Hirdetés

2019. február 16., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kellemetlen ember 11 - A pofátlan

  Az autós pofátlant mindenki ismeri, talán csak a gyerekek nem.
  Autópályán 80-nal megy a belső sávban és személyes sértésnek veszi, ha rávillognak, rádudálnak. Ha előtte mész, hiába haladsz a megengedett legnagyobb sebességgel, rád villog, rád dudál, ha megelőz, jár a pofája és bemutatja neked a középső ujját.
  Parkolókban is fellelhető, általában két helyet foglal, rosszabb esetben a rokkantaknak fenntartott helyeken.
  A KRESZ nem érdekli, neki joga van tilos táblával jelzett helyen, kapukijárókban parkolni és még az sem érdekli, hogy az a helyi mentőállomás kijárója.

  A pofátlan szomszéd naponta többször becsönget, ahogy nyitod az ajtót, már be is tolakszik, aztán mintha otthon lenne, leül, kezdődik a végtelennek tűnő szövegáradat. A szép szóból nem ért, (majdnem) szó szerint el kell küldeni a p*csába, rosszabb esetben az anyjába, hogy leszokjon rólad, a családodról. Bosszúból saját javára torzítja el a történteket, úgy meséli el a többi lakónak, hogy mekkora bunkók vagytok.

  Vonaton, vagy távolsági buszon a pofátlan végigdöglik az üléseken, mert fáradt szegény és aludni akar. Némelyikük megtetézi azzal, hogy még a cipőjét, zokniját is leveszi.

  Folytatás...

  Vakegérke 4 hónapja 22

 • Kellemetlen ember 10 - A gusztustalan

  Keményen sorolom ismertetőjeleit, de tény, hogy egyetlen gusztustalan ember se rendelkezik mindegyikkel.

  Bárhol, bármilyen körülmények közt vakargatja az ágyékát, fenekét, böfög, szellent. Orrában, fülében turkál, harákol, köpköd. Egyáltalán nem érdekli, hogy ki látja, hallja tevékenységét. Étkezés közben két pofára zabál, szürcsöl, csámcsog. Ha végzett, tátott szájjal piszkálja ki sárga fogai közül az ételmaradékot piszkos körmeivel.
  Külseje züllött benyomást kelt, ami nem csoda, hiszen a ruhája gyűrött, az inge, vagy pólója koszos, ahogy a cipője is.
  Fogat nem mos, áporodott szájszaga van. Egyébként is bűzlik az egész ember, hiszen se alsóneműt, se zoknit nem cserél, legfeljebb hetente.

  Én ebbe a kategóriába sorolom a trágárokat is.
  Kötőszavuk a b*szdmeg, társalgásukban sűrűn hangzik el a qrva anyád. Előzőt még elviselem, de mivel az utóbbi sért, így az ilyen embert rögtön az első kiszólása után csendre intem és közlöm vele, hogy nem érdekel, hogy kivel hogyan beszél, de ha hozzám szól, kíméljen meg ettől, vagy inkább ne is szóljon hozzám. Tapasztalataim szerint ez bejön, ha érek neki annyit, leszokik róla, bár eleinte egy-két "kurv..." kiszalad a száján, aztán jön a "bocs", "elnézést", "nehari" és szelíden folytatja mondanivalóját.

  Folytatás...

  Vakegérke 4 hónapja 40

 • Kellemetlen ember 9 - A részeg

  Na, vele már biztos mindenki találkozott.

  A magyar három okból iszik: bánatában, örömében, no meg csak úgy, mert olyan kedve van.

  A bárgyú bámul maga elé, azt se tudja hol van, mi történik vele. Összefüggéstelen hangtömegek hagyják el a száját, nem igényel társaságot, de ha a közelében vagy, azonnal rád csimpaszkodik. Mivel hallgatósága van, már viszonylag érthetően panaszolja el, hogy ő egy lecsúszott egzisztencia, gyerek korában verték, felnőtt korában elnyomták, a felesége csalja, a barátai elhagyták, mások bűne, hogy ott tart, ahol.
  Mivel rád borult, jobb, ha valahogy kimászol alóla és menekülsz, mielőtt lehány.
  A sírós cirka ugyanaz, csak bővebben kifejti sanyarú sorsát, miközben igazi könnyek peregnek a szeméből. Mindegy, hogy kinek, de panaszkodnia kell. Amilyen bolond vagyok, még sajnálom is, de tudom, hogy menekülni kell, mielőtt rosszul lesz.

  A vidámnak cudar jókedve van. Széles jókedvében mindenki haver, még az sem zavarja, ha elutasítják közeledését. Biztos talál valakit, akivel együtt vernyákolhat a bús magyar éjszakában, miután kidobták őket a kocsmából.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 52

 • Survivor 4

  24-én indul a sorozat az RTL Klubon, színhely a Fülöp-szigetek. A túlélők viadala Istenes Bence műsorvezetővel minden hétköznap 19:00 órától lesz látható az RTL Klubon.
  Hivatalos oldal

  A díjazás nem túl bőkezű. 20 milliót kap a győztes, pedig sokkal gyötrelmesebb időszakot fog átélni, mint a novemberben induló NyalóVilág győztese, aki 36 milliót fog kaszálni.

  Nagyon nem szeretném, ha a topic nem arról szólna, ami a lényege.
  Sokkal mélyebb, értékesebb tartalmat szánok ennek a topicnak, mint azt, hogy lebecsüljük egymást a különböző vélemények miatt, avagy beszédüljenek ide olyanok, akik nem tudnak mást, mint megszólni azokat, akik nézik a műsort.
  Szépen kérek mindenkit, hogy ne rongálja a topicot trágársággal, gátlástalan beszólásokkal, visszataszító képekkel.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 458

 • Kellemetlen ember 8 - A nyugger

  Előző írásom topikjában szóba került. Kemény téma, kicsit félek is tőle, de úgy döntöttem, nem kerülgetem a forró kását.

  Először is tisztázzuk. A nyugdíjas tisztességben megőszült polgár, becsületes, türelmes, jóindulatú. Azonban ennek a korosztálynak van egy elenyésző létszámú rétege, amely szégyent hoz rájuk, ők a nyuggerek.

  A nyugdíjas a család szerves része, hasznos tagja. Ha kell, unokázik, ha kell, takarít, ha kell, krumplit pucol, hogy megkönnyítse apu és anyu dolgát. Az unokájával legózik, tologatja a kisautót a padlón, építi a kártyavárat, mesél neki a múltról, beleszőve olyan információkat, amelyeket talán az iskolában sem tanítanak. Nem véletlen, hogy a nyugdíjas-unoka kötelék általában nagyon erős.
  A nyugger rendszerint egyedül él, mert szinte senki sem képes elviselni. Ha családban él, megkeseríti az életüket. Szapulja a menyét vagy a vejét, saját gyerekét se kíméli. Az unoka zavarja, mert ugye pihenésre van szüksége, de az a büdös kölök megbolygatja a nyugalmát. A kaja túl sós, a tea nem elég édes, az ágy nem elég puha neki, a tévé túl hangos, vagy ha ő nézi, túl halk. Este átkozódva fekszik le, nagyon sajnálja magát, mert neki egy ilyen család jutott.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 94

 • Kellemetlen ember 7 - Hármat egy csapásra

  Nem mese lesz, csak három típusról fogok beszélni egy szuszra.

  1. A szádba beszél. Nem túl sűrű emberfajta, de létezik.
  Általában bőbeszédű, mondandóját azzal nyomatékosítja, hogy közvetlen eléd áll, az orrotok szinte összeér. Ha hátrébb lépsz, nem veszi a lapot, követ, ha kell, akár a falig, ahol már nem tudsz hátrálni.
  A szép szóból nem ért. Hiába mondod neki, hogy ne közelítsen, lepereg róla.
  Ha a mellkasa elé teszed a kezed, hogy ne közelítsen, félresöpri és már megint közvetlen előtted van.
  Volt "szerencsém" hozzá. Csak úgy tudtam leszoktatni a gusztustalanságról, hogy miközben a mellkasa elé tettem a kezem, jó hangosan közöltem vele, hogy onnan is hallom, hogy mit mond, valamint céloztam áporodott szájszagára. Utolsó érvként azt mondtam neki, hogy hiába akar velem csókolózni, erre csak a feleségemmel vagyok hajlandó.
  Megértette. Szinte sajnáltam, amikor önmagát megerőszakolva normális távolságban maradt, amikor velem beszélt.

  2. A fröcsögős.
  Mikor beszél, fröcsög a szájából a nyála. Kimondottan gusztustalan, pláne, ha az előző típushoz tartozik. Lehet, hogy okosakat mond, mégse figyel rá az ember, inkább azon töpreng, hogy szabaduljon ebből a kínos helyzetből. Isten csapása, ha egy sofőr ilyen kísérőt kap, mert muszáj kommunikálni vele.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 52

 • Kellemetlen ember 6 - A kölcsönkéregetős

  A becsületesekkel nem foglalkozom, a többinek két fajtája van.

  1. A jobbik fajta.

  Általában pénzt kunyerál, de rendben megadja fizetésnél. Idáig rendben is lenne, csakhogy a következő fizetés előtt egy-két héttel már megint kunyerál, amit fizetéskor szintúgy megad. Némi kérdezősködés után kiderül, hogy nem te vagy az egyetlen, akit fej, egy népesebb cégnél akár kétszeres pénzzel is gazdálkodik, mint amennyi a fizetése. Lehet, hogy tervszerű a kölcsönkérési időbeosztása, amit tőlem kunyerál, azzal törleszti valaki másnak az adósságát.
  Volt egy ilyen manus a "cumigyárban". Kiderült, hogy olyan madarat is talált, aki sajnálta, hogy kunyerálnia kell, így mivel megengedhette magának, nem kérte vissza a pénzét.
  - Őrült vagy, - mondtam neki, - ezt mióta csinálod?
  - Három hónapja.
  Az bizony 30 ezer Forint volt, mert "barátunk" mindenkitől tízezret kunyerált, ez 2010-ben volt.
  Eljöve az újabb kunyerálás. A fenti információk birtokában mindent a szemére vetettem, valamint közöltem vele, hogy illenék megadni a kollégának a 30 ezer Forintját. Becsületére legyen mondva, megadta. Rólam leszokott, tudta, hogy tőlem többé egy fillért se kap.
  Olyan munkatársam is volt, aki rendszeresen hozzám járt csavarhúzóért, mert arra volt szüksége a munkájához. Adtam neki egyszer, kétszer, sokszor, aztán eluntam.
  - Kérj mástól, nem adom oda.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 48

 • Kellemetlen ember 5 - Akin nem lehet segíteni

  Kedveled, netán szereted, ami kölcsönös is lehet akár, így hozzád fordul segítségért. Időt, (esetleg pénzt,) energiát pazarolsz rá, mindhiába.

  Első példa.
  Elcipel ruhát vásárolni, mert bízik benned, bízik az ízlésedben. Ülsz a próbafülke előtt. Kijön. Na, milyen? Válaszod őszinte, nagyon jó. Itt még nincs vége, új és újabb ruhában jön ki, te pedig őszintén elmondod, hogy melyik tetszik neked a legjobban. Még lélegzetet sincs időd venni, máris szapulja, de arra a kérdésre, hogy neki melyik tetszik, nincs válasz.
  - Inkább menjünk máshova. - Mondja, te pedig megadóan mész vele.
  Könnyen kitalálható, megismétlődik minden.
  - Inkább menjünk máshova. - Mondja, te pedig fújsz egy nagyot, és mivel nem akarod megbántani, hirtelen kitalálod, hogy halaszthatatlan dolgod van és lelépsz.

  Második példa, ez már pénzbe is kerül.
  Az illetőnek albérlet kéne, de hiába keres, nem megy, nem tudja, hogy miként válasszon, mert ugye vannak igényei, így kompromisszumra nem képes.
  Keresgéled a megfelelő albérletet, saját költségen telefonálsz orrba-szájba, mondod, vagy ha nincs elérhető közelségben, küldözgeted neki a címeket, elérhetőségeket. Mivel egyedül gyámoltalan, elmész vele nem egy, nem két ingatlant megnézni. Végül találtok egy nagyon szuper albérletet a segítségeddel, a tulaj ráadásul közölte, hogy egyetlen jelöltek vagytok egyelőre, várja a visszajelzést.

  Folytatás...

  Vakegérke 5 hónapja 45

 • Kellemetlen ember 4 - A simlis

  Két apró történet a jellemzésére, melyeknek nincs befejezése, gondolja tovább, ítélkezzen, aki úgy akarja.
  A helyszín egy munkahely, a közös szereplő egy középvezető.

  1. A beosztott.
  A középvezető kiad a beosztottnak egy munkát, a végrehajtás módját, mikéntjét írásban is elé tárja, majd a dolgozó dossziéjába teszi. A határidő lejárt, a középvezető számon kéri a beosztotton a munkát. Hát az bizony nincs kész, mert azt se tudja, hogy miről van szó, így a hogyanról és mikéntről pláne nem tud.
  A középvezető elmegy, a beosztottnak meg első dolga a főnökhöz rohanni, ahol panaszt tesz. Lehordja a középvezetőt mindenféle szemétnek, aki olyan munkákat kér rajta számon, amiket soha nem bízott rá.
  Kár, hogy ezt a középvezető meghallja. Bemegy az irodába, ahol a beosztott hóna alól kihúzva a dossziét kiveszi belőle a perdöntő bizonyítékot, azt a bizonyos papírt, és az asztalra teszi.

  2. A főnök.
  A középvezető előadja a főnöknek jövőbeni terveit, a beosztottakkal kapcsolatos negatívumokat, pozitívumokat. A segítségét kéri, mivel a csapat a vezetőség ellen ágál. Azt gondolja, hogy összeröffenti őket, egyezzenek meg, mert ki akar maradni a postásszerepből.
  Az összeröffentéskor azokat a negatívumokat, amit a csapatról mondott, a főnök még véletlenül se említi, csak a pozitívumokról beszél, a középvezető terveit pedig sajátjaként adja elő.

  Folytatás...

  Vakegérke 6 hónapja 18

 • Kellemetlen ember 3 - Mindenbe belepofázik

  Ha valamit szerelsz, kötelességének érzi, hogy kioktasson. Azt nem úgy kell, csakis az ő módszere az egyedül üdvözítő. Ha kezet mosol, muszáj szólnia, hogy nem jó szappant használsz, a törölköződ meg nem jól szívja a vizet. Ha kávét iszol, hosszasan fejtegeti, hogy miért nem jó, hogy annyi cukrot tettél bele, amennyit. Ha a szendvicsedet majszolod, kárhoztatja a kalóriákat, vagy igyekszik meggyőzni, hogy táplálóbban kéne étkezned. És így tovább, és így tovább.

  Vonzzák a beszélgetők. Neki muszáj bekapcsolódnia, akár intim kérdéseket feltenni, esetleg kioktatni a beszélgetőket, hogy amiről beszélnek, az nem is úgy van.

  Ha szomszéd az illető, valóságos átok. Biztos, hogy akkor jön ki a lakásából, amikor távozni készülsz, vagy éppen érkezel valahonnan. Valamit elkezd és csak mondja, csak mondja. Ha belépsz az ajtódon, még arra is képes, hogy a lábát a küszöbödre tegye, nehogy be tudd csukni előtte az ajtót, ha távozóban vagy, megragadja a karod, nehogy ott tudd hagyni, mert neki feltétlenül muszáj elmondania azt, amit elkezdett.
  Ha le akarod állítani, csak durván lehet. Rá kell ordítani, hogy elég, még durvábban kuss. Ebből ért, de csak addig, míg legközelebb nem találkoztok, hiszen nem haragtartó.

  Folytatás...

  Vakegérke 6 hónapja 38

 • Kellemetlen ember 2 - A fillérb*szó

  Igazából ártalmatlan, de nagyon bosszantó tud lenni. Most egy konkrét munkahelyi példáról mesélek, de bőven vannak ilyen emberek. Ugyan nem mai történet, mégis jelenidőben mesélek.

  Mindegy, miről van szó, ha szüksége van rá, a legolcsóbbat keresi. Ruházata a turkálóból származik, vagy olcsó kínai gagyi. Mint Pató Pál úr, úgy siránkozik, ha lefoszlik róla a cipő, de ne adj Isten, hogy vegyen egy normálisat.
  Neki megfelel az a szappan is, amit a cég ad, mert nem kell érte pénzt adni. Ami a borotválkozást illeti, kifinomult módszere van. Birtokol egy ki tudja hány éves borotvapamacsot, amin már alig van "szőr", ezzel kavar habot az ingyenes szappanon, aztán jöhet a pengés borotva, mert ő aztán nem ad pénzt eldobhatóért. Arcszesze a lehető legolcsóbb, mondjuk Barbon, de nem pazarolja. Befogja az üveg száját, aztán megdönti, és ami az ujja hegyén megtapad, gondosan szétkeni az arcán. Még az is lehet, hogy pazarlóan megismétli az aktust.

  Folytatás...

  Vakegérke 6 hónapja 45

 • Kellemetlen ember 1 - Soha nincs semmije

  Sorozatnak szánom. Ha lesz érdeklődés, lesz új és még újabb figura.
  Idős lévén találkoztam egynéhány egyeddel. Sokaknak bizonyára ismerősök, ha pedig nem, előbb, vagy utóbb találkoznak velük. Ha mégsem, tekintsék szerencséjüknek.

  Oviban még talán nem, de a suliban biztos felbukkan. Bármire szükség van, az bizony nincs neki. Legyen az vonalzó, körző, bármi egyéb. Kiemelten utalnék a tízóraira.
  Ami azt illeti, szerény, kedves figura. Aki lerázza, megszabadul tőle, de mindig talál valakit, aki kisegíti, így belerögzül az agyába, hogy nyugodtan lébecolhat, van elég balek.

  Felnőtt korban teljesedik ki.
  Ugyan először még kér, de aki ad neki, az számíthat rá, hogy elkanászodik. Pár alkalom után veszi a bátorságot, szakít az áldozat szendvicséből, belenyúl a cigis dobozába. Teszi ezt alázatos mosollyal, hiszen tudja, hogy csakis így maradhat talpon, csakis így érezheti áldozata azt, hogy ő csak egy szerencsétlen, akin segíteni kell. A szerszámkészlet sincs biztonságban, gátlástalanul használja, bár tény, hogy a használt eszközt megtisztítva rakja a helyére, ezzel biztosítva, hogy legközelebb is megtehesse azt, aminek a tulaj nem igazán örül.

  Igazából nincs más gyógyszer ellene, el kell hajtani a bánatos faxba.

  Vakegérke 6 hónapja 74

 • Ragaszkodás, szeretet

  Kommentár nélkül.

  Vakegérke 6 hónapja 5

 • Biztos ezt kérte?

  Anyu, úgy érzem, megjött. Tudsz adni valamit?

  Persze, hogy tud. Görcsoldót.
  Elképzelem, hogy miután bevette, megkönnyebbülten ül a csaj, miközben átázik a bugyija. Alatta a szék trutyis lesz, de hát nem ez a lényeg a reklám szerint.

  Egy intim betéttel jobban járt volna. No meg a takarító néni is. :)

  Vakegérke 9 hónapja 13

 • A rettegés foka

  Nem, nem a filmről van szó, hanem a kínai üveghídról. Jót nevetek, ahogy nézem az emberi reakciókat, de ha ott lennék, tériszonyos lévén hamar megtanulnék sikítani, no meg elöl sárga, hátul barna lenne a nadrágom.

  Vakegérke 10 hónapja 55

 • Nem azt látom, amit mutatni akarnak

  Íme egy reklám:

  Mit láttok? Egy áruházlánc reklámját.

  Én egészen mást.
  A manus próbálkozik, kérdez, a nő kijelent, vitának helye nincs. Nem, nem akarom a nőt gyalázni, megteszi, mert megteheti. Inkább a manust minősítem. Nem más, mint egy idomított papucs.

  No de van ennél idomítottabb papucs is:

  A nő ül a kanapén, élete párjának valami dolga van a mosogatónál. Vajon mi lehet? Biztos valami házi feladat. Mivel a nő még arra is lusta, hogy megtegyen három lépést a szekrényig, provokatív módon megkérdi a manust, hogy "hoznál egy kis csokit?" Szerintem ez gúnynak is beillik, hiszen jól tudja, a manus azonnal ugrani fog, hogy úrnője parancsát teljesítse.

  Ezek nem férfiak, ezek idomított papucsok. Érdekes lenne arról is értekezni, hogy az ilyenek fia vajon ezt tekinti követendő példának, vagy inkább ellentétes hatással van rá. Ha szerencséje van, talál olyan férfit a környezetében, akire felnézhet.

  Vakegérke 1 éve 69

 • Celeb vagyok, ments ki innen 5

  Első kukkra eléggé fura társaság megy a dzsungelbe, főleg, hogy ha igaz a hír, hogy Cicciolina is köztük lesz.
  A cikk szerint ennek a kivénhedt pornósnak Olaszországban százezer euró (erős harmincmillió Forint) adótartozása van. Vajon mennyi lehet a "tiszteletdíja" a játékban, ha ráharap az ajánlatra?

  A fenti sorokat korábban írtam, immáron egyértelmű a szereplők kiléte.
  ÉNB Alexa, Anger Zsolt, Cicciolina, Herczeg Zoltán, Kabát Péter, Köllő Babett, Lukács Mikike, Pintér Tibor, Pumped Gabo, Survivor Klaudia, Tóth Andi és Wossala Rozina.

  A műsorvezetők Kiss Ramóna és Puskás Peti.

  A játék két napja elkezdődött, valahogy átsiklott a figyelmem fölötte, de nem túl nagy a veszteség.

  Az adást az RTL Klub közvetíti, 18:55-kor kezdődik, az ismétlés másnap 14:15-kor nézhető, de ezek az időpontok változóak.
  Az adásokat utólag itt lehet megnézni.

  No, kidumáljuk ezt a sorozatot is? :)

  A szokásos szöveg:

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 195

 • Ázsia Expressz – A sárkány útja

  Én inkább a Sóhajok útjának nevezném, hiszen hét párosnak kell ötezer kilométert megtennie "gyalog" Vietnamtól Laoszon és Kambodzsán át Thaiföldig, napi egyetlen Dollár apanázzsal. Ez az összeg nem használható utazás, szállás céljából.
  Embert próbáló, kitartást igénylő, gyötrelmes feladat.

  A párosok:
  Ambrus AttilaBerki Krisztián
  Pallavicini ZitaCseke Katinka
  Muri EnikőFésűs Nelly

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 351

 • Afro emlék

  Ma láttam egy nőt, akinek afro fonott frizurája volt. Elismerően hümmögtem, határozottan jól állt neki, bár a bőre színe nem stimmelt. Egy kedves emléket élesztett fel bennem.

  Mikor kórháznál dolgoztam, a hallon keresztül vitt az utam. Megláttam egy csöpp kislányt, aki háttal állt, cirka ilyen volt a haja. Adtam egy barackot a buksijára, mire odafordult. Egy klasszikus csokoládébarna arc nézett rám csodálkozva. Mosolyogva megsimogattam az arcát és mentem dolgomra.

  Dolgom végeztével ismét a hallon keresztül vezetett az utam. A kislány már nem állt ott. Épp szemben jött egy nő, aki a karján hozta. Mikor a kislány meglátott, izgatottan mondott valamit a nőnek, közben ficánkolt a karjában. A nő letette, mire a csöppség hozzám szaladt. Leguggoltam, elemi erővel robbant kitárt karjaim közé, majdnem fellökött. Karját a nyakamba fonta, én megöleltem, jó volt egy pillanatig átélni a kislány szeretetét, de szólított a kötelesség. Adtam neki két puszit, aztán kibontakozva öleléséből, mentem a dolgomra. Pár lépés után visszafordultam, és pápát intettem neki. Arcán örömöt láttam, és ez bearanyozta a napomat.

  Az ilyen percekért érdemes élni.

  Vakegérke 1 éve 5

 • Sárgabarack

  A Spar-ban bóklásztam, épp vöröshagymát válogattam, amikor egy idős hölgy szavaira felfigyeltem. Maga elé mormogott, ez idős korban általános jelenség. Mondandójának lényege az volt, hogy a dobozolt sárgabarack 600 Forint, nem engedheti meg magának, pedig szereti.
  Köszöntem neki és felajánlottam, hogy készséggel kifizetem helyette a sárgabarackot. Zavarba jött, veszettül tiltakozott, hogy ugye nem azért mondta, meg persze nem nekem szánta mondandóját.
  Rajtam volt a sor a zavarba esésre, és szinte mentegetőzve mondtam neki, hogy én csak segíteni akartam. Hogy mentsem a helyzetet, felajánlottam, hogy vegyük meg közösen.
  Nyertem. A hölgy arca kivirult, segítőkészségemet méltatva egyetértően bólogatott. Belekotorva a zsebembe előhalásztam 300 Forintot és nyújtottam felé. Nem akarta előre elfogadni, de aztán engedett erőszakos lényemnek.
  Nagyon igyekeztem, hogy gyorsan végezzek a vásárlással. Meg akartam lépni, kell a görcsnek a sárgabarack, egyébként sem szeretem.
  Nem sikerült. A hölgy gyorsabb volt, már várt a pultnál, ahol a kosarakból ki lehet pakolni a megvásárolt ezt, meg azt. Még nejlonzacsit is hozott, hogy ne legyen gond az osztozás. Feltépte a műanyag doboz fedelét, és kezdte átpakolni a sárgabarackot a nejlonzacsiba. Majdnem közelharcot vívtunk. Elég lesz, de nem, ne tessék már többet tenni... A lényeg az, hogy szemre többet vitt haza, mint én.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 10

 • Hétköznapi hősiesség

  Azzal kezdem, hogy tériszonyom van. Ha fellépek egy sámlira, az nem gond, ha fellépek egy székre, bizonytalanná válok, magasabb alkalmatosságon, helyen elfog a rettegés. Aki átélte, az tudja, hogy miről beszélek.
  Megesett, hogy egy baráti házaspárnál voltunk látogatóban, akik épp befejezték az építkezést. Mikor a padlásra invitáltak, hogy azt is megmutassák, én is felmentem, de sejtettem, hogy nem lesz jó buli. Ugyanis a lépcső egyik felén ugyan fal volt, a másik felén viszont egy jó nagy semmi. Felfelé nem is volt gond, de lefelé szégyenszemre ülve jöttem, lépcsőről lépcsőre.

  No de hol marad a hősiesség? Máris mondom. :)

  Az első eset kamasz koromban volt.
  Akkoriban a Népligetben tartottak Építők Napja ünnepséget. Volt ott minden, mint egy búcsúban, még körhinta is. Baráti társasággal mentem, jól éreztem magam. Egész addig, míg a nagy szerelmem ki nem találta, hogy körhintázni akar. Alapjában véve ez nem lett volna baj, csak ragaszkodott hozzá, hogy én is üljek fel, méghozzá az előtte lévő székbe. Utóbbi kívánságát ugyan nem értettem, de a szerelem vak, nem éreztem meg a veszélyt.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 17

 • Egy csóró eb produkciója

  No nézzük. Kattints a képre.

  Akár humoros is lehetne, én nem tudok nevetni rajta.
  Ez a szerencsétlen valamikor rájött, hogy ezzel a mozgással ki tud kunyerálni az emberektől némi kaját. Nem jókedvében csinálja, korgó gyomra hajtja.

