2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • NyalóVilág: tizenegy, nem babra megy - VV11 - Való Világ 11

    A SorozatWiki beharangozta, hogy 2022-ben kezdetét veszi a különféle érzelmeket kiváltó sorozat.

    Ahogy lesznek új hírek róla, ki fogom egészíteni ezt a tájékoztatót.

    Ezt is kitárgyaljuk. :K

    - o -

    Nagyon nem szeretném, ha a topic nem arról szólna, ami a lényege.
    Sokkal mélyebb, értékesebb tartalmat szánok ennek a topicnak, mint azt, hogy lebecsüljük egymást a különböző vélemények miatt, avagy beszédüljenek ide olyanok, akik nem tudnak mást, mint megszólni azokat, akik nézik a műsort.
    Szépen kérek mindenkit, hogy ne rongálja a topicot trágársággal, gátlástalan beszólásokkal, visszataszító képekkel.

    A jellemek változása, a szereplők tűrőképessége, emberi, vagy kevésbé emberi reakciók érdekelnek.
    Nem a moslék, hanem az ember érdekel.
    Miként lesz a szürke kisegérből "hős", miként omlik össze a hú, ki ha nem ő nagy harcos.
    Ki tud önmaga maradni.

    Bárkit szívesen látok, de aki ide betér, attól elvárom, hogy eleget tegyen a feltételeknek.

    Mottó:
    Ésszel, érvekkel, barátságosan, tárgyhoz ragaszkodva, huzakodás nélkül.

    Vakegérke 2 éve 1883

  • Nyerő Páros 5

    Egyetlen részt sem láttam az előző négy sorozatból. Egyik fórumtársunk szerint a NyalóVilág és a Survivor keveréke a műsor. Úgy döntöttem hogy ezt a sorozatot nézni fogom, és ha lesznek más érdeklődők is, kitárgyaljuk az eseményeket.

    A műsor október 18-án, este kezdődik.

    A játékról.
    A Nyerő Páros az RTL Klub valóságshow műsora, melyben hazai hírességek versenyeznek. A verseny idejére nyolc pár költözik be a Villa Malom Luxury Resort Pusztazámor villájába, hogy különböző ügyességi és elméleti vetélkedőkön vegyenek részt és megküzdjenek a Nyerő Páros címért.

    A játék három versenynapos körökből áll. Az egyes körök első két napján a párok női, illetve férfi tagjai versenyeznek, a harmadik versenynapon pedig egy közös játékra kerül sor. Az egyéni játékok előtt a párok nem versenyző tagjai tétet tesznek partnereikre. Sikeres teljesítés esetén a tétek jóváírásra kerülnek, ellenkező esetben pedig levonásra kerülnek a nyereményalapból. A nyereményalap a körök első versenynapján 400 000 forint, az összeg a tétektől és a teljesítéstől függően növekszik, vagy csökken. A közös játék sikeres teljesítése után egy tétrakás nélkül meghatározott összeg adódik hozzá az adott párok nyereményalapjához. Az egyes körök végén az egyéni játékok során legkevesebb összeget gyűjtő, valamint a közös játékban legrosszabbul teljesítő pár a veszélyzónába kerül.

    Folytatás...

    Vakegérke 2 éve 397

  • Nyolclábas

    Bizonyára mindenki látott már négykezes előadást billentyűs hangszeren.

    Nyolclábast is láttatok már? Nem? Mutatok egyet, tessék. :)

    Vakegérke 3 éve 6

  • LXX

    Ehhez kéne még hozzátennem egy-két X-et.

    Nagyanyám 61 évet élt. Anyám 84 évesen halt meg. Ha logikusan gondolkodom, én 107 évesen megyek a feleségem után. Addig fizessen csak a Nyugdíjfolyósító, közel 45 év munkával talán kiérdemeltem.

    Soha nem dúskáltam a földi jókban. Szerény élet az enyém, nem loptam, nem csaltam, így a nadrágszíj most sincs kiengedve. Annyi a nyugdíj, amennyi, nem szűkölködöm, még némi megtakarításom is van.

    Mit értem el ennyi idő alatt? Van két gyermekem, saját lakásom. Unokám is van, de ő nem az én érdemem. :)
    Ennyi egy 70 éves ember zanzásított története.

    Ma van a szülinapom, a rituálé megvolt. Egy nagy korty konyak, séta, szivar elpöfékelése, pont.

    Kérek tisztelettel mindenkit, hogy privátban se gratuláljon. Köszönöm. :R

    Vakegérke 3 éve

  • Totem

    Augusztus 22-én, 20 órakor debütál a TV2 legújabb kalandrealityje, a Totem. A TV2 saját fejlesztésű műsorának bemutatóján a Velvet is jelen volt, mutatjuk, kikkel találkoztunk!

    A kalandreality háziasszonya Ördög Nóra. A sztárjátékosok nomád körülmények között, a Bakony legvadregényesebb tájain forgattak és közel egy hónapot töltöttek a különleges helyszínen.

    A szarvasok csapatát Szőke Zoltán, Csősz Boglárka, Nagy Zsolt Leo, Hamvai PG, Baronits Gábor, Oczella Eszter és Oczella Krisztina erősíti.

