Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz xabolcs #3785 üzenetére

Egyetlen esetben tudok elképzelni olyan bootloop-ot amit a gyári recovery toolal nem lehet helyrehozni: amikor valaki felhekkelte valamelyik QSDK alapú szart a routerére és onnan próbál tovább lépni a valódi openwrt-re. A QSDK alapú hekkelmények ugyanis megávltoztatják a partíciós táblát a routeren, onnan nincs vissza út vgay legalább is nagyon nagyon macerás visszahozni, és nagy az esélye annak, hogy csak TTL sorossal lehet ezt megtenni.

A Robi féle valódi openwrt nem nyúl a router eredeti partíciós táblájához, kizárólag a két rootfs partíciót írja (mtd12 és mtd13), amit a gyái recovery tool vissza is tud állítani. Nincs esély arra sem, hogy mondjuk az ART vagy a Bootloader partíciókba beletörölsz.

Mondjuk az egy jó kérdés, hogy az itt olvasható Bdata partíció hekkelések vajon milyen hatással lehetnek erre, de főként a QSDK alapú firmware-ektől kell óvakodni.

Én az AX6-on rengeteg frissítést elvégeztem már a leírt módszerrel, soha nem volt még hasonló élményem. De nem is használtam korábban QSDK alapú szart, és nem írogattam a bdata partíciót sem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés