Hirdetés

2020. február 26., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Egy újabb barom reklám

  Egy olyan manus beszél arról, hogy ő az igazi kapitány, én meg egy egyszerű halandó vagyok, aki még azt sem tudja, hogy mi a ló menetiránya. Lehet, hogy beszívott, lehet, hogy a reklámozott illatszer befolyásolja, tény, hogy van mit tanulnia a halandóktól.

  Vakegérke 2 hete 45

 • Szerelmek

  Vannak, akik azt mondják, hogy soha nem voltak szerelmesek. Őszintén sajnálom őket, hiszen Isten megfosztotta őket egy csodálatos érzéstől.
  Nekem kijutott a jóból.

  Először az óvodában voltam szerelmes egy Annuska nevű lányba. Szerelmemet nem viszonozta, mert ő meg egy Jancsi nevű fiúba volt szerelmes. Hiába adtam neki a tízóraira kapott kiflit, hiába hordtam elé a játékokat, egy tapodtat se jutottam közelebb pici szívéhez.
  Azóta a Jancsik hátrányból indulnak nálam. :)

  Jó hosszú lelki béke után, (lehettem olyan 8-10 éves,) egy moziban lettem újra szerelmes. Kőbányán, a Munkás moziban hasított szívembe az érzés, amikor az Óz, a csodák csodája című filmben megláttam Judy Garlandot.

  Rögtön szóltam anyámnak, hogy én bizony őt veszem feleségül. A közelben ülők arca mosolygóssá vált. Anyám bólintott, és csak annyit mondott, hogy szép ez a lány.
  Másnap leültem, hogy levelet írjak.
  Kedves...
  - Anyuuu, amerikaiul hogy kell írni a Dorotit? Ja, jó.
  Kedves Dorothy!
  Itt el is akadtam. Ha megírom neki, hogy hány éves vagyok, talán nem is válaszol. Úgy döntöttem, hogy előbb jól felnövök, aztán megírom azt a levelet. Kitalálható, nem lett belőle semmi.

  Más plátói szerelmeim is voltak, például Natalie Wood.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 hónapja 17

 • Survivor 5

  Egy év kihagyás után végre megmozdult valami.

  Istenes Bence nem vállalta a műsorvezetést, de senki sem pótolhatatlan. Az Éjjel-Nappal Budapestben megismert Joe lesz az új műsorvezető. Bízzunk benne, hogy sikeresen debütál.

  Poén, hogy ez hibrid szezon lesz. Eddig csak civilek versengtek a fődíjért, most azonban egy sztárokból és egy civilekből álló csapat lesznek egymás ellenfelei. A sztárok szót (attól függően, hogy kik,) behelyettesítem a celebek szóval.
  Már csak azért is, mert egy igazi sztárnak valószínűleg nincs arra szüksége, hogy mások elől szerezze meg a fődíjat, ellentétben a celebbel, aki a cél érdekében (20 millió Forint) még lejáratni is képes magát.

  Aki jelentkezni akar a nomád életre, éhezésre a fődíj reményében, itt megteheti.

  Az információk innen származnak.

  Vakegérke 2 hónapja 4

 • Váratlan meghívás

  Tegnap megcsörrent a telefonom.

  - Igen?
  - Jó estét kívánok, X. Y. vagyok a T**riltól, Solymosi Józsefet keresem.
  - Csókolom a kezeit, én vagyok személyesen, parancsoljon.

  A lényeg az, hogy meghívót kaptam jövő hét péntekre egy nyugdíjas találkozóra.
  Megbeszéltük, ott leszek, megköszöntem a kedvességét, elköszöntünk.
  Ezután az első gondolatom az volt, hogy mi a f*sz, nyolc év után jutottam az eszükbe?

  2011 augusztusában fejeztem be a munkát. Volt ám duma, hogy hú, Józsi, ne hülyéskedj, még két év van a hivatalos idődből, nekünk meg kellesz, ilyen jó köszörűs, meg Jolly Joker, blablabla. No igen, bármire befogható voltam, ha nem volt köszörülni való, vagy a vulkanizálás fontosabb volt.
  Reakcióm annyi volt, hogy én bizony elmegyek nyugdíjba, de ha kellek, hívjanak fel, 10 percre lakom, de a pénzbeli dolgokat meg kell beszélnünk.
  Ahogy titeket nem hívtak, úgy engem sem.

  Nincs bennem tüske, mi több, örülök, hogy megint láthatom a csarnokot, a gépeket, üdvözölhetem a régi kollégákat. Feltéve, hogy nem lesz leállás, zárt redőnykapu a csarnokon.

