Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-15 14:23:44

LOGOUT.hu

Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) amstro555 válasza sambenez (#1650) üzenetére


amstro555
tag

Bocs, az első 0:14

Nem emeli a kilincset automatikusan, nem is arra gondoltam, hanem arra, hogy magától bezár-e?

(#1652) sambenez válasza amstro555 (#1651) üzenetére


sambenez
addikt

Mivel adják a zárszerkezetet is elképzelhető.
0:14-nél mintha pont bezárna miután behúzta a csaj az ajtót..

(#1653) Gelner


Gelner
tag

Sziasztok bocsánat ha volt de sok a hozzászólás és nem találtam. Most kezdtem bele ebbe a kis világba. Van egy getawey és egy ajtó senzor. Működik miden de pár óra múlva már nem (valószínűleg elalszik valami mert ahogy belépek az alkalmazásba észreveszi, hogy hopp volt ajtonyitas 20perce de akkor nem szól. Huawei mate 20 pro és az alkalmazás indítás kézire van állítva bár volt automatikus is akkor is ez van) egy két óra után egyszerűen leallítja valami valamit és nem jelez. Így viszont nincs értelme a riasztó funkciónak. Tipp ötlet? Köszönöm szépen

(#1654) Moki2 válasza Gelner (#1653) üzenetére


Moki2
aktív tag

Memóriatisztogató nem fut háttérben , nem ismerem azt a rendszert , de úgy emlékszem van gyári benne , mond meg neki hogy azt a programot hagyja békén. Akumlátorkimélő szintén lehet ludas

(#1655) Gelner válasza Moki2 (#1654) üzenetére


Gelner
tag

Sajna ilyen lehetőség nincs, de az iskola fura, ha a telefont nem oldom fel de az ajtót kinyitom akkor semmilyen majd még egyszer akkori jelez, szóval úgy fest a getawey alszik el. Valamikor beállítás lehet, nem találok ilyet benne :(

(#1656) Moki2 válasza Gelner (#1655) üzenetére


Moki2
aktív tag

Még annyi , hogy routeren érdemes beállíta a a DNS szervernek google DNS-t

(#1657) Gelner válasza Moki2 (#1656) üzenetére


Gelner
tag

Ő majd megnezem, ez miért fontos?

(#1658) Moki2 válasza Gelner (#1657) üzenetére


Moki2
aktív tag

Stabilabban éri el aszervert , segít üzeneteknél.De nálad szerintem valami kilövi a programot vagy hibernálja , elsö után elindul a program , a másodikat már ki is írja

(#1659) karpathy


karpathy
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Egy éve nagy megelégedéssel használok egy Xiaomi robotporszívót, most rendeltem még egy yeelight színes égőt. Bármit csinálok, az istenért sem akar csatlakozni a szerverhez. 25százalékon megáll, majd kis idő után hibát jelez.

https://gadgetshop.blog.hu/2017/08/09/vilagitsunk_okosegovel_xiaomi_yeelight_teszt_sok_titkos_informacioval

Ez alapján is próbálkoztam, de semmi változás. Iphone telefonnal és ZTE routerrel próbálkozom.
Mit csinálok rosszul, min változtassak, hogy menjen?
Előre is köszönöm, Krisztián!

IB 37 kurblis, Sokol 403, 71/16 Pajtás, Hermes IGV 44.

(#1660) amstro555 válasza Gelner (#1653) üzenetére


amstro555
tag

Szerintem gyengék ezek a távol-keleti szerverek. Sajnos én is küszködök hasonló problémával, csak nekem egy ip kamera riasztó üzenete nem érkezik meg, vagyis óriási késésekkel. Ilyenek ezek az olcsó cuccok. :(

(#1661) sambenez válasza amstro555 (#1660) üzenetére


sambenez
addikt

Semmi bajuk ezeknek az eszközöknek csak nem kínai szerveren kell használni.

(#1662) Moki2 válasza karpathy (#1659) üzenetére


Moki2
aktív tag

Esetleg próbáld az égő resetelni , azthiszem 5x le felkapcsolni , ha felkapcsolt álapotba elkezd villogni akkor reseteli magát .Ahogy látom leírásban is ez van , google DNS beállítása után a routert is indítsd újra.

[ Szerkesztve ]

(#1663) karpathy


karpathy
csendes tag

A routert még megpróbálom újra indítani, köszönöm!
Anyósoméknál bezzeg elsőre sikerült minden.

Ez sem segít :(

[ Szerkesztve ]

IB 37 kurblis, Sokol 403, 71/16 Pajtás, Hermes IGV 44.

(#1664) amstro555 válasza sambenez (#1661) üzenetére


amstro555
tag

Azt meg hogyan? Telepítésnél nincs ilyen opció...

[ Szerkesztve ]

(#1665) hg6idn


hg6idn
csendes tag

Sziasztok!

Redőny témában kérnék segítséget:): 1-2 hónapmúlva szerelik fel a redőnyeimet (3 db), Home_Smart motorokkal, rádiós távval. Van valakinek ötlete, valamilyen Xiaomo eszközzel tudom esetleg vezérelni? Gatewayem van, stabilan működik. Amire én gondolnék: vagy smart relé, egy hekkelt távkapcsolóval (nem túl elegáns), vagy ha létezik az IR adóhoz hasonló rádiós adó?

(#1666) sambenez válasza amstro555 (#1664) üzenetére


sambenez
addikt

Arra utaltam az eszközök jók, csak messze a szerver. Egyébként a Mi home-t át tudod rakni másik szerverre csak nem biztos hogy a kínából vett dolgok mind működnek EU szerveren.

(#1667) Degeczi válasza hg6idn (#1665) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Sokszor szó van róla házautomatizálás kapcsán: rádiós redőnyt csak akkor, ha nem tervezel automatizálást, és megelégszel a gyári távvezérlővel!
Ha magad szeretnéd kézbevenni az irányítást, akkor mezei, végálláskapcsolós butamotorokat rendelj, pl. Shelly 2.5 relével vezérelve, és azt pofonegyszerűen lehet saját automatizálásba integrálni (mondjuk persze nem a zárt Xiaomiba, az erre alkalmatlan)

(#1668) tyielow válasza Degeczi (#1667) üzenetére


tyielow
aktív tag

+1

YouTube: toty1ka

(#1669) hg6idn válasza tyielow (#1668) üzenetére


hg6idn
csendes tag

Köszönöm az infót, automatizálást nem tervezek. Inkább csak lehetőséget, hogy adott szituban le tudjam távolról engedni (sima le/fel parancs). szerencsére hobbi feladat lesz, így nem nyomaszt az idő.
Valami ehez hasonlóra gondoltam:) :https://www.aliexpress.com/item/32982164582.html

[ Szerkesztve ]

(#1670) Degeczi válasza hg6idn (#1669) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Rádiós redőnymotoron nincsen vezérlőláb, azt csak távvezérelni lehet. Aztán vagy sikerül olyan 433 MHz-es adót szerezned ami megtanítható az adott típusodra, vagy nem. És ha igen, akkor sincs visszajelzésed, nem tudsz pozícióra állni - márpedig a motoros redőny egyik leghasznosabb funkciója az, ha nem csak végállásokban üzemel (pl. nyáron nyitott ablak mellett aludni úgy célszerű, h picit visszahúzva van, épp csak annyira, h a lamellák eltávolodjanak, így marad szellőzés. Nappal pedig csökkenteni lehet a szoba fölmelegedését - úgy, h közben az ablakban belül lévő virágok se menjenek tönkre, kapjanak fényt)

Az automatizálás pedig a másik előny: nálunk pl. keleti fekvésű a hálószoba, nyáron már reggel 5 körül is túl világos lenne redőny nélkül, és így a legjobb ébresztés, h a beállított időpontban fölemelkednek a redőnyök (este a besötétedéskor meg szintén automatikusan le, így nagyon ritkán kell külön állítani - és olyankor is sokkal kényelmesebb Alexának hangparancsot kiadnom, mint távvezérlőt keresgélni, nyomogatni a megfelelő pozícióig)

