Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
addikt
válasz
davidkiss90 #54495 üzenetére
Napi fél litertől se lesz bajod, én vagy 2-3 éve iszok annyit.
Azt viszont nem értem, mi teszi tönkre a fogakat; az a foszforsav miatt lenne, de az csak kólában van.
-
davidkiss90
tag
válasz
SlayR0113 #54494 üzenetére
Olvasgattam a témában, mert kapom az ívet a hobbim miatt, hogy meg fogsz halni fele, ha energiaitalt iszok. A pénzcentrum hozott le egy cikket, aminek a cukorról, és az édesítőszerről írt bekezdése nagyon érdekes volt a számomra. Lényegében az édesítőszer túlzott fogyasztása is komoly gondokat okozhat.
Amúgy 2naponta iszok meg 1 energiásat, nem gondolnám hogy hú de nagy bajom lehetne tőle!?
update: hyperlinkről nem akar működni, regisztráció szükséges. De googleben rákeresve az "energiaital káros hatásai" kifejezésre adott találatai között nálam a 2. lehetőségre kattintva tökéletesen behozza a cikket! Nem találom a logikát, ha valaki rálelne kérem jelezze!
-
SlayR0113
tag
A magyar cukormentességen alapuló cuccokban kb mind annyira műanyag megoldás, mivel az itthoni körülmények közt semmi nincs csak az arcoskodó nagy egészség hitvallás,hogy nem kevés embert hallottam akiknek már attól lett bajuk....ehhez nem kell tudósnak lenni, hogy az ember lássa ami nagyon mű abban sokkal több a negatív mint a pozitív hatás..,.
-
mayday00
őstag
Sziasztok.
Van itthon 2db MIG 21 ZERO energiaitalom. 2 hónapja lejárt. nyugodtan megihatom szerintetek? Nem volt hűtőben, sötét, hűvösebb helyen tároltam. Köszönöm. Ilyenkor csökken benne a koffein, vagy a íze már nem lesz olyan mint a lejárat előtt?
-
shiftac
aktív tag
válasz
koshmar #54478 üzenetére
Dohányboltba bementem maszkban, eladó elkérte a személyim (21 vagyok, de szinte mindig elkérik...), ránéz az igazolványra, maszk továbbra is rajtam, visszaadja. Elgondolkoztam, hogy vajon a maszk használata vagy a 18-as korhatár az értelmetlenebb...
On: Intersparban levitték 99Ft-ra a Skybaby energiaitalokat, gondolom nem vette senki
. Majd a tonikosból veszek, az amúgy sem gyakori eitalok terén. Nem hiszem, hogy a Szentkirályinak annyira megérte beszállni az energiabizniszbe kis hazánkban.
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
koshmar #54478 üzenetére
Természetesen, de hidd el, a napi 250ml se tesz jót, az biztos.
Ez a bajom a kávé vs. energiaitalban, a kávét még az orvosi szakma is ajánlja a napi 1-2 csészét (ugyebár 1 csésze presszó kb. 80mg koffein) az energiaitalt meg főleg az érmeszesítő mellékhatása miatt kifejezetten ellenzik.. Persze valamiben úgy is meg kell, csak az ne a káros szenvedélyben legyen (szerintem), szóval én csak vizsgaidőszakban iszom. Na meg bulik után / fesztiválokon. Idén eddig nem vittem túlzásba, ugyanis 0 buli volt kb.
Ha szeretném a kávét nem lenne gond, csak sajnos ki nem állhatom az ízét még a jegeskávénak sem.
-
koshmar
addikt
válasz
#89309696 #54475 üzenetére
Egyszer szóltak rám (a helyi boltban, falu), aznap mikor bevezették, hogy vegyek fel maszkot, nem volt nálam, azt mondta, akkor gyorsan szedd össze, ami kell és sipirc
A 9-12-t betartottam nagyjából (mert mondták, hogy a rendőrök még itt, a világ végén is bemennek a boltba 11.55-kor, és aki 65 előtti, bizony megbüntetik), úgy kb. eddig, mert látom hogy mást se érdekel most.Scarabeus: attól függ, hogy napi 250ml vagy 1,5 liter..
-
törölt tag
válasz
koshmar #54474 üzenetére
Itt falun végig leszarták nálunk csak nagyjából volt betartva, de már csak egy hét és elvileg eltörlik végre, legalábbis remélem. Az okmányirodába mikor mentem és kérdeztem hol tudok kezet mosni hülyén néztek rám. Ki volt írva a táblára, hogy kötelező a kézmosás befele és kifele is erre nem értette miért akarok kezet mosni. Ja jó....
Szombat, vasárnap a boltok pláne, falun délig vannak tehát ha nem értél oda 9-re akkor annyi volt, gondolhatod mekkora sor volt a boltok előtt 9 előtt és még 9:30-kor is mentek befele az emberek, próbáld megállítani őket, a rendőrök se mertek odamenni. Ugye ezt egy kicsit jobban át kellett volna gondolni ott fent... -
Scarabeus
aktív tag
válasz
#89309696 #54471 üzenetére
Természetesen /100 ml a 14g.
Okés, köszi szépen, akkor 1 tálca blueberryért át is ugrok, úgy is vizsgaidőszak van. (Bár ekkor sem kéne innom, de ez már magánharc..)
Ja mégse, elmúlt 9... na akkor délután, itt sajnos szigorúan veszik.@kaskader: a blueberry tényleg abszolút iható, és nem émelyítő a 14g sem, mint pl. Burnnél (de akkor is a tudat, hogy ennyi van benne, már bánt.
) Mondjuk ha jól láttam 160ftről van lehúzva 60ftre, annyiért már inkább Hell strong grape az én preferanciám. (az 135 ft itt)
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Aki Borsodban jár, az egyik városka nagykereskedésben tálcaszámra (50+) kapható cukormentes limeos Rockstar (nekem nagyon rossz íze volt, nem jött be) és mégtöbb Xdurance Blueberry (ez már sokkal jobb, de a 14g cukor eltántorító kicsit). Potom 60ft / doboz, mivel a limeos 2020/06, az xdurance 2020/07 lejáratú. Ez mennyire gond energiaitalnál?
-
-
törölt tag
válasz
#25954560 #54466 üzenetére
Én olyanokat szoktam látni 1-2 Logout blog alatt az egészségtudatos önszakértőktől, hogy a fejem belefájdul
Norbi elmehetne nyugdíjba mellettük, ehhez képest a cukor-édesítőszer csak előjáték.
Kíváncsi lennék az ilyen embereknek ha kinyitnám a hűtőjét, konyhaszekrényét mit találnék benne, de nagyon nem kellene meglepődni, Mr. Egészségességek ugyanazt a szart eszik, mint bárki más. -
törölt tag
szerintem ez erosen hitvita, egyikonk velemenye sem tudomanyos alapokon nyugszik. meg akkor is, ha meg vagyunk gyozodve arrol h mi tudjuk az igazsagot, legjobb esetben is csak hiszunk a forrasainkban, marpedig az ujabb bonyolultsagot ad a vitanak.
eddig szinte az osszes edesitoszerrol 'kiderult' h karos. ki tudja h tenyleg az-e vagy valamelyik lobby? barmire ra lehet ma mondani h rakot okoz. a cukor is karos. de miert? es mekkora mertekben? csak azert mert gyorsitja az oregedeset es romlanak tole a fogak, ha nem forditasz extra gondot a fogapolasra? es melyik cukor? a nadcukor? repacukor? szolocukor? kukoricaszirup? juharszirup? eleve a C6H12O6? a savanyucukor is? es melyik edesitoszer? es miert? es milyen mennyisegben?
bahh. a tojas karos. a tojas egeszseges. a tej karos. a tej egeszseges. egyel vajat. egyel margarint. a zsir rossz. a zsir jo. a zsir alapvetoen szukseges. a koleszterin rossz. a koleszterin kell. a c-vitamin megmentette a fel vilagot. c-vitamint szedni hulyeseg. stb stb stb.
szerintem mi ket dolgot tudunk megbeszelni, az e-italok izet es elenkito hatasat. mindketto marhara szubjektiv es egyenfuggo. ezenfelul lelohelyeket es arakat osztunk meg es kesz.
-
SlayR0113
tag
Ha csak a kólafüggőség volna a gáz, de az a baj, hogy itt is toljátok az egészséges meg nem egészséges témát, de sajnos az igazság, hogy a hazai piacon forgalomban lévő cuccok nagy része olyan szinten műen cukormentes/édesítőszeres, hogy milliószor veszélyesebb, és ártalmasabb, mint a normál cukros és egyéb üdítők vagy bármi más....így hiába kerülgetik sokan ahogy írják is,hogy kevesebb energiaital meg társai semmire nem mennek vele...
-
törölt tag
Már nálunk is 15-ös Wattok vannak. Bár csak a simát néztem meg, az ízesítetteket nem.
-
törölt tag
0.5 méretben nincs már orig Coca vagy csak a turisták hordták el itt? Mindkét boltban csak zero volt kétféle, meg citromos.
-
ToBeY
nagyúr
Ma vettem egy ilyet görögdinnye-eper 220pénz volt mert szavidős,180mg koffein
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest