- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nincs mit (ezzel sikerült megint elcsípni az százaszáró commentet
)
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
szép-szép
lassan mutatok én is már vmit
Mindjárt lejön az uccsó pakk torrent is, kösz mége1x
[Szerkesztve] -
-
-
Nyúltáp
senior tag
Bocsi..apu

Egy másik program kelltette fel az érdeklődésem
[link]
(remélem nem itt volt linkeleve
)
Mondjuk harckocsihoz nincs sok értelme használni, ahhoz túl egyszerű a formája. -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
hátnemtom, láttam pár videót, de engem annyira nem győzött meg, persze azért kipróbáljuk.
1000 napos vagyok..fúú. -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
na jólvan akkor rákukkantok én is
nem gondoltam volna,hogy valami extrát tud a cs2-höz képest azért is nem érdeklődtem iránta túlzottan de akkor meghesszelem,remélem ütni fog és akkor tépjük is egyből
amúgy..remélhetőleg ma leér egy cg academy advanced modelling 2 nevű pakk amit egyből be is nézek ha minden jól megy...valami vonatot modellez benne az arc de olyan részletesen,hogy a mosdóban a szart is megcsinálja kb
igaz messze vagyok még az advancedtől de a beginner után vagyok már valahol úgy érzem / persze csak egyes részeiben a modellezésnek
/ tegnap ráraktam magam,hogy csináljak valamit úgyhogy most várom az ihletet mert a múltkori kardosdihoz való hatalmas kedvem hirtelen lelohadt^^ -
ja és mindenkinek ajánlom, tekintsen rá az adobe photoshop CS3 új, 3D képességeire... Még nem tudom, mennyire hasznos és könnyen használható (most nézem róla a lynda.com-os Photoshop CS3 Extended for 3D + Video videóját), de mindenesetre jónak tűnik
-
azt tudom, de mivel oda nem szánok jelenleg semmit, ezért nem bánt (amúgy az a torzulás szokás szerint a cillinderical mapping miatt van, mivel azokat az oszlopokat NEM kézzel mappoltam, hanem a gépre bíztam

amúgy visszatértem a koliba, így mostmár onlány leszek megint -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
szép lett, grat. Egyedül az oszlopok aljánál van némi torzulás.
Holnap, vagy ma este neki esek énis asszem -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
wow!gratula!így hirtelen én bele se tudnék kötni a dologba
baromi szépen megcsináltad
illetve...talán egy háromszögbe de nyilván az a modellben is úgy van..
gondolom nem két perc volt^^ gratula hozzá 
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
most épp nem annyira kemény, azt elfelejtettem mondani, hogy mindez 512MB rammal, mivel másik 512est nem szereti az új lapom

hátigen, a mappolás éppenséggel nem egy tömény izgalom. -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
ha megtalállak lelopom még a lábadról a cipőt is
kemény masinád lehet így ezexerint bazz...és ha még nem említettem volna tessék szíves lenni bekapni
btw nekiálltam nézni egy cgacademy-s creature unwraping tutort...hát így még csak a lábait meg a karmait basztirgálta de már most szarrá untam magam...a textúrázásnál nincs unalmasabb dolog valszeg
persze a tökéletes modellhez kell de áá...legutolsó dolog lesz amit megtanulok kb
-
Nyúltáp
senior tag
hehe, megrángattam egy picit a procit. Így 3Ghz-en a 805D@3.5Ghz-el 21 perces render köbö 11 percig tart. haha.
közben 38C idle és 50C körül terhelve
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
csak neked

[link]
[link]
A lényege amúgy dióhéjban az, hogy renderkor soksok kis sugaracskát lő ki a prog, különböző pontokból, különböző szögekben egy adott test felületéről és megvizsgálja, hogy mely sugarakat blokkolta a test egy másik pontja vagy egy másik ojjekt, ahune blokkolva lett a sugár ottan szépen besötétíccse. Így egy GI szerű hatást hoz létre(végülis nem csak GI szerű, mivel a GI elvén működik ez az eljárás is). De azajó az egészben, hogymindez egy shaderből történik, tehát nem kül. megvilágításokkal lesz létrehozva az effekt, így simán lehet használni textúrának is a végeredményt (render to texture).
Ami nagyon jó kis kiindulási alap plö textúrafestésnél. De sokszor használják például dirtmap-nek is.
kösz amúgy linkeket, nézem is. -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
jó nem kell itt nagy szavakkal dobálózni..attól,hogy nem értjük a felét se annak amit beszélsz még nem fogunk szobrot emelni

