Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaDa
senior tag
válasz
BusinessGuy #1548 üzenetére
Pedig a 66% reális. Nekem van egy mini humidorom szivaroknak. Abban van egy digit mérő és ebben az esős, párás időben minden segítség nélkül 75%ra ugrik. Naponta kell szellőztetni de úgy is nehezen megy le. Biztos, hogy ebben az időben bőven 50% feletti a páratartalom.
-
BusinessGuy
őstag
Ma megjött a bedside lámpa-hőmérő (kijelzős) szett havernak holnap viszem neki. Viszont nekem a hőmérő gyanús...
Egyrész a szobám páratartalma szerinte 66%,ami nekem baromi soknak tűnik... A hő pedig most 24.5 fok...
Az itthoni digit mérő szerint viszont 39% és 23.5 fok....
Van valakinek tapasztalata? Pontos ez a cucc? -
sambenez
addikt
Most jött meg a nemrégen vásárolt ajtónyitás szenzorom. Hirtelen azt hittem mást küldtek, mert 3x olyan vastag dobozban van mint a régebben vásároltak.
Ennek mi értelme van? Jó nagy pazarlás térben papírban mindenben. -
tyielow
aktív tag
válasz
BusinessGuy #1539 üzenetére
Ránéztem a linkre. hát ez a weboldal is 1 kula, semmi update... na mindegy, sose magyar oldalakról tájékozódom
-
BusinessGuy
őstag
válasz
toyasoslecho #1542 üzenetére
Köszönöm, közben egyik helyről elküldték user manual-t tehát wifisek is.
-
toyasoslecho
tag
válasz
BusinessGuy #1541 üzenetére
Yeelight-ba(lapos széles logo) nincs wifi, miija(keskeny magas logo) van.A wifisbe van BLE getaway.Mondjuk nekem mennyezeti van BLE getaway-al, de ugyanúgy használom. Wifin lätom a bluetooth-os hőméröt.Nekem sincs kerek getaway-om.
-
BusinessGuy
őstag
Tudom de épp ezért van elméletileg benne wifi. Minden amit a BT Gw-n keresztül csatlakoztattál látsz rajta neten át.
Lásd gearbest összevetés.
Ez alapján a Mi Bedside-ban ott a wifi távoli eléréshez mindent látva ami rá van kötve, Yeelight bedside-ban nincs...És nem látom a linkelt boltokban feltüntetve ezért kérdezem van-e tapasztalat.
-
Moki2
aktív tag
válasz
BusinessGuy #1539 üzenetére
Arra gondolt az előttem író hogy ez csak átjáró bluetooth eszközöknek távoli eléréshez kell a gateway is , ha csak BT miatt kell alternatíva még átjáronak a smart clock is , én azt használom . Hömérsékletre és páratartalomra az aqara szenzor is jó és az nem BT , de annak nincs kijelzője csak telefonon látod az adatokat .
-
sambenez
addikt
válasz
BusinessGuy #1537 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni de ebben a lámpában BT GW van ha jól emlékszem. Ami csak arra van, hogy a kerek GW-t össze tudd kapcsolni a BT-s eszközökkel. Nincs belőle olyan ami helyettesíthetné a kerek GW-t. Emjlékeim szerint az jelenleg csak egy kamerában van, és az újabb aqara gw van még ami viszont jóval drágább mint a mijia gw.
-
BusinessGuy
őstag
Köszönöm az infókat. Átnézegetve acuccokat arra jutottam én us hogy inkább kínai lesz a befutó, úgyhogy gearbestről le is pattintottam egy yeelight plafonpilácsot ha már akciós.
Más.
Ismerős is szeretne hasonlót de neki csak arra van szüksége hogy lássa az otthoni hőt, illetve minimal világítás. Kinézte magának a Mijia Bedside lámpát viszont mindenhol amit nálunk lehet kapni csak bluetooth van írva. Létezik hogy ebból van csak BT verzió? Tökéletes gateway lenne neki a xiaomi hőmérő/ páramérővel, de nem meri berendelni.. A cikkszámuk más mint a gearbestesnek és olcsóbbak. Egy írtacsak oda hogy wifi+bt..
EZEK azok. -
tyielow
aktív tag
válasz
BusinessGuy #1532 üzenetére
Én a kínaira szavazok. És hogy gearbest vagy egyéb helyekről szerezd be.
A Yeelight meg nem tudom mitől népszerű, én abból pl. pont rendeltem, RGB-t, de csak 1. gen-es, ezért nem tudom mi home appal használni.. a Philips izzók viszont hibátlanok, ahogy az ikeás isApropó: most épp olyan van, hogy a konyhai mozgásérzékelő nem kapcsolja a lámpákat. Movementet észlel, automatizmus aktív, de nem kapcsol... lehet köze van hozzá, hogy 1 órája gebaszos az internetkapcsolat ?
-
Moki2
aktív tag
válasz
BusinessGuy #1532 üzenetére
Aqara gateway-em van átalakítóval , kínai régión üzemeltetve , nincs vele gond . Égők yeelight-ok (3síma 1 RGB ) , működnek vele gond nélkül .Aqara mozgásérzékelő kapcsolgatja őket fényviszony fügvényében . Van egy aqara is de az néha elfelejt lekapcsolni .Kamerából MiHomeSecurity Camera 360° 1080P van azzal sincs gondom .
-
BusinessGuy
őstag
Sziasztok!
Annyi információ van a kommentekben hetekbe telne végigböngészni.
A nulláról kezdenék okosotthon projektbe, androidos telefonról. Azt tudom hogy sok dolog csak kínai régióraváltva működik, illetve átalakítóval, sok dolog meg csak EU-ban viszont jóval kevesebb az ilyen eszköz.
Első körben a világítás szerepel, majd késöbb egy jóféle xia vagy roborock robotpulorszívó. Kamerák.
Mit érdemes vennem?
Androidos telefonról (valamint okos kapcsolókkal és cube-al) vezérelném az egészet, de a global smart home csomagtól (gateway, mozgásérzékelők, nyílásérzékelők, kapcsoló) tartok kicsit a limitáltsága miatt.. A kínaihoz meg átalakító kell és nem tudom mennyire biztos eu-ból kínai régiózni.
Ugyanakkor világítás téren a neten a Yeelight jóval népszerűbb, viszont ez az EU-s gateway-el nem működik... Vajon az EU-s kapcsolóval se? Tehát mindenből kínai kéne?
Tehát egy kis segítség avagy összesítő kéne mit célszerű vennem..Köszönöm
-
tyielow
aktív tag
Köszi a tippet! Este megnéztem, a smart plugot sikerült legalább párosítani. Az égőket még nem néztem meg.
A gateway-t is kihúztam, azóta az szórakozik, de szerintem a csöves CH/EU átalakító dugalj miatt szar a kontakt a falban... de rohadjanak meg csak azért sem vettem 1500+ Ft-ért boltban travel adaptert, hanem gearbestről 1 dollárért / db !! -
kicsako
őstag
Sziasztok,
Pár napja vettem egy Xiaomi Mi Composition Scale okosmérleget. Sikerült is beüzemelni, viszont az lenne a problémám, hogy egy háztartásban többen használnánk különböző Mi Fit appal. Jelenleg minden mérés előtt újra kell párosítani a mérleget ha más használta közben. Erre nincs valami másik megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm! -
szat8
tag
válasz
tyielow #1528 üzenetére
Nem tudom ez nálad segít-e, de nekem egy áramkimaradást követően minden eszköz offline volt, hiába húztam ki a hubot, újraindítás után se látta a mi home. Gyorsítótár törlés, telefon újraindítás, semmi sem segített rajta.
Aztán újraindítottam a routert, és minden helyreállt.
(Tudom, nagyon alap, de elsőre nekem eszembe sem jutott, hogy ez lehet a baj, mivel a WiFi net egyébként hibátlanul működött előtte is.)
