- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- potyautas: Imádlak Bulgária
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
Új hozzászólás Aktív témák
-
YODA mester
senior tag
Camera Map Binding a titok nyitja a szöveg rendereléséhez...
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
Az milyen wireframe ami nem átlátszó..? Ez olyan mint a nem átlátszó üveg...
-
junk_corp.
csendes tag
hogyan lehet 'normális' wireframe-et renderelni? olyat amin nincsenek rajta a 'kitakart' vonalak. (mi is a rendes meghatározása az ilyen wf.-nek?)
tenksz -
YODA mester
senior tag
Akkor más. Tom, hogy már kérdeztem de idegesít a dolog... Blevel-en kívül lehet mással is renderelhetővé tenni a szöveget vagy szívás, mert ezzel out of memory... SW kezdő szövegét MAX-al is megakarom csinálni...

-
Nyúltáp
senior tag
a kérdéssel van a baj.
túl álltalános.
olyan, mintha azt kérdeznéd, hogyan tudok fotoreál embert csinálni.
könyvet lehetne írni róla.
keress neten tutorialokat, lesz pár(bár mondtam, hogy gagyik), azokból megismerhetők az alap eszközök. Aztán kezdj neki. Próbálgass. Ha esetleg elakadsz vhol, legalább már egy konkrét kérdést tudsz majd felteni, amire valószínűleg sokkal könyebben tudunk majd válaszolni. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
YODA mester
üzenetére
a kompozitos robbanást nem egészen úgy gondoltam, persze úgy is működhet, viszont az újabb progikban már lehet fasza effekteket rádobni alapanyagra, akár particle alapú robbanást is. A hogyant ne kérdezd, mert fingom sincs

videók: Léteznek ilyen robbanás gyűjtemények, a szokásos csatornákon keresztül viszonylag egyszerűen beszerezhetők.
Tut.: Gagyi álltalánosított módszereket bemutató tut-ok vannak csak....legalábbis én csak ilyesmiről tudok. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
YODA mester
üzenetére
PBomb-al egyszerűen lehet szétrobbantani, nem szépen

A másik, hogy egy bolygó 1000 féleképpen robbanhat szét, és valszeg mindegyik esetben más módszer szükségeltetik.
Úgyhogy a mikéntet nem lehet leírni, esetleg csak az eszközöket.
Alap Pbomb (a particle-k ne az alap test polygonjai legyenek, hanem előre legyártott szikladarabok)...bár talán kelleni fognak az alap poly-k is. viszont nagyon sok kell belőlük, úgyhogy gömbnek jó nagy felbontásúnak köll lennie+ugye sziklákból is rengetek kell, és lehetlőleg aprók legyenek, de azért még felismerhető formájúak.
kell továbbá még jópár kiegészítő particle system, hogy ne legyen olyan szabályos a robbanás, nomeg soksok deflector, amivel a megfelelő pályára terelhetjük szegény részecskéinket.
robbanást kompozitba raknám rá, renderelve rengeteg ideig tartana/vagy gagyin nézne ki.
Mindenféleképpen tervezd meg előre a robbanást, a legjobb néhány gyors skicc lenne, így legalább mi is látnánk, és konkrét esetre tudnánk tanácsokat adni. -
YODA mester
senior tag
Idáig jó...
-
junk_corp.
csendes tag
válasz
YODA mester
üzenetére
oan szép az a bolygó, ne robbangassuk csak úgy széjjel aztat mondom én. :) lehet hogy laknak is rajta valamik.
-
-
YODA mester
senior tag
Nem publikus...
Inkább koncentráljunk a szétrobbanásra és hogy hogyan lehet király robbánst csinálni lángokkal meg minden... 
Pre-visualization hardvered by:![[kép] [kép]](http://worldismine.uw.hu/opteron.gif)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Mit? Egy vacak 144-est?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gratulálok a procihoz! Publikus, hogy kitől vetted és mennyiért?
-
YODA mester
senior tag
Ja és Opteron RULEZ..!!! Javaslom próbáljatok ilyet beszerezni...
-
YODA mester
senior tag
A diffuse map-ot rátoltam bump map-ba is és hirtelen 3D-s lett a bolgyó felszine.. Mik vannak...

-
YODA mester
senior tag
Na eztet a bolygótot kéne hogy Pbomb karajul szétrobbancsa látványosan..!!!
Mindenötletet szívesen fogadok...
![[kép] [kép]](http://worldismine.uw.hu/cut16.jpg)
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
nalátodhogyvan...