na amúgy hajráhajrá!vájjuk az eredményt;)
most leltem deviantarton egyik arc naplójában tutorokat illetve linkeket,gondoltam megosztom veletek
[link]
nem tudom,ha nem vagy bejelentkezve,hogy néz ki az oldal,de baloldalt van ilyen hogy 3d és alatta egy halom link még MAYA-hoz is,úgyhogy Menthirist koma te is szemezgethetsz
Van pár link amit már mind ismertek,de én találtam számomra újakat is!Remélem valakinek hasznára válik! -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nahogy meglegyen ref öröme, ígérem, hogy hosszúhétvégén bemappolom én is azt a nyamvadt BTR-em..kerék már megvan..oh yeah
És talán mutatok róla vmi bakelt occlusion map-os rendert is 
-
na sikerült bemappolnom a modellt, lett vagy 5-6 shell a végére... újra kellett kezdenem a mappolást egyszer, de nem volt nagy gond... kiderült, hogy a modell hibázott egy helyen (így megintcsak spóroltam még 2 polyt
) most képet nem küldök, majd holnap, ha tesómék hazamentek (nem tudhatják meg, hogy van internetem
).
Ref: lol lol lol lol és lol... ja és ne szídd a 3200-as venice-t, én szeretem nagyon
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
félig használt nintendomat becserélném a gépedre és amennyiben igényled,némi kézpénzt hajlandó volnék rádobni a bizniszre,csak,hogy ne érezd magad átb@szva
kvaszád...énmeg itt a 3200+ venice-szel asszem,hogy nem vagyok szarban mer egy darabig még jó lesz...a különös sédört meg ha úccse küdöd animba akkor mutimámeg (,mert ugye...mind tudjuk,hogy vagy lusta vagy,vagy nincs időd maxozni de mi sem élünk örökké és nem szeretnénk kíváncsian meghalni
- jahogy ezzel a lustaságos dologgal kiszólt a gödör a lyukból?..megesik,de tessék mán példát mutatni!!szegény Menthirist heti 1 képpel meglep minket átlagban te meg itt sütteted a hasad és baszod a rezet

) na lelőttem magam,csók és könny
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
natélleg, jut eszembe, nem is mondtam, lecseréltem a konfigom, ugye eddig egy 805D@3.5Ghz csücsült a gépem alatt, de múlt héten befektettem egy E4300+gigabyte ds3 kombóba. Alapon köbö 30%-al gyorsabb renderben, mint a szénné húzott 805D. Plussz hozzá társul egy kellemes kis 30-35fokos langymeleg hőmérséklet
...(ami BIOS-ban 10-15 vmiért...így alaplapi csatlakozóról el sem akarja indítani a prochűtő ventijét..mivel 10 fokhoz ugyanmáminek..kénytelen voltam átdugni molex-ra..azért nem semmi
)
Konfigcsere előtt összedobtam egy gyors teszt jelenetet max+vray, és meglepetésre sikerült kigyúrnom egy tök érdekes shadert..amit nem mutatok meg..hehe.
namajd eccer talán, de ahoz hogy teljes szépségében kibontakozzon, egy min 3-4-5mp-es anim kéne. kinek van erre ideje, így is 15 perc egy frame
ref: kösz, ez őszinte volt
Menth: csakhogy ne érezd magad olyan hülyének, én is leírom, akkor, hogy naponta átlag 2,67x rászoktam nézni a topicra
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
hát valamilyen szinten én is foglalkoztam a héten a normal map-pel, de nem képileg is megmutatkozó szinten (golyók közti normalmap átadást néztem, mert azokat legalább nem kellett mappolnom

de hamár mappolás: elkezdtem mappolni ezt a kis emelvényt, félig meg is vagyok vele (2 órányi meló után...)
nyúltáp: a videódat spec nem tudtam letölteni, majd talán köv héten
Ref: te meg itt lazsálsz? nincs mentség rá! (még ha érettségire tanulsz, akkor sem!
)
Ja és mindenki jegyezze meg: mindig szólok, ha olyan helyre megyek, ahol egyáltalán nincs net... ha nem ilyen helyen vagyok, akkor rendszeresen (napi legalább 3-4x) nézem a topicot, tehát itt vagyok, csak max nem tudok válaszolni az előző kérdésekre (mert mondjuk MAX-os), vagy csak nincs mondandóm, képem... (ne kérdezzétek miért kellett ez a írás, amikor elkezdtem, akkor még úgy tűnt van értelme
) -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
asszed menő vagy itt a videójiddal mi?

tényleg nem a legszebb traktorkerék vagy mifene mármint így szal érted...de jó tudni hogy sokunk közül legalább egyvalaki tud normalmapot csinálni olyat ami viszonylag értelmes is
végre megint van élet a topikban...vagy egy hete senki nem írt
én meg visszatértem egy ilyen értelmes kommenttel ni
-
no a topológia átnézésével sikerült még spórólnom, így 4088 helyett már 3300 alatt van

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
hátezleginkább csak úgy. Talán kevés neki a ram, de itt is csinálja, bár nem túl gyakran szerencsére..nomeg én 7est használok nem 9et. De megfigyeléseim szerint olyankor jön rá, amikor nagyondenagyon elfogy neki a ram.
NyeheheheHáhá, nemtom emlékeztek-e még a BTR-re, amit elkezdtem vmikor. No, a létezés új szintjére fejlesztettem tudásom, íme the veryveryfirst normal map made by nyultap
[link] [2.2MB]
Ofkorsz abszolút nem végleges, csak egy teszt a kerékhez. Elismerem, a hülye barázdák elég szerencsétlenre sikerültek, majd újra modellezem a HiRes verziót.
Terveim szerint az egész harckocsihoz lesznek ilyesmik gyártva. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
most erre mit lehet modani...
...jó a logótok 
amúgy szép tiszta modell
bernardo: valszeg azért, mert előtte nem váltottál át vray renderelőre. Csak úgy tugggya megjeleníteni a vray-es shadereket.
[Szerkesztve] -
Na hogy én is hozzátegyek valamit a világhoz, íme, amin tegnap dolgoztam (nem olyan magas színvonalú, mint itt a többieké, de hát most ez van
):
modellezés kb 2 óra, cleanup, élek elvarrása és motorra alakítás: még 2 óra, renderelések + kompozitálás még 1-2 óra
[link]
egyszerű, fél-low poly modell (4048 poly, de ez elvileg így nem is akarna a jelenetbe kerülni, ennek lenne egy low és egy high poly változata is...
Referencia:
[link] -
Bernardo20
őstag
sziasztok!
most kedzek el ismekedni a vray hasznos kis funkcióval,de rögtön az elején gondom támadt
a material editorban ügye beállitom a standard helyett a vraymtl-t erre meg a kis gömböcském fönt eltűnik(pedig be van kapcsolva a háttér,hogy elvileg látható legyen).
mi lehet a gond?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ment vissza mail.
Nemtom alapban van-e szőnyeg textúra maxhoz, de így elsőre ezeket dobta a google
[link]
Animáláshoz szerintem felesleges csontokat használnod, mivel nem kell deformálódni a felületnek, ill IK sem kell sehune, lévén csak 1x-es tagolódása van a végtagoknak, egyszerű összelinkelgetéssel megoldható a dolog.
Amiről te beszélsz, az a biped akar lenni, ami egy előre definiált, beállított csontrendszer. Nem muszály azt használni, lehet manuálisan is létrehozni csontról-csontra egy új csontvázat, csak ugye akkor sima lineáris kapcsolat lesz csak a csontok közt, utána szépen be kell még lőni a végtagokra IK-t (inverz kinematika), legalábbis ha szükséged van rá. -
TrollBalint
addikt
egy újabb kérdés
hogyan tudnám legegyszerübben megoldani egy lego ember mozgását? néztem a könyvbe, (biblia), hogy van ilyen csontváz és akkor azt ráhuzom és jó lesz. (ez volt anno az biblia első leckéjébe is, de ott sem sikerült összehoznom) viszont nekem nem kell ennyi csont, mivel a lego pl. nem hajlik térdbe meg hasonlók. egyátalán hogy müködik az a csont dolog? (félek azzal a legegyzserübb a mozgást megoldani) -
TrollBalint
addikt
A max-be van valami olyan textúra ami olyan hatást kelt, (vagy hasonlít rá) mintha szőnyeg lenne a tárgy? Alternatívaként, lehet letölteni valahonnan?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
érdekes...tuti az kavar be neki, hogy 3ds az eredeti ojjekt...tudodmit, küld el mail-emre a jelenetet, aztán ránézek. Még talán az a legegyszerűbb, mint itt tippelgetni.
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
és ha visszatükrözöd/méretezed/forgatod és utána reset xform (mostmár elvileg nem kéne elbasznia, előző valószínűleg importálás(3ds/obj volt eredetileg az ojjekt, vagy sima max?) miatt volt)
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
most kiprobáltam, a reset után jó a forgatás, csak az a baj, hogy tükrözte a kezet (sőt még át is méretezte, meg el is forgatta, de igazából ez a kisebbik baj), és ha én megint tükrözöm, akkor rosszabb lett, mint a legelején

