Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
Mahatma89 #3627 üzenetére
Köszi az infót! A Bluetooth gateway-em az USA szerveren végre látja a hőmérőket.
-
hojos
aktív tag
-
Ucsu84
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Van egy Gateway-em
és hozzá egy Aqara ablak ajtó sensor.
Ha be élesítem, és nyitom az ajtót, akkor a gateway villog riaszt meg minden, de a telefonomra sehogy se küld semmit.
Régen nagyon jól működött.
Valószínű hogy ez is a frissítés miatt van?
Ha nem gond azért valaki tudna leírást adni arról hogy állítsam be. Lehet hogy csak én vagyok totál béna.
Előre is köszönöm. -
hojos
aktív tag
válasz
cidalain #3629 üzenetére
Bt nélkülivel nem megy, mert bt-n kapcsolódnak egymáshoz.
Nekem kínai verziós Zigbee 3 (ZNDMWG03LM) van, orosz appon. Ebben van bt. Kínai hőmérő, itthoni mozgásérzékelő és ajtó nyitás érzékelő megy rajta.
A Xiaomi Mi Smart Plug Zigbee okos konnektorra viszont azt írja, hogy nem kompatibilis.Ebben a getawayben, már nincs internetes rádió.
-
pgemil
aktív tag
válasz
Mahatma89 #3627 üzenetére
Bocsi, nem voltam elég pontos.
Már korábban ( a tavasszal, mikor vettem) , akkor is sokat küzdöttem vele, hogy a Mi LED Ceiling Light (Lurdy és hozzá távirányító ) valamint a falikapcsoló beintegrálódjon.
Ha jól emlékszem a lámpát is először a saját "Yeelight" apk-ban kellett betenni , majd utána a Mi Home-ban.
Mivel van nem Eu-s eszközöm, az nem is látszódott sokszor csak az orosz appal. Vagy fordítva.
Most meg sem próbáltam. -
-
hojos
aktív tag
Másik fórumról hoztam, kipróbáltam működik.
Mi Home vevs 5.8.37 Hu, amerikai szerveren, bt-s hőmérő látszik a Zigbee-ben, távolról elérhető.
Egyébként eddig, a többi eszközöm is hiba nélkül megy rajta. -
cidalain
veterán
Van valami megoldás arra, hogy network rádiót használjak a Gatewayen?
Ximiraga volt nekem beállítva, de úgy látom fizetős lett a történet... :( -
vegyszer
addikt
Itt az csak orosz mi home app néven emlegetett módosított mi home alkalmazás a megoldás arra, hogy kínai régiós eszköz EU szerverre lépjen fel, vagy fordítva. Persze lehet vegyesen is az eszköz park.
Az optimális, hogy minden mondjuk itthoni hivatalos beszerzés. De sok eszköz eredetileg csak kínai régión lenne elérhető. -
anzo
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam utána olvasni mielőtt kérdezek de egyenlőre nagy homály van a fejemben.
Szeretnék kialakítani apránként egy okos otthont, első lépésként gondoltam egy Xiaomi Mi sensor set -re a kedvező ára miatt illetve a Zigbee miatt.
Több kérdés foglalkoztat:
1. Az itthon vásárolt eszköz gondolom eu verzió ezt lehet e használni kinai szerveren? Nem áll távol tőlem egy kis hackelés, romolás igaz ezeke lelki világát még nem ismerem.
2. Van e jelentősége, hogy milyen szereverre csatlakozok. Ha igen akkor vannak e korlátok.
3. Késsőbiekben lehet e más gyártó eszkőzét integrálni a rendszerbe?
4. Mi Home appon kívül mi az ami működik? Home Assist, OpenHUB, EweLink?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
farkas-j
őstag
válasz
bupemko #3609 üzenetére
Nem kapkodják magukat. Nem tudom egy szerver hiba kijavítása miért tart hetekig? Nálunk ha az informatikus 24 órán belül nem hárítana el bármilyen hibát, páros lábbal rúgnák ki.
Egyébként én kamunak érzem ezt a szerver hibát, mert kíváncsiságból beregisztráltam a Hongkongi és a Német szerveren is, egyiken sem működik. A robotporszívómnál meg semmi gond. -
Robbertho
aktív tag
válasz
Memmaao #3608 üzenetére
Ez sem segít, viszont észrevettem, hogy ha a BLE Gateway funkciót a Xiaomi app beállításaiból hozod elő (jobb alsóban profile, majd BLE gateway) akkor listázza a gateway-eket megfelelően (szerintem ez új, nekem régről nem rémlik). Miután rányomsz a gateway-edre, el is kezd valamit tölteni, majd kiírja, hogy "operation failed".
Nekem app újratelepítés után egy külön kérelem felugrott a BLE gateway használatával kapcsolatban. Sajnos reflexből rányomtam, hogy Accept, nem tudom pontosan mik voltak a felhasználási feltételek, de előfordulhat, hogy változtak. Ettől még mondjuk mindig nem működik -
bupemko
senior tag
-
farkas-j
őstag
Sajnos a legfrissebb MiHome_5.8.37_63097_vevs appal sem működik a gateway.
Kezdem meggyűlölni a Xiaomit!
Tudja valaki, hogy egyáltalán milyen régióban működik ez a Bluetooth gateway? -
Mahatma89
tag
Nekem pont akkor jöttek meg a cuccok mióta nem megy a BLE Gateway... Elég sokat szórakoztam vele mire ide felnéztem és láttam, hogy nem nálam lesz a gond.
Egy LED Ceiling lampet vettem hubnak meg szenzorokat a meglévő monitor mellé, most csak nézegethetem a dobozukat... -
Robbertho
aktív tag
Borzasztóan szomorú, ami a BLE gateway-ekkel történt egyik napról a másikra
Nagyon remélem, hogy egy újabb orosz app majd kijavítja a hibát, mert a 6-os végűvel nekem sem történt változás, mai napig nem látom online a hőmérőket
Valamennyire megnyugtató azért, hogy nem én rontottam el valamit (bár amúgy se csináltam semmit); reméljük lesz hamarosan megoldás! -
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés de 2db XIAOMI Mi Smart sensor set okosotthon kezdőcsomag együtt működik? Arra lennék kíváncsi hogy a központi egységek egymás között tudnak kommunikálni? Hatótáv növelés lenne a célom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest