönöm!

-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Magamnak válaszolok ugyan, de azért, hogy ne kelljen vissza hivatkozni és hát ha érdekel valakit az, mire jutottam.
Alapeset a Steamen vásárolt 3DMark11-ben, 1.0.5 frissítés után, megfeleződtek a végső pontszámok.
Bebizonyosodott, hogy a Steam alól futtatott 3DMark11 1.05 verzió a hibás!
Töröltem a Steam telepítést és 3DMark11 lapról letöltve, telepítettem az 1.0.5 verziót. Rácsodálkoztam arra, hogy a "kódomat" nem kérte, felismerte hogy vásárolt cuccról van szó (gondolom a registry bejegyzések szerint), semmit nem kellett állítgatnom, még a "Logged in as NEVEM" fiókom is egyből élt a hivatalos honlapjukon.
Futtatva, mérési eredményeim egyből a helyére kerültek. Kíváncsiságból uninstalláltam a gyári programot, telepítettem a Steames verziót, a mérési eredmény ismét megfeleződött. Mivel a Steam a D:\ hdd-n van és a gyári programot a C:\ ssd-re telepítettem, ismét uninstalláltam a Steames 3DMark-ot és a gyárit D:\ hdd-re telepítettem, hát ha a háttértároló (vagy driver) kavar be valamit. Jelentem, nem kavar be semmit, mert a gyári programmal a méréseim ismét normálisak.
Aki kíváncsi az excelben dokumentált próbálkozásaim eredményeire, itt megnézheti.
Már csak az a kérdés, ezt a problémát a Steam supportnak illene megírnom, vagy a 3DMar11 supportnak? -
ImpersonatoR
addikt
Intel® Core™ i7-3770K @ 4.8 Ghz
ASUS GTX TITAN-6GD5
ASUS Maximus V Formula
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz 11-13-13-30@CR2
Win 8 x64
Noctua NH-D14Szeretnék én is felkerülni remélem nem hiányzik semmi.
-
subaruwrc
félisten
válasz
BlessedElroy
üzenetére
oldal tetején összefoglaló található.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Ja és a 3dmark eredmény részletei is kellenek. Nem elég csak a pontszám hozzá.
Pl: [link] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy
üzenetére
CPUz memory fül hiányzik hozzá még.
HWinfo felesleges itt. -
VGYke
addikt
Köszönöm a tippet, uninstall Steam-es 1.0.5.0 Advenced 3DMark11, install az általad javasolt 1.0.3.0 Basic (Basic= a Steam-es 3DMark kódomat nem próbáltam megetetni vele, nehogy baj legyen később!)
Láss csodát, visszatért az élet a gépembe
Mérési eredményeket tartalmazó excelemet kiegészítettem, letölthető innen
A lényeg: Physics, Combined Test értékek észhez tértek, Combined Test nem tölt 1 doboz sörnyi időt, VGA core és memory clock helyesek.
Csak lehet valami ezzel az új 1.0.5.0 kiadással, vagy csak a Steam-en vásárolt verzió beteg
-
VGYke
addikt
Köszi a tippet, megnéztem, sajnos nem jött be, 3DMark lefutása után a feladatkezelő szerint megy mind a 4 mag (azaz virtuálisan 8 mag):

Valami roppant gyanús! Az utolsó Combinated Test-et valami katasztrófa idő alatt tölti be (idő= 1sör kényelmesen + 1cigi). Megáll a betöltés kb. 85%-nál (szöveg utolsó sora: "tesselation, post......Using_DirectCompute", using után/alatt, ekkor lehet menni sörözni.
Lehet ennek már kellene 12GB mellett a virtuális memória, amikor soha senkinek nem kellett még? Kipróbálom a bekapcsolást, de előtte kipróbálom kribe fórumlakó lakótársunk által javasolt régebbi verziót. -
kribe
őstag
Az Unigine egésze megváltozott a verzióváltással, a 4-es eredményei nem összevethetőek a 3-assal. Jóval alacsonyabbak lettek a pontszámok és az fps mindenkinek, és mindenhol.
3DMark-ban a kiírt procisebesség mindig attól függ milyen órajelen ment éppen a proci amikor a Systeminfo lecsekkolta. Ez általában az idle sebesség, néha a max. beállított sebesség, néha meg éppen valami köztes sebesség amin a proci abban a pillanatban ment. Ez nem probléma. Ugyanez lehet a videokártya sebességeivel is.
Ami viszont érdekes, hogy mennyire visszaesett a cpu erejét mutató Physics score. Ennek az okát kellene kideríteni. Valakitől azt hallottam hogy az új 3dmark verzióval együtt jött ez a csökkenés, de mivel nem vagyok a saját gépem közelében nem tudom letesztelni. Próbálj valahonnét egy korábbi 3dmark verziót feltenni az új verzió és a systeminfo uninstallja után. Itt van pl. az 1.0.3.
-
VGYke
addikt
Ismétlem maga, alaprobléma za volt, hogy Catalyst frissítve 13.1-13,4-re, Unigine 3.0-4.0-ra, 3DMark11 ???-ről 1.0.5.0-ra és a (Unigine, 3DMark) mérési eredmények drasztikusan lecsökkentek.
Szórakoztam egy kicsit:
Első körben, 13.4driver mellett visszatettem az Unigine 3.0-t. Eredmények, Unigine4.0 az első, a visszatett Unigine3.0 a második:

