- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moki2
aktív tag
válasz
Davebowman #2497 üzenetére
Gondolom az időzónákat minden eszközön beállítottad , routeren még google DNS beállítása szokott segíteni . Ha nagyon nem akarja törölni szabályt , resetelni eszközt és újra nekilátni .
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #2495 üzenetére
Emailben az válaszolták, hogy EU régiós.
Valamint a WayteQ azt írta, hogy a Yeelight 50cm-enként vágható (amiben a valóságban valszeg van kis tolerancia, így jó lesz szerintem nekem a szekrényhez. -
farkas-j
őstag
Tudom, hogy szentségtörés leírni egy ilyen véleményt mint az enyém egy Xiaomi fórumba, de megteszem, hátha más is elgondolkodik rajta.
Konkrét tanácsot nem adnék, csak egyet, én biztos, hogy kerülném az olyan megoldásokat, ahol egy konkrét gyártó vagy szolgáltató cég szerverei kellenek a berendezések és eszközök működtetéséhez és nem elég az eszközöknek az egyszerű internet elérés és esetleg egy "házi autonóm vezérlőközpont".
Soha többet nem veszek olyan eszközt, ami függ egy gyártó szerverétől! Ilyenek pl. a Xiaomi eszközök (de sok más gyártó eszközei is). Úgy indul, hogy tele vannak pl. a Xiami-val kapcsolatban a fórumok régiós szerver problémákkal. Nem mindegy pl. melyik eszköznek melyik szerverre van jogosultsága. Én pl. nem rég szívtam óriásit a Xiaomi hőmérséklet szenzoraival. Nem voltam elég figyelmes a típus, a régió és a működési elv kiválasztásánál és úgy ugrottam bele. Ezzel csináltam magamnak egy csomó problémát. Végül egy Orosz módosított MI appal sikerült megoldanom. Emiatt is írom, hogy soha többet nem veszek olyan eszközt, aminek a működtetése függ egy készülékgyártó vagy szolgáltató szervereitől és kénye-kedvétől!
Teljesen függővé válik a felhasználó a gyártótól vagy a szolgáltatótól a használat során, mert mi van ha lekapcsolják a szerverüket, módosítanak a feltételeken, csődbe mennek, profilt váltanak vagy "csak" elcsesznek valamit stb. stb? Az is ellenőrizhetetlen, hogy milyen információkat gyűjtenek be és mibe látnak bele. Ez komoly biztonsági kockázatot jelent. Ez web kameráknál vagy biztonsági rendszereknél különösen figyelemreméltó szempont, és a kínai eszközöknél halmozottan problematikus!
Nálunk és a lányoméknál is vannak pl. IP kamerák és távkapcsolók telepítve, de az elérésükhöz csak Internet kapcsolat kell. Az elérésüket és vezérlésüket csak a belső hálózatom konfigurációja befolyásolja. Semmilyen külső felhőre, szerverre nincs szükség a működtetésükhöz. A biztonság fokozása érdekében le lehet tiltani az eszközök mindennemű internetes kommunikációját, a távoli elérésüket vezérlésüket meg VPN segítségével biztonságosan és kényelmesen meg lehet oldani.
Járd jól körül a témát, mielőtt beledöntöd a pénzt! Én ugyan csak a Xiaomi-ról tudok nyilatkozni, de bármilyen szép, bármilyen jó, bármilyen olcsó, ha megveszed az eszközeit azonnal hozzájuk vagy láncolva és azonnal hozza a fentebb felsorolt problémákat. Sajnos nagyon sok gyártónál ugyan ez a helyzet! -
Davebowman
senior tag
Mi a javaslat, ha az ídőzített feladatokat nem mindig hajtja végre a xiaomi gw és zegbees konnektor?
-
Ger0p
újonc
Sziasztok!
Nekem teljesen új ez az Okosotthon dolog, de szeretnék belevágni. Most fogok egy már felújított lakásba költözni, így kábelezésen kívül szabad a "vásár".