Egyébként az új aqara hub simán megtalált mindent discover módszerrel, a mijianál mindent manuálisan kell hozzáadnom, magától semmit sem talál. -
tyielow
aktív tag
Végre megjöttek a traveler plugok, így be tudom üzemelni a Mi Smart Plugot.. ja de mégsem. Device is offline. Reseteltem. Nem látja. Ahogy 1 hete írtam az IKEA izzókat se látja. Mi a PÖCS van ezzel? Androidon belül csináltam egy gyorsítótár törlést. Minden updatelve, mi a gyíkért nem tudok párosítani semmit sem?
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Xiaomi gatewayek közül melyik az ajánlott? Első körben egy remote controllt, és két hőmérőt szeretnék hozzá kapcsolni.
-
h1ght3chzor
őstag
Ezek a xiaomi IP kamerák tudnak felhőbe rögzíteni, ha igen, hova?
-
tyielow
aktív tag
válasz
Degeczi #1522 üzenetére
Jó a szó! Ugyanígy megjártam velük. Förtelmes bagázs! Szlovák pénzmosoda, vagy vmi hasonló. AZt se tudják mi van a készletükön, a honlap csapnivaló, pénzt meg nem utalnak vissza csak többszöri piszkálást követően
De hogy témába is vágjak: a múltkori IKEA GU10 perfekt működött, szereztem 2 újat. A 3 együtt már nem emgy. Resetelni se tudom őke (nem pulzál a kapcsolások után). teljesen ötlettelen vagyok már mindenhogy próbáltam társítani őket. együtt, egyesével, gateway közelben és távolban... lehet 1 firmware frissítésre kell várjak ami majd megoldja?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lasarus1988 #1520 üzenetére
A "Xiaomishop.hu" kerülendő, inkorrekt banda, akiknek semmi közük a Xiaomihoz, csak egy jó domainnevet regisztráltak maguknak.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
lasarus1988 #1520 üzenetére
Nekem az osztrak xiaomi shopbol van. Angol feliratos, eu dugos, kinai szerverrel hasznalom. Eddig csak rizs fott benne, zoldseghez adnak hozza parolo rekeszt is.
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Vásárolt már valaki ilyet: [Magasnyomású rizsfőző - YLIH01CM]
Lenne pár kérdésem:
-Lehetséges a rizsfőzőt európai régióval használni?
-EU dugalj van rászerelve?
-Angol felirat van a gombokon?
-Bulgurral, rizzsel, zöldséggel is elbánik?Köszönöm a segítséget!
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom elektromos roller vásárlásán, és az lenne a kérdésem, hogyha pl. itthon valamelyik webshopban veszek egy sima M365-öt, akkor később ki tudom cserélni rajta a kijelző panelt? Láttam, hogy van lehetőség a PRO verzió paneljét felapplikálni viszonylag egyszerűen, plusz egy firmware frissítés.
Vagy ezt az itthon vásárolt rollerekkel nem lehet megoldani?
Köszönöm szépen!
-
szat8
tag
válasz
Kalandor #1512 üzenetére
Másik fórumon bbernat1 írt rá megoldást, el kell indítani azt az üzenetet, amit kérdeztél:
"Ezen az oldalon találtam egy reménysugarat: https://github.com/samtap/fang-hacks/issues/123
Itt azt mondja a felhasználó, hogy lock-olva lett a kamera, a hibaüzenet alatt a Complain szóra kattintva, majd az Accept-re, eljutsz a "Sent compilan E-mail" részre, itt küldj egy e-mailt-t a felajánlott e-mail címre (copy gombbal vágólapra került), a levél tárgya legyen a "request of international user" fotózd le a kamera laján lévő matricát és csatold a levélhez, a MAC address-el, valamint kérnek valami számlát vagy egyéb bizonyítékot a vásárlásról.
Április 6--án küldte el az ember az üzit és 22-én már meg is kapta a feloldó e-mail-t Ő ajándékként hivatkozott a kamerára.
Gratula a gyártónak!"
-
-
GIJoe
addikt
üdv, az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy rendelkezem egy Xi gatewayel, (1. gen) még nem volt időm beizzítani, lehet e olyan smarthome trükköt összehozni, hogy ha nincs áram akkor vagy 3 lámpa bekapcsolja automatikusan?
-
Kínai gatewayem van, minden cucc kínai, China-ra állíva az első pillanattól, de pár napja a Xiaomi Xiaofang Smart Home Camera le lett tiltva és azt írja ki, hogy csak China-n működik, pedig arra volt állítva mindig és minden.
Érdemes azt a complaint elindítani, amit felajánl?
Amúgy hetek óta random késnek az alertek, és gyakran előfordul, hogy kijelentkeztet, eltűnik az egész smart home, resetelni kell, stb. Teljesen elegem van a Xiaomiból, ennyire nem lehetnek lúzerek, ez már szívatás, soha egy terméket nem veszek tőlük többet.
-
Moki2
aktív tag
válasz
Something_ #1510 üzenetére
Passz az már tényleg a kínai szerver hibája lehet...Nálam mult héten volt egy próbája , szomszéd engedte be vízóraleolvasót .Jelzett az ajtónyitás , mozgásèrzèkelő és a kamera is .Amig ott kószáltak folyamatosan pittyeget a telefon 😃
-
updog
őstag
válasz
Something_ #1508 üzenetére
Ajtónyitó nekem is sokat késik hetek óta. Dafangon is elment a hang pár hete, azóta nincs is. Such is
xiaomilife. -
Moki2
aktív tag
válasz
james008bond #1504 üzenetére
Pedig egy ideje nálam már nem volt gond vele , vagy 2 hónappal ezelőttig még rá kelett számolni a 7 órás eltérést a kínai szerverrel , bármit is állítottál be időzónának. Próbáld meg áramtalanítás előtt kikapcsolni utána meg visszakapcsolni a szabályt .
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Something_ #1505 üzenetére
Nekünk nem, de egy kínai fejlesztőnek az időzónák és különösen a nyári időszámítás (ami náluk nincs) kezelése valóban gyakran kemény dió, a MiFitben is egy évet kellett rá várni mire tudták javítani.
-
Something_
őstag
válasz
james008bond #1504 üzenetére
Eleg bosszanto, nalam is csinalja ezt. Holott nem valami bonyolult dolog..
-
james008bond
őstag
EU Gateway. Mozgás és nyitásérzékelők, villany kapcsolás beállítva, működik. Gatewayt áramtalanítottam ( alvás közben ne zavarjon a csengőhang és kikapcsolni nem akartam, mert utána sokszor csak sokára áll be a rendszer ), szóval visszadugva a konnektorba, a villanyt akkor is kapcsolja, amikor nem kell. Pl este 11 után kellene kapcsolni, de fényes nappal délután is kapcsolgatja. Én nem értem ezt, időzónákat beállítva se tudja helyesen kezelni az időpontokat.
-
sagit
veterán
Hello
Adott egy Gateway meg egy ajtó nyitás érzékelő. Az van a bejárati ajtón, be is van rá állítva a riasztás hogy ha az nyílik akkor riasszon. Meglepően jól működik egyébként.
A kérdés hogy egy minimális késleltetést valahogy nem lehet beállítani? Mondjuk hazajövök este, legyen már egy 30 másodpercem ki-offolni gombnyomással a gateway-en mondjuk, vagy nincs ilyen lehetőség és már mielött hazaérek kapcsoljam ki telefonról?
más: függönyhöz vett már valaki ilyen motoros elhuzogatót? ha igen miylen? eu szerverrel kommunikálni tudó érdekelne
-
kano
nagyúr
Megint sikerült valamit eltolniuk a Mi Home appban. Eddig China régión ment minden, de a legutóbbi update óta a gw-t nem találja meg.
-
tyielow
aktív tag
Valaki fentebb nekem anno írta, hogy kínai gw-vel minden műxik. Nálam eddig ez igazán bevált...
Új hozzászólás Aktív témák
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest