Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19860) Dany007 válasza JustinBarnes (#19856) üzenetére


Dany007
veterán

Nem igazán értem mért hasonlítod a PS-t az Ilu-hoz? Egyik pixelgrafikus, másik vektor. Saját területén mindegyik kiváló. Legtöbb esetben egy grafikusnak (pár másik mellett) a PS-t és valamilyen vektorgrafikus szerkesztőt is kell használnia. Párhuzamosan, többnyire.

Azt az előnye dolgot se értem... A vektorgrafikának az a lényege, hogy mivel maga a grafika legalapvetőbb szintjén vonalakból áll, így végtelenségig nagyítható, illetve alkalmas cnc-hez hasonló, plottergépek útvonalának megadásához is. Ez az igazi előnye a vektorgrafikának.

Mellesleg ha nem is memóriát, de processzort biztos többet zabál egy összetett vektoros munka. Gyakran hoznak hozzánk CAD-ből mentett vektoros tervrajzokat PDF-ben... és egy-egy összetettebb alaprajznál bizony megszenved a gép mire kinyomtatja. Ellenben a 300DPI-s poszter méretű anyagot meg másodpercek alatt nyitja PS-ben vagy képnézőben.

De megmondom őszintén, hogy sose figyeltem hosszabbtávon a memóriahasználatot. Ami egyébként leginkább az épp aktuális munkától függ.
Pl PS-ben egy nagy felbontású grafika túzdelve pár smart object-tel simán eléri nálam 1,5-2,5GB ramot.
De anno mikor többoldalas prezentációt terveztem egy cégnek véletlenül behúztam 25db A/4-es méretű 300dpi-s CMYK PSD-t és betelt a 4GB ram! Akkor még csak 4GB volt..

Szóval szvsz ennek a memóriaigénynek nincs sok értelme. Nyilván van egy minimum amit meg kell ütni. De Ilunál a 8GB az biztos, hogy nem a minimum. Éveken át max 1-2GB-rammal dolgoztunk benne régebbi gépeken... Igazából csak az elmúlt pár hónapban lett komolyabb céges gépünk és előtte is elvoltunk... csak lassabban. :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.