Alapvetően porszívó, kamera, világítás lenne a cél, de gondolkoztam már zárban is.Igazából ami gondot jelent az a fűtés automatizálása. Valamilyen elektromos panelt kellene felszerelnem a mennyezetre, ami vezérelhető, de fogalmam sincs, hogy milyet.
Tudtok valamit javasolni? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Kontaktor.hu-ról rendelt már valaki? EU régiós holmikat adnak? Van olyan ami nincs készleten a xiaomi.hu-n, az árak hasonlók, néha még olcsóbbak is.
Előre is köszi, ha van tapasztalat! -
farkas-j
őstag
Telefonnal közvetlenül feltudom venni őket. Az azért érdekes, hogy hőmérsékletet viszont csak az egyikről tudok lekérni annak ellenére, hogy amelyiket nem tudja lekérdezni, azon megjelenik lekérdezéskor a Bluetooth ikon.
Ha a telefonon be van kapcsolva a Bluetooth, akkor a getway eszközkeresésében látom őket. Ha kikapcsolom a telefonon a Bluetooth-ot és rákerestetek újra a Getway-el, már nem látja őket csak az órásat. Kezd rohadtul tele lenni a Xiaomi-val a t.köm! Macerás, bonyolult, bizonytalan, millió régió probléma stb. -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Nekem is hőmérős bajom lenne. Vettem egy kerek BT hőmérőt, amit egy Smartmi Humidifierre szeretném használni.
Párásító EU verzió, német szerveren hajlandó menni, illetve orosz appal sikerült kínaira is ráerőszakolni. A hőmérő viszont se közvetlen a telefonra, se a BLE getawyre nem akar kapcsolódni, nearby devicesnél látszik mindkét szerveren, rámegyek kéri hogy nyomjam meg a gombot, de nem tud csatlakozni.
Valakinek valami tipp, hogy mit próbálják még meg? -
farkas-j
őstag
Segítséget kérnék.
Vásároltam egy Bluetooth/WiFi getaway-t. Rendeltem hozzá 2db Xiaomi Mijia 2 Bluetooth hőmérőt. Az orosz appot használom. A szoftver látja az itthoni MI robotporszívónkat, a Xiaomi Mijia BT4.0 Bluetooth Vezeték nélküli higrométeres hőmérő-óránkat és a Bluetooth/WiFi Gatewayt is. A probléma az, hogy a gateway nem látja a két Xiaomi Mijia 2 hómérőt, csak az órás hőmérőt, a 2db kis Xiami Mijia 2 hőmérőt nem. (Az órás hőmérőt getway nélkül is látom az appban.) Hiába adom ki a keresést az appban a getvay-nél, a 2db kis Xiami Mijia 2 hőmérőt nem látja. Mi a megoldás? -
Ha valakit érdekel, banggood-on xiaomi Air purifier 3, CZ raktárból beírva a BGAIR3HR kódot most 47699ft. Itthon még mindig 70e felett van.
-
Moki2
aktív tag
Azért mert GW china légtisztító meg eu . Próbáld orosz mi home appal.
[link] . Vagy estleg hong kongi régión -
Fisha
őstag
Kipróbáltam Hungaryval úgy addig se jutottam el. Már az eszközt se látja a keresésnél.
Amúgy China Mainlanddel - ahogy feljebb írtam is - megtalálja a purifiert az app, csatlakozik is a wifijére, küldi is neki a kérést, hogy menjen fel a routerre, de a folyamat végére egy timeoutot mond, amire annyi a javaslata, hogy vigyem közelebb a wifihez. De ez nyilvánvalóan hülyeség, mert kap ip-t, illetve olyan erős itt a wifi térerő, hogy elefántot lehetne vele ölni. -
Moki2
aktív tag
ott a gond valszeg GW kínai lessz , ha jól látom átalakítóval csücsül konektorban . Légtisztító meg valszeg eu , ha együtt akarod a kettőt akkor orosz app.Tényleg a régió lessz a probléma , próbálj régiót váltani akkor vagy a GW vagy a légtisztító jön be.Légtisztító eu régiót fogja
szeretni , GW mainland china -
Fisha
őstag
-
Moki2
aktív tag
A GW hol vetted ? És a az air purifiert ? Ha GW eu és légtisztító kínai akkor nem fog menni csak az emlegetett orosz appal . Amúgy a linkelt hőmérő jó .De hogy tudd a linkelt oldal is kínából rendeli , lehet jobban jársz ha közvetlenül te veszed meg bangood vagy gerbest-en .
-
Fisha
őstag
Köszi. Ez is jó lehet nekem? [link]
Bocsi a sok kérdés miatt, de eléggé el vagyok most veszve. Még mindig van kérdésem. Van itthon egy air purifier 2 is. Ezt is szerettem volna felvenni. Elsősorban a gateway alá, de ott nincs is ilyen eszközkategória. Nem is fog vele menni?
Utána próbáltam csak az appba becsatolni, de az se ment. Ez is azt hajtogatja, hogy nem tud a wifire csatlakozni, miközben 2 méterre van tőle. Ráadásul ha bemegyek a router admin felületére, akkor látom is, hogy kapott ip-t. Szóval nem értem, hogy mi a bánata. -
Fisha
őstag
Ohjeez. Akkor valamit nagyon benéztem. Jó hogy 2 hónapot vártam rá, hogy megjöjjön...
Köszi, hogy segítettek rájönni, hogy hülye vagyok.
Akkor a képen ami van, nem jó nekem BT-hez?
Ha így van, akkor mit javasoltok? Vegyek inkább ehhez valami hozzá való hőmérőt vagy ezt cseréljem BT-sre? A cél egy nagy hűtőkabin hőmérsékletének mérése, monitorozása lenne. Lehetőleg kronologikusan. -
Fisha
őstag
Megadtam a két DNS-t már korábban is, de kellett a restart is a routernek. Köszi az ötletet. Most felment a hálóra, látom a mobilról a gatewayt, tudom a lámpáját kapcsolgatni. Éljen.
De. A gatewayhez sehogyse tudom hozzáadni a hőmérőt. Automatikusan nem látja az add device alatt. Ha kiválasztom a listából akkor azt hadoválja, hogy nyomjam addig a reset buttont rajta, amíg kéken nem villog. Csak ezen nincs is reset button, meg kék led se.
Egyetlen bluetooth jelű gomb van rajta, azt nyomtam, villog is a bluetooth ikon, de nem találja meg a gateway, és csak kínaiul hadovál. Most min akadok el? Miért ilyen nehézkes ez, hogy villamosmérnöki diplomával is kezdem feladni?(a hőmérőt közvetlenül a mobillal meg tudom találni amúgy, csak hát nem az lenne a cél, hanem a távoli elérés)
-
Moki2
aktív tag
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Egy xiaomi smart home gateway 2 és hőmérséklet sensor - egyelőre nem - boldog tulajdonosa vagyok. A gatewayt sehogyse tudom sajnos ráizzítani a wifire. A telóm (szintén xiaomi) nagy nehezen megtalálja, mint közelben lévő eszközt, csatlakozik is a wifijére, de nem sikerül neki a gatewayt az én wifimre csatlakoztatnia. Egy elég átlagos tplink routerre kéne csatlakozni, bár ő csak wifi access point és van még előtte egy ZTE router is a digi felé. Jelerősség tuti jó, sima 2.4ghz háló. Mi lehet a gond?
Az is fura amúgy, hogy az MI home appból kézzel nem is tudok ilyen eszközt hozzáadni, egyáltalán nincs semmilyen gateway benne. Mainland china-val sincs, és Hungaryval se....
Így csak ez az automata bolondozás jön szóba, de az meg valamiért nem megy.Előre is köszi a segítséget.
-
hzsolee
őstag
válasz
LiteCross91 #2467 üzenetére
Köszönöm. Akkor valamit én csesztem el. Hiába húztam fel a hangerőt, az oké gombot nem fogadta el.
-
Lajtorja
aktív tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne, ha valaki már valaki lefutotta ezeket a köröket, vagy tud rá megoldást azt megköszönném:
Adott egy (hazai vásrálású) Xiaomi smart sensor set a hozzá adott gateway-el, sok Mi wireless switch-el kiegészítve. Sok Yeelight smar led (E27), 2 darab sonoff relé, egy Mi ceiling light és egy Yeelight 650.
Minden mindennel megy, tök jó... kivéve hogy a kapcsolókat nem sikerül összehozni sem a relékkel, sem a Yeelight 650-el. Utóbbit Mi Home app nem is látja, illetve opció sincs az appban, hogy te ilyen készüléket szeretnél hozzáadni. Érdekes módon a Yeelight appban lehet kezelni a 650-et, de ott ugye meg a gateway mögötti zigbee cuccokat nem látom.
Sonoff relé csak két fényforráshoz van: konyhai pult világítás, illetve fürdőben a tükör feletti világítás... ezeket is jó lenne egy Mi wireless switchel kapcsolni. Nem tudom létezik-e rá megoldás, ifttt vagy hasonló is jó nekem. Egyáltalán hajlandó a gateway a saját appják kívűl kommunikálni valamivel, vagy ez teljesen felejtős?
tl,dr: Hogyan lehet Yeelight 650-et kezelni Mi home appban? Hogyan lehet Gateway-re kötött zigbee cuccokat használni pl. ifttt-vel?
-
hzsolee
őstag
Az orosz appnál nem tudok hangerőt változtatni a hubnál, például ha ding-dongot szeretnék ajtónyitáskor. Áruházit visszaraktam, azzal okés
Másnak működik?
-
Moki2
aktív tag
válasz
mogyorosi55 #2462 üzenetére
Ezt mindig érdemes Mi Homnál megtenni . Örülök
-
Moki2
aktív tag
válasz
mogyorosi55 #2458 üzenetére
Mi home-nak megadva minden engedély ?
-
mogyorosi55
csendes tag
Azt vettem észre, hogy a wifire szerintem csatlakozik, mivel ha restartolom a routert akkor kéken kezd villogni a konnektor a folyamatos kéken világítás helyett és amint bekapcsol a router visszavált folyamatos kékre. És látom a router admin oldalán csatlakoztatva. Lehet valami port nyitás kell neki?
-
Moki2
aktív tag
válasz
mogyorosi55 #2456 üzenetére
Még egy kósza ötlet próbálj meg wificsatornát váltani , pl nem minden szereti a 13-ast .Végső esetben másnál is nézzétek meg
-
Moki2
aktív tag
válasz
mogyorosi55 #2454 üzenetére
Még egy tipp , hálózat nevében ne legyen ékezetes betű , más ötletem nincs
-
mogyorosi55
csendes tag
válasz
mogyorosi55 #2453 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből még annyi, hogy a led villogó sárgáról átvált villogó kékre, majd folyamatos kéken világít.
-
korpicschess
veterán
Illetve még egy kérdés, van valakinek Ceiling lightja? Az érdekelne, hogy a felfogatási pontok távolsága a 2 csavarnál mekkora. Nekem mennyezet fűtésel van, és nagyon kicsi a hely, ahova tudok fúrni, vagy ki kell találnom valami alternatív megoldást, hogy fel tudjak szerelni lámpát.
-
korpicschess
veterán
válasz
mogyorosi55 #2449 üzenetére
A cikkszám mit jelent pontosan, és hol lehet egy eszközön megnézni? Illetve milyen oldalon lehet ellenőrizni? Azért kérdezem, mert nekem hirtelen túl flottul megy EU régióra állított Xiaomi Home appból egy kínai Yeelight meg egy EU adapteres (használtan vettem) Air Purifier is. Meg akkor már a porszívót is megnézném, ahhoz meg a Yeelighthoz van csak dobozom, de azt itthonról vettem, az szinte biztos, hogy EU. Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest