Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21837) HSM válasza katt777 (#21833) üzenetére


HSM
félisten

Ez a 4Ghz-es dolog szerintem egyetlen okra vezethető vissza. Nem megfelelő hűtés az alaplapnak (Sokaknál látok olyan feszeket, olyan házakban, hogy bizonyos alkatrészek a fejem teszem rá, hogy tűrőképességük határán dolgoznak, garantáltan 80-90 fok környékén, vagy afölött) Ilyen körülmények között hamar megpusztulnak a kondik is, meg más dolgok is.... 105 fokon pedig a legtöbb jóminőségű szillárdelkós kondinak is csak 2000 óra az élettartama, ami kb 83 nap folyamatos üzem.... A legtartósabbak is csak 5000 órásak.
Nekem az UD5-öm is kiszolgált egy évet, elég sokáig 3675-ön ment benne a proci, és mikor eladtam is hozta a tuningokat, amiket újkorában. Az EVGA E758-am is már 7 hónapos, újkora óta 3675-ön hajtom benne a procim, 2800 uncore, 1400@Cl7 ramok, és az is 100%-os, pedig elég sokat megy.... 4Ghz-en és komolyabb uncore mellett már az én lapom is komolybban melegedni kezd.... (És az UD5-n is az én procimmal ha nagyon húztam az uncore-t, akkor igencsak hűteni kellett VTT tápkörét, a fő tápkör viszont eszméletlen jól bírta, 4,2Ghz és 160-170W-os folyamatos teljesítményt is szó nélkül bírta hosszútávon is közepes hűtéssel is, igaz, elég tekintélyes drop-mellett....) Ja, és durva tuning és 80-85 fokos proci mellett már a foglalt környéke is igencsak átmelegszik, ami nem biztos, hogy hosszútávú ilyen használat mellett jót tesz....
Sokan úgy gondolják, a tuning "jár" nekik, minden kompromisszum nélkül, ingyen, és elfelejtik, hogyha a gyári értékek fölött akarják a procijukat kergetni, akkor a gyárilag előírtnál jóval optimálisabb üzemi körülményeket kell teremteni, hogy az alkatrészek hosszútávú épsége biztosított legyen.

Viszont azzal továbbra sem értek veled egyet, hogy alapon is elég úgy általánosságban, bár ha te szeretsz feleslegesen többet várni töltéseknél, meg kisebb minimum-fps-t látni, akkor hajrá.... ;] Ésszel kell tuningolni, ennyi a titok.... (Mert azt is sokan elfelejtik, hogy a tuning nemcsak a rekordok döntögetéséről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy az ember a saját igényihez finomhangolja a gépét.... ;) )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.