  Vakegérke 1 éve 18

 • A lomizás szépségei

  Frász tudja, hogy mikor vettem baráti áron két fotelt, talán tavaly nyár végén, vagy ősszel. A régi páros meg foglalta a helyet, ugyanis nem minden nap van lomtalanítás. Felkínáltam őket ajándékba kárpitosoknak, mondván a váz tökéletes. Épp hogy el nem küldtek a p*csába, mivel nem voltam hajlandó a műhelyükbe szállítani. No persze, az "újakat" 8 ezerért hozta haza a fuvaros, holott a két fotel 2 ezerbe került. Még én fizessek, hogy ajándékozhassak? Menjenek az anyjukba.

  Mit csináljak, mit csináljak a régi fotelekkel? Úgy döntöttem, szétszedem őket, és laponként viszem le a konténerbe. Ahogy azt Vakegérke elképzelte. Az egyik rögzítő csavar megforgott, sehogy nem tudtam lekínlódni róla az anyát. A másik fotellel már nem is kísérleteztem.

  Egy novemberi reggelen épp a szeméttároló ajtajában volt két manus, megkérdeztem tőlük, hogy ilyenkor mi van. Azt mondták, hogy a kukások csak (jó nagy) jatt fejében viszik el a foteleket. (Már megint csak menjenek az anyjukba.) No de ne aggódjak, 1-2 hét múlva lomtalanítás, akkor megszabadulhatok tőlük. Azóta sem tudom, hogy ezt jó szívvel mondták, vagy hülyítettek. A levélládában mindig ott az értesítő, ha "akció" van, de ilyent hiába vártam. Idáig.

  Folytatás...

  Vakegérke 1 éve 18

 • Survivor 3

  Két évad készült magyar szereplőkkel, még 2003 körül. Itt a harmadik, január 31-ig lehet jelentkezni játékosnak.

  Rátermett, kalandvágyó nőknek és férfiaknak nomád körülmények között kell kitartani a végsőkig egy egzotikus, szinte érintetlen trópusi szigeten. Küzdelmüket számtalan kihívás – fizikai és taktikai egyaránt - könnyíti vagy épp nehezíti, egészen az utolsó összecsapásig, amely során kiderül ki az igazi túlélő, vagyis a győztes.
  Ennek persze két óriási tétje is van, a túlélés, valamint a 20 millió forintos nyeremény.
  Forrás és hivatalos oldal.

  Ezt is jól kitárgyaljuk. :-)

  Már tuti, hogy 28-án indul a viháncolás. Megtekinthetők a játékosok, mi több, itt részletesebben.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 726

 • NyalóVilág: a kilencedik kolonc - VV9 - ValóVilág 9

  Folytatódik a sorozat.

  Naná, hogy kitárgyaljuk.

  No, másfél év után megmozdult valami. Aki jelentkezni akar, itt megteheti.
  A fődíj immáron 36 millió Forint.

  A műsorvezetők Nádai (VV) Anikó és Puskás Peti lesznek.

  2018, szeptember: A legfrissebb Információ szerint novemberben indul a banzáj, bár pontos dátum még nincs.

  Kéne már (legalább) egy PH!-s a játékba, hogy legyen kinek drukkolni. :)

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 2956

 • 65

  Időnként számvetést készítek. Egyre ritkábban. A gyerekek már rég kirepültek, feleségem magamra hagyott, egyedül vagyok. Már elmúltak azok az idők, amikor újév alkalmával eltöprengtem a múlton, elterveztem a jövőt. Már nem érdekel, hogy milyen nap van, mennyi az idő, nincsenek hétköznapi kötelezettségeim.

  Öt éve vagyok nyugdíjas, és eljött az idő, amikor már nem kell fizetnem, ha országon belül utazni akarok. Van még két darab BKV jegyem, elteszem emlékbe.

  Ki itt a legvénebb?
  Meglepne, ha aktívként nem én lennék, bár vannak olyan fórumtársak, akik a korosztályomba tartoznak. Jól érzem magam köztetek, és addig maradok, míg az egészségem, és az Úr engedi.

  Vettem egy üveg Metaxát, meg egy Troya szivart. Nem tudom, hogy jól választottam-e, nincs nagy rutinom a pia, szivar kiválasztásában. Tény, hogy kinyitom az üveget, öntök a konyakból egy gusztusos pohárkába, magamba locsolom, aztán hátradőlök, és rápöfékelek a szivarra. Nézem a bodorodó füstöt, és eltöprengek múlton, jelenen.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 81

 • Neveletlenség

  Zötyög a busz. Unottan bámészkodó emberek, egy kismama babakocsival, amelyben egy apróság gügyög. A nő megnyomja a leszállást jelző gombot, aztán ráförmed a közelében álló srácra.
  - Vigye le a babakocsit!
  Reakció nincs, így a nő magából kikelve szinte sikít.
  - Magához beszélek! Vigye le a babakocsit!
  Már van reakció. A srác a nő felé fordul, és röviden csak ennyit mond.
  - Nem viszem.
  Több se kell az unatkozó utasoknak, elkezdik szapulni a srácot. A busz közben a megállóhoz ér, az ajtaja kinyílik, és egy önkéntes leviszi a babakocsit. A nő is leszáll, meg sem köszöni a segítséget, csak rámarkol a babakocsi fogantyújára, és elvonul. Az önkéntes visszatér, és szemrehányóan néz a srácra, aki nem reagál az őt ért verbális sérelmekre.

  A velem szemben ülő középkorú nő nekem címzett egy mondatot.
  - Most mondja, milyen neveletlen fiatalok vannak...
  Nem kellett volna mondanom semmit, de nem bírtam ki. Felhívtam a nő figyelmét arra, hogy a kismama nem kért, hanem parancsolt, és...
  Ez egy ráförmedős nap volt. A nő rám meredt, és ítélkezett.
  - Tudhattam volna! Hosszú a haja, maga se különb!

  Ennyi a történet. Az biztos, hogy valaki neveletlen volt...

  Vakegérke 2 éve 122

 • A szarka és a gaz

  Szeretem az állatokat, no meg a növényeket is.

  Állatot tartottam. Nem egy, nem két papagáj, egérke múlt ki nálam végelgyengülésben. Kaptak tisztességes temetést, béke poraikra. Mivel még magammal sem vagyok képes kielégítően törődni, már nincs a lakásomban semmilyen állatka, amely hangot ad. Kivétel azért akad, ha betéved egy légy, darázs, egyszer még imádkozó sáska is tiszteletét tette nálam. Az ilyenekre poharat borítok, alácsúsztatok egy kartonlapot, kiviszem az erkélyre, és jó utat kívánva szabadon engedem őket.

  Növényeket nem tartottam, most is csak egy örökzöld van az erkélyládában. Még a feleségem ültette, csak ezért gondozom. Nemes egyszerűséggel gaznak hívom.

  Történt a múlt héten, hogy az egyik reggelen egy szarka röppent az erkély korlátjára. Határozottan szép madár.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 62

 • Haza csak egy van

  Anno egy kollégám büszkén mondta, hogy a nővére szigorúan fogja a gyereket. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nővére Svédországban élt, élettársát már ott ismerte meg.
  No, szóval valamit rosszalkodott a gyerek, mire az anyja nyakon vágta, és a következő kijelentésre ragadtatta magát.
  - Te nem leszel olyan hülye, mint ezek a svédek.
  Kollégám látta érzelmemet az arcomon, és addig macerált, provokált, amíg hangot is adtam neki. Elmondtam, hogy szerintem barbár dolog a kenyeret adó kézbe harapni, és lehülyézni azokat, akik a könnyű élet lehetőségét megadták neki.
  Kollégám puffogva mondta, hogy a nővére magyar...
  Itt közbevágtam, és feltettem a kérdést: akkor miért nem Magyarországon él?
  Jött a sablonduma. Sokkal jobb dolga van, már ezért érdemes volt kimenni.

  - o -

  A hír.
  Hírül adta az M1 TV, hogy Svédországból vissza akarnak települni a magyarok. Hogy ez százalékos arányban, vagy számszerűen mit jelent, arról nem volt szó. Vissza akarnak jönni dolgozni, tanulni, nyugdíjasnak, kortól függően.

  Az ok.
  A svédek elkényeztetik a migránsokat, így kevesebb pénz jut nekik.

  Folytatás...

  Vakegérke 2 éve 126

 • Farm

  Bár a NyalóVilág 8 meg lett ígérve, nem lett belőle semmi. Kapunk helyette mást.

  Való Világ 8 helyett egy farmot mutat az RTL Klub

  Jó poénnak tűnik, és ha lesz kivel, ezt is kidumáljuk. A sorozat indulásáig igyekszem összeszedni, közzé tenni a híreket, történéseket.

  Hivatalos oldal
  Rajta, kalandvágyók, már lehet játékosnak jelentkezni. A fődíj 20.000.000, azaz húszmillió Forint.

  2016.02.16.
  "Aki eddig nem vágta bele a fejszéjét a jelentkezésbe, már ne is tegye, a Nagy Farmerkeresésnek ez a szakasza ugyanis véget ért. Tavasszal végre kiderül, kik költözhetnek be a múltszázad eleji tanyára, hogy a felmenőikhez hasonlóan közelebb kerüljenek a természethez és persze a 20 millió forintnyi nyereményhez".
  Forrás

  Folytatás...

  Vakegérke 3 éve 2217

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.