-
TrollBalint
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
reset után nem probáltam meg, mert teljesen át is méretezte, meg volt, hogy tök messzire ''eldobta'' a test-től a kart...
tényleg kiirja a scale, csak én azért nem láttam azt, mert egyszerre több tárgyat szoktam átméretezni és úgy már nem irja ki hogy mennyire változott meg
de igen, valami ilyesmire gondoltam. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
''Egyébként egy tárgynak a méretét hogy tudom nézni? a valós méretét? mert ha scale-lel átméretezem akkor az eredeti méretét örzi meg.''
Ezt nem igazán értem...ha jobb klikkel rámnyomsz a scale ikonjára, akkor százalékos értékben kiírja, hogy az eredeti méretéhez viszonyítva mennyire lett átméretezve..erre gondoltál?
próbáltad reset xform után is a forgatást? akkor is nyúlott a karod? -
TrollBalint
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Arra vigyáztam, hogy xform resetnél nem voltm subobject-be. a legoemberként nem én rajzoltam ugyan, de biztos, hogy másolva/tükrözve lett. Az össze linkelésután meg át kellett méretezni, az is igaz (nem is kicsit)
Egyébként egy tárgynak a méretét hogy tudom nézni? a valós méretét? mert ha scale-lel átméretezem akkor az eredeti méretét örzi meg. -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
hmm...gondolom azért alakította így át neked, mert a másik kar tükrözésével csináltad, ill. nagyítottál rajta, ha visszatükrözöd/méretezed, akkor jó? ...amúgy elvileg xform-nak nem kellett volna így elbasznia, mivel annak pont az a lényege hogy kitörli az összes előző méretezési/tükrözési sötöbö adatot a ojjekt history-jából és a mostani formáját teszi meg alapálapottá.

Az a megnyúlósdi hibajelenség és társai meg pont ebből szoktak eredni, plö hogy az összeattachol-t objecteknek különböző helyeken van mondjuk a pivotja (attacholáskor megőrzik) így plö forgatáskor a mesh element-jei más-más tengelyeken forognak.
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
kiprobáltam amit mondtál, de nem jött be