    A farkasok csapatában Varga Viktor, Völgyesi Gabi, Krausz Gábor, Horváth Csenge, Ekanem Bálint Emota, Szabó Dóri és Busa Pista harcolnak majd.

    Az erőt próbáló megmérettetések végén a két-két legrátermettebb kalandor marad mindkét táborból, így párban kell megküzdeniük a 10 milliós főnyereményért, amelyen majd saját belátása szerint osztozhat a nyertes csapat két tagja.
    Forrás

    Hivatalos oldal

    No persze Baukó Évának muszáj negatív véleményt közölnie.

    Vakegérke 3 éve 301

  • Celebtanya - Farm VIP 2

    Ismét képernyőre kerül a Farm VIP, újabb celebek tehetik próbára magukat a vidéki környezetben. Azt még nem tudni, hogy a második szériában kik mérettetik meg magukat a számukra ismeretlen terepen, de az már biztos, hogy ezúttal is Demcsák Zsuzsa lesz a műsorvezető.

    A tévés Instagram-oldalán számolt be arról, mennyire várta már a forgatást.

    Egyelőre hivatalosan a csatorna nem közölte, hogy Gáspár Zsoltit láthatjuk-e majd ismét gazdaként, de a posztban Zsuzsa őt is megjelölte, így minden bizonnyal visszatér a képernyőre.

    Forrás

    Sárga színekben Erdélyi Mónika, Heatlie Dávid, Henry Kettner, Papadimitriu Athina, Oláh Gergő, az Exatlon 2021 női döntőse, Buzás Dorottya, valamint a csapat sportoló sztárpárja, Póth Dia és Gyepes Gábor küzd majd.
    A pirosak nyolcasát Bódi Sylvi, Kammerer Zoltán, Schmuck Andor, Singh Viki, a zeneszerzőként tevékenykedő Fehér Holló, a Luxusfeleségek sztárja, Nagy Noémi, valamint Jolly és párja, Szuperák Barbi erősíti majd.

    A játék hivatalos oldala

    Folytatás...

    Vakegérke 3 éve 312

  • Újévi kaja (BÚÉK mindenkinek)

    Nálam évváltáskor hagyományos kaja a lencsefőzelék. Ez most is így lesz, a nasikról nem beszélek.

    Megadom a módját, így a lencse kiválogatása után a szemeket egyesével megmosom, tükörpolírozom. Már egy hete elkezdtem, mára készen vagyok vele.

    Na, lássunk neki.
    Keresek egy méretes edényt, méghozzá olyant, amolyan ünnepre valót, amelyiken nem látszik meg a mosogatás hiánya. A világos réteggel bevontak nem jók, mert lehet, hogy tejes kaja készült bennük, inkább a rántás színűek közül válogatok.
    Na, meg is van. A szemétvödör fölé tartom szájával lefelé, és a merőkanállal döngetem az alját ritmusra, hogyaszongya: föl föl, ti rabjai a földnek...
    Kettős a haszon, hiszen az edényből is kipereg, meg a merőkanálról is lepereg a rászáradt kajamaradék nagy része.
    Na, ezt ki kell pihenni, így a jól végzett munka örömével rogyok bele a fotelbe, magamba locsolok egy pohár újév köszöntőt és elszipkázok egy cigit.

    Talpra magyar! Még hogy én? Ja, hogy a lencsefőzelék...
    Beleöntöm a lencsét az edénybe, vizet rá. Hopp, ez sok lett. Leiszom a fölösleget, fujj! Na, gyere csak, vörösbor, nyugtass meg. Így ni.

    Folytatás...

    Vakegérke 3 éve 14

  • Celebtanya - Farm VIP

    Újabb játék, melyben nem ismeretlen személyeknek, hanem híres embereknek, celebeknek, meg egy hírhedt embernek adatik meg a lehetőség, hogy áram, csapvíz, nagybevásárlás, telefon és egyéb technikai eszközök nélkül egy mesés birtokon bizonyítsák rátermettségüket.

    Két hétfős csapat játszik, ha ugyan ez számukra játék.

    "A piros csapatban Vasvári Vivien, Bay Éva, Szögeczki Ági, Ambrus Attila, Kerényi Miklós Máté, Závodi Marci mellett Novák Zalán az Exatlon Hungary második évadának versenyzője száll versenybe.

    A sárga csapat tagjai lesznek: Horváth Éva, Terecskei Rita, Sydney van den Bosch, Kucsera Gábor, Vásáry André, Sebők Vili, Jóni Máté erősíti majd."

    "Az egyik csapat egy komfortosabb parasztházban, a másik viszont egy omladozó pajtában éli mindennapjait, ahol gondozzák állataikat és veteményesüket, illetve magukra főznek és mosnak."

    "A két csapat folyamatosan versenyez egymással: hol játékokon, hol a vidéki élethez kapcsolódó termelési feladatokban mérik össze erejüket és tudásukat. Amelyik csapat gyengébben teljesít az adott feladatban, annak Farmgyűlést kell tartania, ahol az egyik társuktól búcsút kell venniük. A műsor egy pontján a csapatok versenye egyéni küzdelemmé változik, és végül egy valaki nyeri meg a Farm VIP főnyereményét."

    Folytatás...

    Vakegérke 3 éve 276

  • Te meddig bírnád? (Celebcella)

    Indul a Viasat 6-on egy türelemjáték. No nem pasziansz, hanem ki bírja az ingerek nélküli létet egy konténerbe zárva.

    "A vadonatúj realityben hírességek mutatják be, meddig bírják elszigetelten a külvilágtól, egy steril környezetbe zárva – információ, telefon, közösségi média, emberi kapcsolatok nélkül –, és hogy mindez, mit hoz ki belőlük."
    "A cellákba nem szűrődik be természetes fény, így a játékosok elvesztik időérzéküket, ráadásul senkivel nem beszélhetnek a kihívás alatt, mindössze három személyes tárgyat bevihetnek magukkal, ami segíthet elütni az időt."
    "A valóságshow első hetében Berki Krisztián, Lakatos Márk, Megyeri Csilla és Molnár Nini, míg a második héten Eke Angéla, Farkas Alexa, Henry Kettner és Mischinger Péter feszegetik majd önmaguk határait."

    Szerintem kegyetlen játék.
    November 9-től minden hétköznap 22 órakor látható, online itt nézhető.
    Az adásokat itt lehet utólag megnézni.

    Az idézetek forrása.

    Vakegérke 3 éve 118

  • Keménység és két apró történet

    Előzmény.
    Ha egy gyerek először esik el, nem sír, csak ha nagyon megütötte magát. Körülnéz, ha nincs reakció, feltápászkodik. Bezzeg, ha látja a felnőttek arcán, főleg apuén és anyuén a megrettenést, ráadásul babusgatva felkapják, bömbölni kezd. Innen kezdve minden esésnél visítva ordít.

    A lányomat keményen neveltem. Ha dedós korában elesett, nem kaptam fel, hanem azt mondtam, hogy hoppá, ezzel letudva a sajnálatot, aztán felsegítettem. Persze a szívem vérzett érte, de ezt nem hoztam a tudomására. Bevált a módszer, nem lett nyafis, ha elesett, ő (is) mondta, hogy hoppá, aztán feltápászkodott. Nem volt sírás, nem sajnáltatta magát.

    Első történet.
    Lány létére focizott, fára mászott, bár nem kezdett verekedést, nem ijedt meg, ha sor került rá.
    Egyszer úgy jött haza a suliból, hogy jaj, meg juj. Elmondta, hogy focizott, nagyot esett, lehorzsolta az oldalát. Na, volt itthon Reseptyl-Urea, géz is, csak ragtapasz nem. Sebaj, van szigetelőszalag, kék is, zöld is. Marikám lefürdette a kiscsajt, aztán ott állt előttem pucéran, hogy kezelésbe tudjam venni. (7-8 éves lehetett, egyébként is a saját lányom még ma is semleges nem számomra.) Mikor végeztünk, a fél oldala fehér alapon kék, meg zöld "X"-ekkel volt tarkítva.
    Egyike volt azon eseményeknek, amikor jót nevettünk.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 72

  • Egérkés mese

    - Úgy fázik a talpam. - Mondta egy kisegér, és ugrándozni kezdett.

    Hallotta is, látta is az eseményt egy cica, és vigyorogva úgy döntött, hogy a mai vacsorája a kisegér lesz.
    Ugrott egy nagyot, de addigra a kisegér már tovább ugrándozott. Nagyon mérges lett a cica, és bizony kajakra vette a dolgot.
    Némi ugrándozás után belátta, hogy az éhségtől szédelegve nem tudja megfogni az egeret. Lehuppant a cica a fenekére, és keservesen sírni kezdett, miközben a gyomra hatalmasakat korgott.

    A kisegér le se tojta volna a cicát, de meghallotta az éhség hangját, és nagyon megsajnálta. Tudta, hogy mit jelent éhezni, így a cica elé ugrándozott, és megszólította.
    - Te cica, meg akartál engem enni, de én nem haragszom. Segítek neked, tudok egy jó kis raktárt, ahol mindenféle kaja van.
    - Az jó! - Mondta a cica. - Vigyél oda, kérlek, már nagyon éhes vagyok.
    - Vinnélek, de csak ugrálva tudok menni, mert fázik a talpacskám.
    - Az is gond, öcskös? - Mondta a cica, és mancsát a földre tette, hogy a kisegér bele tudjon huppanni.

    A cica úgy ment, mint egy pincér. Mancsában csücsült a kisegér, de nem mint kaja, hanem mint útmutató szövetséges. Elérkeztek a raktárhoz, amelyben volt minden finomság. Szalonna, kolbász, tejcsike, tejföl, sajt, vaj, husi, meg amit egy kisegér, vagy cica csak megkívánhat.

    Dudára zabálták magukat, és a tejfölös kolbász nevében örök barátságot fogadtak.

    Vakegérke 4 éve 13

  • Aszparanta

    Hatalmas szalmakazal alja laza. Alatta akár hatvan madár lakhat. Barbara látja, s arra tart. Markát tartja, madarat akar.
    Barnabás látja Barbarát, s kacag.
    Barbara hallja, balra halad.
    - Hjaj, ha Barnabás szaladna, adnám magam. - Szavalja halkan, s lassabban talpal.
    Látja ám Barnabás, s bátran magára talál. Szalad, s hatalmas hanggal szavalja:
    - Akarlak, Barbara!
    Barbara már hanyatt, alázattal adja magát. Barnabás Barbara hajába kap, hátát kaparja, hasát, s mását nyalja. Barbara szája tátva, halk jajszavakat hallat.

    Rá százhatvan napra pap adja áldását a házasságra, baba van Barbara hasában. Ma Barbara már nagymama, Barnabás nagypapa.

    Vakegérke 4 éve 10

  • Csak úgy, egy kis esti mese

    Volt egy nő a cégnél, az volt a dolga, hogy egy kart húzgálva ellenőrizze a legyártott termékeket. Berakta őket a sablonba, meghúzta a kart és a szerkentyű ellenőrizte, hogy ellenáll-e a nyomásnak a munkadarab.
    Nem szép, asztmás, mégis vonzó nő volt. Nem a külső, a belső értékei szépek.
    Tudtam magamnak annyi időt varázsolni, hogy átjárhattam hozzá dumcsizni. No persze, felfigyelt rá a nagyérdemű, összeboronáltak minket.

    Egy másik nőnek - mivel egy irányba haladtunk, - felajánlottam könyökhajlatom és ő belém karolt. Így vonultunk végig a csarnokon, miközben a nászindulót dudorásztam, persze jó hangosan.
    Újabb összeborona, holott a férje jó cimbora volt és tudván tudta, hogy nem vagyok csábító.

    Jött egy szőke nő váltás melóba, én pedig felordítottam, hogy szeeervusz Zsuzsikaaa! Szervusz drágám, mondta és mosolyogva ment tovább.
    Borona, de össze, úgy ám!

    Én lettem a ****** Don Juan-ja.

    Sajnos komolyra fordultak az események.
    Szóltak a górék, hogy nem lesz így jó. Nem kupleráj a cég, fogjam vissza magam.
    Röviden elmondtam a véleményem, elfogadták. De ugye a látszat, meg így, meg úgy...

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 15

  • A kenyérke dícsérete

    A kenyérke tényleg megérdemli a becézést. Ha kenyered van, mindened van. Nem ismerek jobb illatot, mint a sülő kenyérke illatát. Valami csodálatos.

    Anno mi is sütöttünk itthon párszor kenyérkét. Este bekovászoltam, lányomra a "könnyebbik" feladat hárult. Korán kelt és dagasztott, csak dagasztott. Mikor én keltem, a tészta már pihent egy kosárban, konyharuha alatt.

    És eljöve a pillanat...
    Formázás, tepsibe vele. Lányom kiváltsága volt vágásokat ejteni a tészta testén.
    Sütő begyújt, hadd szóljon.
    Idővel terjengeni kezdett a mámoros illat, mi pedig rohantunk a konyhába, hogy a sütő üvegén elemlámpával bevilágítva gyönyörködjünk a büszkén dagadó élet láttán.

    Betetőzött a mámor. Kész volt a kenyérke, már ki lehetett nyitni a sütő ajtaját, ki lehetett venni a kenyérkét, vizes kézzel megsimogatni.

    Egészségtelen, meg minden, de soha nem bírtuk ki. Keresztet rajzolt rá a lányom a késsel, és levágta az egyik sarkát. Négyfelé vágta, a többire konyharuha. Vittük a koncot, és élveztük azt, ami keveseknek adatik meg. A saját sütésű kenyérke illatát, ízét.

    Vakegérke 4 éve 19

  • Ötlet

    Van egy nagyon régi ötletem.

    Kapható rágógumi mentolos, gyümölcsös, meg a fene tudja milyen ízű is. Kevés, nagyon kevés.

    Ha sok lóvém lenne, beindítanék egy rágógumi gyárat, és piacra dobnék házikolbász, sonka, csülök, és hasonló ízű rágógumit.
    Ha bejön, akkor kibővíteném a választékot főtt kaja ízűekkel. Rántotta, pörkölt, pacal, stb.

    Hogy intimitása is legyen a dolognak, genitális mintavétel után gyártható lenne házastársaknak egymás íze, illata. Hadd csámcsogjanak a buszon másokra lihegve a feleség, vagy férj illatát.
    Szerintem bejönne.

    Ha pedig valaki lenyúlná az ötletem, gondoljon rám, és juttasson szerény(?) részesedést a haszonból. :)

    Vakegérke 4 éve 32

  • Apró tévedés

    Kedves hallgatóink, helyszíni közvetítést adunk. Női napozó mellől jelentkezik riporterünk.

    Tyuhhú, manuskáim, nőcikéim, kiccsákók, kisluvnyák, ilyent még nem pipáltatok. Ugrál egy csávó a kerítésnél, hogy lásson is valamit, ne csak a szagokat érezze.
    Hoppá, hoppá, valamivel szájba verték. Kopogósan köpködi a fogait, megjegyzem nem ritmusra.

    Elvonszolta potrohát a csávó, de már ténfereg is vissza. Kezében dorongot szorongat, képesnek nem túlzottan nevezhető felén mintha egy kis rosszallást látnék felfedezni. Szóval pipa, de nagyon.

    Vannak ám itten bizti őröcskék is. Azért a kicsinyítő képző, mert picikék, aranyosak, és nagyon édin törölgetik könnyeiket, miközben kegyelmet kérnek a dúvadként fújó ellentől.