(#1671) hg6idn válasza Degeczi (#1670) üzenetére


hg6idn
csendes tag

Én inkább azon gondolaton indítottam a fejem, hogy egy távkapcsoló (ami mindhárom motort vezérli) gombjait "nyomogatom" relével. Ez a lakás túl kicsi, hogy a nagyon automatizáljak, majd a következő:), bár szeretek játszadozni. Annyi lenne a cél, hogy szükség esetén távorlól tudjak nyitó, és záró utasítást adni - az okát még nem tudom, de szeretném :F , és ha ez a meglévő xiaomon keresztül megy akkor meg tök jó dolog lenne:)

(#1672) takacska válasza hg6idn (#1671) üzenetére


takacska
csendes tag

A relé amit linkeltél, nem megy gateway nélkül. Gw-n keresztül tudod telefonról vezérelni a Mi Home appal. A jel sajnos tesz egy kínai kerülőt. Öntözőt vezérlek vele, de nagyon várom hogy legyen supportja domoticzhoz, nagyon nyűgös a kínai felhő.

(#1673) JrCsG


JrCsG
tag

Szerintetek fürdőszobába be merjek tenni egy Yeelight YLXD01YL 320 28W Smart LED Ceiling Light-ot? :U

(#1674) icemad válasza JrCsG (#1673) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem baja nem lesz, de ilyet fürdőszobába? Mekkora az a fürdőszoba? Nem túl overkill? Ez egy 40m2-es nappaliba is elég.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#1675) sagit


sagit
addikt

Hello

Vettem egy "100%Xiaomi Mijia Universal Intelligent Smart Remote Controller WIFI+IR Switch 360degree" 2019-es verziót. Kínai szerveren tökéletesen megtalaltam mi home-ban, kínai gateway-em van, és egy xiaomi lámpa ami szintén megy hibátlanul a szerverrel.
Terv az volt hogy egy smart swich - el automatizalok, este lefekvesnel azt megnyom, lekapcsolja a lámpát, bekapcsolja a tv - t a távirányítós cuccal. Hozzá is tudom adni az automatizalasnal azonban nem csinál az infras cucc semmit, a lámpa szépen lekapcsol, a tv meg se nyikkan. Külön a tv természetesen működik vele hibátlanul, rögtön sikerült a megfelelő távirányító beállítani. Ötletek? Nem lehet vele automatizálni? Töröltem már az eszközt, távirányítót is, sehoyg se akarja, amőgy minden működik.


Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#1676) JrCsG


JrCsG
tag

Tudom, hogy milyen a teljesítménye, lehet “kicsit” túl lenne tolva, de imádom a fényt. :B
Fényerőt úgyis lehet szabályozni, illetve automatizálás miatt lenne szerepe ennek a fényforrásnak.

Az esetleges nagyobb páratartalom ami aggaszt, hogy mennyire bírhatja?!

(#1677) JrCsG válasza icemad (#1674) üzenetére


JrCsG
tag

Az előző hsz-em neked szólt :)

(#1678) icemad válasza JrCsG (#1676) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Most látom, hogy csak Ip60-as. Akkor felejtős...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#1679) tyielow válasza icemad (#1678) üzenetére


tyielow
aktív tag

Ez egy marhaság!. Azért mert vizes helyiségbe szerelsz be valamit, nem kell a legmagasabb IP-védettség. A vizes helyiségeknek is vannak tartományai, hogy kád/zuhany/mosdó-tól X cm távolságig, függőleges / vízszintes irányban, mit szeretnél elhelyezni, milyen védettség kell hogy ott meglegyen, stb. Konkrét előadások szólnak erről InfoShow / EMOSZ rendezvényeken. Mi tonna számra adjuk el az IP20-as mozgás- és jelenlétérzékelőket, plafonra szerelhetők. Mosdókba, WC-be egyaránt.
Ami bekavarhat jelen esetben szerintem egyedül az ha magas a páratartalom, mert mondjuk kicsi a fürdőszoba és jó néhány forró gőzfürdő odapakolhat neki még ott is.
Esetleg utána lehet járni ki mit tapasztalt, biztos hogy van aki már fürdőbe is rakta fel.

[ Szerkesztve ]

YouTube: toty1ka

(#1680) Degeczi válasza tyielow (#1679) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Országfüggő is a szabályozás, van, ahol tényleg nem szabad. Pl. az angoloknál még fali villanykapcsoló sem lehet a fürdőszobában... (zsinórosat használnak)

(#1681) icemad válasza tyielow (#1679) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Azért adjátok az ip20-ast, mert olcsó. Nem azért mert az az előírás. Kolléga pont a magas páratartalom miatt kérdezte, hogy fellehet e rakni. Nyilván fellehet, csak nem biztos, hogy hónapokig működik majd.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#1682) tyielow válasza icemad (#1681) üzenetére


tyielow
aktív tag

Azért adjuk el, mert megbízható európai minőségű termék :) nem olcsó.
* Javítok, IP40, de a lényegen nem változtat

[ Szerkesztve ]

YouTube: toty1ka

(#1683) Criminal017


Criminal017
őstag

Sziasztok!

Egy elég banális, de frusztráló problémába ütköztem. Vettem egy Ceiling lampet és hozzá a távirányítót. Ahogy a nagy könyvben le van írva, 60 másodpercig megy a lámpa, utána távirányító OFF+M gomb megnyom. El is kezd villogni a távirányító, de a lámpa nem reagál rá.

A szobámban van még egy LED Desk lamp és egy Bedside lamp, de párosításkor mindkettő ki van kapcsolva.

Mi lehet a probléma?

(#1684) Degeczi válasza Criminal017 (#1683) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem ez van megírva, nem "utána" kell megnyomni a gombokat, hanem a lámpa áram alá helyezését követő 60 mp-en belül. Ha kivársz egy percet, utána persze, h nem megy...

(#1685) Criminal017 válasza Degeczi (#1684) üzenetére


Criminal017
őstag

Huhh, most kellően kellemetlenül érzem magam, tényleg ezt írja. Felületesen olvastam el...

Köszönöm!

(#1686) Degeczi válasza Criminal017 (#1685) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ugyan már: nem hiszem, h akadna bárki, aki ne futott volna már bele hasonló félreolvasásba :B

(#1687) tomigonzo válasza Criminal017 (#1685) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

te itt ne erezd magad kellemetlenu, ha mindossze ennyi hibaval tudsz kandszi jeleket olvasni ;)

(#1688) grafur


grafur
csendes tag

Sziasztok!
Sokat olvastam itt, és más fórumokon is, de csak nem sikerült döntést hoznom, ezért a véleményetekre lennék kíváncsi pár tanács formájában!
A napokban veszünk birtokba egy zártkerti ingatlant, egy kis faházzal, ami hétvégi kertként fogja szolgálni a családot (tehát hétközben nem nagyon vagyunk ott, és télen nincs fűtve). Szomszédok vannak, a biztonság jó; de én mégis akkor vagyok igazán nyugodt, ha "belátok" a kertre telefonról, és tudom csekkolni, hogy minden oké. A lakás, ahol lakunk is meg van pakolva automatizálással (Xiaomi kamera, Broadlink 433+IR vezérlő, rádiós redőnyök és konnektorok, rádiós ledszalagok), igaz, már eléggé régi a "rendszer", amit vagy 6-7 éve tákolgattam.
Most, a kertbe egy kis "ránézési lehetőség" mellett (tehát nem kell véresen komoly biztonság technika, épp csak egy kis megnyugtatás, mozgás és nyitás érzékelés) szeretnék majd idővel öntözést nedvességtartalomtól és esetleg kismedence/kistó vízforgatót is hőmérséklettől és páratartalomtól függően vezérelni.

Erre szerintetek alkalmas lehet a Xiaomi szettje? Fontos paraméter, hogy itt télen hideg környezetben kellene dolgoznia, adott esetben fagypont alatt. Mennyire képes erre?
Van esetleg más, amivel az egész jobban megoldható? (a HA rövidítést sokszor látva már vágom, hogy "Home Assistant" -de még nem jöttem rá, hogy konkrétan mi is az --> Eszköz vagy szoftver?! :)) )

Plusz még felmerült egy olyan kérdésem, hogy Xiaomi rendszer esetén az EU-s verzió felcsatlakoztatható kínai szerverre? (A meglévő kamera, illetve porszívó már azon van, régen csak az volt, és nem szívesen váltanék másikra)
Előre is köszönet!

(#1689) Degeczi válasza grafur (#1688) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Home Assistant a legnépszerűbb nyíltforrású otthonvezérlő szoftver, amit saját gépen (akár egy Raspberry, akár x86 alapú) futtatsz, így áthidalva, közös rendszerbe foglalva a különböző gyártók teljesen különálló, egymással együttműködni képtelen rendszereit (és nem utolsósorban kikerülöd a gyártók felhőjét és a kínai kapcsolatot), és persze saját automatizálásokat valósítasz meg.

De az említett célra megteszi egy olcsó GSM-es riasztó és bármilyen wifis kamera is.

[ Szerkesztve ]

(#1690) JrCsG válasza icemad (#1678) üzenetére


JrCsG
tag

Aucs, sajnálom, akkor újratervezés :W

(#1691) JrCsG válasza tyielow (#1679) üzenetére


JrCsG
tag

Na akkor mostmár tényleg nem tudom mi tévő legyek?!

(#1692) kodoboy


kodoboy
tag

Sziasztok!

Vettem két Xiaomi Ceiling Lightot, az egyik tök szuper, a másik viszont az otthoni wifihez való csatlakozáskor megakad. Ugyanazon a routeren mennének... Mi lehet a baj???

Intel Core2Quad 6600, Asus P5Q-EM, Asus V60 Cooler, Geil Black Dragon 4*1Gb DDR2 1066Mhz, Asus DV-215D, FSP BlueStorm II 500W, Thermaltake DH202 HTPC Case(iMON+VFD), Logitech MX5500

(#1693) grafur válasza Degeczi (#1689) üzenetére


grafur
csendes tag

Köszi, utána is nézek. Van esetleg az utánanézhez valami ajánlott forrás? Ketyeg itthon, a lakásban egy BananaPi, így nem zárkózok el ilyen megoldástól sem, hiszen ez rejtene némi bővítési lehetőséget a sima GSM-es riasztóval szemben (mint amik fel is merültek: locsolás és vízforgatás automatizálása páratartalom és hőmérséklet függvényében). Jól gondolom, hogy a HA-hoz nem éppen a Xiaomi Hub-ja javasolt?!

Visszatérve még a Xiaomire: mennyire bírja vajon a hideget a Xiaomi Smart Home szett? Tehát például a mozgásérzékelő kültéren, téli időben elhalálozik?!
Illetve nagy kérdés még nálam, hogy ha "Global" verziót veszek, akkor azt a kínai (azaz Szingapúri) szerverrel nem tudom idomtani? :) (Jelenleg azon futnak a Xiaomi eszközeim)

Köszi a segítséget!

(#1694) Timer válasza grafur (#1693) üzenetére


Timer
veterán

"Illetve nagy kérdés még nálam, hogy ha "Global" verziót veszek, akkor azt a kínai (azaz Szingapúri) szerverrel nem tudom idomtani? :) (Jelenleg azon futnak a Xiaomi eszközeim)"

Nálam is így megy, de nem a legjobb. Az értesítések megszűntek létezni, szerintem a hétvégén át is költözök EU régióra. Ha ott sem lesz értesítés, akkor passz. Azt hiszem, kínai cuccaim közül egyedül a Yeelight asztali lámpát nem akarta felismerni EU régión, de lehet, hogy a légszűrő vagy a porszívó volt, már nem emlékszem, régen próbáltam. Hétvégén kiderül.

(#1695) Degeczi válasza grafur (#1693) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az olcsó GSM-es riasztó előnye, h jellemzően 433 MHz-es, olyan érzékelővel, amit könnyen lehet integrálni saját automatizálásba is egy vevővel (de persze nem Xiaomi rendszer altt, az a zártsága és durva hiányosságai miatt egyébként sem javasolt ilyen célra. Én is csak az olcsó, és megbízható érzékelői miatt használom, de nem riasztónak, hanem a hőmérsékletek és ajtónyitások monitorozására. HA-ba integrálható a Xiaomi Gateway is, de noname stick is, igaz utóbbi már saját firmware ráflashelésével)
A hideg amúgy nem igazán gond, hiszen fűtetlen helyiségben sem jellemzőek a mínuszok még nagy hidegben sem.

[ Szerkesztve ]

(#1696) grafur válasza Degeczi (#1695) üzenetére


grafur
csendes tag

Hmm, köszönöm a tippeket, ez a megoldás igen jónak hangzik, elgondolkodtató!! :)
Van esetleg konkrét tipped olcsó GSM-es riasztóra, illetve olyan vevőre, amivel aztán HA-ba tudom integrálni?

Valószínűleg az általad javasolt megoldást fogom választani, azaz a biztonsági megoldásra beszereznék egy GSM-es, vezeték nélküli riasztó szettet, illetve egy Xiaomi Gatewayt, meg pár vezérelhető konnektort és nedvesség érzékelőt (a locsolás automatizálására), amiket aztán majd összeboronálnék egy HA-val, idővel.

(#1697) Degeczi válasza grafur (#1696) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Én másfél éve vettem egy Digoo Hosa rendszert ötvenpár dollárért. Alap, pár hülyeséggel - de a célra megfelel, az érzékelői fillérekért bővíthetőek bármilyen noname 433-as mozgás- vagy ajtónyitásérzékelővel, és azok HA alá is könnyen integrálhatóak vagy Sonoff RF Bridge-el, vagy RTL2832-es stickkel

Konnektornak a Blitzwolf SHP2 vált be nagyon, mert olcsó, megbízható és a fogyasztásmérés is fontos szolgáltatás (azt monitorozva könnyen megállapítható pl. hogy mit csinál a mosógép vagy szárítógép és figyelmeztet a ház, ha készen vannak) ami szintén jól integrálható HA alá firmwarecsere után

(#1698) tyielow válasza JrCsG (#1691) üzenetére


tyielow
aktív tag

Én személy szerint nem tenném azt a lámpát a fürdőbe. Ha ott okosítani szeretnék (amit jelenleg a világításra kötött utószellőztetés miatt nem teszek), akkor sima izzócserében gondolkodnék..
Ha ragaszkodsz a Ceilinghez, ahogy írtam, nézz utána vagy kérdezz utána más fórumokon, akár gearbesten vagy bangoodon, hogy bárkinek van-e hosszú távú (nem 3 napos) tapasztalata egy fürdőszobai elhelyezéssel.

YouTube: toty1ka

(#1699) powerup2


powerup2
addikt

Valaki segitsen vettem a xiaomi smart home kitet es van 16db ikea okos izzom a kerdes az lenne a rendszerrel hogyan tudom felismerterni ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#1700) grafur válasza Degeczi (#1697) üzenetére


grafur
csendes tag

Nagyon köszönöm a tippeket!
Ez a Sonoff RF Bridge nagyon megtetszett, a lakásban eddig a rengeteg RF eszköz miatt egy Broadlink RF Bridge-vel dolgoztam (mérsékelt megbízhatóság), de ahogy nézem, most ide a kertbe lehet, hogy egy ilyen Sonoff szett is elég lenne. (433 Mhz mozgásérzékelő+nyitás érzékelő) Persze még 1-2 mozgásérzékelővel kiegészülve, meg sima, 433 Mhz-es rádiós konnektorokkal (pl Lidl-ből).

Egyelőre talajnedvesség érzékelőt nem találtam se wifiset se 433 Mhz-eset, úgyhogy az még egy rejtély, hogy oldom meg, de talán ezzel a Sonoff RF Bridge szettel nem lövök mellé, mint "kezdő csomag" az új helyen.. :)
Köszi a tippeket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.