előszőr a csuklóra nyomtam ilyen reset xformot, de megcserélte a normálvektorait a poligonoknak, aztán utánna egy cap holes-szal még javitanom kellett rajta. majd a karra is rányomtam, mert még mindig torzitotta, ennek hatására az alábbi képen látható eredményt sikerült elérnem.
[link] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
ha a karok külön ojjektek, és sima link-el vannak ''csontozva'', tehát se skin, se physique akkor csak simán nyomj rájuk egy reset xformot utilities-ből.
-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy csinálok egy animációt, amibe legoemberek lesznek. meg rajzoltam a legoembert, és össze is linkeltem a testrészeit, ahogy kell. Beállitottam, hogy a karja, csak egy tengely mentén foroghasson, viszont ahogy forgatom, torzul, megnyúlik, ha visszaforgatom az eredeti helyzetbe, akkor meg visszaáll a rendes formájába.
tudnátok segiteni? előre is köszi
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nálatok is megy a banzáj?..itt is volt belőle balhé, hogy kidobtak pár koleszost a uccára vmi eksön miatt.
Közben jó hír, hogy megjött új proc+lap, úgyhogy ma este izzítom is. nyehehee -
No ma ki kell költöznöm egy hétre a kollégiumból országos diákkonferencia miatt... Köv. vasárnap vagy hétfőn költözök vissza, ezalatt az idő alatt nem leszek netközelben (azaz max éjszakénként egy picit, betárcsázós net rulz). Szóval addig legyetek jók
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
remélhetőleg holnap..de inkább jövő hét eleje
-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
gép nélkül nehéz

-
no mi van, senki nem szedi a tutorokat?
-
k.t.a.
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Közben ráleltem az 3dsMax9 Extension1 Productivity Booster dologra, és rendberakta a Max-et. Mostmár használható Vista alatt is, és mintha a szerkesztőben gyorsabb is lenne a megjelenítés. Mondjuk jó lenne mérésekkel is alátámasztani, de érzésre elég fürge. Hátránya csak annyi, hogy a Vista alapból több memóriát zabál, így annyival kevesebb jut a renderelésre.
-
-
k.t.a.
senior tag
Létezik már megoldás a Vista probléma elhárítására? A nézetablakok frissítése nem az igazi, ha valaki tudja a megoldást pls help.
-
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Oks, köszi a segítséget!

-
uniformizálás = kiegyenlítés, egységesítés, stb... minden face-nek ugyanarra kell mutatnia, nem lehet egyik kifele, másik befele álló...
amúgy semmilyen cégnél nem dolgozok, egy garázscégben vagyok benne, és az ő munkájukat segítem... De a programozónk írt egy saját motort, amiben mostmár fizika is van végre
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Oks, na, így már értem.
Köszi!
Már csak egy kérdés: Mi az az uniformizálás?
(ui.: Hol dolgozol, hogy van saját motorotok?)
Persze, értem, hogy alap dolog, de éppen tanulom.
Vállaltam már így munkát, és kiváló lett az eredménye. Nagyon motívál, hogy le vagyok maradva.
[Szerkesztve] -
a quad topológiára részben figyelni kell, de nem kell 100%-ban annak lennie... Ahol deformitás van, oda illik, illetve kell, de ahol nincs, oda el lehet rejteni egyet-kettőt... a zártság a normál vektorok irányából adódik, a motornak nem elég a 3 illetve 4 vertex pozícióját tudnia, tudnia kell azt is, hogy az így kifeszített felület melyik irányba mutat (értelem szerűen ez a face-re merőleges vonalon van a face két irányán)... Ezeket uniformizálni kell, mert különben a modell nem minden face-e lesz látható, a zártság hiányaképp meg akár az is lehet, hogy a modell nem jelenik meg, vagy az ütközésvizsgálat megbukhat... Az egymást fedő polykra is érzékeny pár motor, a miénk hála az égnek már nem

ui: amúgy meg csinálva tanul az ember, nem is azt mondtam, hogy nem tudod megtanulni, vagy hogy valami sacred tudományról van szó
csak azt, hogy munka elvállalásához ezt ezért alap tudni...
[Szerkesztve] -
válasz
Menthirist
üzenetére
Ok, tehát arról van szó, hogy minél egyszerűbb, négyzetrács-szerű legyen a modell?
Vagyis ne legyenek össze vissza kötve az edge-k?
Mert ha ez a lényeg, akkor mákom van, mert olyan. A rendszeretetem miatt alapból így csinálom a dolgokat.
Ha nem így van, az sem baj, mert még csak most kezdtem el, és nem is nagy meló.
ui.: Azt aláírom, hogy fontos az ilyen tudás is, de villámgyorsan tanulok, úgyhogy bele fog férni az időmbe szerintem.
[Szerkesztve] -
részben igazad van, de ezek ismerete igenis fontos, és alapvető ezesetben... a fontosabb része valóban a kreativitás, arányérzék meg úgymond a ''skill'', de ugyanúgy tudni kell korrekten használni az eszközt amivel létrehozod...
Amúgy a normal a face irányvektora (hogy ne mondd, hogy nem segítek
). Amúgy tapasztalatom alapján motorra modellezni az elejétől kell, ezalatt azt értem, hogy néha igen komplikált egy elkészült modellt motor-kompatibilissé átalakítani, ha nem figyel az ember az elejétől erre... Nekem az első motor-modellemet teljesen előről kellett kezdenem, mert nem lehetett átalakítani... -
válasz
Menthirist
üzenetére
Köszi a választ, de sajna azt sem tudom, hogy mi az a ''normal''...

Az hogy nem vagyok a legalkalmasabb a feladatra, az meglehet, de kötve hiszem, hogy a modellezésnél ezek ismerete, vagy nem ismerete lenne a döntő. Valószínűnek tartom, hogy ezeket a dolgokat kb. egy óra alatt meg lehet tanulni. Számtalan modellt készítettem már, igaz nem kellett motorra optimalizálni. Az arányérzék, kreatívitás szerintem fontosabb. Bár lehet, hogy tévedek. Egyébként azt is igen valószínűnek tartom, hogy már rég tisztában vagyok avval, amiről szó van, csak azt nem tudom, hogy a kifejezés alatt mit értenek. -
-
Sziasztok!
Egy cégtől próbamunkát kaptam, és ezt írták az útmutatóban:
''a végén mesh-ben add le, mert fontos hogy látszon, az edge-k megfelelően vannak beforgatva.''
Ez mit jelenthet? Mármint mi az, hogy az edge-k megfelelően beforgatva?
(Low poly modellezésről van szó)
Köszi! -
-
Mal[AC]
csendes tag
Hello!
Nem tudjátok, hogy vistán(64bit) megy-e normálisan a 9es változat?
Valahol azt hallottam, hogy sokkal rosszabban fut, mint xp-n igaz ez? -
még jó, hogy maya-s kérdések nem záporoznak, csak MAX-osok...

-
minek sportoljak? kilépek, egyből bajom esik

mellesleg megint kijátszottam a Dark Messiah of MM-et, és most nekiestem kikapkodni belőle hangokat, textúrákat és minden hasonlót... kíváncsi vagyok, mi minden van benne... átkozott jók a textúrák
-
törölt tag
hali mindenki, egy nagyon láma kérdésem lenne: összeraktam egy egyszerű kompozíciót pár gömbbel, kockával és egy kamerával. namost, egyszercsak (fogalmam sincs mit nyomtam meg), az egyes objetumokat már nem tudom szabadon mozgatni, csak egy tengely mentén. az összes nézetablakban ez a helyzet. segítsetek plíz, mert nagyon idegesítő!!!!
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
lehet, csak meg kell mérni a poly-t határoló vertexek távolságát.
nekérdezd hogyan
Menth, én már attól is sérvet kapok, hogy reggelente behozom az újságot...
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
bezzeg ha néha elengednéd az egeret...
na amúgy srácok öm..van egy ilyen kérdésem,hogy szerintetek lehet-e olyan scriptet írni,hogy rákattintunk egy polyra és kiírja oldalanként az hosszát az épp aktuális méretben? ha nem érthető a kérdés,lerajzolom és kiszínezhetitek
-
szép... akkorára dagadt a könyököm, mint egy teniszlabda

-
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ugyanmá, légy férfi, mondj nemet a sportnak

-
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
traders
üzenetére
hát én a helyedben tovább konvertálnám edit poly-vá és ott a borders sublevelt kiválasztva van ilyen hogy bridge ami úgy működik köbö hogy kiválasztod a 2 border-t ami között épeszű emberi részt szeretnél és befalazza neked.
na ezt megen jól megaszontam
lehet jobban jársz,ha megvárod míg Nyúltáp ismét ide néz és elmagyarázza mert én ehhez nem értek
-
traders
tag
Hello!
Csak most ismerkedtem a 3D-vel szóval csak erősen próbálkozó fázisban vagyok. Rögtön lenne is egy kérdésem, hogy hogyan lehet úgy ''kilyukasztani'' egy kockát, hogy amikor átnézek rajta akkor a két lyuk közötti részen ''fal'' legyen ne pedig az a sötét rész. Igazából meg tudom csinálni úgy, hogy csinálok egy hengert és metszet és stb... csak arra vagyok kíváncsi hogy ha edit mesh-t használok és úgy vágok ki akkor van-e olyan funkció, hogy a képpontok közti részt amit kivágtam azt összekösse. Előre is köszönöm -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Épp ez a gond vele, számokat/csúszkákat mindenki tud huzogatni. El lehet vele játszadozni, de hosszú távon előbb-utóbb úgyis rákényszerül az ember, hogy vmi egyedit csináljon, akkor meg nem megy sokra a csúszkáival. Úgyhogy szvsz értelmetlen erre alapozni.
Menth: Kérdezd már meg létszi majd az embereteket, hogy kirakhatod-e fórumba a concept-jét, kíváncsi vagyok rá nagyon -
Bernardo20
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Látszik, hogy teljesen kezdő vagyok

Engem teljesen lenyűgözött a program és, hogy milyn realisztikus figurákat lehet vele csinálni.
Sokkal könnyebb lehet megtanulni mint a maxot és nem is igényel akkor kreativitást.
Így első látásra nekem ennyi jött le belőle.
Szóval nem keverem előbb a maxot sajátítom el!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
jah... én talán akkor használtam utóljára, amikor a godmakemestone képem ötletét akartam felvázolni, ahhoz a lowpoly dummy karaktert akartam csak bepózolni, de végülis azt sem ezzel csináltam

-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nagyjából egyetértek.én sem szeretem ha ellopják a modellezés élményét,ugyanakkor néha baromi jól tud jönni, ha muszáj gyorsan, jól kinéző dolgokat alkotni.én valamelyik verzsnt leszedtem de nem nagyon mentem vele semmire ergo lém voltam hozzá meg nem is kísérleteztem vele túl sokat,talán,ha háromszor elindítottam

-
válasz
Bernardo20
üzenetére
először: [link]
[link]
google a barátod
másodszor, igen ismerjük (gondolom beszélhetek mindeki nevében
), de (ez már legalábbis saját vélemény) nem szeretem... nekem olyan, mint a delphi... mindenki tud vele (ugyanúgy kinéző, legalábbis azonnal felismerhető) embereket gyártani... Emiatt túlzásba is viszik, pedig az nem igazán művészet... Amire jónak tartom, az az, ha valakinek van egy napja hogy csináljon valami elsötétített sziluett képet (mint pl teszem azt a megatáncos bevezetőben a fekete embermodellek...), akkor okés, jó... Vagy mondjuk mint a részemről említett previs animokra, beállításokra... arra is jó... de másra nem használnám...
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
ismeritek a poser-t?
most találtam rá és eszméletlen jó dolgokat lehet vele csinálni és még a max-al is kompatibilis.
De viszont nem nagyon róla semmi tutoriált és semmi leírtást. Esetleg nincs valami linketek ezzel kapcsolatban? -
no szép... most dumáltam a ''céges kollégával'' a projektünkkel kapcsolatban (a templomos), és kiderült, hogy együtt kávézott a programozóval, aki mondta, hogy a physiX fizikai motort ingyenessé tették, és beépülésre került a motorba... ergo most már nem épp csak egy techdemo készül, hanem kitalálták, hogy csináljunk egy kis 4-5 fős multiplayer pályát belőle... Mintha eddig nem lett volna elég dolgunk
De mindenesetre a concept artist elkészült a képekkel az orgonáról, csak kölcsönadta a scannerét, és még nem tudja bescannelni, de hamarosan az is meglesz... no kíváncsi vagyok én is rá 
-
Nyúltáp
senior tag
nemisolyan überrosszez.
Azért mondjuk túl sötét, és az anyagokra picit több gondot is fordíthattál volna. Szóval plö az rendben van, hogy márvány, jóis az a textúra, de akkor már tükrözhetne is, ill. kis specular se ártana neki.
Jó amúgy a háttérbe illesztett kép, jól belesimul az előtér.
Másik nagy gond a neonokkal/lézerkardal van. Először is egy kék neon sohasem ennyire kék, így inkább UV lámpának néz ki. Maga a kibocsájtó felület sokkal fehérebb szok lenni.
De nem is ez az igazi gond hanem hogy sem a neonok, sem a lézerkard nem világítanak meg semmit, csak úgy ott vannak, de semmijen hatással sincsennek a környezetükre. Plö a piros lézerkardtól a karakter egy részének piros fényben kéne tündökölnie, ugyanúgy a talajnak/oszlopnak. Így nagyon leesnek a képről.
Illetve, az ember önkéntelenül is azt hiszi, ha egy karakter van a képen, hogy ő a fő téma.....erre meg eldugtad egy oszlop mögé
Sokkal hatásosabb lenne ha mondjuk a szönyegen álna, mi meg hátulról látnánk vmi kemény, mostnekimegyekavilágnak pózban. Így egyből mondanivalója is lenne a képnek. Plö most megy végső leszámolni vagy vmi hasonló. -
wagzee
csendes tag
Várom a kritikákat ám

-
atm*RefeeZ
tag
Basszus...Gnomon Environment Creation For Production -t kezdtem el nézni 15perce kb és épp az államat keresem a földön..beszarok..kb úgy érzem magam mint a kölök a mosópor reklámban mikor azt mondja,hogy ''sokat kell tanulnom mami,nagyon sokat''...szép dolog is ez a modellezés..csak ne lenne ilyen kva összetett

-
wagzee
csendes tag
Ja és ne tessék azt hinni hogy 2 éve foglalkozom vele, mert nem. 2éves szünet után most tértem vissza maxra. Eddig flash-eltem!
-
wagzee
csendes tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
sozka többiek kommentjeit nem olvastam el hirtelen úgyhogy bocs ha valaki már bemondta előttem amit írok csak rohantam napközben és kb 10percet ülök itt szal a föld textúra kicsit fura lett számomra olyan mintha ps-ben a levels-et elkúrná valaki tehát kevés szín túl nagy kontrasztokkal vagy valami ilyesmi
a szögletes hold alap rulez
de azt csak a parasztok figyelik mint én amúgy nem kötne bele senki értelmes ;) a fény ha nap akart lenni imo kicsit kevésbé csillag szerű bár fasztudja megint lehet hülyeséget mondtam csak így elsőre ez jött le ami a nap mögött van ilyen felhő szerű akármi az viszont nagyon begyere;) na szóval így ennyi és rohanok tova,szijahello -
Nyúltáp
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
nem rossz ez első próbálkozásnak, néhány építő jellegű kritika:
- válassz másik hátteret, ezzel a csillagködös verzióval a háttér sokkal hangsúlyosabb, mint az előtér, holott a kompozícióból az jön le, hogy inkább az előtérben lenne a kép mondanivalója
- felejtsd el a lens flare-t
ill a nap lehetne sárgásabb
- a Föld(?) textúrája szinte nem is látszik, túl sötét. A NASA oldalán ill. netszerte lehet találni szép, kiba* nagy felbontású textúrákat, érdemes azokat használni
- Vhogy próbáld meg megjeleníteni a földi atmoszférát, több módszer is van erre, rengeteg tutorial van ebben a témában
- Alacsonyabb adót, és több csillagot az égre!
pár link:
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- OLED monitor topic
- Milyen program, ami...?
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- EAFC 26
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- NVIDIA ASUS TUF 3090, Gainward 3090, MSI VENTUS 3X 3090 24GB
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)

)
amúgy..remélhetőleg ma leér egy cg academy advanced modelling 2 nevű pakk amit egyből be is nézek ha minden jól megy...valami vonatot modellez benne az arc de olyan részletesen,hogy a mosdóban a szart is megcsinálja kb
- jahogy ezzel a lustaságos dologgal kiszólt a gödör a lyukból?..megesik,de tessék mán példát mutatni!!szegény Menthirist heti 1 képpel meglep minket átlagban te meg itt sütteted a hasad és baszod a rezet
)