Köszi! -
-
sekli
addikt
Nincs valami kis freeware, vagy 30napos demo progi, amivel .3ds -t lehet egyszerűen .x -be konvertálni??
-
YODA mester
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
Ha sikerülne használtan szerezni egy MSI Master2-FAR-t (940 dual socket) akkor összedobnék egy dual opteronos konfigot...
-
junk_corp.
csendes tag
válasz
YODA mester
üzenetére
A tesztben erről is szó van. Rendernél tökéletesen ki lehet használni.
'As for the final rendering, the situation here is completely different. Rendering can be split into parallel tasks very easily. As a result, the systems built with dual-core processors can perform impressively fast.'
a viewportokra viszont hatástalan.
ahogy nézem a max valamiért jobban szereti a xeonokat, de mindenhol máshol az opteron izmosabb. -
YODA mester
senior tag
Télleg a MAX mennyire használja ki a duplamagot..?
-
YODA mester
senior tag
Pontosabban inkább ahol az X2-ket és a dual opteron 254-eket haszonlítanak össze renderelésben...
-
YODA mester
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
Áááá... Erre volt nekem szükségem..!!!
Boldog Karácsonyt meg Újévet...!!!
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
Őszintén szólva nemtom minek akadnak sok objectnél a jelenetek, talán kifogy a memóriából vga? (Mondjuk sejtésem szerint ilyenkor a max hal be, nem a vga a ludas)
Úgyhogy asse tom fx4000-el válltozna e a helyzet.
Az újabb generációs vga-kat tudtommal nem lehet moddolni, viszont csupán a viewportbeli sebesség miatt nem is nagyon kell őket.
Most néztem, directx-es megjelenítéssel köbö 2millió face-ig szerkeszthető marad a viewport (persze wireframe nélkül, az nagyon be tudja lassítani), opengl-nél pedig 1,5millió körül már elég kezelhetetlen volt.
Ha sok objected van, az a legjobb, ha szépen rendszerezed a jeleneted.
Akár selection set-ekkel, vagy külön layerekkel. Vagy ha sok kis apró szir-szarról van szó, akkor működhet a display as a box-os megoldás is(jobb klikk tárgyon/properties/display as a box pipa)
Mikor egy házról készítettem látványtervet, én is így oldottam meg a dolgot. Sok cserép nagyon beakasztotta gépet. Ez egyszerűbb formáknál működhet, bonyolultabbakhoz meg ott van a multires módosító, ezzel egyszerűen %os formában adhatod meg, hogy hány vertexet is jelenítsen meg az adott modellből, miközben igyekszik megtartani annak eredeti formáját.
Hogy egyszerűbb legyen kezelni, hozzákötheted egy sliderhez.
Pakold rá modelledre a multires módosítót
1. Create/helpers/manipulators/slider
2. Bökj vhol a viewportra
3. A jobb oldali panelen a label mezőben adj neki egy nevet, plö level of detail
4. jobb klikk a slideren->wire parameters->object(slider)->value
5. klikk a modelledre->modified object->multires->vertex percentage
felugrik a parameter wireing ablak. Bal oldalt lesz elvileg a slidered jobb oldalt pedig a modelled a multires módosítóval. A két ablak közti nyilakkal tudod meghatározni, hogy melyik érték hasson melyikre. Nekünk az lenne a jó, ha a slider value paramétere hatna az object multires modifierjének vetrex percentage értékére. Tehát klikkelj a balról jobbra mutató nyílra, majd connect.
Ha most ráböksz a select and manipulate-re (eszköztárban snaps toggle-től balra eggyel), és huzogatod a slidered, az szépen kontrollálja a modelled bonyolultságát.
Jah igen, slider tulajdonságainál a minimum értéket és a snap value-t állítsd 1-re. Így sohasem fog eltűnni a modelled (0%-nál ugyebár nem jelenítené meg), és szépen százalékonként tudod állítgatni az értékét (persze ez nem kötelező, kinek hogy tetszik) -
junk_corp.
csendes tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
6600gt-t nem lehet moddolni? :)
például az említett quadro fx 4000 szerinted segítene egy ilyen nagy object-számú scene esetében? azt meg lehet csinálni hogy selection set -ekre bontom az egész scene-t aztán mindig csak az van ''elöl'' amin faragok, a többinek meg hide. de gyakran csak látni kell az egészet és ilyenkor kínlódás az egész (nézőport forgatás, szelekció, bármi). -
Nyúltáp
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
persze, viewportoknál csak videókártya számít, azért írtam, hogy semmi értelme quadrot meg firegl-t venni, mert egy egyszerű softmoddal át lehet moddolni alap kártyákat. Amúgy meg nem nyújtanak akkora többletet, mint amennyivel drágábbak.
alacsony fps télleg a sok object miatt van, bocs, az felett elsiklottam. Amúgy egy 800e face-ig bírnia kéne 6600GTnek (nekem is az van) -
junk_corp.
csendes tag
a fenti linken kiderül többek között az is (persze sokaknak itt gondolom ez nem új), hogy a viewportokra nincs hatással az smp konfig, a magasabb órajel itt többet számít.
-
junk_corp.
csendes tag
[link]
összehasonlítva:
2x dual-core xeon 2.8
2x xeon dp 3.6
2x dual-core opteron 275
2x opteron 254 -
MUŁĐER
addikt
válasz
junk_corp.
üzenetére
viewporthoz erős videókártya kell...rendereléshez kell a proci.
-
junk_corp.
csendes tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
''Elég gyenge vid. kártyád lehet.''
6600GT, de még nincsenek alatta a xeonok.
de a lassúságba bejátszhat az is hogy az a 150e f. nem 1ojjektum hanem 13450. Vagy viewport rendernél csak az számít hogy ennyi meg ennyi face-em van?
''quadro-t/firegl-t szerintem ne vegyél. Egyszerűen nincs értelme.''
? Akkor mivel lehet gyorsítani a vportokon, erős proc. kell és kész? -
Nyúltáp
senior tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
150e facel, 2-3fps?
Elég gyenge vid. kártyád lehet.
quadro-t/firegl-t szerintem ne vegyél. Egyszerűen nincs értelme. Nemtom mennyiért tudsz szerezni használtan, de ált. szeretik áron felül adni.
Az fx 1300 gyakorlatilag egy átalakított FX 5950 Ultra, míg a 4000nek a 6800 Ultra az alapja.
Ugyan van az architektúrájukban eltérés, de főleg a 3d progokra kihegyezett drivereik dobják meg a teljesítményüket, ezért is lehet olyan szép eredményeket elérni softmoddal.
Noszóval, nemtom milyen anyagi helyzetben vagy(bár dual xeonokról beszéltél az imént
), de az fx1300-at nem ajánlom, a 4000et meg csak akkor, ha 6800ultra árához közel tudod beszerezni. -
op9
aktív tag
válasz
junk_corp.
üzenetére
Ha nem tévedek, akkor a szerkesztésen (viewportban) az általad említett grafkártyákkal lehet gyorsítani, esteleg egy SoftQuadrosított TI4200-zal ([link]), vagy egy SoftModdolt ATI 9600-zal.
A renderelésnél a proci számít, esetleg külön erre kifejlesztett spéci hardware.
De hogy mi mennyit jelent, azt sajna nem tom. -
junk_corp.
csendes tag
hélló,
Objects: 13450
Mesh Totals:
----------------------
Verts: 114962
Faces: 153712
adott a fenti scene, kb. 2-3fps-es a viewportokkal (p4 northw. 2ghz - cserélve lesz dual 3.2-es vagy 2.8-as xeon-ra). Hogyan lehetne gyorsítani még a szerkesztésen? egy quadro fx 1300 v. 4000 (szigorúan használt :) min gyorsítana? a viewportokon vagy a renderen? gondolom a rendert csak a proc.-ok befolyásolják, vagy nem? vagy hogyan?
tenksz! -
Nyúltáp
senior tag
alapban nem, viszont ha felrakod directx sdk-t, abba van egy plugin amivel lehet.
[link]
Balika:
Tipikus ''Há most nagyon megy ez a fántázi főnök, hárri plotter, teccik tudni. Nehágy má hogy ne csináljunk mi is egyet. Lesz benne monnyuk a végén egy nagy harcjelenet, aszongyák az jó''
noköbö ilyen.
azért egy értelme volt, érezni a filmen, hogy a könyv valszeg nagyon jó, csak eszméletlenül elcseszték a megfilmesítést. Úgyhogy asszem elolvasom majd. -
atm*RefeeZ
tag
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
basszus
éjfélkor akartam...arra volt az időteszt de rohadtul elfelejtettem
mind1 majd jövőre
-
sekli
addikt
Nekem nincs meg ez aprogi, de tervezem a kipróbálását, egy gyors kérdés, lehet vele .x formátumba menteni?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nem hiszed el. Én is pont ma voltam praktikerben ugyanilyen székért....csak már nem vót.
nomeg nem is értem rá nagyon keresgélni, mert köllött sietni moziba(Narnia Krónikái..ne nézzétek meg, nagyon szar...de legalább jót röhögtünk haverokkal a sok harry potteren
)
jah, te hol rendelted széket?...praktiker.hu? vagy mifene.
ui.: Boldog Karácsonyt mindenkinek
-
atm*RefeeZ
tag
időteszt...
-
Félre ne értsen senki, nem azért mondtam, hogy most ne tegyétek... Tegyétek... Nem éreztétek az cinizmust a hangomban

Mellesleg a székről majd postolok képet, ha fel bírok majd állni belőle...
Most itt alszik egy gyerek a szobámban, akiről senki nem tudja, kicsoda, csak alsógatyában van, és alszik az ágyon
mellesleg
Boldog Karácsonyt, kellemes ünnepeket mindenkinek (ma megyek haza, 27.-én jövök, szal újévet még nem kaptok
) -
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
OK, de YODA mester nevében is ki merem jelenteni, hogy ez nem ilyen kinek a szerszáma nagyobb játék ám.

Bocs, ha úgy sült el, mintha az lenne, nem akartam.
Ha azt gondolod, hogy jobban tenném, ha félretenném a keresetem, de minimum értelmesebb dolgokra költeném, mint a számítógép...nos...teljesen igazad van.
A főnöki fotel pedig rúlz! Fa + textil combo suxx. Gratz hozzá!
-
válasz
üzenetére
Nono... én sem azt mondtam, hogy az a gond, hogy azon vitáztok, hogy melyik a jobb, csak azon nevettem, hogy azon megy a vita, hogy éln most veszek majd 50-60k-s procit, a másik meg amakkor 100k-sat
Én meg itt lengek a 2000+-os Palommal (nem mintha elégedetlen lennék vele...)...
btw: megrendeltem a székemet... hmmm
Lecserélem ezt a szar fa textilezett csodát egy bőr főnöki fotelre
Eredetileg 20k a praktikerben, de most kedvezmény, meg eleve csak majd január elején jön meg, de így 9990 Ft
Alig várom 
-
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Gratula az Opteron-hoz, remélem beváltja a reményeidet!

Kiváncsian várjuk a beszámolót!
Huh, mostanában csak OFF-oltam. Basszus.
-
YODA mester
senior tag
válasz
üzenetére
Nem vitatom, hogy az X2 odaveri majd az Opteronomat... Csak. Hát régóta szeretnék, mert ILM is azzzal nyomul...
Persze nem 144-el... 
Holnap valszeg itt lesz a kezembe az Opteronocska... Ha még nem szóltam volna én mindent meg tudok szerezni... Mindent...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Voltak. És csak bizonyos szegmensben.

Olvasd el a 939-es Opteron topic elejét is (látom, írtál bele.
), s annak függvényében dönts. Drukkolok, hogy sikerüljön brutál procit szerezned, de új 14X-es Opteron esetén erre nagyon kicsi az esély.
Menthirist: Részemről rövidre zártam az Opteron vs. Venice dolgot...én Toledo magos X2-re pályázom.
(Leghamarabb márciusban lesz rá keret.)
(Ott is benn figyel a (magonkénti) mega L2 cache, mennek ~2,7GHz-n, s renderelésnél mind a két mag pörög...
) -
-
Opteron...Venice A64... hogy egyeseknek milyen borzasztó problémái vannak...

-
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Szerintem felejtsd el az Opteront...a 14X alig kapható, s ha van is valahol, az az általad is említett 50K-s ár környékén mozog, cserébe tuti valami új szériás cuccot kapnál, amit alig lehet tuningolni...vigyázz vele!
Regiszteres memók nélkül semmi pluszt nem jelent mondjuk egy Venice magos A64-hez képest, sőt...én azt mondom, kell abba a gépbe egy jó kis 8,5x315-ön tépő Venice, aztán feel the power!
-
sebipayne
tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Milyenfajta kamerákkal érdemes már nekifogni?
-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Okéj.
Émmeg nem tok MAX-ozni már két hete mert eladtam a prockóm és asszony gépét sajátítottam ki... Nem tok szerezni 939 Opteron-t... 51k lenne ha németből rendelnék, mert MO-n nem lehet kapni... Kivagyok... -
sebipayne
tag
Csináltatok már blueboxot? Ha igen milyen eszközökkel, helyszín...?
-
válasz
YODA mester
üzenetére
Igen, ez maya alatt készült... mellesleg mit nem láttatok készen? kész van a gumi bevonat... vagy arra gondolsz, hogy komplett kerék, felnivel, gumival, mintázattal? mert az majd a MTS 2. részében lesz

-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Megnéztem a videót... Kár hogy nem láttuk készen... Ez Maya alatt volt, mert akkor áttérek rá...

-
atm*RefeeZ
tag
omg,ezt megkeresem..kicsit lol volna bár amilyen szétszórt vagyok megeshet

-
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
[link]

sebipayne: A renderelés független a videokártya tipusától.
RefeeZ: Ha jól emlékszem, ezt a tutort éppen Te linkelted be először...
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
És ezt honnan lehet leszedni, mert én még nem hallottam... tutor codec

-
atm*RefeeZ
tag
erről nemrég menthirist írt egy rövid ''beszámolót'' miszerint csak viewportban számít

Nyúltáp:köszönöm,ezt megnézem / megcsinálom ahogy tudom,valószínűleg elget tanulok majd ahoz hogy egy időre ellegyek vele
-
sebipayne
tag
Sziasztok! Eléggé kezdő vagyok Max-ben. Azt szeretném kérdezni h igaz-e az hogy a Radeon X800 nagyságrendű kártyák már átvesznek valamilyen munkát a procitól rendereléskor? Vagy ez is csak a viewport-megjelenítést gyorsítja (+ shaderek)?
-
A videó kérlek szépen a legpopulárisabb tutor codec-be van csomagolva, a TSCC kodekbe. Egyedül ezzel lehet elérni 1280x960-as videóméret mellett is 300 mega / 1,5 óra méretet...
-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hallod... A videót nem lehetne valami populárisabb codecbe rakni, mert semmi sem hajalandó lejátszani...
-
Áhh, trust-ot soha... sajna tudom, milyen hibái vannak, és ezek alapján azt nem éri meg megvenni. Én a Genius 8x6-ról hallottam jókat, de az sajna 18 körül van... Ja és persze a Wacomok...
-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
8k-ért van apróban Trust asszem...
-
Nos Imperator mesternek összeütöttem egy gyorstalpaló, hang nélküli ''hogyan csináljunk autó gumit jóóó sok polyból'' videót, akit érdekel, az itt elérheti:
[link] -
válasz
YODA mester
üzenetére
Nem én csináltam sajna, ez a hivatalos oldal egyik referenciaképe...
Mellesleg igen, ehhez kellene már egy digitábla... Sajna valszeg az most nem fog összejönni, mert ha széket akarok venni, akkor nem marad pénzem a táblára... Hiába, ki kell böjtölni a Steelpad S&S és MX510 duót
-
YODA mester
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Íííllly. Ehhez kell a rajzpad. Te pro vagy benne..? Te csináltad a kezet..?
-
válasz
YODA mester
üzenetére
Nekem már jó ideje megvan a ZBrush 2, szal nem tudom, mit most jött ki

Egyébként a ZBrush egy iszonyat király progi, aki tudja kezelni, és művész. Lényegében egy Displacement Map festő progi. Tehát beimportálsz egy low poly kezet pl, a progiban nyomsz rá egy kis smoothot, és a különböző ecsetmintákkal és erősségekkel elkezdessz játszani a felület kihúzásával/benyomásával/smootholásával, míg ilyet nem kapsz:![[kép] [kép]](http://209.132.69.82/zbrush/zbrush2/images/Gallery/marcel4.jpg)
ezután a textúra képét kimented mondjuk TIF-be, majd Maya vagy MAX alatt rádobod a képet a modell Displacement Map csatornájára. Rendereled, és máris kaptál egy ku**a jól kinéző low poly cuccot... -
YODA mester
senior tag
Megjelent a ZBrush 2... Yeah. Nem tom mire jó de király lehet.

