Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-08 22:56:03

LOGOUT.hu

Redmi Note 9 Pro topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) Danecay válasza crok (#8250) üzenetére


Danecay
őstag

Innen is leszedtem.

(#8252) crok válasza Danecay (#8251) üzenetére


crok
nagyúr

MiFlash konyvtaraban kellene legyen egy log, a vege lenne erdekes. Azt mondja nem tudja olvasni azt a file-t amiben a leirasok vannak. A path-t nem tudod leroviditeni hogy ne legyen ilyen hosszu konyvtarnevekbe agyazva?

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8253) Pendragon911 válasza draco31 (#8243) üzenetére


Pendragon911
aktív tag

Valószínű azért, mert nem a gyári kábel/töltőfej volt használva. Tegnap találtam egy videót, ahol megmutatja, hogyan lehet újra elérni a mi turbo charge-ot, most ki is próbáltam és valóban úgy néz ki, hogy hatékony. Bár mindig tokban van a telefonom, ami ráadásul védi a töltő aljzatot is, mert egy kis ajtó belepattan, így szösz, látható kosz nem került bele, de valószínű, hogy az érintkezőn mégis keletkezett valamilyen szennyeződés, ami meggátolhatta a teljes érintkezést a kábel vége és a telefon töltő portja között. Ezt a kis felületet kellett alkoholos papírzsepivel megtisztítani, egész pontosan beáztattam alkoholba, azt beletömködtem a nyílásba és egy vékony, hegyes eszközzel a zsebkendő segítségével megtöröltem az érintkező felületet. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy sikeres volt, újra szuper gyorsan tölt, remélem, hogy így is marad egy jó ideig. És ha megint "belassul" szimpla gyorstöltésre, akkor már tudom, mi a megoldás ;) Hátha segítettem valakinek ;)

(#8254) Danecay válasza crok (#8252) üzenetére


Danecay
őstag

Végül nyögvenyelősen de sikerült. Elég sokáig tartott, igaz 4GB környéki volt a Fastboot ROM ha jól emlékszem, de az volt a poén, hogy a MiFlash nem írta ki, hogy végzett, mint ahogy kellett volna neki "Success", csak számolta az eltelt időt, míg egyszer újra nem indult a telefon és elkezdte felbootolni a rendszert. Végül is sikerült, újra EUXM ROM van rajta és zárt Bootloader. Mehet gariba a teló.

(#8255) Danecay válasza Pendragon911 (#8253) üzenetére


Danecay
őstag

Én sűrítettlevegővel és elektronikai kontakt spray-el próbálkoztam, de rajtam nem segített.

(#8256) draco31 válasza Pendragon911 (#8253) üzenetére


draco31
veterán

A csatlakozót szoktam rendszeresen tisztítani, én egy keményebb fából készült fogpiszkálót szoktam laposra alakítani, és azzal szépen kiszedek mindent, és így attól sem kell tartanom, hogy rövidre zárom közben a csatlakozót.
De mint mondtam is, általában lassú töltőzök, 5v 1A, vagy ha sietek, akkor meg erre dugom rá.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#8257) HoTaZo válasza Pendragon911 (#8253) üzenetére


HoTaZo
őstag

Én meg mágneses csatlakozót használok, így zárt, védett a csatlakozó. Kéthetente kap egy-két turbó töltést, hadd örüljön! :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#8258) Xenophobermn válasza crok (#8216) üzenetére


Xenophobermn
csendes tag


Szia!

Most jutottam el oda, hogy most már muszáj meglépnem ezt a flash-elést.
El is jutottam a feloldásig, de 168 órát kell várnom.. :O
Most ezt az egy hetet ténylegesen ki kell várnom, és újra próbálni, vagy van valami trükk, vagy csak addig nyomogassak míg egyszer csak nem sikerül?
:(( :(((
Köszönöm

(#8259) kzkz válasza Xenophobermn (#8258) üzenetére


kzkz
őstag

Nincs trükk. Néha nézz rá hátha előbb engedi, de valószínű nem fogja.

(#8260) Danecay válasza Xenophobermn (#8258) üzenetére


Danecay
őstag

Írni akartam korábban, hogy a bootloader nyitási kérelmedet indítsd el azért, amíg vacillálsz, vagy ameddig megtalálod a Neked megfelelő leírást a szoftverváltáshoz, addig is had ketyegjen. Ha közben aztán meggondolod magad, még mindig elállhatsz a nyitásról. Aztán végül nem írtam :)

(#8261) Papix


Papix
tag

Sziasztok!

A Rendszeralkalmazás frissítéssel van gondom. A Mi account-ra jelezz feissités és nem hajlandó lefrissiteni. Némi várakozás után felkínálja a várakozást a frissítésre vagy mégse lehetőséget. A várakozást választva nem csinál semmit.

[ Szerkesztve ]

(#8262) Papix válasza Papix (#8261) üzenetére


Papix
tag

12.5.11 van fent

(#8263) beach head válasza Papix (#8261) üzenetére


beach head
senior tag

nekem is kiakasztja a telefont... valami megint jol sikerult xiaomieknal

(#8264) Papix válasza beach head (#8263) üzenetére


Papix
tag

De jó.... :Y

(#8265) Danecay válasza Papix (#8262) üzenetére


Danecay
őstag

Ezt a verziót valamiêrt visszahívták, lehet èppen ezért.

(#8266) Xenophobermn válasza Danecay (#8260) üzenetére


Xenophobermn
csendes tag

Igen, mostmár rájöttem, hogy ez nem megy egyről a kettőre. Nem gond, várok egy hetet. Köszönöm szépen azért!

A rendszeralkalmazás frissítéssel nekem is volt ma gondom, folyton befagyott, miután valamit lefrissített. Töröltem a teljes alkalmazás adatokat és egyből jó is lett.

(#8267) nincsnév007 válasza Papix (#8261) üzenetére


nincsnév007
őstag

Nekem is csinálta reggel. Azóta nem néztem . 12.0.2-n

[ Szerkesztve ]

(#8268) Danecay válasza Papix (#8261) üzenetére


Danecay
őstag

Nekem ma dobta 12.5.8-ra, de nálam minden gond nèlkül lefrissült.

(#8269) Croft-21 válasza Pendragon911 (#8235) üzenetére


Croft-21
őstag

Hát nekem a tisztítás nem vált be, ugyanúgy gyorstöltést ír, szuper gyorstöltés helyett. Lehet tényleg kábel csere lenne a megoldás, vagy új mobil vásárlás. Most lett 2 éves a teló.

(#8270) Danecay válasza Croft-21 (#8269) üzenetére


Danecay
őstag

Én módosítanék némileg az előző megállapításomon, miszerint a tisztítás nem segített. #8255 Danecay A kontakt spray-es tisztítás, első körben konkrét fizikai behatás nélkül hajtottam végre, értsd, úgy, hogy befújkáltam, viszont szervizbe küldés előtt, gondoltam megpróbálok, egy vatás, fogvájós fizikai takarítást is, ami viszont úgy néz ki segített. Láthatóan hozott is le koszt és a TURBO töltésem is működik. Na jó, az óta is volt egyszer, vagy kétszer volt olyan, hogy eldobta, de közben a kezemben volt a telefon, szóval lehet, hogy van egy kis kábel, vagy aljzat kontakt hibám, de nem mindig, az előbb is hiba nélkül 100% töltődött a telefon TURBO töltéssel, így gyanítom ha elküldeném gariztatni, ugyanígy kapnám vissza. Kár, hogy nem az előtt próbálkoztam meg a fizikai takarítással is, mielőtt visszaállítottam gyári állapotba a telefont, gyári szoftver bootloader zárás. Most kezdhetek minden elölről. Még jó, hogy van egy Orange Fox-al készített mentésem az egész előző rendszerről :)

(#8271) Danecay válasza Danecay (#8270) üzenetére


Danecay
őstag

"Még jó, hogy van egy Orange Fox-al készített mentésem az egész előző rendszerről :)"

Hát nem volt egyértelműen szerencsés a biztonsági mentés visszaállítására tett kísérletem, sajnos, olyan dolgokat láttam mint még soha. Újbóli bootloader és Orange Fox flash-elés után, visszamásoltam a ~33GB méretű Orange Fox által készített mentést a telefon háttértárjárta, de feltűnt, hogy a másolás végeztével csak ~25GB volt a telefonon a mérete. Total Commander-el másoltam, és kicsit furcsa is volt, hogy kb. olyan 3/4-nél járt a másolási művelet, amikor rákérdezett egy log fájl felülírására, aminek a nyugtázása után azonnal be is fejeződött a másolási folyamat, miközben ott volt még 1/4-nyi adat. Gyanús is volt, a méret sem egyezett ugye, mondom ez így nem jó, újból átmásoltam, ezúttal simán a Windows saját fájlkezelőjével, viszont a telefonra átmásolt adatmennyiség így is ugyanannyi lett mint korábban a TC-el. Nem igazán találtam magyarázatot, próbáltam ráfogni az eltérő fájlrendszerekre, clusterméretekre, meg mittudomén :) Az Orange Fox a Backup visszaállításnál gyönyörűen látta a felmásolt biztonsági mentést, és mivel ellenőrzőfunkciót is be lehetett pipálni, bátor voltam. Látszólag sikerült is a visszaállítás, újraindult a telefon, jött a MIUI logó, majd ismét az Orange Fox-ban találtam magam, újra és újra. Később vettem észre, hogy 2 db. 50GB-os DATA partícióm lett ugyanazokkal az adatokkal. Gondoltam felmásolom valamelyikre a ROM-ot és megpróbálom azt telepíteni, nem pedig a biztonsági mentés visszaállításával próbálkozni tovább, csakhogy nem engedett másolni ezekre a tárhelyekre. Külön poén, hogy közben el kellett indulnom melóba is. Egy pendrive-ra felmásoltam gyorsan a ROM-ot, magamhoz vettem a gyári kábelt, mondom éjszakás műszak, bele kell, hogy férjen :) Nem nagyon volt ötletem, formatáltam a DATA partíciót, majd normalizálódni látszott helyzet, felbootolt a telefon, kérte, hogy jelentkezzek be a Mi fiókommal, és ott volt a Wifi hálózatkezelési opció is ugye, viszont az nem listázott ki egyetlenegy elérhető Wifi hálózatot sem, pedig szokott lenni egy pár, de azt a Hotspot-ot sem amit a kollégám csinált, így persze nem tudtam bejelentkezni. Win alatt már csak egy partíciót láttam, és fel tudtam másolni a ROM-ot, majd Orange Fox alól telepítettem. A telepítés után ennyire volt képes a telefonom, ill még ennyit sem, mert az érintőképernyő sem nem működött.

Nem volt más ötletem, gondoltam felmásolom ismételten a ROM-ot és megpróbálom újratelepíteni, és akkor tapasztaltam ismét, hogy a fájlkezelőben ismételten 2, tartalmilag azonos partíciót lát, ahol mindkettőn ott van a korábban felmásolt ROM, annyi különbéggel, hogy most a korábbi 50GB- os partíciók helyett 100GB-osak voltak.

Orange Fox Recovery-be való újrabootolás után és a ROM újratelepítése után, már egy használható rendszer jött fel, egy DATA partícióval, működik is rendesen, meg minden, viszont egy csupasz rendszerrel. Be lehetne persze újból lakni a telót, de mégiscsak ott van a 33GB-os Backup-om, de nem tudom mitévő legyek, mi lehetett a gond? Jó, persze hülye kérdés, először is próbáljam meg úgy felmásolni telóra a Backupot, hogy stimmeljen is a mérete. Na jó, de a leírtak után már megkérdezem, hogy hogyan, vagy mi lehetett az oka annak, hogy 2X sem másolódott fel rendesen, és mindkét alkalommal hibaüzenet nélkül kb. méretazonos adatmennyiség került át a telefonra? Nem tudom mennyire lehet szétszedegetni ezt az Orange Fox féle backup-ot és manuálisan kiementeni belőle a fontosabb dolgokat, most nincs előttem. Amennyiben ez megoldható, az adatmentésre vonatkozó dolgokat megoldaná, de mégiscsak bosszant, és érdekelne az oka, hogy miért nem sikerült a visszaállítás, ami még az ellenőrzési checkbox dacára is félrement. Gondolom annak a művelet megkezdése előtt lenne szerepe, nem utólag, ami ha hiba van akkor már úgyis mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#8272) Danecay válasza Danecay (#8271) üzenetére


Danecay
őstag

Közben elolvastam a Orange Fox visszaállításra vonatkozó leírását, és naná, hogy nem is jól csináltam. Lehet hamarabb kellett volna :)

(#8273) crok válasza Danecay (#8272) üzenetére


crok
nagyúr

Hááát igen.. a jó öreg RTFM :K Az Android szakmaiban leírtam nem is olyan régen hogy hogy kell (mert volt explicit kérdés - azt is leírtam hogy miért pont így kell), meg a Mi 9T-ben.. úgyhogy sorry.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8274) mickeymiller válasza Papix (#8262) üzenetére


mickeymiller
kezdő

Ugyanez van,nálam is,olyan szinten befagy az egész, hogy ami most jött további frissítés, nem tudja frissíteni,mert beakad ettől a sz*rtól.
Mit lehet csinálni,hogy legalább a többi progi frissüljön??

(#8275) crok válasza Papix (#8261) üzenetére


crok
nagyúr

Próbáljátok ki ezt a megoldást [link] Tomasz72 ajánlásával:
"Beállítások, alkalmazások, alkalmazás kezelés, 3 pötty, összes alkalmazás megjelenítése, rendszer alkalmazás frissítés, frissítések eltávolítása, gyorsítótár törlése, oszt jóvan.... :((("
-- az adatait nem kell már törölni, sőt a gyorsítótárat se mert a frissítések eltávolítása egyben törli az adatokat is teljesen, gyorsítótárastól mindenestől.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8276) mickeymiller válasza crok (#8275) üzenetére


mickeymiller
kezdő

Köszönöm, így lefutott az összes frissítés. Remélem nem jön vissza.
Viszont,ha belenézek a frissítési előzményekbe,nincsenek ikonok,csak fehér kockák. Talán egy újra indítás? :R Köszi mégegyszer!

(#8277) crok válasza mickeymiller (#8276) üzenetére


crok
nagyúr

Sztem' orulj hogy lefutott :D :D :D

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8278) Danecay válasza crok (#8273) üzenetére


Danecay
őstag

Valóban, de ezeket a topikokat nem követem. Minden esetre köszi, így utólag is!

(#8279) mickeymiller válasza crok (#8277) üzenetére


mickeymiller
kezdő

Köszi, örülök :C

(#8280) Danecay válasza crok (#8273) üzenetére


Danecay
őstag

Szia!

Egy kis support hadd kérjek azért :)
Tulajdonképpen nekem a DATA partícióm visszanyerése lenne a fontos. Első körben úgy ahogy minden partíciót lementettem, úgy vissza is akartam állítani, ráadásul belső tárhelyről. AZ Orange Fox Wiki-je amit később olvastam csak el azt írja, hogy
"obviously, your backup must be on a MicroSD card or some other external storage medium (eg, USB-OTG) - NOT on the internal storage"
Mivel nincs akkora méretű MicroSD kártyám amire rá tudnám másolni a mentést, gondoltam megpróbálkozok OTG kábelen keresztül egy pendrive-al. Hát még ezt sem sikerült összehozni. Arra gyanakodtam, hogy az lehet az oka, hogy sajnos csak Micro-USB -> USB-C átalakítóval tudom használatba venni az OTG kábelemet, mert még egy korábbi Micro-USB-s telómhoz vettem, viszont egy USB-s egeret rádugva, így átalakítóval is működik, tehát az adat elvileg átmegy rajta, tölteni is tudok az átalakítóval, tehát a táp része is jónak kell, hogy legyen, valamint használtam már adatátvitelre, csak nem OTG kábellel, csak sima Micro-USB-s kábellel. Applikáció szerint támogatja a telefon az OTG-t, az USB hibakeresés is be van kapcsolva, de a pendrive-ot nem akarja meglátni. Milyen irányban induljak? Hogy őszinte legyek az az encrypted, decrypted rész sem teljesen világos, mikor encrypted és mikor decrypted a teló? Amikor a backup-ot csináltam, újraindítottam a belakott és működő telefonomat Orange Fox recovery-be, rámentem a Backup-ra, kijelöltem mindent és megcsináltam a mentést, amit majd kimásoltam számítógépre. Jelenleg a telefonomon fent van az Orange Fox recovery, valamint verziószámra ugyanaz a xiaomi.eu-s MIUI ROM, mint ami akkor volt rajta amikor lementettem. Hogyan tovább?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#8281) kanyi51 válasza Danecay (#8280) üzenetére


kanyi51
senior tag

Szerintem még be kellene kapcsolnod a Fejlesztőibe az USB-hibakeresés(Biztonsági beállításokat) is. Akkor látná a pebdrájvot. Bár lehet tévedek.

(#8282) crok válasza Danecay (#8280) üzenetére


crok
nagyúr

"Milyen irányban induljak?" -- Hát így ennyi infóból vagy mégis OTG kábel + átalakító baj lesz vagy pl. NTFS a pendrive partíció amivel meg nem tud mit kezdeni, viszont USB hibakeresés nem kell.

"Hogy őszinte legyek az az encrypted, decrypted rész sem teljesen világos, mikor encrypted és mikor decrypted a teló?" -- ma már nagyon-NAGYON ritka az olyan ROM ami nem azzal indít hogy formázott /data-t a default_password-el első startkor titkosítja (gyári nincs is, custom is csak elvétve) - az ilyen ROM-ot force-encrypt-es ROM-nak hívtuk vagyis így lesz a /data encrypted, hogy első boot-kor a ROM fogja megcsinálni. Mivel első startkor megcsinálja az encryption-t a ROM így amikor te a menüben azt mondod hogy "titkosítod" egy PIN-el / mintával akkor te igazából már csak megváltoztatod a default_password jelszót, ezért megy pikk-pakk. (Régen lehetett úgy csinálni (főképp custom ROM-okkal) hogy nem volt force-encrypt és mikor titkosítottad a futó rendszert akkor tényleg akkor csinálta meg és az azért tartott sokáig.) A TWRP / egyéb custom recovery amikor elindul akkor először ezzel a default_password-el próbálja meg feloldani a titkosítást ha látja hogy a partíció titkosított és ha nem megy akkor kér PIN-t / mintát ha egyáltalán ismeri (a minta "átszámítható" PIN-re // official (többe közt) csak akkor lehet egy TWRP ha a titkosítás feloldása működik).

A decrypt-nek azt hívjuk amikor ezt a titkosítást fel tudja oldani a rendszer vagy pl. a recovery és fel tudja mount-olni a /data tartalmát "rendesen" írható/olvashatóra - ekkor mondod hogy decrypted. Ha ilyenkor csinálsz róla egy backup-ot akkor ugye meglesznek a file-ok a /data-ról titkosítatlanul. Ezt így 1:1 egy format /data után nem tudod visszaállítani hogy működjön is ha a ROM alapból force-encrypt-es hiszen a ROM azt várná hogy a /data titkosított és nem fogja mount-olni a /data-t, karikázik majd.. esetleg bootloop-ol.

"Jelenleg a telefonomon fent van az Orange Fox recovery, valamint verziószámra ugyanaz a xiaomi.eu-s MIUI ROM, mint ami akkor volt rajta amikor lementettem. Hogyan tovább?" -- leírtam a #8273-ban levő hsz-ekben:
"A trükk nagy vonalakban annyi, hogy mentéskor a /data-t decrypt-elni kell és úgy menteni a file-okat majd viszaállításkor a /data-t formázni kell, a ROM-ot egyszer el kell indítani hogy megcsinálja az encryption-t majd utána vissza a recovery-be, ekkor decrypt-eled a /data-t ÉS már csak wipe kell majd visszaállítod a /data mentést - így helyes marad az encrypt."

1, "mentéskor a /data-t decrypt-elni kell és úgy menteni a file-okat" -- ez megvan, ott van a mentésed
2, ahogy a Xiaomi.EU ROM telepítője is mondja: format /data majd ahogy írtam "a ROM-ot egyszer el kell indítani hogy megcsinálja az encryption-t" ami annyit jelent hogy tényleg egyszer induljon el a ROM, elég a welcome screen-t megvárni és mehet a restart vissza a recovery-be
3, recovery-ben "decrypt-eled a /data-t" amit megcsinál az OrangeFox magától majd "már csak wipe kell majd visszaállítod a /data mentést - így helyes marad az encrypt" mivel már csak a file-okat teszed vissza az titkosított /data-ra így most kell a wipe hogy ne legyen rajta adat és a ROM által megcsinált titkosított /data-ra (amit ismer, amit tud már mount-olni és amit fel is oldott a recovery) mostmár mehet vissza a mentésből a /data tartalma - így encrypted a /data és már az az adat van rajta amit elmentettél.