  Talán még ajándékcsomag is lesz. :)

  Vakegérke 3 hónapja 25

 • Ázsia Expressz 2

  Az első adás 26-án hétfőn, 19:10-kor indul a TV2 csatornán.

  A párosok:
  Hódi Pamela és Huszár Zsófi
  Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang
  Janicsák Veca és férje, Ladányi Jancsó Abel
  Horváth Gréta és párja, Meggyes Dávid
  Gáspár Evelin és Gáspár Zsolti
  Demcsák Zsuzsa és Kandász Andrea
  Bereczki Krisztián és Bohos Kornél

  Leginkább a Gáspár párosra vagyok kíváncsi. Az elkényeztetett Evelin, meg a végtelenül buta Zsolti tevékenységén bizonyára szörnyülködhetünk, mulathatunk majd.

  Folytatás...

  Vakegérke 6 hónapja 434

 • Élsz még, kisember?

  A kép nem tudom, hogy mikori, illusztráció egy négy éve megjelent írásban. Szörnyű látvány, szörnyű belegondolni abba, hogy az apja úgy nemzette, az anyja úgy szülte meg, hogy tudván tudták, esélyük sincs etetni, felnevelni.

  A Föld csak korlátozottan képes ellátni lakóit. Ha jól tudom, több, mint 7 milliárdan vagyunk. Tény, hogy a fejlett társadalmakban (jó esetben) kiegyenlített a születés-halálozás aránya. Inkább az elmaradott népek, nemzetek szaporodnak meggondolatlanul. Ül az anya, reménytelenül mered a semmibe, ölében csontsovány gyermeke.

  Én már nem érem meg, de unokám, gyerekeim vannak, ezért aggaszt a jövő. Mi lesz, ha Föld anyánk már nem lesz képes eltartani túlszaporodott lakóit, nem lesz elég élelem, tiszta víz?
  Jön a tömegpusztítás, az alacsonyabb rendűnek vélt rasszok kiirtása?
  Mi lenne az üdvözítő megoldás?

  Nem, nem politika, inkább szociológia.

  Vakegérke 9 hónapja 98

 • NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - ValóVilág 10

  Ha beindul, jól kitárgyaljuk. Egyelőre ennyi. :)

  Nagyon nem szeretném, ha a topic nem arról szólna, ami a lényege.
  Sokkal mélyebb, értékesebb tartalmat szánok ennek a topicnak, mint azt, hogy lebecsüljük egymást a különböző vélemények miatt, avagy beszédüljenek ide olyanok, akik nem tudnak mást, mint megszólni azokat, akik nézik a műsort.
  Szépen kérek mindenkit, hogy ne rongálja a topicot trágársággal, gátlástalan beszólásokkal, visszataszító képekkel.

  A jellemek változása, a szereplők tűrőképessége, emberi, vagy kevésbé emberi reakciók érdekelnek.
  Nem a moslék, hanem az ember érdekel.
  Miként lesz a szürke kisegérből "hős", miként omlik össze a hú, ki ha nem ő nagy harcos.
  Ki tud önmaga maradni.

  Bárkit szívesen látok, de aki ide betér, attól elvárom, hogy eleget tegyen a feltételeknek.

  Mottó:
  Ésszel, érvekkel, barátságosan, tárgyhoz ragaszkodva, huzakodás nélkül.

  Vakegérke 1 éve 74

 • Kellemetlen ember 11 - A pofátlan

  Az autós pofátlant mindenki ismeri, talán csak a gyerekek nem.
  Autópályán 80-nal megy a belső sávban és személyes sértésnek veszi, ha rávillognak, rádudálnak. Ha előtte mész, hiába haladsz a megengedett legnagyobb sebességgel, rád villog, rád dudál, ha megelőz, jár a pofája és bemutatja neked a középső ujját.
  Parkolókban is fellelhető, általában két helyet foglal, rosszabb esetben a rokkantaknak fenntartott helyeken.
  A KRESZ nem érdekli, neki joga van tilos táblával jelzett helyen, kapukijárókban parkolni és még az sem érdekli, hogy az a helyi mentőállomás kijárója.

  A pofátlan szomszéd naponta többször becsönget, ahogy nyitod az ajtót, már be is tolakszik, aztán mintha otthon lenne, leül, kezdődik a végtelennek tűnő szövegáradat. A szép szóból nem ért, (majdnem) szó szerint el kell küldeni a p*csába, rosszabb esetben az anyjába, hogy leszokjon rólad, a családodról. Bosszúból saját javára torzítja el a történteket, úgy meséli el a többi lakónak, hogy mekkora bunkók vagytok.

