Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47001) MasterDeeJay válasza Crias (#46999) üzenetére

Hát én azt a HVG-s cikket nem venném nagyon komolyan.

Rendszergazda fiók jelszavazása rendben. De alapból nem ér sokat, ha valaki fel akarja törni az amúgy is megteszi. Sokszor csináltam én is ilyet, neten rengeteg leírás van rá pár perc az egész. Inkább csak más átlagos felhasználó ellen véd.
Erős jelszó ugyan így, aki akarja megkerüli.
Elvileg a gépet be lehet távolról kapcsolni arra jó védelem a bios jelszó, de erre ott a router amin be kellene engedni hogy ilyet lehessen egyáltanán.
Na jó nem megyek végig, komolytalan az egész cikk.

Van jópár gépem ami nincs frissítve több éve, van pár amin 2006-os telepítésű XP van.
Tisztán felhasználói odafigyeléssel akár egy SP0-al is el lehet lenni vírusirtó nélkül rendszergazda jogokkal 6-os explorerrel de csak akkor ha tudja a felhasználó hogy mit csinál.
Tehát csak azon múlik hogy mit raksz a gépre és mit nyitsz meg. Ugyanígy emaileknél is. Meg kell válogatni a látogatott weboldalakat. Közösségieket kerülni. Addblock chrome-al vagy ff-al megfelelő.

Rendszergazdai részről kell egy jó vírusírtó (MSE is megfelel) valamint néha le kell ellenőrizni hogy nem-e mászott minden szar a gépre. A felhasználónak meg nem adni rendszergazda jogot, hiszen főként az ő interakciója kell hogy rámenjen valami a gépre. Csak a rendszergazda telepítsen a gépre, még az egyszerűbb dolgoknál is kerülhet szemét a gépre. Gondolok itt pl: a java frissítésre ami egyből dobná rá a toolbarokat ha nem vesszük ki a pipát. Ismeretlen gépről vagy otthonról hozott pendriveot is csak rendszergazda engedélyel használni, volt rá eset hogy onnan jött be vírus. Aztán ott vannak a tört programok, keygen-ek, crackek, ott már eleve bukó a gép, nem kell mondanom mekkora kár lehet belőle.

Vintage Story PH szervere újra fut!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.