Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:34:24

LOGOUT.hu

Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6101) Shyciii válasza k0c2k4 (#6087) üzenetére


Shyciii
veterán

Baromi egyszerű, hogy miért kell root:

1. Teljes mentést lehet csinálni programonként. Miért jó? Mert ha befosik a teló, és wipe data-t kell nyomni, akkor nem csak a programokat tudod visszatölteni, hanem azok beállításait is.
2. Mert TWRP-vel lehet nandroid backupot csinálni, amivel a komplett rom lementhető, és nem kell mindent egyenként visszatelepíteni ha szervízből visszajön, vagy neked kell csinálni wipe data-t.
3. Mert így használható reklámblokkoló program, és nem bassza el a kijelző jelentős hányadát egy számomra érdektelen reklám.
4. Hogy kiírthatom a sok felesleges xart, amit a Samsung, vagy a szolgáltatók beletesznek, amikre soha semmilyen formában nincs szükségem, ellenben foglalják a helyet, memóriát, procit.
5. Custom rom telepíthető, ami sokkal jobban van optimalizálva, mint a gyári android, emellett sok olyan funkcióval is bír, ami szintén hiányzik a gyári megoldásból (lásd notificationbar-nál a kapcsolók, amit a Samsung ugyan belerakott, de nem konfigurálható, így nem sokat ér, vagy a %-os akksikijelzés, és így nem kell telepíteni külön programot, ami megintcsak fut a háttérben és foglalja a memóriát, procit pluszban...).
6. CPU governorok módosíthatóak, amivel növelhető a teljesítmény, de legfőképp az üzemidő jobb lehet, mint a gyári ondemand beállítással.

Így nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, de lehetne még sorolni...

(#6102) Shyciii válasza tomiii007 (#6096) üzenetére


Shyciii
veterán

Ha 2 komolyabb alkalmazás fut a háttérben, akkor a következő program indításakor már tisztogatni kell a rendszernek. Kisebb programoknál több is befér, de ott se számíts túl sokra...

[ Szerkesztve ]

(#6103) k850 válasza Keem1 (#6100) üzenetére


k850
addikt

Engem nem kell meggyőzni a root jelentőségéről, de egy átlag ember nem fog hiányt szenvedni enélkül.
Csak idegeskedik, hogy ő valamivel kevesebb. Ezért írtam, hogy használja nyugodtan rott nélkül, nem lesz semmivel sem rosszabb a készüléke. Amit felsoroltál alkalmazásokat, legtöbbje csak akkor fut, ha elindítottad. "AccuWeather, AllShare, élő háttérképek, összes "hub", Google+ (huszonegynéhány MB), hangvezérlő, samsung apps, samsung fiók, swype, összes "yahoo", ... Soroljam még, hogy miket töröltem?"
Ezek semennyi RAM-ot nem fogyasztanak, ha nincs rá szükséged. Szerintem sokról nem is tudod, hogy mire való! 24MB memóriát nyertél! :C Gratulálok. A Facebook vagy a legtöbb infantilis játék egymagában több.
Root nélkül is van mentés, rosszul tudod, a múltkori frissítés után minden megmaradt, még a játék állása is.
"de nálam csak az fusson, amit tényleg használok." ha, ha , ha :DD
Ha tudnád, hogy hány alkalmazás fut tudtod nélkül, még jelentéseket is küld, de mindegy légy annak tudatában, hogy te irányítod a dolgokat.
Még egyszer: root nagyon hasznos dolog, ha valaki többet akar kihozni, mint az átlag felhasználó, de fölösleges dolog ezzel terhelni az átlag felhasználót. Root nélkül is remekül lehet boldogulni az android világban. Nagyon valószínű, hogy így teszik szamár biztossá a rendszert a szolgáltatók, aki meg ért hozzá, az saját igényeire szabhatja, de ettől nem lesz jobb a készülék, maximum más. Ha olvasol más fórumot is, akkor tapasztalhatod, hogy a főzött romokkal van a legtöbb probléma. Már annyi önjelölt szakács van, hogy bugosabbnál-bugosabb szoftverekkel szenvednek. Természetesen minden tiszteletem az igazi profiknak, mert van ilyen is!

[ Szerkesztve ]

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6104) Keem1 válasza k850 (#6103) üzenetére


Keem1
addikt

Te indítottad el a felsorolást a haszontalan appok listájával, én csak folytattam. Ha nem haragszol, a hsz-ed dilettáns részein átugrottam, érdemben nem kívánom kommentálni, a paranoiát meg meghagyom neked :P. Hidd el, nem ez az első androidos telefonom.

"Ezek semennyi RAM-ot nem fogyasztanak, ha nincs rá szükséged."
Csak nézd meg a fenti képernyőmásolatokat, ott futkorásznak.

No de nem is offolom tovább a topikot, van enélkül is felesleges hozzászólás. :U

[ Szerkesztve ]

(#6105) Shyciii válasza k850 (#6103) üzenetére


Shyciii
veterán

Nah akkor én is had javítsak bele abba, amit írtál, mert több valótlanság is van benne.

Írtad, hogy mik azok amik csak akkor futnak amikor elindítjuk. Ez tévedés. Nekem az Accuweather, hub, google+ (főleg hogy már kell a play áruház értékeléséhez is...), yahoo finance "maguktól" elindultak, pedig soha sem használtam őket, pedig több fajta firmware-t is kipróbáltam már.
Szóval ezek igenis foglalnak ramot, és nem annyit, amennyi helyet foglalnak a belső tárolón ugyebár (ez is nagy tévedés szokott lenni...).
A 24MB-ba nem fér bele még a facebook sem? Ez megint nem igaz. Amit én használok facebook alkalmazást az 20-25MB között foglal...Persze nem az official appról van szó, de ugyebár nem is kötelező azt használni.
Azt állítod, hogy root nélkül is van mentés. Megnézem, hogy hogyan mented le az appokhoz tartozó beállításokat, játékmentéseket root nélkül...Ugyanis ezeket nem lehet menteni, csak root-al. Root nélkül csak magát a programot mented el, ami egyenlő a lófaxal, mert ugyis tudod telepíteni ezeket az apk-kat play-ből, vagy az sdcard-ról, tehát root nélkül lófax az a mentés.
A másik, ha valaki root-al rendelkezik, akkor nem csak tudja, hogy mik futhatnak a háttérben (igen, még a system processzeket is lehet látni), hanem meg is szabhatja, hogy mi fusson. Az más kérdés, hogy ha olyat fagyaszt le, vagy töröl, amire szükség van, akkor a legrosszabb esetben be sem bootol többet a teló, szal azaz állítás, hogy az fut a háttérben amit ő akar, annak van valóságalapja. Amúgy szerintem ő a user appokra gondolt, nem a system-re, vagyis nem mondott hülyeséget.
Aztán írod a jelentések küldését. A másik jópofa dolog a root-al, hogy vannak olyan appok, amik csak rootolt készüléken működnek, és szabályozható vele, hogy melyik app kommunikálhasson a neten, ergo a jelentések küldését meg tudod gátolni vele. Csak hogy tudd...

Úgyhogy mielőtt nekiállsz "kötekedni", előtte tájékozódj is, mielőtt hülyeségeket írsz, és félrevezeted azokat, akik még ennyire sem értenek hozzá.

(#6106) Arvernia123 válasza Shyciii (#6105) üzenetére


Arvernia123
tag

nem tudtok ami ingyenes gps mert eddig nem találtam semmit sem,ami ingyenesen tudok használni,nem kell hozzá wifi se net semmi csak be kapcsolom és müködik is olyan kéne nekem

(#6107) Shyciii válasza Arvernia123 (#6106) üzenetére


Shyciii
veterán

GPS mi? Pontosítsd, hogy mi kellene, mert ez így értelmezhetetlen.

(#6108) Arvernia123 válasza Shyciii (#6107) üzenetére


Arvernia123
tag

navigáció

(#6109) XIII Ramses


XIII Ramses
aktív tag

Az allshare pedig az egyik legjobb program. Levideózom a gyereket, hogy verset mond, vagy csak játszik, és máris nézem a (samsung) tv-men a videót. Okos tv se kell hozzá, csak egy lan dugó a tvn, meg egy wifi router. Én másra is szoktam használni a telefont, nemcsak telefonálás, sms, facebook, meg játék...

(#6110) Shyciii válasza Arvernia123 (#6108) üzenetére


Shyciii
veterán

Ingyenesből nem tudok olyat, amihez nem kell net. De pl az Egérút magyar navigációs program havonta minimálisat emészt fel. Átlagos használattal anno nekem max 20MB volt az adatforgalom. Van valami Waze magyar navigációs program is, ami ingyenes, de nem tom, hogy ahhoz kell-e netkapcsolat.
A Maps nem tom mennyit zabál, de pl a Telenornál több tarifacsomagban is ingyenes a navigáció nethasználata...

(#6111) k0c2k4 válasza Keem1 (#6104) üzenetére


k0c2k4
tag

1. Nem akarok vitatkozni, jo dolog a root, elozo androidos keszulekeim szinte kivetel nelkul rootolva volt. Itt nem erzem szukseget, a rendszer sebesegevel/stabilitasaval tokeletesen meg vagyok elegedve.
2. Nem tudom masnal is fut ha nem hasznalja de nalam azert futkarozik Accuweather es a Naptar mert mindkettot hasznalom.
3. Az en velemnyem a costum romokkal kapcsolatban: S Advancenel jelenleg nagyon szereny a felhozatal, szoval beszelek nagyaltalanosagban: sajnos k850 nagyon kozel jar az igazsaghoz, eltekitve par nevesebb rom keszito csapattol, costum romok kezdenek eleg silany minoseguek lenni.

[ Szerkesztve ]

"Growing old is inevitable. Growing up is optional"

(#6112) golyani


golyani
addikt

sztem ilyen nem igazán vagyon. ugyanis legalább a térképekért fizetni kell.

(#6113) Arvernia123 válasza Shyciii (#6110) üzenetére


Arvernia123
tag

nézegettem ez a igo navigáció az állitólag ingyenes a cucc ,legalábbis azt olvastam róla

(#6114) Shyciii válasza Arvernia123 (#6113) üzenetére


Shyciii
veterán

Nem ingyenes. Az más kérdés, hogy a neten fellelhető a feltört változata több verzióban is, no meg hivatalosan nincsen, csak bizonyos készülékeken volt előtelepítve.

[ Szerkesztve ]

(#6115) k0c2k4 válasza Arvernia123 (#6113) üzenetére


k0c2k4
tag

Hulyeseget irtam, elnezest

[ Szerkesztve ]

"Growing old is inevitable. Growing up is optional"

(#6116) Arvernia123 válasza Shyciii (#6114) üzenetére


Arvernia123
tag

értem ,pedig valami ingyenes cucc de nem tudom melyik az ,mert vannak ilyenek is szerintem hogy ingyen tudod használni őket ,csak nem tudom melyiket lehet ,azért írtam hát ha ti többet tudtok a dolgokról

(#6117) Shyciii válasza Arvernia123 (#6116) üzenetére


Shyciii
veterán

Ingyenes navigáció ami nem használ netet, mert előretelepített térképek vannak, olyan szerintem nincs. Pláne ami még jól is működik.

(#6118) Arvernia123 válasza Shyciii (#6117) üzenetére


Arvernia123
tag

értelek

(#6119) szabacsik válasza Arvernia123 (#6118) üzenetére


szabacsik
őstag

ingyenes is offline is Google maps (cikk). én se gondoltam volna, de tényleg...
Bár mondjuk persze le kell menteni (pl: wifivel otthon) vele amit szeretnénk offline használni (nekem egész Bp olyan 70-90 mega lett volna).

Szerk: Az más kérdés kell-e hangnavigáció, mert special tudtommal azt nem tud, de navigálásra szerintem bőven jó ha ingyen kell.

[ Szerkesztve ]

/\____/\

(#6120) Arvernia123 válasza szabacsik (#6119) üzenetére


Arvernia123
tag

értelek jó köszönöm szépen a válaszokat

(#6122) Shyciii válasza szabacsik (#6119) üzenetére


Shyciii
veterán

A Google Maps már engedi lementeni nálunk is a térképeket? Mert eddig hivatalosan nem engedte, csak hackelve, cselezve...Mondjuk sok értelme nincsen, ha Bp 70-90MB-ot foglal el, miközben más navi programnál Bp 20MB-ot foglal a komplett Magyarország(!) térképe, és jóval több poi-t is tartalmaz. Ezekután el tudom képzelni, hogy full Amerika lementéséhez külön 32GB-os sdcard kellene...Még szerencse, hogy az amerikaiaknak pitiáner pénzért van a net, így felesleges mentegetniük.

(#6123) k850 válasza Shyciii (#6122) üzenetére


k850
addikt

Már régóta engedi lementeni a térképet, navigációhoz azonban adatkapcsolat is szükséges! Tehát nem teljesen ingyenes a navigáció. ;)
Egyébként valóban elég nagy fájlmérettel dolgozik.