Ebből következik hogy ha most is fut a készüléken ugyanaz a Xiaomi.EU ROM akkor elég a wipe (esetleg egy reboot vissza a recovery-be) és a /data visszaállítása a backup-ból. Én még a ROM zip-et flash-eltetem utána nehogy valami overlay vacaksággal vagy "ottmaradó" Magisk modul vagy egyéb ROM visszamaradvánnyal szívjon aki csinálja (láttam már "dolgokat".. ). Ha volt Magisk és a mentésben volt /boot mentés is akkor a root és minden más is megmarad ugyanúgy (a boot-ban ott lesz a ramdisk-ben a Magisk mert meg van patkolva és a /data/adb-ben ott lesz minden beállítás és modul és egyéb Magisk-hez tartozó dolog) de ha nem volt /boot mentés akkor vagy megpatkolod a boot.img-t és felteszed vagy eleve megvolt valahol a patkolt.. vagy flash-eled a Magisk apk-t zip-ként (OrangeFox-ban ma már átnevezni se kell) de egy a lényeg: a /data/adb-ben benne lesznek a beállításai, dolgai.

Remélem érthető, de szerintem ennél jobban én nem tudom elbábozni. Nem bonyolult és megvagy vele pikk-pakk csak így leírva néz ki bonyolultnak (főleg mert leírtam mi miért van úgy ahogy van).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8283) Danecay válasza crok (#8282) üzenetére


Danecay
őstag

Köszi az igen részletes választ. Sejtem, hogy nem olyan nagy dolog és, hogy inkább a leírás hosszúságának tűnik bonyolultnak, de valamit az alapvető problémámmal kellene elsősorban kezdeni. Amennyiben nincs megfelelő méretű MicroSD kártyám és az OTG kábellel és átalakítóval csatlakoztatott pendrive-ot sem ismeri fel a teló, van e bármilyen más opcióm? Háttértár particionálás? :Y
A pendrive exFAT fájlrendszerű egyébként, ennek nem kellene gondnak lennie, az átalakítóval kapcsolatban pedig azért írtam, hogy tölteni lehet vele és egy rádugott egeret is lehet működtetni vele, hogy elvileg mind a táp, mind pedig az adat része működőképes kell, hogy legyen, mégsem látja a Pendrive-ot. Nem tudom, hogy számít e, hogy USB 3-as Pedrive-al próbálkozom. Mondjuk rádugtam a külső HDD-met is, az sem látja a teló, igaz az is USB 3-as. Az USB hibakeresést azért írtam, mert rákeresve, hasonló problémára megoldást jelenthet, indiai Youtuber barátaink szerint :)
Ha jól értem a lementett biztonsági mentés, egy decrypted, vagyis titkosítatlan mentést jelent. Ebből nem lehetne kinyerni valahogy a szükséges dolgokat anélkül, hogy a 1:1-ben vissza legyenek állítva a telefonra?

(#8284) crok válasza Danecay (#8283) üzenetére


crok
nagyúr

"van e bármilyen más opcióm?" -- szerintem nincs.. ezt adb-vel sideload-al nem tudod csinálni. Esetlet a tetherback amit írtam fentebb az egyik hsz-ben.

exFAT-al meg kellene bírkózzon - de a kisördög meg nem alszik. FAT32 és jónapot, 5..10 perc alatt meg lehet oldani hogy a rajta levő cuccot leszeded, formázod, visszateszed.

USB3-al a Xiaomi-nak elég sokszor baja van, olyannyira hogy pl. adb / fastboot műveletekhez meg bootloader nyitáshoz még a c.mi.com-on is azt ajánlják hogy használj USB2-t + lehetőleg Intel gépet :D

"indiai Youtuber barátaink szerint" -- nem tudom mennyire hiszel nekik, az a te dolgod, mindenesetre semmi köze egy USB pendrive felcsatolhatóságának az adb-hez (mert ugye ez az USB hibakeresés).

"a lementett biztonsági mentés, egy decrypted, vagyis titkosítatlan mentést jelent." -- igen, természetesen.

"Ebből nem lehetne kinyerni valahogy a szükséges dolgokat anélkül, hogy a 1:1-ben vissza legyenek állítva a telefonra?" -- ennek a kérdésnek nincs értelme. Eleve benne van minden a mentésben, még kódolva sincs, gyak egy sima tar, neked annyi lenne a dolod hogy megoldod hogy legyen egy olyan tárolód amiről vissza tudod állítani. Nem tudom mi a "szükséges" amit ki akarsz nyerni ha nem a rendszer az összes almalmazással és adattal. Van egyébként egy WIn-es alkalmazás amivel ki lehet szedni kvázi egyszerűen adatot a TWRP mentésből (csak most nem találom.....)

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8285) crok válasza crok (#8284) üzenetére


crok
nagyúr

Ez az ha kéne:
TWRP Backup Extractor - Decompress your TWRP Backups with a Touch

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8286) Danecay válasza crok (#8284) üzenetére


Danecay
őstag

"ennek a kérdésnek nincs értelme. Eleve benne van minden a mentésben, még kódolva sincs, gyak egy sima tar, neked annyi lenne a dolod hogy megoldod hogy legyen egy olyan tárolód amiről vissza tudod állítani. Nem tudom mi a "szükséges" amit ki akarsz nyerni ha nem a rendszer az összes almalmazással és adattal."