    Győzött az igazság, lehet fellebbezni. A csákó átlépi a térdelő bizti őrcsiket, és egy rúgással forgáccsá változtatja a napozó ajtaját.
    Beront, de hajj, milyen bőszen! Egyik bunkója a kezében, a másik a gatyájában mutat irányt neki.
    De jaj, kedves hallgatóim, rossz helyre tévedt szegény pára. Bár ez csak nézőpont kérdése. A melegek örültek, hogy az ő napozójukat szerencséltette. Rögtön pártfogásba is vették. :D

    Vakegérke 4 éve 8

  • Apró rosszalkodások

    Anno volt egy jó kis mikrofonom, és felvettem kazettára egy cirka félórás vihart. Nos, amikor hétágra sütött a nap, felhő sem volt az égen, bedugtam a kazettát a magnóba, aztán "ereszd el a hajam". Egyik szomszéd a másik után dugta ki a fejét az ablakon, és csodálkozva nézte az eget. Jó poén volt. :K

    Magnó a tatyiban, buszon, villamoson bekapcsoltam. Kezemben zsebrádió volt, hogy hihető legyen a dolog. A magnó bemondta a korábban felvett pontos időt, persze kamu, úgy öt perc eltérés volt. Az emberek megnézték az órájukat, és bőszen állítgatták, hiszen "késett". Szándékosan korábban mondattam be a pontos időt, így legalább hamarabb érkeztek oda, ahova indultak. Késést nem vettem volna a lelkemre.

    Csengő. A 8 voltos csengő lazán bírta a 12 voltot is. Fel is szereltem egyet a Robur hűtőmaszkja mögé, a műszerfalon külön gombja volt. Beállt a megállóba a busz, megálltam mögötte. Kinyíltak az ajtók, és mikor páran leszálltak már, megszólalt a csengőm. Folyamatosan szólt, a felszállni vágyók meg balhéztak, kiabáltak a sofőrnek, hogy "hova az anyádba sietsz", meg ilyenek. Utólag is bocs a buszvezetőtől. :B

    Vakegérke 4 éve 21

  • Kétrészes mese

    Tararapp, tiriripp, mondta a kakaska, és jól beleugrotta magát a folyóba.
    Volt ám ottan egy cápa, méghozzá édesvizi. Hú, gyerekek, nem volt neki foga már annyi sem, mint egy kezemen az ujjam, pedig favágó voltam, csak kirúgtak, mert már nem volt mivel megfogni a fejszét.
    Mérges lett a cápa, gondolhatjátok. Szájában a kakaska, de nem tudta megrágni.

    A kakaska pedig már bánta, hogy butaságot csinált.
    Szólt is szépen a cápához.
    - Te éngem nem tudol megenni. Engedj el, és én becsületemre mondom, megtöltöm a hasad.
    A cápa elengedte szépen a kakaskát, aki tartotta a szavát. Hozott egy betonmixert, a csövet a cápa szájába dugta, és ráeresztette a nyomást. Tele is lett a cápa gyomra hamarosan.

    Mi újság, ha hasmenéses a cápika az esemény idején? Ahogy jött a beton, már megy is.
    De nem ment. Viszont jött a halász.

    Tiriripp, tararapp, mondta a halász. Nem gondolta komolyan, de ha már évek óta ezt mondta, nem volt szíve felborítani a megszokást. Ugrándozva ment a csónakjához, amelybe be is ugrándozott. Ugrándozva evezett, és ugrándozva képzelt el egy hatalmaaas ugrándozó halat, amelyet majd ő ugrándozva kifog.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 19

  • Dik má...

    Dik má, tesókáim, mit hoztam!

    Házaltam a rongyszőnyegekkel, aszt hiába zörögtem, nem nyitottak ajtót. Gondótam rosszú lehet valaki, aszt bepajszerótam magam, hogy segíccsek.

    Dik, elbújhattak, mer senki nem vót otthun, de eszt a gépet ottan hagyták nekem. Kifelé akadékoskodott egy gádzsó, de megmutattam neki a pajszert, nem mérgelt tovább.

    Vittem a bótba a gépet, hogy elaggyam, ha mán nálam vót. Kell a kaja a purdéknak, nekem meg a kocsmai tesókák. Nem vette meg a gádzsó, mer szerinte ez egy régi nótbúk, nem tuggya eladni. Hát most miből eszik a purdé, én meg miből iszok?

    Ingyé oktattyák eszt a tudományt a kulturházba, aszt mentem is, hogy ércsem, mirül is van szó.
    Hadovált a gádzsó, én meg magamhoz húztam, aszt megtanította nekem kezelni eszt a gépet. Idő vót, más meg mán senki, elhúztak haza.

    Jaj, tesókáim, interesnet, meg kedvencek, meg minden. Phenav. Vágom, a gádzsók dzsanáznak valami gúglit. Dzsukel lehet, nagyon be vannak indulva tőle. Hogy rágjam meg a húsát...

    Vakegérke 4 éve 6

  • A fejsze, meg a nyele

    Hun vót, hun nem vót, vót eccör egy fejsze. Gazdát keresött, osztán mikó tanálni vélt egyet, hát belesimút a tenyeribe.
    Mög is tréfáta, szálkát nyomott néki.
    Dühöngött a gazda, híjnye, de még mennyire. Pöködte a tenyerit, miután kipickáta a szálkát.