  Vonaton, vagy távolsági buszon a pofátlan végigdöglik az üléseken, mert fáradt szegény és aludni akar. Némelyikük megtetézi azzal, hogy még a cipőjét, zokniját is leveszi.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 22

 • Kellemetlen ember 10 - A gusztustalan

  Keményen sorolom ismertetőjeleit, de tény, hogy egyetlen gusztustalan ember se rendelkezik mindegyikkel.

  Bárhol, bármilyen körülmények közt vakargatja az ágyékát, fenekét, böfög, szellent. Orrában, fülében turkál, harákol, köpköd. Egyáltalán nem érdekli, hogy ki látja, hallja tevékenységét. Étkezés közben két pofára zabál, szürcsöl, csámcsog. Ha végzett, tátott szájjal piszkálja ki sárga fogai közül az ételmaradékot piszkos körmeivel.
  Külseje züllött benyomást kelt, ami nem csoda, hiszen a ruhája gyűrött, az inge, vagy pólója koszos, ahogy a cipője is.
  Fogat nem mos, áporodott szájszaga van. Egyébként is bűzlik az egész ember, hiszen se alsóneműt, se zoknit nem cserél, legfeljebb hetente.

  Én ebbe a kategóriába sorolom a trágárokat is.
  Kötőszavuk a b*szdmeg, társalgásukban sűrűn hangzik el a qrva anyád. Előzőt még elviselem, de mivel az utóbbi sért, így az ilyen embert rögtön az első kiszólása után csendre intem és közlöm vele, hogy nem érdekel, hogy kivel hogyan beszél, de ha hozzám szól, kíméljen meg ettől, vagy inkább ne is szóljon hozzám. Tapasztalataim szerint ez bejön, ha érek neki annyit, leszokik róla, bár eleinte egy-két "kurv..." kiszalad a száján, aztán jön a "bocs", "elnézést", "nehari" és szelíden folytatja mondanivalóját.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 40

 • Kellemetlen ember 9 - A részeg

  Na, vele már biztos mindenki találkozott.

  A magyar három okból iszik: bánatában, örömében, no meg csak úgy, mert olyan kedve van.

  A bárgyú bámul maga elé, azt se tudja hol van, mi történik vele. Összefüggéstelen hangtömegek hagyják el a száját, nem igényel társaságot, de ha a közelében vagy, azonnal rád csimpaszkodik. Mivel hallgatósága van, már viszonylag érthetően panaszolja el, hogy ő egy lecsúszott egzisztencia, gyerek korában verték, felnőtt korában elnyomták, a felesége csalja, a barátai elhagyták, mások bűne, hogy ott tart, ahol.
  Mivel rád borult, jobb, ha valahogy kimászol alóla és menekülsz, mielőtt lehány.
  A sírós cirka ugyanaz, csak bővebben kifejti sanyarú sorsát, miközben igazi könnyek peregnek a szeméből. Mindegy, hogy kinek, de panaszkodnia kell. Amilyen bolond vagyok, még sajnálom is, de tudom, hogy menekülni kell, mielőtt rosszul lesz.

  A vidámnak cudar jókedve van. Széles jókedvében mindenki haver, még az sem zavarja, ha elutasítják közeledését. Biztos talál valakit, akivel együtt vernyákolhat a bús magyar éjszakában, miután kidobták őket a kocsmából.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 52

 • Survivor 4

  24-én indul a sorozat az RTL Klubon, színhely a Fülöp-szigetek. A túlélők viadala Istenes Bence műsorvezetővel minden hétköznap 19:00 órától lesz látható az RTL Klubon.
  Hivatalos oldal

  A díjazás nem túl bőkezű. 20 milliót kap a győztes, pedig sokkal gyötrelmesebb időszakot fog átélni, mint a novemberben induló NyalóVilág győztese, aki 36 milliót fog kaszálni.

  Nagyon nem szeretném, ha a topic nem arról szólna, ami a lényege.
  Sokkal mélyebb, értékesebb tartalmat szánok ennek a topicnak, mint azt, hogy lebecsüljük egymást a különböző vélemények miatt, avagy beszédüljenek ide olyanok, akik nem tudnak mást, mint megszólni azokat, akik nézik a műsort.
  Szépen kérek mindenkit, hogy ne rongálja a topicot trágársággal, gátlástalan beszólásokkal, visszataszító képekkel.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 459

 • Kellemetlen ember 8 - A nyugger

  Előző írásom topikjában szóba került. Kemény téma, kicsit félek is tőle, de úgy döntöttem, nem kerülgetem a forró kását.

  Először is tisztázzuk. A nyugdíjas tisztességben megőszült polgár, becsületes, türelmes, jóindulatú. Azonban ennek a korosztálynak van egy elenyésző létszámú rétege, amely szégyent hoz rájuk, ők a nyuggerek.