Nos hát a legtöbb adat, és alkalmazás pótolható, leginkább a korábban kapott SMS-ek, hangrögzítések lennének fontosak. Egy 8GB-os MiscroSd kártyám van, erre ezek bőségesen ráférnének, már csak az a kérdés, hogy ez miként kivitelezhető. Nem gondolva arra, hogy ilyen problémába ütközöm, még a CoD Warzone-t is tartalmazza a mentésem, amire semmi szükségem, mert tulajdonképpen nem is játszom vele.
A kérdés, hogy a fent említett dolgokat hogyan tudom kinyerni a mentésből, és a telefonra másolni úgy, hogy újra elérhetőek legyenek.
Gondolom ez a TWRP Backup Extractor erre alkalmas progi. Köszönöm, kipróbálom. Persze ha a leírtakhoz van kapcsolódó mondandód, ne tartsd magadban :)

(#8287) crok válasza Danecay (#8286) üzenetére


crok
nagyúr

Az az alkalmazés erre nem biztos hogy megfelelő, mondjuk kontaktlista vagy SMS adatbázis kiemelésére épp jó lehet de onnan visszaállítani meg nem egy leányálom meg nem is triviális. Ha engem kérdezel önmagad szivatod ezzel az egésszel.. kölcsönkérsz vagy veszel egy rendes OTG kábelt és megcsinálod a visszaállítást, leszeded amit csak akarsz a futó rendszerről (SMS backup & restore-ra van ajánlott alkalmazás root nélkül is..) és azt csinálsz a továbbiakban amit akarsz.. viszont szerintem te itt most lehet félreértésben vagy: a belső tárhelyen ha volt adatod bármi, fotó, videó, hangfelvétel.. az ment mind a levesbe, azt nem menti a TWRP (az a /data/media/0 alatt volt) és ha volt format vagy akár wipe akkor annak már sanyi.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8288) Danecay válasza crok (#8287) üzenetére


Danecay
őstag

Ez inkább amolyan kényelmi dolog. Pl. Bankkártya aktiváláshoz szükséges adatokat kaptam SMS-ben, amit az ügyfélszolgálaton keresztül valószínűleg újból meg tudok kérni. A hívásrögzítések is leginkább azért vannak, hogy vissza tudjam hallgatni az olyan beszélgetéseket, pl. bankkal amiket nem vágtam le elsőre, vagy ami később bizonyítás erejű lehet egy esetleges félretájékoztatás esetén. Ott is emberek dolgoznak és gyakran egymásnak ellentmondó információkat közölnek, még ha az ember nem is számít ilyesmire.

"a belső tárhelyen ha volt adatod bármi, fotó, videó, hangfelvétel.. az ment mind a levesbe, azt nem menti a TWRP (az a /data/media/0 alatt volt) és ha volt format vagy akár wipe akkor annak már sanyi."

Nem egészen értem. Úgy érted, hogy mentéskor hiába pipáltam ki az összes partíciót és lehetőséget, a fenti adatoknak így is lőttek?

A fotók és a videók egyébként megvannak, felszinkronizálta a google, a rögzített beszélgetéseket nem.
Az OTG kábelnek nem bizonyosodott be az egyértelmű hibája, hiszen egérrel működik. Nagyobb önszívatás lenne ha vennék egy másikat postaköltséggel 4-5e Ft-ért és kiderülne, hogy azzal sem működik. A memóriakártyának akkor már nagyobb értelme lenne, csakhogy egyik adat sem olyan fontos, hogy költsek rá, cserében jó lenne ha meglenne. 32GB-os Micro SD-t tudnék szerezni, de a sors fintora, hogy a mentésem 33,7 GB :)

(#8289) crok válasza Danecay (#8288) üzenetére


crok
nagyúr

"Nem egészen értem. Úgy érted, hogy mentéskor hiába pipáltam ki az összes partíciót és lehetőséget, a fenti adatoknak így is lőttek?" -- igen. Sose mentette a /data/media tartalmát a TWRP, csak egy patch-el lehetett "úgy" egyben elmenteni mindent a belső tárral együtt.

A mentésben ha benne van a /system és /vendor is akkor annak a file-jait hagyd ki a másolásból és visszaállításból is - így spórolhatsz önmagában cca. 2GB-t.

Az az ár amit néztél szerintem nagyon sok.. gyors google és gyári Samsung adapter van 2500-ért amire 690 a posta, de debreceni boltban 10..20cm pigtail kábelek vannak 1600..2000-ért, Gembird, TPLink, a célnak bőségesen megfelel.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8290) Danecay válasza crok (#8289) üzenetére


Danecay
őstag

"A mentésben ha benne van a /system és /vendor is akkor annak a file-jait hagyd ki a másolásból és visszaállításból is - így spórolhatsz önmagában cca. 2GB-t."

Nem tudom melyek lehetnek azok. Ezeket a fájlokat tartalmazza a backup:

Érdekes, hogy a fentebb linkelt TWRP Backup Extractor a sima win kiterjesztésű fájlokból csak egyet lát, a számozottakból viszont mindet. Mondjuk most, hogy kicsomagoltam mindegy is. a 23,8 GB-nyi számozott win-ből, összehozott 7,25GB-nyi adatot. PC-n kitömörítve ezeket a fájlokat, legalább hasonló adatmennyiséget kaptam 23, 43 GB-ban, igaz az app mappában lévő könyvtárak elnevezései némi változáson mentek keresztül.