    Rítt is kicsinykét, de asztat mán nem a fejsze mián, annak örült. Bánattyának oka az vót, hogy nem láthatta szerelmetes párját, mer takarták őtet a fák, osztán hejába leskelődött vón az ablakábul, nem látott átal a szomszéd tanyába.

    Ám ha Isten fejszét ad, nem véletlen teszi.
    Megpöködte markát a legény, osztán aprította a fákat, míg el nem alélt. Feléledtében vizes ruhát érzett a homlokán, forró csókokat az ajakán. Még maradott fa, ami takarhatta vóna a kedvest, de asztat mán meghagyták.

    Nem köllött a lyánykát mán takargatni. A legényhez kőtözött, osztán még jó is vót, hogy az ipam-napam nem látott el hozzájuk.

    Eredetileg a veszett fejsze nyeléről akartam mesélni, de így alakult. Maradjon is így...

    Vakegérke 4 éve 7

  • Bogaras történet

    Egy frekventált kórháznál dolgoztam. Öten voltunk sofőrök, és az udvaron lévő különálló épületecskét bitoroltuk, mint tartózkodót, öltözőt, még zuhanyozónk is volt. Ideális állapot.
    Ha fuvarba menvén kint hagytam a fizetésem az asztalon, nem lopta el senki.
    A nagy öltözőkben annál inkább dívott ez a nemes szokás. Irigyeltek is minket, sokan akartak hozzánk "költözni", de vagy mindenki, vagy senki alapon fityiszt mutattunk nekik. Nincs hely, passz.

    Valamely jóakarónk elintézte, hogy nálunk is fertőtlenítsenek. Nem örültünk neki.
    Jött is a puttonyos manus, nyomta a löttyöt mindenhova. Másnap nyitom az ajtót, és majdnem fellökött egy menekülő svábbogár. Belépve hullák sokasága fogadott.

    Nagytakarítás, mindenki részt vett benne. Ám egyik társam lefényképezte a csatateret, és a halomba söpört áldozatokat is.
    A fényképeket kiraktuk a faliújságra, miszerint ilyen állapotok uralkodnak nálunk. Eredményes volt. Többé senki sem akart hozzánk költözni.

    Megjegyzendő semmi jel nem mutatott arra, hogy bogarasok lennénk. Azok voltunk, de megszűnt a látens probléma.
    Nálunk továbbra sem volt lopás, ellentétben a nagy öltözőkkel, amelyeket rendszeresen fertőtlenítettek.

    Vakegérke 4 éve 6

  • Aki nem bírja, minek iszik?

    Derékszögben állt a részeg az utcán. A lábai függőleges, a törzse vizszintes pozícióban, kezeivel egy lámpavasba kapaszkodott. Böffentett egyet, ezen jót nevetett. Aztán szellentett egyet, ezen már röhögött.
    Az emberek elég szép ívben kerülgették. Ezt látva fokozódott a jókedve, és láthatóan erőltette úgy a böfögést, mint a szellentést.

    Kajakra erőlködött, aztán böffentett is, csak éppen cseppfolyósat. Kiköpte, aztán erőlködött tovább. Szellentenie is sikerült, a hanghatást nevezhetjük rottyanásnak is.
    Kétségbe esetten nézett körül, és rázta egyik lábát a másik után. Eredmény nem volt, valószínűleg gumis alsógatya volt rajta. Egyáltalán nem volt már vidám a koma, sőt...

    Kinézte magának a pár lépésre lévő bokrot, aztán elengedte a lámpavasat és meglódult. A derékszög maradt, így viszonylag hamar felbucskázott.
    Jó helyen, el is gurult a bokorig, aholis álomba szenderült.

    Vakegérke 4 éve 17

  • Krisztián és Barnabás

    Fiktív nevek, ezek jutottak eszembe.

    - Háháhá...
    - Nem jó! Sátáni kacaj kell!
    - Hááááááááááhááááááááááááhááááááááááá! Mézeskalácsból építgetem házam, mert jön Jancsi és Juliska, és én fel fogom falni őket! Zabálhatnak, jól meghíznak, és akkor kemencébe vetem őket!
    - Ácsi! Nem Jancsi és Juliska, hanem Krisztián és Barnabás.
    - A mese nem így szól!
    - Ezt én írom, tehát fura páros jön, igaz, Barnabás biszexuális. Melegek, könnyebb lesz megsütni őket, nem?
    - De.
    - Hát akkor? Ne reklamálj, csak tedd, amit mondok.
    - Egy vagyon volt a rengeteg mézeskalács, amelyből építettem a házat!
    - Ne nyafogj, én írlak Téged is, és én írom azt is, hogy telik mézeskalács vásárlásra!
    - OK, főnök, de megéri? Felhizlalom ezt a két girnyót, közben kizabálnak a vagyonomból.
    - Lehet, hogy igazad van...

