Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53115) mind_against


mind_against
tag

Sziasztok!

Körülbelül 3 hónapja vettem egy TP-Link TL-WR1043N Routert itthonra, egy rendszergazda ismerősöm ajánlásából, aki szerint egy sikeres, befutott modell. Oké.
10 emeletes panelben lakom, DIGINET 100, 100/100 Mbit/s netem van.

Nekem UTP kábelen jön az asztali gépbe a net, így semmi gondom nincs vele, egyedül talán a seed mintha gyengébb lenne. Viszont rajtam kívül még ketten használnak a lakásban 1-1 mobil telefont és 1-1 laptopot wifin keresztül. A panasz, hogy amióta meg van az új router, a wifi jelerősség a routertől távolodva csökken, a kapcsolat instabil, akadozik, le kell kapcsolódni és vissza, hogy betöltsön oldalakat, képeket vagy bármit, alapvető dolgokra gondolok, mint böngészés, messenger, facebook.
Előtte egy TP-Link TL-WR741ND volt használatban 4-5 évig, amivel nem volt semmi probléma, a fent említettekből egyik sem fordult elő egyszer sem.
Van nekem is egy laptopom, amivel torrent letöltéssel teszteltem és ahogyan távolodom, a jel és a sávszélesség csökken, amint visszajövök felerősödik a normálisra. A router itt van a gépem mellett, a lakás legszélén, ahol a korábbi router is volt. Egy vasbeton fal választja el a készülékeket, de ez az előző routerrel nem okozott gondot. Telepítettem az InSSIDer-t, ami az alábbiakat mutatja jelenleg, mert csatornát váltottam kb. 1 hónappal ezelőtt egy sokkal forgalmasabbról, a 11-esről, ahol 8-10 másik hálózattal voltam együtt, de a problémák ugyanúgy fentmaradtak:

Mi lehet a megoldás? Mit lenne még érdemes kipróbálnom? Ismétlem, a kisebb teljesítményű, régi routerrel nem voltak ilyen gondok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.