Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18927) King Unique válasza gatesz (#18926) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Jó lehet ez a 2,5" párosítás is, bár nekem inkább a 2 TB-os M9T terén van (pozitív) tapasztalatom. Az ezzel foglalkozó topikban ajánlott a 1,5 TB-os változat is, tehát vsz nem lehet rossz. Bár olvastam negatív kritikát róla itt a fórumon, de lehet csak az illető fogott ki egy selejteset. Ez pedig minden gyártónál benne van... Amúgy ezek még eredetileg Samsung fejlesztések [link], mindkettőn Samsung feliratú matrica van: [link], [link]. Csak miután a Seagate felvásárolta őket, azóta lett más a modellszám.
A MantisTek külső rack jóféle, többen is vettek belőle és eddig nem volt rá különösebb panasz. De ez műanyag és lehet előnyösebb lenne egy alumíniumból készült. Ehhez kapcsolódó alternatívák pedig voltak már említve korábban, illetve ott vannak az ezzel foglalkozó topikok.

"Ha megbízhatóság, meghibásodás alapján kellene rangsorolni, akkor hogy lenne a rangsor a gyártók között?"

Ilyen téren komolyabb tesztek és értékelések inkább a belső HDD-k kapcsán vannak (pl. Backblaze), de ott is rengeted vita szokott lenni belőle. Pl. az adott tesztoldal lehúz egy gyártót, annak sorozatát, de van, akinél pont azok váltak be. Illetve évről-évről változhatnak a meghibásodási arányok, valamint selejt / gyengébben sikerült ugyanúgy előfordulhat mindegyiknél. Na meg az is sokat számít, hogyan használod. Egy külső HDD-nél is nem árt odafigyelni a fentebb említett dolgokra [link].

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.