Ha már valamelyest sikerült kitömöríteni, utánaolvastam, hogy hol vannak tárolva a telefonon az üzenetek. Keresésem eredménye alapján, elvileg itt:

/data/user_de/0/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db

Ezt meg is találtam és fel is másoltam a telefonomra a megfelelő helyre, de úgy látszik ez önmagában nem elég mert nem olvassa be a régi üzeneteket a telefon. Mit kell még ezzel csinálni, hogy beolvassa?

(#8291) crok válasza Danecay (#8290) üzenetére


crok
nagyúr

"utánaolvastam, hogy hol vannak tárolva a telefonon" -- annyira nem kellett hiszen ott volt a link a #8287-ben (a helye meg pl. itt), ott a guide, ott van a tool amit használni lehet: a db-t másolgatni nem szerencsés ugyanis.. általában nem működik a sima másolás mert nem tud vele mit kezdeni a készülék (file jogosultság, db változás), jó esetben is csak egy restart után olvasódik be jól. Talán.. DE! Az említett tool tud csinálni abból az SQLite DB-ből egy XML-t amit az SMS Backup and Restore ismer és vissza tud állítani neked.

Visszaállítandó fileok: neked abból nem kell most pl. a se a persist, se a cust, se az efs, se a modem, se a vbmeta, se a dsp, se az efsg, se a bluetooth, se a recovery, se a dtbo, se a firmware, se a super, se a se a cache.. data kell meg boot ha volt Magisk hogy ne szivasd magad + a ROM ZIP. Szerintem úgy már elfér az USB-n. De nem is kell ezt az utat járnod ha elég az SMS db.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8292) n0is3es


n0is3es
aktív tag

Srácok Miui 13 Android 12-ből lessz valami erre a készülékre vagy megy a süllyesztőbe mint a legtöbb, hiszen nem minőségre hanem mennyiségre megy ez a szuper gyártó :(

Pixel 6 & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)

(#8293) crok válasza n0is3es (#8292) üzenetére


crok
nagyúr

Pletykak szerint aug. vege / szept. 13.0.1.0 lesz SJZ nevvel vagyis A12 MIUI 13 (internal testing mar van).

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8294) crok


crok
nagyúr

A Témák alkalmazás egy mostani verzióját a Google Play Protect rosszindulatúnak jelöli és le is tiltja..@c.mi.com // van workaround de azóta van frissítés is: a V2.1.0.3-global verzióval már nincs gond).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8295) crok válasza Danecay (#8290) üzenetére


crok
nagyúr

Nandroid manager - ez lesz a neked való felhasználóbarát megoldás szerintem erre a melóra ha még mindig érdekel / esedékes:

* Support for TWRP, Clockworkmod, and OrangeFox backups.
...
* Extract files from backup files.
* Restore SMS data from nandroid backup.
...
* Restore call logs.
* Restore apps+data from nandroid backup. (WIP) <-- ehhez viszont root kell tuti

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8296) Danecay válasza crok (#8295) üzenetére


Danecay
őstag

Nagyon szépem köszönöm az eddig segítséget és a linkeket, de úgy néz ki, hogy a tesómnak köszönhetően, aki meglepett egy 64GB-os MicroSD-vel megoldódni látszik a kálvária. Éppen most másolom fel rá a mentést. Visszaállítás előtt lenne még egy pár kérdésem. Írtam, hogy nekem elsősorban a DATA partíció visszaállítása lenne a fontos, de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást? A SYSTEM-en van ugye a rendszer, és a leírás szerint a visszaállítás előtt fel kell telepíteni azt a ROM-ot amiről a mentés készült :

"Flash the original zip of the ROM whose backup you are trying to restore"

Nos ha már van egy működő rendszerem, miért állítanám vissza a régit?

Az elő lépésnél az írja:

"If the device is encrypted, then you must format the data partition (NOTE: format - not just wipe). If the device is not encrypted, then you can just wipe the data partition (ie, no need to format)"

Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni? Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?
Nem tudom, hogy volt e Vendor partícióm, ha volt akkor biztosan lementettem. Az elvileg rendszeralkalmazásokat tartalmaz, ha jól sikerült kigugliznom. Nos ugyanaz a kérdés mint korábban. ha egyszer már felraktam a rendszer, mert fel is kellett, akkor ennek a visszaállítása is elvileg felesleges nem?
Van elvileg Recovery partíció is, amit ha tud menteni az Orange Fox akkor szintén lementettem. Ha tartalmazza a mentés, akkor ennek is értelmetlen a visszaállítása hiszen van működő Recovery partícióm amin Orange Fox van, nem?

Nos hát a fentiek miatt kérdezem, hogy a DATA-n kívül van értelme bármi mást visszaállítani?

Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formázás ugyanezt teszi, ha jól tudom.

Előre is köszi!

(#8297) crok válasza Danecay (#8296) üzenetére


crok
nagyúr

"de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást?" - #8291-ben irtam is hogy nincs.

"Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni?" - ha titkositott mar akkor a ROM megcsinalta, ha nem titkositott a ROM el se indul mert force-encrypt-es, olvass vissza mit irtam.

"Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?" - nem, egyaltalan nem! Olvass vissza.

"Nem tudom, hogy volt e Vendor partícióm, ha volt akkor biztosan lementettem" - termeszetesen van de vissza se kell allitanod mert nem piszkaltad, mellesleg ha flash-eled a ROM-ot (ahogy irtam, biztos ami sicher) ugyis felkerul helyesen.

"Van elvileg Recovery partíció is, amit ha tud menteni az Orange Fox akkor szintén lementettem. Ha tartalmazza a mentés, akkor ennek is értelmetlen a visszaállítása hiszen van működő Recovery partícióm amin Orange Fox van, nem?" - #8291 vegen irtam hogy nem kell recovery se.. amugy is az OFox van benne.

"Nos hát a fentiek miatt kérdezem, hogy a DATA-n kívül van értelme bármi mást visszaállítani?" - es megegyszer.. #8291 vege.

"Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formáz" - elvileg es gyakorlatilag SE ugyanaz es sose volt ugyanaz a wipe es a format! A vegtelensegig egyszerusitve a format a teljes belso tarat, a teljes /data particiot formazza vagyis a particio encryption header-je IS megsemmisul, a belso tarral es az osszes app adattal egyutt mig a wipe csak a /data tartalmanak torlese (alkalmazas adatok..) de a /data/media vagyis a "belso tar" tartalmanak megtartasaval es a titkositas megtartasaval. Ezert eleg a wipe ha ugyanarra a ROM-ra allitod vissza a DATA-t mert titkositas mar van, a ROM fel fogja tudni mount-olni, a recovery is.. es igy mar csak az alkalmazas adatok kellenek vissza a mentesbol. Es ugyanezert keri minden ROM hogy ha egy masik ROM-rol jossz akkor kell a format mert majd a ROM megcsinalja sajat maganak a titkositast, az elozo ROM titkositasaval ugyanis ossze fog akadni, nem tudja majd mount-olni es a ROM nem fog boot-olni (tisztelet a kivetelnek).

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#8298) Peterhappy válasza gabor_01 (#8201) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szia, sziasztok!

"A bekapcsoló gomb a hibás, ill. a hozzávezető szalagkábel.
Cserélni kell.
Típushiba.
Nekem csere óta tökéletes.
Szoftveresen próbálják korrigálni, de nem mindig sikerül."

Ezt hol és miképp volna érdemeg megcsináltatni?
Úgy fest, egy Barátom hasonló problémákkal küzd. Hívás közben rendszeresen újraindul, máskor meg kikapcsolni sem tudja a készüléket.

Viszont külföldi vásárlás a telefon, garanciája és számlája nincs sajnos.

Előre is köszönjük a segítséget!

(#8299) Danecay válasza crok (#8297) üzenetére


Danecay
őstag

""de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást?" - #8291-ben irtam is hogy nincs."

Igen, de ekkor még egy kompromisszumos megoldást kerestünk amire már nincs szükség.

"Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni?" - ha titkositott mar akkor a ROM megcsinalta, ha nem titkositott a ROM el se indul mert force-encrypt-es, olvass vissza mit irtam.
"Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?" - nem, egyaltalan nem! Olvass vissza."

Én ezeket a dolgokat, kizárólag a jelenlegi problémára levetítve és annak megoldására vonatkozóan kérdezem, nem tárgyilagosan, definíciószerűen. Tehát az én szempontomból, úgy hogy ott van a biztonsági mentés, nem teljesen mindegy, hogy formázom e vagy csak wipe-olom a partíciót, miközben ha jól értelmezem a leírtakat, elég csak wipe-olnom, de a helyzet ismeretében, nem teljesen mindegy? Ha nem, akkor hülye vagyok mert nem értem :W A Formattal annyival lennék hátrébb, hogy újra fel kellene bootolnom a rendszert, magyarul elindítanom normál módban a telefont visszaállítás előtt.

"Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formáz" - elvileg es gyakorlatilag SE ugyanaz es sose volt ugyanaz a wipe es a format!"

Én nem a wipe-ra es a format-ra értettem, hogy ugyanaz, hanem, akkor szűkítsünk, a wipe ugyanaz mint a működő rendszer alól elvégzett gyári visszaállítás, Factory Reset.

(#8300) crok válasza Danecay (#8299) üzenetére


crok
nagyúr

"Tehát az én szempontomból, úgy hogy ott van a biztonsági mentés, nem teljesen mindegy, hogy formázom e vagy csak wipe-olom a partíciót, miközben ha jól értelmezem a leírtakat, elég csak wipe-olnom, de a helyzet ismeretében, nem teljesen mindegy?" - #8282:
”Ebből következik hogy ha most is fut a készüléken ugyanaz a Xiaomi.EU ROM akkor elég a wipe (esetleg egy reboot vissza a recovery-be) és a /data visszaállítása a backup-ból."

"a wipe ugyanaz mint a működő rendszer alól elvégzett gyári visszaállítás, Factory Reset." - nem, a wipe az wipe, a format data meg a factory reset, a factory reset viszi magaval a belso tarat is.. mert az format.

Ugy erzem mindent 2..3x irok le.. :( most vagy en fogalmazok nem jol erthetoen vagy nem tudom.. lehet fel kene hagynom az irassal, valaszolassal.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.