    - Eltévedtünk, Krisztián.
    - Hát tényleg el, Barnabás, kedvesem.
    - Megéheztem, Krisztián, és fáradt is vagyok.
    - Én is, Barnabás, kedvesem.
    - De nézd, mit látok...
    - Mit?
    - Ezt kérdezem. Ennyire nem látsz Te sem? Akkor tapogassuk ki.
    - Ez ragadós. És édes. Te, ez nem a vasorrú bába mézeskalács háza?
    - Az lesz. Még jó, hogy olvastuk a mesét. Még jobb, hogy vettünk a hentesnél húst abból a pénzből, amit kajakra lejmoltunk a buszon.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 5

  • Bosszú

    Volt egy kollégám. Pökhendi, akarnok, bemószerolt bárkit, ha ebből hasznot vélt húzni.
    Gyenge pontja a gyomra, amolyan zabagép volt. Összesúgtunk. Megtréfáljuk? Hát persze! Meg is volt a terv.

    Páncél gyomrom van. Bármit ehetek, nem probléma, csak romlott ne legyen, az nekem is megárt.
    Ettem jó étvággyal a sült húst kenyérrel, hozzá kovászos uborkát harapdáltam. Ittam hozzá a tejet, hiszen szeretem, és mivel vetem pár féllitykóst, volt is. Jól esett, de tényleg. Még rá is játszottam.

    A kolléga megkérdezte: hogyan lehet ezt egyszerre? Mondom úgy, hogy harapsz a kenyérből, aztán a sült húsból, utána meg a koviubiból. Aztán leöblíted a tejcsivel. Rázta bőszen a fejét, hogy ezt nem lehet. Láthatta, hogy lehet, mégis duzzogott.
    Gyere, egyél velem, mondtam neki. Volt elég kaja, ő meg ugye beles, nem tudott ellenállni. Öntöttem a bögréjébe tejet, tukmáltam belé a kaját, koviubi bőven. Tetszett neki, szinte kizabált a vagyonomból. Hát persze, ingyé kaja a legjobb, ugyebár.

    Bezabált, elégedetten dőlt hátra. Én meg nyugtáztam, hogy bár nem volt olcsó mulatság, bevált a fondorlat.
    A kolléga idővel nyugtalanná vált.
    A többi kolléga lelécelt, tudta a feladatát.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 17

  • Tőmondatokban

    Nemrég még Petike voltam, de jól megkamaszodtam, már Péter vagyok, úgy bizony!
    Már azt is tudom, hogy mi van a csajok szoknyája alatt, és mire való.
    Csak az a baj, hogy elküldenek a francba.
    Olyan jó lenne megcsípni egyet, és jól meg... megdönteni, de nem lehet.
    Van egy ötletem!

    Újsághír: K. Péter kisfüttyfürüttyi lakos a mai napon 9 óra 27 perckor előre megfontolt szándékkal, önkezével vetett véget nemi vágyának.

    Vakegérke 4 éve 15

  • Csak úgy...

    No, uramöcsém, ugorgyá mán le a vonatrul, ha vélem akarsz gyünni. Úgy ni. Mán ne ugrájjá, még rám fröcskölöd a tehéntrottyot.
    Írta apád, hogy vigyázzak véled, mer gonosz vagyol, ez láccik a vigyorodon is.
    Mennyünk a gazon körösztül, ne gyalogójjunk mán sokat.
    Most min mérgelődöl? Nem én zavartalak a csalánba, te siettél előre, penig én ismerem az utat. No, meg is érkeztünk.
    Annyuk, hozzad asztat az étket, nyápicka ez a legény.
    No mi van, mán az erőspaprikát se bírod? Gyönge béled van néked. Ne ríjjá, itten van egy másik féle paprika, rágjad esztet, osztán rögvest elfeleded az előzőt.
    Úgy ni. Montam, hogy elfeleded, ugyi? Persze, ez sokkal erősebb, de az előzőt mán is nem érzed, mer ez elnyomja.
    Annyuk, pájinkát ide. Igyá, uramöcsém, ez az emberes dolog, nem a serital. Itten van e szíjnivaló is, én sodortam jó kis kapadohánybul.
    Némá, annyuk, hogy rohan a legényke át a csalánon. Bizton eléri a vonatot.

    No, az utolsó rokont is letuttuk, nem gyün mán ránk élősködni egy se.

    Vakegérke 4 éve 7

  • Lóvásár

    Gondútam elmenek a vásárba, osztán veszek egy lovat. Addig se köll az asszonnyal lönni. Majd kibúttam a bőrömbül örömömbe, mán hamarább is kitanálhattam vóna esztet a váráros dógot.

    No, téblábolok, nézegetem a lovakat, osztán vót egy, amejjik teccett is, meg nem is. Kérdem a komát, hogyé aggya. Tyű, sokat mondott, mentem vón tovább. A koma nem hagyott, mondott kevesebbet, és az anyósa élettyire esküdözött, hogy ócsóbban nem aggya. Sok az, koma, nem köll. Atta ócsóbban. Tán meghótt mán az anyósa, azért esküdözött rája. Paroláztunk, megittuk az áldomást. Gyanupörrel éltem, mer igen vigyorgott a koma, foga kerítése meg hiányos vót.

    No, eccer minden jónak vége szakad, menni köll haza. Húzom a lovat, nem gyün. Tolom, nem megy. Tán legyökerezett ez a dög? No várjá csak, van még pénzem. Vettem erős csövespaprikát, leharaptam a végit, a többit meg a ló ülepébe gyugtam.
    Ment mán rohanvást, néköm meg bajom vót, mer most se pénz, se ló. Igen elszöntyömpörödtem. Netene, nem jó van ez így. Ha mán így tud rohanni ez a dög, akkor én is tudok, csak segíccség kén. Vót még erőspaprika, leharaptam a végit, oszt motoszkátam a gatyámba feszt. Megtanátam a kijáratot, osztán vicsorogva bényomtam tövig.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 10

  • Harmadik részegségem története

    Meglepő módon nem szilveszterkor történt.

    Egy baráti párnál voltam, áthúztuk az udvarban lévő kis ház elektromos vezetékét.
    A nő rokonai borsodiak, Edelényben laknak. Naná, hogy főznek pálinkát, nem is akármilyent. Érezni rajta a körte illatát, zamatát, ízét. Állítólag az a jó minőségének a titka, hogy eperhordóban érlelik. Ha belegondolunk, biztos nem hektós a hordó, de hogy eperfából van, az tuti.

    Ahogy megérkeztem, máris a kezembe nyomtak egy kis pohár pálinkát, hol lakik az Isten, "menny be," aztán lenyomtuk egy slukkra.
    No nézzük a melót. Nem akarom leírni a folyamatot, a lényeg az, hogy a (korábban említett) barátommal, de az én irányításommal kicseréltük az elöregedett alumínium vezetékeket rézre. Időnként megpihentünk, rágyújtottunk, tracsiztunk egy sort. Kaptunk szendvicseket is, naná, hogy csúszott rá a jó kis körtepálinka.
    Kész volt a nagy mű, minden kimérve, kipróbálva, teljes volt a diadal.

    - Asztalhoz! - A nő hangja ostorként csattant, engedelmesen ültünk le. Kaja előtt étvágygerjesztőként behajítottunk egy kis pohárka körtepálinkát. A marhapörkölt szenzációs volt, a kenyérke házi sütésű. Hízelgett a lelkemnek, hogy kaja közben végig engem dicsértek a szaktudásomért, (holott nem vagyok villanyszerelő,) no meg a problémamegoldó gondolkodásomért. Tény, hogy a barátom analfabéta, ami a villanyszerelést illeti, inkább segédmunkás volt mellettem, mint agytröszt.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 13

  • Második részegségem története

    Érdekes módon ez is szilveszteri történet, csak már a '71-ről '72-re virradó estéé, éjszakáé.

    Katonaként szolgáltam a dolgozó népet, no persze nem önszántamból. Valaki a körletből felvetette, hogy rúgjunk ki a hámból, tud hozni páleszt meg bort, dobjuk össze rá a pénzt. Nem voltam elragadtatva az ötlettől, de ha kihúztam volna a brancsból, talán ma nem élnék. :)
    Összedobtuk a lóvét, a srác meg dobbantott.
    Aki nem volt katona, annak mondom. Ez azt jelenti, hogy engedély nélkül, "kerítésbélettel" távozott a laktanyából.

    Idő múltán visszatért az egyik kezében szatyorral, a másik kezében demizsonnal. Majdnem életét adta a piáért, ugyanis az őr kopasz (újonc) volt és rálőtt. Minden jó, ha jó a vége, akkor igyunk. Kulacsok elő, cirka fél liter bor jutott mindenkinek. Valaki közben hozott műanyag poharakat a konyháról, azokba meg a páleszt mérték szét, egy deci körül volt a fejadag. A pálinkával kezdtük, amolyan három emberes volt, szóval a poén szerint két embernek le kell fogni az áldozatot, hogy megitassák vele. Egyszer élünk, szilveszter van, rohadjon meg a katonaság, minden tiszt menjen a bús 3,14csába, minden keservünket belevittük az ivásba. cirka négyszer emeltem meg a poharat, végre túl voltam a rettenetes pálinkán. Hú, éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége, de akkor már úrrá lett rajtam a duhaj jókedv, együtt kornyikáltam a többiekkel.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 21

  • Első részegségem története

    '69-ről '70-re virradó szilveszterkor történt. Már négy hónapja voltam felnőtt, de még lámpalázasan mentem két kamasz barátommal délután az ABC üzletbe, hogy piát vegyek. St. Hubertus lett a kiválasztott, méghozzá hét decis. Akkor már dolgoztam, volt rá pénzem. A pénztárnál nem kérték a személyit, pedig akkor nem sokan mondták volna meg, hogy több vagyok, mint tizennyolc éves.

    No mindegy, ezen túl voltunk. Irány a József Attila lakótelep kiserdője, pia kinyit, belenyal. Hm, nem is rossz. Kishaverok is megkóstolták, ők is elismerően hümmögtek.

    Közbevetőleges tény. Egy arra járó valaki cirka ötven méterről ránk uszította a farkaskutyáját, de az pár méterre tőlünk megtorpant és visszaszaladt gazdájához, pedig előzőleg felborzolt szőrrel, acsarkodva rohant felénk. Talán a piaszag, vagy a személyes varázsom győzte meg róla, hogy tegyen le galád szándékáról. Megismétlődött a vegzálás mi pedig felvilágosítottuk a gazdit, hogy vér nem fog folyni, a kutyát se bántjuk, de ha nem megy a 3,14csába, átalakítjuk az arcberendezését. Megértette, elkotródott kutyástól, rosszakaratostól.

    Folytatás...

    Vakegérke 4 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.