Tehát itt az Unigine mérési módszere változhatott. Ebben megerősített az, hogy ezután lecseréltem a 13.4 drivert az előző 13.1-re és az Unigine értékek alig változtak (de csökkentek).Nos, visszapakolt 13.1 driverrel 3DMark11 mérést is végeztem (eredmény gyenge), majd visszatettem a 13.4 drivert (eredmény gyenge), ezután uninstalláltam a Steam-es 3DMark11-et és újra letöltöttem, majd teszteltem (eredmény gyenge).
3DMark11 korábbi és mostani eredményeket inportáltam egy excel táblába, ami innen letölthető, akit érdekel.
Vannak ám furcsaságok, amiket az excelben pirossal jelöltem... (pl. Core/Memory clock felismerés, bűveszkedéseim után eltünt, Processor clock érzékelés hol valamennyi, hol a fele....bár vannak benne kakukktojások: 2 024 MHz)Mivel a PC-ben máshoz nem nagyon lett nyúlva, mint VGA driver és 3DMark frissítés, gyanítom, hogy a mérési módszerben változott valami.
Más nem tapasztalt hasonlót?
Véleményetek? -
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod. Ezek szerint megnyithatók a linkek?
Próbálok később kísérletezni (vissza a 13.1driver), de nekem itt gyanús valami.
Dicsekedtem itt azzal, hogy Unigine Heaven Benchmark fronton driver frissítés után nem volt lassulás és ez így igaz, a drivert 04.25-én frissítettem, a legutolsó (Score:1822) 3.0 mérést 05.05-én végeztem.
Jelentem frissítettem a Heaven Benchmarkot 3.0-ról 4.0-ra és a meglepetésről Unigine fórumban írtam.
-
helkis
veterán
olyan képeket szeretjük, mint amilyenek a listán is vannak.. full screenshoot, minden más paraméterrel együtt.. tipp 1 ami régebben bevált, ha volt CF vagy SLI a gépben és most csak 1 kártya van, akkor az automatikus GPU-számot tedd át 1-re..
de ahogy nézem az eredményeket inkább a proci-ramok körül lesz valami gixer, mivel a physx és combi pontok estek vissza kegyetlenül, talán nem ártana egy intel inf drivert frissíteni.. vagy próbaképp visszarakhatod a korábbi vga drivert..
továbbá a settingsek között van egy eltérés: a jobbik eredménynél a Max anisotropy : 2, az új eredménynél csak 1.. ezt is ki kéne vizsgálni hogy mi okozta..
-
VGYke
addikt
Insolent: Nem változott semmi, csak a driver illetve a 3Dmark frissítette magát!
Szóval, a mostani beállítások:

Megpróbálom linkelni a korábbi és mostani eredményeket, remélem a mérés eredményei nem csak a saját, bejelentkezett fiókból láthatóak.
13.1 driver, 3Dmark frissítés előtt
13.4 driver és 3Dmark frissítés utánSzóljatok, ha nem nyithatóak meg a linkek, akkor küldök fotókat.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Fórumcímből ítélve, nem biztos hogy jó helyen kérdezek, de azért engedelmetekkel bepróbálkoznék:
Frissítettem az AMD Catalyst drivert 13.1-ről 13.4-re, majd megpróbáltam megmérni 3DMark11-el, "Performance" tesztekkel, mi változott.
3DMark11, Steamen vásárolt cucc, amikor elindítottam (január óta áprilisban először), frissítette magát és ez a verzió lett:
A lényeg, hogy 13.1 és 3DMark frissítés előtt ezt mértem:
Driver és 3DMark frissítés után ezt:
Természetesen mindkét teszt Performance üzemmódban készült és a teszt beállításokhoz nem nyúltam (hacsak a 3DMark frissítés nem nyúlt hozzá, mert fogalmam sincs mi volt előtte).
Szerintetek miért feleződött meg a teszt eredmény?
(Mondjuk annyi feltűnt, hogy az "új" 3DMark teszt marha sok idő alatt fut le)A Heaven Benchmark nem mutatja, hogy a 13.1 és 13.4 Catalyst driver között nagy különbség lenne:

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Hozzászólások részt olvasd el
Ne ezt a topicot szemeteljük off-okkal.
-
gombcomp
senior tag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Használd a [link] lehetőséget!