  A nyugdíjas a család szerves része, hasznos tagja. Ha kell, unokázik, ha kell, takarít, ha kell, krumplit pucol, hogy megkönnyítse apu és anyu dolgát. Az unokájával legózik, tologatja a kisautót a padlón, építi a kártyavárat, mesél neki a múltról, beleszőve olyan információkat, amelyeket talán az iskolában sem tanítanak. Nem véletlen, hogy a nyugdíjas-unoka kötelék általában nagyon erős.
  A nyugger rendszerint egyedül él, mert szinte senki sem képes elviselni. Ha családban él, megkeseríti az életüket. Szapulja a menyét vagy a vejét, saját gyerekét se kíméli. Az unoka zavarja, mert ugye pihenésre van szüksége, de az a büdös kölök megbolygatja a nyugalmát. A kaja túl sós, a tea nem elég édes, az ágy nem elég puha neki, a tévé túl hangos, vagy ha ő nézi, túl halk. Este átkozódva fekszik le, nagyon sajnálja magát, mert neki egy ilyen család jutott.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 94

 • Kellemetlen ember 7 - Hármat egy csapásra

  Nem mese lesz, csak három típusról fogok beszélni egy szuszra.

  1. A szádba beszél. Nem túl sűrű emberfajta, de létezik.
  Általában bőbeszédű, mondandóját azzal nyomatékosítja, hogy közvetlen eléd áll, az orrotok szinte összeér. Ha hátrébb lépsz, nem veszi a lapot, követ, ha kell, akár a falig, ahol már nem tudsz hátrálni.
  A szép szóból nem ért. Hiába mondod neki, hogy ne közelítsen, lepereg róla.
  Ha a mellkasa elé teszed a kezed, hogy ne közelítsen, félresöpri és már megint közvetlen előtted van.
  Volt "szerencsém" hozzá. Csak úgy tudtam leszoktatni a gusztustalanságról, hogy miközben a mellkasa elé tettem a kezem, jó hangosan közöltem vele, hogy onnan is hallom, hogy mit mond, valamint céloztam áporodott szájszagára. Utolsó érvként azt mondtam neki, hogy hiába akar velem csókolózni, erre csak a feleségemmel vagyok hajlandó.
  Megértette. Szinte sajnáltam, amikor önmagát megerőszakolva normális távolságban maradt, amikor velem beszélt.

  2. A fröcsögős.
  Mikor beszél, fröcsög a szájából a nyála. Kimondottan gusztustalan, pláne, ha az előző típushoz tartozik. Lehet, hogy okosakat mond, mégse figyel rá az ember, inkább azon töpreng, hogy szabaduljon ebből a kínos helyzetből. Isten csapása, ha egy sofőr ilyen kísérőt kap, mert muszáj kommunikálni vele.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 52

 • Kellemetlen ember 6 - A kölcsönkéregetős

  A becsületesekkel nem foglalkozom, a többinek két fajtája van.

  1. A jobbik fajta.

  Általában pénzt kunyerál, de rendben megadja fizetésnél. Idáig rendben is lenne, csakhogy a következő fizetés előtt egy-két héttel már megint kunyerál, amit fizetéskor szintúgy megad. Némi kérdezősködés után kiderül, hogy nem te vagy az egyetlen, akit fej, egy népesebb cégnél akár kétszeres pénzzel is gazdálkodik, mint amennyi a fizetése. Lehet, hogy tervszerű a kölcsönkérési időbeosztása, amit tőlem kunyerál, azzal törleszti valaki másnak az adósságát.
  Volt egy ilyen manus a "cumigyárban". Kiderült, hogy olyan madarat is talált, aki sajnálta, hogy kunyerálnia kell, így mivel megengedhette magának, nem kérte vissza a pénzét.
  - Őrült vagy, - mondtam neki, - ezt mióta csinálod?
  - Három hónapja.
  Az bizony 30 ezer Forint volt, mert "barátunk" mindenkitől tízezret kunyerált, ez 2010-ben volt.
  Eljöve az újabb kunyerálás. A fenti információk birtokában mindent a szemére vetettem, valamint közöltem vele, hogy illenék megadni a kollégának a 30 ezer Forintját. Becsületére legyen mondva, megadta. Rólam leszokott, tudta, hogy tőlem többé egy fillért se kap.
  Olyan munkatársam is volt, aki rendszeresen hozzám járt csavarhúzóért, mert arra volt szüksége a munkájához. Adtam neki egyszer, kétszer, sokszor, aztán eluntam.
  - Kérj mástól, nem adom oda.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 48

 • Kellemetlen ember 5 - Akin nem lehet segíteni

  Kedveled, netán szereted, ami kölcsönös is lehet akár, így hozzád fordul segítségért. Időt, (esetleg pénzt,) energiát pazarolsz rá, mindhiába.

  Első példa.
  Elcipel ruhát vásárolni, mert bízik benned, bízik az ízlésedben. Ülsz a próbafülke előtt. Kijön. Na, milyen? Válaszod őszinte, nagyon jó. Itt még nincs vége, új és újabb ruhában jön ki, te pedig őszintén elmondod, hogy melyik tetszik neked a legjobban. Még lélegzetet sincs időd venni, máris szapulja, de arra a kérdésre, hogy neki melyik tetszik, nincs válasz.
  - Inkább menjünk máshova. - Mondja, te pedig megadóan mész vele.
  Könnyen kitalálható, megismétlődik minden.
  - Inkább menjünk máshova. - Mondja, te pedig fújsz egy nagyot, és mivel nem akarod megbántani, hirtelen kitalálod, hogy halaszthatatlan dolgod van és lelépsz.

  Második példa, ez már pénzbe is kerül.
  Az illetőnek albérlet kéne, de hiába keres, nem megy, nem tudja, hogy miként válasszon, mert ugye vannak igényei, így kompromisszumra nem képes.
  Keresgéled a megfelelő albérletet, saját költségen telefonálsz orrba-szájba, mondod, vagy ha nincs elérhető közelségben, küldözgeted neki a címeket, elérhetőségeket. Mivel egyedül gyámoltalan, elmész vele nem egy, nem két ingatlant megnézni. Végül találtok egy nagyon szuper albérletet a segítségeddel, a tulaj ráadásul közölte, hogy egyetlen jelöltek vagytok egyelőre, várja a visszajelzést.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 45

 • Kellemetlen ember 4 - A simlis

  Két apró történet a jellemzésére, melyeknek nincs befejezése, gondolja tovább, ítélkezzen, aki úgy akarja.
  A helyszín egy munkahely, a közös szereplő egy középvezető.

  1. A beosztott.
  A középvezető kiad a beosztottnak egy munkát, a végrehajtás módját, mikéntjét írásban is elé tárja, majd a dolgozó dossziéjába teszi. A határidő lejárt, a középvezető számon kéri a beosztotton a munkát. Hát az bizony nincs kész, mert azt se tudja, hogy miről van szó, így a hogyanról és mikéntről pláne nem tud.
  A középvezető elmegy, a beosztottnak meg első dolga a főnökhöz rohanni, ahol panaszt tesz. Lehordja a középvezetőt mindenféle szemétnek, aki olyan munkákat kér rajta számon, amiket soha nem bízott rá.
  Kár, hogy ezt a középvezető meghallja. Bemegy az irodába, ahol a beosztott hóna alól kihúzva a dossziét kiveszi belőle a perdöntő bizonyítékot, azt a bizonyos papírt, és az asztalra teszi.

  2. A főnök.
  A középvezető előadja a főnöknek jövőbeni terveit, a beosztottakkal kapcsolatos negatívumokat, pozitívumokat. A segítségét kéri, mivel a csapat a vezetőség ellen ágál. Azt gondolja, hogy összeröffenti őket, egyezzenek meg, mert ki akar maradni a postásszerepből.
  Az összeröffentéskor azokat a negatívumokat, amit a csapatról mondott, a főnök még véletlenül se említi, csak a pozitívumokról beszél, a középvezető terveit pedig sajátjaként adja elő.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 18

 • Kellemetlen ember 3 - Mindenbe belepofázik

  Ha valamit szerelsz, kötelességének érzi, hogy kioktasson. Azt nem úgy kell, csakis az ő módszere az egyedül üdvözítő. Ha kezet mosol, muszáj szólnia, hogy nem jó szappant használsz, a törölköződ meg nem jól szívja a vizet. Ha kávét iszol, hosszasan fejtegeti, hogy miért nem jó, hogy annyi cukrot tettél bele, amennyit. Ha a szendvicsedet majszolod, kárhoztatja a kalóriákat, vagy igyekszik meggyőzni, hogy táplálóbban kéne étkezned. És így tovább, és így tovább.

  Vonzzák a beszélgetők. Neki muszáj bekapcsolódnia, akár intim kérdéseket feltenni, esetleg kioktatni a beszélgetőket, hogy amiről beszélnek, az nem is úgy van.

  Ha szomszéd az illető, valóságos átok. Biztos, hogy akkor jön ki a lakásából, amikor távozni készülsz, vagy éppen érkezel valahonnan. Valamit elkezd és csak mondja, csak mondja. Ha belépsz az ajtódon, még arra is képes, hogy a lábát a küszöbödre tegye, nehogy be tudd csukni előtte az ajtót, ha távozóban vagy, megragadja a karod, nehogy ott tudd hagyni, mert neki feltétlenül muszáj elmondania azt, amit elkezdett.
  Ha le akarod állítani, csak durván lehet. Rá kell ordítani, hogy elég, még durvábban kuss. Ebből ért, de csak addig, míg legközelebb nem találkoztok, hiszen nem haragtartó.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 38

 • Kellemetlen ember 2 - A fillérb*szó

  Igazából ártalmatlan, de nagyon bosszantó tud lenni. Most egy konkrét munkahelyi példáról mesélek, de bőven vannak ilyen emberek. Ugyan nem mai történet, mégis jelenidőben mesélek.

  Mindegy, miről van szó, ha szüksége van rá, a legolcsóbbat keresi. Ruházata a turkálóból származik, vagy olcsó kínai gagyi. Mint Pató Pál úr, úgy siránkozik, ha lefoszlik róla a cipő, de ne adj Isten, hogy vegyen egy normálisat.
  Neki megfelel az a szappan is, amit a cég ad, mert nem kell érte pénzt adni. Ami a borotválkozást illeti, kifinomult módszere van. Birtokol egy ki tudja hány éves borotvapamacsot, amin már alig van "szőr", ezzel kavar habot az ingyenes szappanon, aztán jöhet a pengés borotva, mert ő aztán nem ad pénzt eldobhatóért. Arcszesze a lehető legolcsóbb, mondjuk Barbon, de nem pazarolja. Befogja az üveg száját, aztán megdönti, és ami az ujja hegyén megtapad, gondosan szétkeni az arcán. Még az is lehet, hogy pazarlóan megismétli az aktust.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 45

 • Kellemetlen ember 1 - Soha nincs semmije

  Sorozatnak szánom. Ha lesz érdeklődés, lesz új és még újabb figura.
  Idős lévén találkoztam egynéhány egyeddel. Sokaknak bizonyára ismerősök, ha pedig nem, előbb, vagy utóbb találkoznak velük. Ha mégsem, tekintsék szerencséjüknek.

  Oviban még talán nem, de a suliban biztos felbukkan. Bármire szükség van, az bizony nincs neki. Legyen az vonalzó, körző, bármi egyéb. Kiemelten utalnék a tízóraira.
  Ami azt illeti, szerény, kedves figura. Aki lerázza, megszabadul tőle, de mindig talál valakit, aki kisegíti, így belerögzül az agyába, hogy nyugodtan lébecolhat, van elég balek.

  Felnőtt korban teljesedik ki.
  Ugyan először még kér, de aki ad neki, az számíthat rá, hogy elkanászodik. Pár alkalom után veszi a bátorságot, szakít az áldozat szendvicséből, belenyúl a cigis dobozába. Teszi ezt alázatos mosollyal, hiszen tudja, hogy csakis így maradhat talpon, csakis így érezheti áldozata azt, hogy ő csak egy szerencsétlen, akin segíteni kell. A szerszámkészlet sincs biztonságban, gátlástalanul használja, bár tény, hogy a használt eszközt megtisztítva rakja a helyére, ezzel biztosítva, hogy legközelebb is megtehesse azt, aminek a tulaj nem igazán örül.

  Igazából nincs más gyógyszer ellene, el kell hajtani a bánatos faxba.

  Vakegérke 2 éve 74

 • Ragaszkodás, szeretet

  Kommentár nélkül.

  Vakegérke 2 éve 5

 • Biztos ezt kérte?

  Anyu, úgy érzem, megjött. Tudsz adni valamit?

  Persze, hogy tud. Görcsoldót.
  Elképzelem, hogy miután bevette, megkönnyebbülten ül a csaj, miközben átázik a bugyija. Alatta a szék trutyis lesz, de hát nem ez a lényeg a reklám szerint.

  Egy intim betéttel jobban járt volna. No meg a takarító néni is. :)

  Vakegérke 2 éve 13

 • A rettegés foka

  Nem, nem a filmről van szó, hanem a kínai üveghídról. Jót nevetek, ahogy nézem az emberi reakciókat, de ha ott lennék, tériszonyos lévén hamar megtanulnék sikítani, no meg elöl sárga, hátul barna lenne a nadrágom.

  Vakegérke 2 éve 55

 • Nem azt látom, amit mutatni akarnak

  Íme egy reklám:

  Mit láttok? Egy áruházlánc reklámját.

  Én egészen mást.
  A manus próbálkozik, kérdez, a nő kijelent, vitának helye nincs. Nem, nem akarom a nőt gyalázni, megteszi, mert megteheti. Inkább a manust minősítem. Nem más, mint egy idomított papucs.

