Hirdetés

Aktív témák

  • slimshady

    senior tag

    Helló mindenki!

    A helyzet: van egy notim benne egy 500 GB-os winyó C:\ és D:\ partícióval (illetve van egy 100 megás rendszer számára fenntartott partíció is).

    A C:\-n fut egy Windows 7 64 bit és van egy másik winyóm (amit usb-n keresztül tolok a notira, ennek a mérete 750 GB nincs még rajta semmi adatom, és úgy partícionálhatom a back up előtt ahogy a helyzet megkívánja) amire szeretném a C:\-t Windows-ostól átpakolni, úgy, hogy ha kiveszem azt a winyót amiről lementettem a C:\-t és beteszem azt amire mentettem, akkor ugyan úgy menjen tovább mint eddig, mintha misem történt volna, azaz bootoljon is be róla. Ezért gondolom a C:\ mellé át kéne vinni a 100 megás partíciót is vmi úton módon. A többi adatom a D:\-ről már manulálisan is át tudom copy-zni. Az mindegy, hogy egy lépésben megolható-e (azaz egyből lecopy-zza a rendszert), vagy előbb back up-ot (image-t) kell-e készítenem a rendszerről és utána recoverelnem. Sőt az nem is baj, ha marad későbbre egy back up-om

    Azt szeretném kérdezni, hogy ezt mivel is valósíthatnám meg és pontosan hogyan?

    Próbáltam már Acronis-t, a built in Windows Backu up-ot, Ghost-ot de valahogy sose akar működni.

    Acronis-sal nem lett boot-os a winyó.
    A Win Back Up valamiért szintén nem hajlandó jól megcsinálni pedig be van neki állítva, hogy a 100 megást is back up-olja a C:\ mellé.
    A Ghost-tal, ha Copy My Hard Drive opcióra kattintok akkor nem tudom megadni neki, hogy a C:\-vel egyszerre a 100 megást is vigye. Illetve, ha csak a C:\-t copyzom a külsőre és winyót cserélek nem működik.

    Ezek közül az app-ok közül melyikkel és hogyan tudnám megoldani ezt? Tudna nekem segíteni valaki step by step, hogy ez valóban is működjön. Illetve ha back up-ot kell készítenem akkor az melyik winyóra hova készítsem el illetve, hogy készítsem elő a 750-est amire a rendszert át akarom tolni (hány partíció legyen, legyen-e egyáltalán particiónálva...)?

    Előre is köszönöm a segítségeteket...

    üdv.: SlimShady

Aktív témák

Hirdetés