-
Nyúltáp
senior tag
itt a link
[link] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
olvass el egy jó alapozó tut-ot(nincs sok, de vhol előrébb linkelt vki egy nagyon jót)
és utána mikor olvasol egy gyakorlatot, ne csak gépiesen kövesd, hanem próbáld megérteni, hogy miért is pont úgy csinálja.
Ez mondjuk úgy általában az összes tutorialra igaz.
Az ember, nem azér olvassa el a fiat500-as gyakorlatot, hogy csak fiat500-ast tudjon modellezni
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
ettől rettegtem
_tutorokkal az a baj h amiket láttam kevében magyarázzák hogy mi mire jó csak van 2kép csináld ezt,meg azt úgy állítsd és akkor gyönyörű rózsaszín lesz minden,mint mi (belülről) _ szal akkor ideje jó tutorok után kutatni
thx.többiek ti hogy csináljátok?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
sok-sok tutorial. Szinte mindegyikből el lehet lesni vmi kis okosságot.
No meg nem árt tisztában lenni vele, hogy mi mire jó. Akkor már valamennyire megy logika alapján is a dolog. -
atm*RefeeZ
tag
hali
az volna az újabb elmétpróbáló kérdésem hogy ti honnan tanultatok épeszű matériákat csinálni?mármint...baszogatjátok a mateditort és ha kisül vmi jó akkor leírjátok a receptet vagy megnézitek vmi fórumon hogy hogy is kéne?kinél hogy megy ez? -
Tegnap nagyon vegyes napom volt... Jó volt az idő, amikor elindultam vásárolni dolgokat, de pillanatokon belül sok pénzt költöttem, és az idő is elromlott (nagyon!). Az estém feléről meg ne is beszéljünk (csajügy
). Szóval az este félig nagyon jó, félig nagyon rossz volt, de mikor visszajöttem, megdobbant ismét a szívem azokon, amiket vettem: Pixma iP1500-as nyomtató, Conan a Barbár 2 DVD-s extra változat (eredeti!!!
), Gyalog Galopp Collectors Edition (2 DVD + Angol könyv + 1db 35 mm-es filmkocka a remake filmből
), 256 MB-s Kingston SD-kártya és persze amit nem akartam megvenni, de rajtam maradt, egy nagyon olcsón megkapott vadiúj MX510+STEELPAD S&S combo!!!
Bazz, ez az egér nem semmi ezen az egérpadon, erősen szokni kell 
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek az észrevételeket!

A hűtőráccsal elég sokat játszottam egyébként, néha túl vastagnak, néha túl vékonykának láttam, de akkor egy pöttyet még igazítanom kell rajt.
A lökhárító alja valóban hullámos, mihelyt lesz időm a verdára, kiigazítom!
-
op9
aktív tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Az animot befejeztem, de az idő szűke miatt messze áll a valós mozgástól.
Ha kéritek, akkor természetesen felteszem vhova, de majd csak akkor, ha kezembe lesz a diploma
.
De azért egy képet beteszek róla: [link]
Bár ez nem Shadow Map-es... uhogy a videóban nem egészen így néz ki
.
Üdv! -
op9
aktív tag
válasz
üzenetére
Hali!
Szerintem sem rossz. Szépen alakul!
Egyetlen észrevétel lenne részemről...
Az első lökös alja hullámosnak tűnik. Gondolom a levegőbeömlések kerekítése érdekében ott több edge van, és ahogyan levezetted az alja felé, ott 2 helyen (+ simmetry) közel kerültek.
De a többi kerekítés (modellezés) tanítani való
.
Grat!
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
üzenetére
Nem rosz Balika.
No, átírom, mert picit rosszul fogalmaztam, noszóval. Az A3-ason ugyebár elég hangsúlyos a hűtőrács, de mintha picit eltúloztad volna....nemtom..nincs előttem egy A3-as sem, de mintha nem lenne ilyen vastag plö a hűtőrácsot keretező díszszegély. De lehet így van.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- P17 Gen2i 17.3" 4K IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti gari!
- Lian Li TL Led 120 fehér eladó
- Apple iPhone Se 2022 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Wanbo X5 Pro (2025) projektor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Inkább koncentráljunk a szétrobbanásra és hogy hogyan lehet király robbánst csinálni lángokkal meg minden...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mind1 majd jövőre
nomeg nem is értem rá nagyon keresgélni, mert köllött sietni moziba(Narnia Krónikái..ne nézzétek meg, nagyon szar...de legalább jót röhögtünk haverokkal a sok harry potteren