-
BlessedElroy
senior tag
Azt hiszem, ez már nem rossz egy 670-nek.
http://www.3dmark.com/3dm11/6534601 -
Muerte
addikt
Alienware M17xR2, i7 940XM,GTX 680M P8014, Graphics score P8429 1020/1200-on ment
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Johni5
őstag
Ez nem tess offba ment?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nyisd le a fenti téma összefoglalót és olvasd el a listára kerülés szabályait.
Legfontosabb:
Screenshot készítése, melyen látszik az eredmény, két Cpu-z ablak, egyikben a processzor, másikban a memória (SPD és alaplap fül nem kell) és egy Gpu-z ablak. A shot-nál szintén látszódnia kell az összes részeredménynek! Pl.:1. Ehhez Advanced/Professional Edition szükséges vagy olyan Basic Edition, ahol a 3dmark.com-ra linkelt eredménynél látszik az összes részeredmény! -
WP14
őstag
Ezzel az eredménnyel a 7770-esek közti ranglistán hova tartozom?

-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Igen, fent láthatod a listára kerülés feltételeit:
intel Ivy Bridge, Sandy Bridge-E: ram 1600Mhz
A képernyő mentést lehetőleg FullHD felbontásban készítsd el és ne méretezd át feltöltés előtt. Akkor olvasható lesz minden.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Howkeddlee
üzenetére
De nem alapon készült az eredmény, mert 1600MHz-en kellett volna a RAM-oknak mennie, nálad 2100MHz vagy mennyin ment (elég rossz minőségű a kép)
-
-
Johni5
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
-
BlessedElroy
senior tag
Sziasztok!
Valaki be tudná ezt linkelni?
Köszönöm
http://imageshack.us/f/41/22877139.png/ -
Nem szeretnék a listára kerülni, csak érdeklődnék, hogy ezek az eredmények mennyire jók/rosszak a konfigtól?
P7201 with AMD Radeon HD 7850(1x) and AMD FX-6200
Graphics Score
7727Physics Score
6074Combined Score
5847 -
dragonfx
veterán
a toplista linkje hol van?
gtx650ti mennyiket kap? -
Johni5
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Nekem így sikerült a mérés alapjáraton:
[link]
[link]
[link]
nem tudom miként lehetne mind három eredményt 1 lapra a konfig adataival megjeleníteni mint itt a prohardveren valamelyik 3DMark topikban láttam, vagy ebben a 6918-as hozzászólásban írt fórumtárs "Your 3DMark 11 Score" megjelenítést, nem tudom melyik hivatalos, megköszönném ha segítene ebben valaki!
-
kovsol
titán
Gyengéd tuning eredményemet közzé teszem:
Intel Core i5-3570K@4800Mhz+H2O
MSi Z77A-G45
Sapphire & Gigabyte HD 7870 2GB CrossFireX 1150/1450Mhz gyári hűtések.
2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600@1866
13.3b3
[link]
Proci miatt nem is nagyon érdemes a gpu -t úgyse jobban megúzni. -
BlessedElroy
senior tag
Hali!
Mennyire jó pontszám ez egy 670-esnek?
http://www.3dmark.com/3dm11/6349455 -
RemE325
csendes tag
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy csináltam egy 3dmark11 tesztet de a teszt végén 3d mark a integrált videókártyának írja ki a tipusát.Megtudjárok mondani, hogy miért.
Ja és 1220 orajelnél nagyobat nem tudok adni neki mert megfagy.
Kezdő tuningos vagyok szóval minden válasz érdekel
Ja és még ha újra indítom a gépet a feszültség vissza ál a gyári álapotára.
Köszönöm!
-
Aszi10
tag
Üdv.!
Kérdésemmel azért ebbe a topicba fordulok,mert gondolom ti jobban otthon vagytok a témában .Van egy MSI 7870 Hawk-om és az után érdeklődnék,hogy hogyan tudnék a gpu-nak több feszejt adni mint amit mondjuk az afterburner enged?most gpu 1300,memory pedig 1500mhz en van de kellene neki még plusz kakaó a magasabb órajelekhez...A prohardver nem egy zsibvásár, hogy több topikban is felteszed ugyan azt a kérdést. Látom a megfelelő helyen is megkérdezted, várj türelemmel. Ez a fórum pedig végképp nem erről szól.
[ Módosította: jones965 ]
-
Johni5
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Azért csak ennyi,mert szorozni kell még 2-vel.
-
BlessedElroy
senior tag
Sziasztok!
Ez mennyire normális pontszám? A proci csak a lapon húzva auto fesz-szel. De a gpu memória miért csak ennyi?
http://www.3dmark.com/3dm11/6245054
Viszont a teszt után azonnal megnéztem a procit AIDA-val és 53 fokos volt, ment is le egyből, ahogy vége lett. -
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RX 9070 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 PURE GAMING OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 12GB GDDR6 Challenger - Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 12GB GDDR6 PULSE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-7500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

]

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Attól még kijött nem?