Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9843) siti


siti
senior tag

pár gyors tapasztalat a régi p3 laptopról és néhány linuxról:

Damnsmall egész jó, de a 2.4.xx kernelre nem tudtam összehozni a wifi kártyát.Fluxbox nagyon tetszett, ha wifi összejött volna akkor marad, de a b43-as picmacit és adobe flasht feltelepíteni nem sikerült (nem mintha a gép le bírná játszani youtube-t, meg amúgy sincs hang, de ha nem akarnék flasht, vennék apple).
Szaladtam egyet a nem is olyan kicsi linuxal is (DSL-N), de ez inkább volt béna mint béta, apt-get, dpkg sem indult el, enélkül meg én vagyok béna, pedig reménykedtem hogy a 2.6-os kernelt preferáló b43-fwcutter menni fog.

Crunchbang kicsit felemás volt, majdnem életre keltette a hangot is, de végül nem jött össze, viszont ez is hozta az ata1.00: status: {DRDY} - timeout jelenséget indításkor (ubuntu jelenség nálam). Erre van többféle javítás, de egyik se vált be (acpi off, stb). PCman file manager viszont gyors és egyszerű, ezt is átmentettem kedvencek közé.

Most visszakerült a 9.04-es xubuntu, miután a 9.10 is már lassabban döcögött, illetve a 10.04-es update kudarcba fulladt. Ez most egy frissítés után szépen megy, lehet még buherálom egy kicsit ezt a timeout jelenséget, vagy csak szimplán együtt élek vele. Még a külső DVD-re gyanakszom, lehet csak attól kell megválnom.

egy pár telepítést megért az egész, kicsit belekóstóltam pár ismeretlen disztribúcióba, ha nem lenne ilyen régi hardverem lehet még pár másikat is kipróbálnék, de egy kis tapasztalatszerzésnek jó volt.

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.