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6124) Shyciii válasza k850 (#6123) üzenetére


Shyciii
veterán

Mennyire régóta? Mert a legutolsó frissítésnél próbáltam lementeni, de nem engedte. Mondjuk annyira nem lényeg, mert navigációhoz mást használok, meg amúgy is olyan tarifacsomagban vagyok, ahol a navigáció, email, böngészés korlátlan :)

(#6125) Jason19 válasza Shyciii (#6110) üzenetére


Jason19
senior tag

Ez az egérút, vagy a waze tud hangos navigációt? (magyarul, ez fontos lenne)
Esetleg a google navi?

(#6126) sdd2


sdd2
veterán

Délben olvashatjátok a Galaxy S3 mini tesztem a logouton ;)

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15

(#6127) k850 válasza Shyciii (#6124) üzenetére


k850
addikt

Hát szerintem vagy másfél éve, de csak tippelem! Ki kell jelölni a térképnézetből a menteni kívánt részletet. Elég macerás, talán most a frissítés után már ő ki is rajzolja, hogy mit enged. Ez a része elég siralmas, de működik.

Jason19: "Esetleg a google navi?" Igen, tud!

sdd2: Várjuk! :K

[ Szerkesztve ]

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6128) sinya123 válasza Arvernia123 (#6108) üzenetére


sinya123
csendes tag

play-ben sygic net kell a térképek letöltéséhez utánna offline.

[ Szerkesztve ]

(#6129) Shyciii válasza Jason19 (#6125) üzenetére


Shyciii
veterán

Jason19

Nem tudom. Egérutat ezer éve nem próbáltam. Töltsd le, és kiderül.

k850

Nekem továbbra sem enged térképet letölteni: "offline maps is not available in this area".
Közben megkerestem a cikket, ahol írják, hogy csak csellel lehet letölteni (júniusi cikk):

"Magyarország területét kiválasztva azonban a telefonok mindegyikén azt írta ki a szoftver, hogy Magyarországon az internet nélküli üzemmód nem érhető el. A Google hazai képviseletétől is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az offline térkép itthon egyelőre nem működik, de bevezetésén dolgoznak.

Ugyanakkor a próbák során kiderült, hogy ha nagyjából tíz-húsz másodpercen át ránagyítunk a térkép egy részletére, és ujjunkkal mozgatjuk a letölthető térképrészlet pozícióját, előbb-utóbb a kezelőfelület piros kerete türkiz színűre vált, és engedélyezi annak letöltését. Mindhárom telefonon sikerült letölteni a főváros térképét, és azokat a mobilt repülőgépes üzemmódba kapcsolva is tovább tudtuk böngészni."

Szal Google mág mindig nem csinálta meg rendesen, hogy nálunk is működjön, ne csak ilyen hülye megoldással. Ráadásul ahogy olvasom csak hat csomagot enged letölteni, tehát aki a komplett EU-s térképet akar, az megszívja. Gondolom azért e korlát, mert ahogy írtam, kurva nagy méretűek lesznek, ami tárhelyet is foglal, és a telefont is leterheli erősen. Van még mit hegeszteni a Google-nak ezen, mert offline módban még mindig nem alternatívája az iGO, Ndrive, Sygic, Tom-Tom stb programoknak.

sinya123

Csak épp a Sygic nem ingyenes, ő pedig azután érdeklődött.

[ Szerkesztve ]

(#6130) k850 válasza Shyciii (#6129) üzenetére


k850
addikt

Így van, de ezt én nem trükközésnek hívnám, inkább bénáskodásnak.
Most készítettem bizonyságul.

Nagyobb felbontásba
Én se ezt a navigációt használom, csak néha a kíváncsiság hajt!
Nem tudom, hogy nálad mért nem működik a térkép letöltés! :F

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6131) Shyciii válasza k850 (#6130) üzenetére


Shyciii
veterán

Bénáskodásnak hívod azt, mikor a Google hazai képviselete is megerősítette (júniusban), hogy nem működik a szolgáltatás itthon? :D Tehát a szerinted másfél éve működik az enyhén szólva is...
Amúgy a szeptemberben eladott Defy-n sem működött a lementés.
Esetleg lehet hogy az a baja, hogy bár érzékeli a lokalizációnál, hogy Magyar, a rendszerbeállításom viszont angol (utálom a magyar fordításokat), és ez zavarja, hisz olyan "fantasztikus" a navigációja is, hogy csak azon a nyelven navigál, amilyen nyelv van beállítva a telefonban.

(#6132) #33253120 válasza Shyciii (#6105) üzenetére


#33253120
törölt tag

Olyan visszás ez....
Első dolog amit a Spicanal a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a gyári 2.1-nél ha kilövöd a soha el nem indított, de a háttérben mégis futó naptárt, akkor újraindításig nincs ébresztés. Ha kilőttem a térképet akkor a gyári hozzáadott IGO nem látta a gps-t... Meg ilyesmi.... :)
Szóval csak ésszel. :)
A telepített alkalmazások sem egyformák. Vannak a olyan appok, amik a beállításaikat a memkarin tárolják, és vannak amik nem. Első esetben ha egy wipe után feltelepíted az alkalmazást, akkor olyan lesz mint wipe előtt... Persze ez jó, mert külön le is lehet menteni root nélkül, meg rossz is, mert ha egy rossz alkalmazás beállítás miatt döglik le a rendszer a telefon alól akkor nem sok mindenkinek jut eszébe, hogy ott is takarítani kell wipe előtt/után....

[ Szerkesztve ]

(#6133) Shyciii válasza #33253120 (#6132) üzenetére


Shyciii
veterán

Naptár lelövésekor nincs ébresztés? Az facca. Ilyet még nekem egy telónál sem produkált, pedig anno a Motorola Defy-nél durván gyalultam a rendszert. Szerencsére a maps letörlése után a Defy-n működött rendben a gps, és így az iGO is. Spicánál úgy látszik túlságosan összefűzték a programokat.
Ha egy app (mondjuk a Temple Run ilyen) a memkártyán tárolja a mentéseit, akkor az persze megmarad, de az én általam használt programok a Temple Run kivételével mind a telót használják, ergo root nélkül azon programok beállításait, mentéseit nem tudom backupolni. Kivéve az Angry Birds, mert a Play.ben letölthető olyan alkalmazás, amivel el lehet menteni a rekordokat.

(#6134) k850 válasza Shyciii (#6131) üzenetére


k850
addikt

Csak a saját korlátaidat bizonygatod! :K
Több mint egy éve eladtam a SE X8-at, úgy emlékszem, hogy már azzal is sikerült térkép részletet lementeni, ezért gondoltam, hogy kb. másfél éve. De, akkor biztos tévedek! :B

A fiam kapott tőlem ajándékba egy Galaxy S Advence készüléket, úgy hogy most nem használja az ő saját SE X8-át. Elő is vettem, kipróbáltam, android 2.1 (Eclair) is működik. Itt a bizonyíték.

Nagyobb felbontásban

Azt nem tudom, hogy neked mért nem sikerül, a vagy a készülékedben, vagy magadban kellene keresni a hibát. De félek, hogy inkább az utóbbi.
:K

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6135) golyani válasza golyani (#6081) üzenetére


golyani
addikt

erre valaki?

(#6136) Shyciii válasza k850 (#6134) üzenetére


Shyciii
veterán

Íme:

A személyeskedő stílusodból pedig vegyél vissza, mert a nem a buzi pajtásoddal beszélsz.

(#6137) k850 válasza golyani (#6135) üzenetére


k850
addikt

Itt egy link, de le is lehet tölteni! Android T-Mobile internet beállítás

Shyciii: :C

[ Szerkesztve ]

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#6138) sinya123


sinya123
csendes tag

Ezért szeretem a magyar fórumokat.

(#6139) Titmouse09


Titmouse09
aktív tag

most akkor első töltést kikapcsolva kell csinálni? Miután 100%-ot elérte pedig még várni kb 2 órát?
mert visszaolvastam, de konkrétan ez nem volt még leírva.

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#6140) Gery15 válasza Titmouse09 (#6139) üzenetére


Gery15
addikt

Nem, csak simán rádugod és ha kiírta, hogy feltöltve teljesen akkor leveszed. Ezeket az aksikat már nem kell kisütni. Továbbiakban pedig ne enged, hogy teljesen lemerüljön úgy, hogy ki is kapcsoljon (bár nem is tudnád, mert 3%-nál magától kikapcsol) ezt ajánlatos elkerülni, mert nem tesz neki jót. Rátölteni is lehet akármikor csak engedd, hogy 100%-ig töltse fel mindig.

Szerk.: Lassan a töltéssel kapcsolatos dolgokat is be lehetne tenni az 1hsz.-ba.

[ Szerkesztve ]

HyperX

(#6141) sinya123 válasza Titmouse09 (#6139) üzenetére


sinya123
csendes tag

Úgy jobban feltölti, mintha bekapcsolva töltenéd fel. Majd egyszer teljesen le is kell meríteni, hogy ki is kapcsoljon magától. Majd bekapcsolva feltölteni és lemeríteni kb. 5% ig és sk. kikapcsolni és bekapcsolva megint feltölteni. Én azért hagytam teljesen lemerülni h tudja a teló hogy hol van a minimum mikor tényleg ki kell kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#6142) Carline válasza Gery15 (#6140) üzenetére


Carline
őstag

Az akku formázás nem készülék specifikus dolog.
Akkor azt is beírhatnám vigyázz, ne ejtsd el, mert betörhet az üveg rajta. Vízbe ne tegyed, mert kuka lesz.
Mióta nincsennek NiMH akkuk? Jó pár éve, de a f@sz eladók még mindig azt szajkózzák (tisztelet a kivételnek), hogy az első pár alkalommal legyen teljes feltöltés/lemerítés. :W

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#6143) Titmouse09


Titmouse09
aktív tag

köszönöm a gyors válaszokat! :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#6144) Arvernia123 válasza sinya123 (#6141) üzenetére


Arvernia123
tag

most jó hogy látom ezeket a beszélgetéseket,mert én 1-szer lemeritettem csútkára de mindig bekapcsolva töltöttem fel ,egypárszor már lemerítettem de mindig bekapcsolva hagyom hogy úgy töltse fel,de most lemeritem és kikapcsolva hagyom tőlteni lehet hogy az jobb mint ha be lenne kapcsolva?

(#6145) sinya123 válasza Arvernia123 (#6144) üzenetére


sinya123
csendes tag

Szerintem nincs akkora jelentősége, mert mire bekapcsol a teló addigra jobban lemerül mint amikor bekapcsolva töltöd fel.

(#6146) Arvernia123 válasza sinya123 (#6145) üzenetére


Arvernia123
tag

értelek,de most elég jól bírja 2-3-nap alatt lemerül,de most nem is hagytam hogy lemerüljön teljesen ,amikor rajta van usb teszek rá valamit akkor mindig tölti,de az a jó,most kb 100-órát biztos elérte a telefon az üzemidejét

(#6147) sinya123


sinya123
csendes tag

Lehet, hogy 1xer nem árt.

(#6148) sinya123 válasza Arvernia123 (#6146) üzenetére


sinya123
csendes tag

Az tök jó.

(#6149) Arvernia123 válasza sinya123 (#6148) üzenetére


Arvernia123
tag

jaja,most játszok vele valameddig lemerítem,de nem nagyon,holnap reggel rajta lesz,mert holnap megyek ki ausztriába remélem ki bírja az oda utatt

(#6150) sheep


sheep
addikt

a Google maps, illetve navigáció témához hozzászólva:

1. Nálam 3-féle navi van a telefonon (gmaps, a 3 betüs magyar és a sygic).
Egy navinál 2 fontos tényező van: legyen offline és legyen minél pontosabb a térképe. Ez alapján a 3betüs a legjobb, a TopMap térképeknél nincs jobb térkép jelenleg (ez csak Mo-ra igaz, külföldre nem ez a legjobb).
2. A Sygic is offline, a kezelőfelületben sokkal jobb mint a másikak, mert 3d-s, két ujjas zoom működik, nagyon szép, színes-szagos az egész. A térképe viszont sajnos jelentősen elmarad a másiktól. Persze általában kielégítő ez is, de pl. Pesten nem ajánlom használni (tapasztalat).
3. A Gmaps nálam remekül működik térkép letöltés nélkül, de ehhez ugye kell adatforgalom. Viszont nagyon kicsi az adatforgalma: nálam havi 100mb-os mobilnet van, és ha elfogy akkor korlátozzák a sebességet 32kb-re. Ez mondanom sem kell, rém lassu. A gmaps viszont teljesen jól működik ilyen sebesség mellett is, anélkül hogy letölteném a térképet (tudom mert próbáltam). Emellett kizárólag ez kezeli a kimondott szöveget, úgyhogy vezetés közben a kormányt sem kell elengedni, elég kimondani a címet és már tervez is. Ráadásul műhold layerrel használom, ami nagyon szépen mutatja a házakat, stb. Nagy segítség sokszor.
A térkép is egész részletes, van olyan mint a Sygic. Az igo-val persze ez sem veszi fel a versenyt.

Szóval ha valakinek olyan mobilnet van a telefonjához amit lassítanak, az még általában jó a gmaps-nak, persze biztosan van olyan helyzet hogy akad, de én még szerencsére nem találkoztam vele.
Számomra az lenne a tökéletes, ha az igo térképét kereszteznék a sygic kinézetével és a gmaps hangalapu vezérlésével.

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.