  No de van ennél idomítottabb papucs is:

  A nő ül a kanapén, élete párjának valami dolga van a mosogatónál. Vajon mi lehet? Biztos valami házi feladat. Mivel a nő még arra is lusta, hogy megtegyen három lépést a szekrényig, provokatív módon megkérdi a manust, hogy "hoznál egy kis csokit?" Szerintem ez gúnynak is beillik, hiszen jól tudja, a manus azonnal ugrani fog, hogy úrnője parancsát teljesítse.

  Ezek nem férfiak, ezek idomított papucsok. Érdekes lenne arról is értekezni, hogy az ilyenek fia vajon ezt tekinti követendő példának, vagy inkább ellentétes hatással van rá. Ha szerencséje van, talál olyan férfit a környezetében, akire felnézhet.

  Vakegérke 2 éve 69

 • Celeb vagyok, ments ki innen 5

  Első kukkra eléggé fura társaság megy a dzsungelbe, főleg, hogy ha igaz a hír, hogy Cicciolina is köztük lesz.
  A cikk szerint ennek a kivénhedt pornósnak Olaszországban százezer euró (erős harmincmillió Forint) adótartozása van. Vajon mennyi lehet a "tiszteletdíja" a játékban, ha ráharap az ajánlatra?

  A fenti sorokat korábban írtam, immáron egyértelmű a szereplők kiléte.
  ÉNB Alexa, Anger Zsolt, Cicciolina, Herczeg Zoltán, Kabát Péter, Köllő Babett, Lukács Mikike, Pintér Tibor, Pumped Gabo, Survivor Klaudia, Tóth Andi és Wossala Rozina.

  A műsorvezetők Kiss Ramóna és Puskás Peti.

  A játék két napja elkezdődött, valahogy átsiklott a figyelmem fölötte, de nem túl nagy a veszteség.

  Az adást az RTL Klub közvetíti, 18:55-kor kezdődik, az ismétlés másnap 14:15-kor nézhető, de ezek az időpontok változóak.
  Az adásokat utólag itt lehet megnézni.

  No, kidumáljuk ezt a sorozatot is? :)

  A szokásos szöveg:

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 195

 • Ázsia Expressz – A sárkány útja

  Én inkább a Sóhajok útjának nevezném, hiszen hét párosnak kell ötezer kilométert megtennie "gyalog" Vietnamtól Laoszon és Kambodzsán át Thaiföldig, napi egyetlen Dollár apanázzsal. Ez az összeg nem használható utazás, szállás céljából.
  Embert próbáló, kitartást igénylő, gyötrelmes feladat.

  A párosok:
  Ambrus AttilaBerki Krisztián
  Pallavicini ZitaCseke Katinka
  Muri EnikőFésűs Nelly

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 352

 • Afro emlék

  Ma láttam egy nőt, akinek afro fonott frizurája volt. Elismerően hümmögtem, határozottan jól állt neki, bár a bőre színe nem stimmelt. Egy kedves emléket élesztett fel bennem.

  Mikor kórháznál dolgoztam, a hallon keresztül vitt az utam. Megláttam egy csöpp kislányt, aki háttal állt, cirka ilyen volt a haja. Adtam egy barackot a buksijára, mire odafordult. Egy klasszikus csokoládébarna arc nézett rám csodálkozva. Mosolyogva megsimogattam az arcát és mentem dolgomra.

  Dolgom végeztével ismét a hallon keresztül vezetett az utam. A kislány már nem állt ott. Épp szemben jött egy nő, aki a karján hozta. Mikor a kislány meglátott, izgatottan mondott valamit a nőnek, közben ficánkolt a karjában. A nő letette, mire a csöppség hozzám szaladt. Leguggoltam, elemi erővel robbant kitárt karjaim közé, majdnem fellökött. Karját a nyakamba fonta, én megöleltem, jó volt egy pillanatig átélni a kislány szeretetét, de szólított a kötelesség. Adtam neki két puszit, aztán kibontakozva öleléséből, mentem a dolgomra. Pár lépés után visszafordultam, és pápát intettem neki. Arcán örömöt láttam, és ez bearanyozta a napomat.

  Az ilyen percekért érdemes élni.

  Vakegérke 2 éve 5

 • Sárgabarack

  A Spar-ban bóklásztam, épp vöröshagymát válogattam, amikor egy idős hölgy szavaira felfigyeltem. Maga elé mormogott, ez idős korban általános jelenség. Mondandójának lényege az volt, hogy a dobozolt sárgabarack 600 Forint, nem engedheti meg magának, pedig szereti.
  Köszöntem neki és felajánlottam, hogy készséggel kifizetem helyette a sárgabarackot. Zavarba jött, veszettül tiltakozott, hogy ugye nem azért mondta, meg persze nem nekem szánta mondandóját.
  Rajtam volt a sor a zavarba esésre, és szinte mentegetőzve mondtam neki, hogy én csak segíteni akartam. Hogy mentsem a helyzetet, felajánlottam, hogy vegyük meg közösen.
  Nyertem. A hölgy arca kivirult, segítőkészségemet méltatva egyetértően bólogatott. Belekotorva a zsebembe előhalásztam 300 Forintot és nyújtottam felé. Nem akarta előre elfogadni, de aztán engedett erőszakos lényemnek.
  Nagyon igyekeztem, hogy gyorsan végezzek a vásárlással. Meg akartam lépni, kell a görcsnek a sárgabarack, egyébként sem szeretem.
  Nem sikerült. A hölgy gyorsabb volt, már várt a pultnál, ahol a kosarakból ki lehet pakolni a megvásárolt ezt, meg azt. Még nejlonzacsit is hozott, hogy ne legyen gond az osztozás. Feltépte a műanyag doboz fedelét, és kezdte átpakolni a sárgabarackot a nejlonzacsiba. Majdnem közelharcot vívtunk. Elég lesz, de nem, ne tessék már többet tenni... A lényeg az, hogy szemre többet vitt haza, mint én.

  Folytatás...

  Vakegérke 3 éve 10

 • Hétköznapi hősiesség

  Azzal kezdem, hogy tériszonyom van. Ha fellépek egy sámlira, az nem gond, ha fellépek egy székre, bizonytalanná válok, magasabb alkalmatosságon, helyen elfog a rettegés. Aki átélte, az tudja, hogy miről beszélek.
  Megesett, hogy egy baráti házaspárnál voltunk látogatóban, akik épp befejezték az építkezést. Mikor a padlásra invitáltak, hogy azt is megmutassák, én is felmentem, de sejtettem, hogy nem lesz jó buli. Ugyanis a lépcső egyik felén ugyan fal volt, a másik felén viszont egy jó nagy semmi. Felfelé nem is volt gond, de lefelé szégyenszemre ülve jöttem, lépcsőről lépcsőre.

  No de hol marad a hősiesség? Máris mondom. :)

  Az első eset kamasz koromban volt.
  Akkoriban a Népligetben tartottak Építők Napja ünnepséget. Volt ott minden, mint egy búcsúban, még körhinta is. Baráti társasággal mentem, jól éreztem magam. Egész addig, míg a nagy szerelmem ki nem találta, hogy körhintázni akar. Alapjában véve ez nem lett volna baj, csak ragaszkodott hozzá, hogy én is üljek fel, méghozzá az előtte lévő székbe. Utóbbi kívánságát ugyan nem értettem, de a szerelem vak, nem éreztem meg a veszélyt.

  Folytatás...

  Vakegérke 3 éve 19

 • Egy csóró eb produkciója

  No nézzük. Kattints a képre.

  Akár humoros is lehetne, én nem tudok nevetni rajta.
  Ez a szerencsétlen valamikor rájött, hogy ezzel a mozgással ki tud kunyerálni az emberektől némi kaját. Nem jókedvében csinálja, korgó gyomra hajtja.

  Vakegérke 3 éve 18

 • A lomizás szépségei

  Frász tudja, hogy mikor vettem baráti áron két fotelt, talán tavaly nyár végén, vagy ősszel. A régi páros meg foglalta a helyet, ugyanis nem minden nap van lomtalanítás. Felkínáltam őket ajándékba kárpitosoknak, mondván a váz tökéletes. Épp hogy el nem küldtek a p*csába, mivel nem voltam hajlandó a műhelyükbe szállítani. No persze, az "újakat" 8 ezerért hozta haza a fuvaros, holott a két fotel 2 ezerbe került. Még én fizessek, hogy ajándékozhassak? Menjenek az anyjukba.

  Mit csináljak, mit csináljak a régi fotelekkel? Úgy döntöttem, szétszedem őket, és laponként viszem le a konténerbe. Ahogy azt Vakegérke elképzelte. Az egyik rögzítő csavar megforgott, sehogy nem tudtam lekínlódni róla az anyát. A másik fotellel már nem is kísérleteztem.

  Egy novemberi reggelen épp a szeméttároló ajtajában volt két manus, megkérdeztem tőlük, hogy ilyenkor mi van. Azt mondták, hogy a kukások csak (jó nagy) jatt fejében viszik el a foteleket. (Már megint csak menjenek az anyjukba.) No de ne aggódjak, 1-2 hét múlva lomtalanítás, akkor megszabadulhatok tőlük. Azóta sem tudom, hogy ezt jó szívvel mondták, vagy hülyítettek. A levélládában mindig ott az értesítő, ha "akció" van, de ilyent hiába vártam. Idáig.

  Folytatás...

  Vakegérke 3 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.